Scr3am Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 Pa tudi zdrziji dosti manj od klasicnih Citiraj
Alex Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 Pred eno uro je Scr3am napisal: To je zaradi start-stop sistema. Lahko bi dal tudi AGM recimo Lahko bi montiral tudi AGM, a za avte bolj priporočajo efb. AGM se znajo hitro pregrevati(nad 40° C) . In so neprimerno dražji od efb. So pa bili agm akumulatorji narejeni (izumljeni) prvotno za vojsko (v letalih) zaradi nizke teže iz predvsem zato, ker je z kislino prepojena steklena volna (ni pljuskanje kisline ob stene) Zdržijo pa več polnjenj-praznjenj. Sedaj se večinoma uporabljajo v jahtah, barkah in prestižnih - športnih avtih 1 Citiraj
Bini Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 (urejeno) pred 1 uro je Scr3am napisal: To je zaradi start-stop sistema. Lahko bi dal tudi AGM recimo Točno tako,če ima še i-eloop mora biti pa AGM akomulator. Popravljeno 25. januar, 2021 od Bini Citiraj
Alex Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 pred 10 minutami je Scr3am napisal: Pa tudi zdrziji dosti manj od klasicnih V bistvu bi navadni akumulatorji zdržali v avtu z start-stop funkcijo in z rekuperacijo energije, le 40% napram agm in 60% napram efb. pred 4 minutami je Bini napisal: Točno tako,če ima še i-lop mora biti pa AGM akomulator. Ne rabi biti. Original je v Mazdi yuasa efb. 1 Citiraj
Bini Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 pred 14 minutami je Alex napisal: V bistvu bi navadni akumulatorji zdržali v avtu z start-stop funkcijo in z rekuperacijo energije, le 40% napram agm in 60% napram efb. Ne rabi biti. Original je v Mazdi yuasa efb. Ok,pri eni znamki aku.sem zasledil,da priporočajo AGM za i-ELOOP sisteme,pa sem mislil,da je potem obvezen AGM.🤔 Citiraj
Alex Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 pred 10 minutami je Bini napisal: Ok,pri eni znamki aku.sem zasledil,da priporočajo AGM za i-ELOOP sisteme,pa sem mislil,da je potem obvezen AGM.🤔 V bistvu ga lahko montiraš. Je pa toliko dražji in ne zdrži toliko več, da bi se splačal.Če primerjaš cene je za skoraj 100€ dražji v povprečju od dobrega efb. 1 Citiraj
Scr3am Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 Long story short...boljs da avto nima start-stop in i-eloop. 6 Citiraj
Deeyan Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 (urejeno) 40 minutes ago, Scr3am said: Long story short...boljs da avto nima start-stop Brez tega pa avta ze dobis ne vec 🙄 Popravljeno 25. januar, 2021 od Deeyan 1 2 Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
FuManchu Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 pred 1 uro je Deeyan napisal: Brez tega pa avta ze dobis ne vec 🙄 Mogoče edino, da se pri nekaterih avtih programsko reši zadevo z odklopom... Citiraj
Alex Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 pred 28 minutami je FuManchu napisal: Mogoče edino, da se pri nekaterih avtih programsko reši zadevo z odklopom... Mene v bistvu start stop niti ne moti. Pozimi se mi večinoma ne vklaplja, dokler ni pogojev, seveda. 1 Citiraj
Deeyan Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 36 minutes ago, Alex said: Mene v bistvu start stop niti ne moti. Pozimi se mi večinoma ne vklaplja, dokler ni pogojev, seveda. To je eno, kot druho sm pa pogruntu sistem, ce cist rahlo pridrzis zavoro sploh ne deluje 😁 4 1 Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Alex Napisano 25. januar, 2021 Prijavi Napisano 25. januar, 2021 pred 59 minutami je Deeyan napisal: To je eno, kot druho sm pa pogruntu sistem, ce cist rahlo pridrzis zavoro sploh ne deluje 😁 Tudi sam imam to navado, pa nisem vedel, da se ne vklopi. Dobro je to vedet. 👍 2 Citiraj
Sishi Napisano 26. januar, 2021 Prijavi Napisano 26. januar, 2021 (urejeno) Hm, imam start-stop in i-ELOOP pa mi je na akumulator.si tega predlagalo. Zdaj vidim, da ni pravi . OK bom pač moral prej menjat . Popravljeno 26. januar, 2021 od Sishi Citiraj Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Bini Napisano 26. januar, 2021 Prijavi Napisano 26. januar, 2021 Pred eno uro je Sishi napisal: Hm, imam start-stop in i-ELOOP pa mi je na akumulator.si tega predlagalo. Zdaj vidim, da ni pravi . OK bom pač moral prej menjat . Se lahko zgodi, da se ti bo pregreval, sploh poleti in posledično odpovedal! 1 Citiraj
Nejc1986 Napisano 27. januar, 2021 Prijavi Napisano 27. januar, 2021 Saj ne vem kam naj dam to objavo, ampak ok, naj bo tu. Po 12ih urah spanja (hvala nevemkomu da lahko spim v nedogled) šel na prvo letošnjo voznjo s specialko... Kava seveda padla (kršenje odloka o prepovedi pitja na javnih krajih- shame on me), uzivancija na specialki kljub dveh stopinjah. In potem malo za jamralnik;pri teh istih dveh stopinjah menjavati zadnji šlauf in poslušati vprašanja v stilu "a je guma šla?" "ne..... Pleskam stanovanje...." ah.... Ta retorična vprašanja neznancev... Ampak.... Dan je izkoriscen... In ni ga še konec... 4 Citiraj
Z M A J Napisano 29. januar, 2021 Prijavi Napisano 29. januar, 2021 Včeraj sankanje odlično uspelo, danes pa je že 5ek in še par urc delam, potem pa hiperaktivni wikend zaštarta, juhuhu 2 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Boss Napisano 29. januar, 2021 Prijavi Napisano 29. januar, 2021 pred 4 urami je Z M A J napisal: Včeraj sankanje odlično uspelo, danes pa je že 5ek in še par urc delam, potem pa hiperaktivni wikend zaštarta, juhuhu A boš kršil protikoronske ukrepe? Pol bo ratal še hiperadrenalinski. 1 Citiraj
Alex Napisano 29. januar, 2021 Prijavi Napisano 29. januar, 2021 Se moram pohvaliti, da me danes ni nihče uspel razhuditi. Čisto u izi. 🤗 1 1 1 Citiraj
Bini Napisano 29. januar, 2021 Prijavi Napisano 29. januar, 2021 pred 1 uro je Alex napisal: Se moram pohvaliti, da me danes ni nihče uspel razhuditi. Čisto u izi. 🤗 Mona.... 😋 2 Citiraj
Nejc1986 Napisano 29. januar, 2021 Prijavi Napisano 29. januar, 2021 pred 6 urami je Alex napisal: Se moram pohvaliti, da me danes ni nihče uspel razhuditi. Čisto u izi. 🤗 Sam res... Kje je gregc? 2 1 Citiraj
FuManchu Napisano 30. januar, 2021 Prijavi Napisano 30. januar, 2021 dne 25. 1. 2021 ob 17:53 je Deeyan napisal: Brez tega pa avta ze dobis ne vec 🙄 Dobiš. Rabljenega. Citiraj
Sishi Napisano 30. januar, 2021 Prijavi Napisano 30. januar, 2021 Opral Mazdo, spekel kosilo zunaj na žaru in šel na Planino 4 Citiraj Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.