Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

V mazdi mx-3 se mi pri?iga oran?na lu?ka! V kateri je narisana ovinkasta cesta na njej pa avto! Lu?ka mi je gorela cel teden potem mi je spet ugasnila za cirka 4 dni, sedaj mi pa spet konstantno gori ?e ve? kot en teden!!

Biu sm pri mehaniku, kateri ni imel ra?unalnika za meritve moje mazde... Rekel je da moj avto sploh nima selmarju- za kar pa menim da se moti! In da je to verjetno ASR lu?ka (mo?no tudi da je kratek stik), nato pa me je napotil k A2S (poobla??eni servis za mazde)

Na ta servis ?e nisem ?el, ker menim da mi bodo velik zara?unal...

Kaj menite kaj bi lahko ta lu?ka pomenila??? :unsure:

Jutri prilo?im ?e kak?no slikco!!

Napisano

Naredi diagnostiko, ?e ima? Autodata ti noter lepo pi?e, ?e ne ti pa bom probal jutri poiskat.

ASR - kao elektronika za stabilnost vozila? ne verjamem da bi imeli na MX-3 to funkcijo.

pomoje je za kak ABS in da ti kak senzor nagaja

Napisano

To?no ta lu?ka mi je u 323F svetla, ko mi je nek jebivetrski mehankar ob menjavi sklopke in teflonov razjebu nek senzor?ek za ABS! <_<

Pol smo kar lu?ko ven dal, k me je preve? ?ivciral, pa ?e zima se je bli?ala in pozim pa je itak (vsaj jz tko mislm) se la?i oz. hitrej ustavlat brez omenjenga sistema! :ne vem:

ASRja pa mx3 zihr nima! :D

Dobrodo?li na forumu!

Napisano

Evo slikco, kera lu?ka mi gori!!

post-717-1175675394.jpg post-717-1175675581.jpg

Pogledal sem v knjigo z navodili od mojega avta in sem na?el to lu?ko, pi?e sicer v nem??ini, zato ne zastopim ...

Kulkr sm zastopu- ?e je pri?gana ne delujejo zavore oz. ABS pravilno...

Napisano

kolikor se jaz zastopim je lu?ka za ABS taka kjer pi?e ABS gor

Poglej bremze malo, da nima? ?e toliko obrabljene in (ima? morda senzorje za to)da javlja obrabljenost plo??ic ipd.

Preveri tudi koli?ino zavornega olja!!

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Aha, tudi to je mo?no ker imam plo??ice ?e res slabe (bol ko ne pri koncu)...

Sam ?udi me pa to da nimam posebej lu?ke ABS, hmm... :unsure::unsure:

Napisano

Gra? na makadam ostro zavira? in vidi? ?e ti dela abs, pri pri?gani lu?ki.Ponavadi crkne samo kak senzor ali pa je kek konektor s salbim kontakdom, cen pa mogo?e tam do 100?.

?a pa ABS dela brez problema ko ti lu?ka sveti, pol so pa mogo?e plo??ice, samo kontakt od plo??ic je ponavadi na lu?o od ro?ne zavore vezan.

Lahko pa da samo nima? dovolj zavornega olja.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Za zavorno alje je druga lu?ka (!)

Verjetno bo abs...hmm...

bo zgleda res potrebno it na mazda servis?!

Mogo?e ?e kdo kaj ve??

Napisano

Za zavorno alje je druga lu?ka (!)

Verjetno bo abs...hmm...

bo zgleda res potrebno it na mazda servis?!

Mogo?e ?e kdo kaj ve??

Prepi? kaj pi?e vn iz knjige pa ti bo ?e kdo prevedu, tok da bo? zihr kaj je da te naujo nategnil na servisu.

POZOR!

Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.

Napisano

to je ABS :) v knigi vse lepo pi?e...lu?ka se ob kontaktu mora pri?gat za par sekund potem pa ugasnit.

Jaz bi na tvojem mestu prvo probal ?e sploh abs dela, potem pa menjat ?e zavorne plo??ice(ne glede na lu?ko)

Napisano

to je ABS :) v knigi vse lepo pi?e...lu?ka se ob kontaktu mora pri?gat za par sekund potem pa ugasnit.

Jaz bi na tvojem mestu prvo probal ?e sploh abs dela, potem pa menjat ?e zavorne plo??ice(ne glede na lu?ko)

Ne razumem!!!

A pol men ne dela ABS k se mi nikol pred ?tartom ne pri?ge!!!!!?? pa imam 100%ABS ki dela <_<

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Napisano

Ja ?e so bremze preve? obrablene, naj bi bla drga?na signalizacija, tko da ti skor zihr ABS ne dela, razn ?e je sam ka?n stik pr lu?ki, no probi pa pol povej ?e ti dela omenjeni sistem! :ne vem:

Dobrodo?li na forumu!

Napisano

Tud pr na?i Lantri se lu?ka za ABS pr?ge, sveti 2 sekundi in ugasne, pa sistem pravilno deluje. Kako je pr F-ki pa nebi vedu.

POZOR!

Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.

Napisano

pri meni ni? ne zagori razn ?e pregrejem malo bremze za?ne ABS lu?ka svetit (se zgodi v zimskem ?asu ?e preve? izvaja? in probava?)

Nato pa ugasne? in pri?ge? ter lu?ka ugasne in ABS spet deluje!!! :bravo:

attachmentzbg1.gif

Napisano

Ja kot sem izvedel v prevodu...

Je to res po vsej verjetnosti lu?ka za ABS, ta lu?ka sicer kontrolira ABS, pi?e da tudi motor in tudi zaradi akomulatorja lahko pride do v?iga te lu?ke...

Tako pi?e v knjigi z navodili...

Men pa gori konstantno to pa pomeni da se ABS izklopi in da se vklopijo navadne zavore....

Po moje je pa mo?no tudi da je lahko pri?lo kje do kratkega stika...

Sedaj me pa zanima kaj mi priporo?ate MAZDA SERVIS ali ELEKTRI?ARJA??? :unsure:

Ja ?e so bremze preve? obrablene, naj bi bla drga?na signalizacija, tko da ti skor zihr ABS ne dela, razn ?e je sam ka?n stik pr lu?ki, no probi pa pol povej ?e ti dela omenjeni sistem! :ne vem:

Sem poskusil in sem ugotovil da mi ABS res ne dela...

Hmm??

Napisano

?e ma? kakega poznanca idi k njemu...mazda servis je verjetno predrag in se ne spla?a...?e pa ne zaupa? nobenemu tak potem pa kar na mazda servis :)

meni je na mazdi vedno se pri?gala lu?ka za olje in lu?ka za abs ko sem dal kontakt,enako je tudi na coupeju

Napisano

Za olje se pri?ge v vsakem avtu in ko avto zalavfa naredi nek tlak v motorju in zato ugasne!!!

Za ABS ma kar se ti?e mazde BA se pred ?tartom nikoli ne pri?ge !!

Ne vem ugotavljajte dalje pa je!!!

Pelji nekam mazdo na tester ali pa vzemi ven varovalko od ABS pa bo? videl kaj se pol zgodi!!!

?e ?e zmerom zasveti tista lu?ka!!!

attachmentzbg1.gif

Napisano

No danes sm ?eu mal na makedam bremzat..

In ko sem prvi? zabremzal se je lu?ka takoj ugasnila in abs je za?el delovati...Nato sem naredil nekaj km in avto ugasnil....

Ob ponovnem u?igu avta se je spet posvetila lu?ka in sedaj mi ponovno gori... :ne vem:

Napisano

Kaj ?e bi ga probu resetirat oz. za neki cajta odklopit od akku-ja, mogo?e ne bo pomagal, se pa spla?a probat, ker ?kodvat ti zih ne more! :ne vem:

Dobrodo?li na forumu!

Napisano

Kot si sam ugotovil je to signalizacija ABS. Vkolikor ti stalno gori pomeni, da je nekaj narobe z ABS sitemom, ki ob taki signalizaciji ne dela. Preveri, ali ni mogo?e vlaga prodrla na spoj senzorja. V naslab?em slu?aju je senzor za ni?.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Sedaj sem kon?no bil glede lu?ke pri poobla??enem mazda servisu Selmar in ob priklopu na ra?unalnik so ugotovili:da je mo?no da je ?ou rele, ali pa servo ?erpalka (kar me pa ?udi, saj servo volan deluje OK.)

Sedaj so mi rekli da ?e moram enkrat avto pripeljat k njim da mi to popravijo....in avto naj bi pri njih pustil 2 dni...

Zanima me ?e kdo ve kak?ne so kaj cene relejov oz. servo ?rpalk...??

Verjetno pa kljub ugotovitvi napake nimam druge izbere kot da avto ?e enkrat peljem nazaj k Selmarju!?

Napisano

Sedaj sem kon?no bil glede lu?ke pri poobla??enem mazda servisu Selmar in ob priklopu na ra?unalnik so ugotovili:da je mo?no da je ?ou rele, ali pa servo ?erpalka (kar me pa ?udi, saj servo volan deluje OK.)

Sedaj so mi rekli da ?e moram enkrat avto pripeljat k njim da mi to popravijo....in avto naj bi pri njih pustil 2 dni...

Zanima me ?e kdo ve kak?ne so kaj cene relejov oz. servo ?rpalk...??

Verjetno pa kljub ugotovitvi napake nimam druge izbere kot da avto ?e enkrat peljem nazaj k Selmarju!?

hmm, ka dobedn ne ve??

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.