Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je skritikrt napisal:

Kaj si nehal tipkati...vse nas zanima🧐

Ko dobim "Nikon starter pack" pišem naprej😁

• Všeč 2
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 8 urami je FuManchu napisal:

Welcome to the club! No, jaz sem se že izpisal pred leti. Ga nimam več.

image.png

Napisano
pred 8 urami je etcho napisal:

Welcome to the club! No, jaz sem se že izpisal pred leti. Ga nimam več.

image.png

He😃...enako foto torbico imam tudi jaz...že 15 let,in je še zmeraj top👍

pred 17 urami je FuManchu napisal:

Ti samo tipkaj,da se bo od tipkovnice kadilo😅

Jaz sem pa na kompaktu...malo posebnemu...Fuji X-10...in še zmeraj lepo služi😃

Napisano
pred 4 urami je AmpeR napisal:

Nikon je zakon😉 Tudi jaz imam D90 in še vedno je v uporabi. 

Enako. Stroj od fotoaparata. Če hočem dobre fotografije slikam z njim. Telefon se mu približa edino v svetlih pogojih.

Napisano

Jzt sm mislu bohve kakšen stroj bo, na konc pa samo Nikon 🤣

Je pa fajn hobi, hitro zaideš in kupuješ stvari. Jzt sm že na 4ih objektivih 😀

Podpis.png

Napisano

Se pohvalim, da ponovno verjamem v nadnaravno oz. čudeže, hehe.

Že dalj časa se mi nekdanji gsm ni hotel prižgat, a zadeva mi je važna v smislu, da imam na njem nekaj zelo pomembnega naloženega in brez da ga uspem prižgat, so težave finančne narave.

Pa sem poskušal in poskušal ga vžgat, nikoli obupal in vztrajal, pa že razmišljal za servis, ampak nek prastari Lenovo pomoje niti delov nimajo več zanj, heh.

Kakorkoli, pred nekaj dnevi (na RD pokojnega očeta) sem ponovno poskusil, v smislu še parkrat probam in če ne gre, pač ne gre. Na ta dan se je VKLOPIL, da sem iz njega pobral bistvene zadeve (očitno hvala nekomu tam gor, hehe).

Od takrat dalje se ponovno ne vklopi več.

Sem totalno navdušen nad tem "naključjem", čeprav kot nekakšen pol-vernik vseeno verjamem še v kaj več od naključij. :)

• Všeč 3
  • Haha 1
  • Ljubim 1

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Drgač, sem se samo hecal, sem imel Nikona 8-10let žal sm ga 2023 prodal, vključno z vso opremo

image.jpeg

Napisano (urejeno)
pred 16 urami je Tilen5 napisal:

Nikon jajca

Kaj si nehal tipkati...vse nas zanima🧐...oz. kaj pa ti imaš boljšega itd...

Jaz ne bon nič pljuval,kar ima kdo drug...bom samo povedal,kje v mojih očeh leži ena največjih zmot v foto svetu.

Veliko začetnikov misli,da če bo preskočil klaso kompaktov,in kupil npr. vstopni DSLR ali mirorless"set",da je pa to to.

Seveda odvisno kaki uporabnik si,kaj boš slikal itd...a zelo veliko kupcev najcenejših "vstopnih DSLR setov" hitro spozna,da ni taki problem narediti že spodoben poceni body...poceni in dober objektiv pa ne boš našel!!!....in tu leži največji problem pri ugodnih-vstopnih DSLR setih-priložen objektiv ali celo dva.

In ko kupec takega seta to spozna....je pandorina skrinjica že odprta...in po tem se začne iskanje "svetega grala"....

To je en od razlogov (mobilnost,velikost,teža,kvaliteta objektiva,svetlobna moč,hitrost vklopa,itd,itd...),za kaj sem se kljub izkušnjam v SLR svetu takrat pred cca. 12 leti odločil proti nakupu vstopnega DSLR-ja,in kupil zgoraj omenjenega Fuji-ja.

Ker vsak fotoaparat v kombinaciji z določenim objektivom je nek kompromis...oz. nikoli ne moreš imeti vsega.

I če hočeš ostati "mobilen" in ne želiš sabo nositi "tono opreme"...moraš nekaj "pustiti doma".

Ker pa je najboljši fotoaparat tisti,ki ga imaš z seboj,in ker sem takšni foto uporabnik kot sem (večinoma družinska,turistična,ulična fotografija...)...sem se odločil tako,kot sem se.

Moram pa omeniti še posebnost Fuji X-10 ,se ne vidi na prvi pogled-mehanski zoom in mehanski vklop preko objektiva (ne obstaja hitrejši😲👍)....v bistvu je ravno objektiv "češnja na torti" tega fotoaparata.

Genialna je tudi dvodelna usnjena torbica....res fenomenalna kombinacija za turistično in ulično fotografijo...samo obesiš okoli vratu in gremo...maksimalna zaščita in kljub temu v sekundi odkrit aparat in pripravljen na zajem...

Je pa tudi res,da je telefonska fotografija tudi prišla zelo daleč....a tudi tu velja kar sem napisal zgoraj...poceni dobrega objektiva ne boš našel...in seveda se tudi pri telefonih vse ustavi pri optiki...

In ko sem dal na svojo CX-5 keramiko...avto doma v sončnih pogojih zajel slike avta z Xiaomi Note 10 (prvi telefon z Samsungovo 108MP f1,7 kamero) in z Fuji X-10  (Xiaomi-auto,Fuji-EXR) je kljub starosti Fuji-ja razlika več kot očitna.

Seveda se zavedam,da ko se sprehajam kot turist,z okoli vratu obešenim kompaktnim fotoaparatom,da nase vlečem začudene poglede...a jaz že vem za kaj.

pred 14 minutami je Tilen5 napisal:

Drgač, sem se samo hecal, sem imel Nikona 8-10let žal sm ga 2023 prodal, vključno z vso opremo

Aha...OK🧐...sem lih tipkal,pa nisem pogledal...

EDIT:evo še dve slike😉

IMG_20241204_115355.jpg

IMG_20241204_115446.jpg

Popravljeno od skritikrt
Napisano (urejeno)

Ker smo lih v temi "pohvalite se",in mogoče koga zanima,kaj pa je tisto..."rdeče"...in ko smo ravno odprli pandorino skrinjico...pa še poglejmo,kaj je v njej😄🤣

To je to

WWW.POPFLASH.COM

We at Popflash Photo have variety of Leica & Fuji soft release for sale at the best price. Choose the best soft release for your camera. Buy now!

Moj je ta-konkavni-veliki-rdeči

WWW.POPFLASH.COM

This Long Stem Soft Release fits standard threads of shutter releases on most cameras!

Seveda je tega na eBayu itd....kolikor hočeš...in tudi sam sem si najprej "kupil pamet" in kupil "poceni drek" od kitajca...in vidiš,da dejansko je "drek"...

Moj nasvet-kogar to zanima-kupi enkrat Match Technical in boš zadovoljen...vse ostalo je "metanje denarja skozi okno"....res škoda denarja.

...občutek na sprožilcu je čisto drugačen-res presenetljivo...in še dodaten "bonus efekt"-vsakemu,ko daš aparat v roke,takoj ve,kje se sproži zajem....

Sem pred leeeeti na Kosu v centru v marini slikal,in hočem slikati ženo in hčerko...in k meni pristopi en starejši možakar...in pravi,da mu dam aparat,in da bo slikal tudi mene...mu samo povem,da je zoom "na roke" in je naredil TOP zajem😃👍...celo pravilno je fotoaparat držal,in gledal skozi kukalo...ne na display😲

Pa dajmo še eno "igračo" iz "skrinjice"....😄

Manfrotto 797 Modo Pocket

Tu in tam se ga še da dobiti...tudi pri nas. Zelo priporočam-neverjetno močen,majhen in kvalitetno izdelan👍...super tudi za makro fotografijo na prostem...

Seveda obstajajo naslednjiki🧐,a so tudi večji itd...

Ja gloooooobooooka je ta skrinjica🧐😲😅😉

IMG_20241204_143420.jpg

IMG_20241204_143431.jpg

IMG_20241204_143511.jpg

IMG_20241204_143519.jpg

Popravljeno od skritikrt

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.