Agerg Napisano 29. december, 2024 Prijavi Napisano 29. december, 2024 Ne, sem si kar sam prinesel že malo nazaj, potem pa vse skupaj v red spravil, ker je bilo rabljeno. Nekaj predznanja sem imel, nekaj sem v knjigah prebral, na spletu in od drugih modelarjev izvedel. Potem sem se še pa na PCju na simulatorju učil, dokler nisem imel komand vsaj približno pod kontrolo. Pa me je danes zadeva kar ubogala. Najlepši in najbolj pravilen možen uvod v ta hobi, ki te na začetku velikokrat kruto udari po nosu in denarnici. Še posebej ker klubske dejavnosti umirajo in si nekako prepuščen bolj kot ne sam sebi. No, zame je tudi v tem čar. Pa to ni dron, ki sam leti in ti vse software stabilizira. Sem pa jaz bolj graditelj in snovalec po duši, tako da imam kar nekaj načrtov pred sabo. S temle sem pa rekel, da se naučim dobro leteti, da zmanjšam možnost uničenja svojih nadaljnih kreacij. 2 Citiraj
samSimon Napisano 30. december, 2024 Prijavi Napisano 30. december, 2024 Zaupaš kater simulator? Je možnost priklopit dejanski RC kontroler? Mam znanca, ki se je tut pred dobrim mesecem dni lotil tega hobija, ampak precej manj uspešno. 😅 Recimo, da njega je udarlo predvsem po denarnici, saj sta prve dva (in edina) poleta mela malce ''trši'' pristanek. 😁 1 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 30. december, 2024 Prijavi Napisano 30. december, 2024 (urejeno) 14 hours ago, Agerg said: Danes prvič poletel z RC letalom, sam brez inštruktorja modelarja. Model je še cel, slava mi. Hobi, ki sem ga malo začel v osnovni šoli s prostoletečimi modeli in raketami, je čakal skoraj 25 let, da sem ga obudil. Velik dan za mene. Bravo, tudi jaz sem se včasih s tem bavil. Komande imam še nekje doma ja 🙂 Modele sem pa prodal. Sem pa imel od elektro jadrilice do 4T motornjakarja - nizke teže seveda, tam okol 15ccm motor recimo. Luštno ja. Zdej si bom omislil kak dronček, za kake posnetke bolj kot kaj drugega Še eno fotko sem našel haha Popravljeno 30. december, 2024 od SpEkTr 3 1 Citiraj
martin91 Napisano 30. december, 2024 Prijavi Napisano 30. december, 2024 Še vedno aktualna tema? Citiraj
Agerg Napisano 30. december, 2024 Prijavi Napisano 30. december, 2024 pred 3 urami je samSimon napisal: Zaupaš kater simulator? Je možnost priklopit dejanski RC kontroler? Mam znanca, ki se je tut pred dobrim mesecem dni lotil tega hobija, ampak precej manj uspešno. 😅 Recimo, da njega je udarlo predvsem po denarnici, saj sta prve dva (in edina) poleta mela malce ''trši'' pristanek. 😁 Simulator je SeligSim - odločil sem se za njega, ker je prosto dostopen in ne nameravem nekih večjih letenj tu izvajati, bolj samo začetniško učenje in kakšno vzdrževanje občutka ali pa preskok na kakšen nov višji nivo: SeligSIM 2024.5 WWW.SELIGSIM.COM SeligSIM - Free RC Flight Simulator. Highly realistic physics. Over 140 airplanes, 35 flying sites, extensive joystick support, 3D and pano fields. Accurate aerodynamics and physics for airplanes. Oddajnik sem dobil zraven modela, ki sem ga kupil rabljenega - cel opremljen komplet za 100€, malo sem ga še uredil po svoje znekaj malenkostmi in fino nastavil. Težko dobiš bolje. Za Spektrum DX6i se dobi usb sprejemnik, ki pa zahteva nekaj truda, da v Windows-ih potem prav nastaviš komande. Se pa vse najde v manualu od SeligSim-a. DX6i 6-Channel Full Range w/o Servos MD2 | Spektrum WWW.SPEKTRUMRC.COM The DX6i 6-Channel Full Range w/o Servos MD2 from Spektrum, the leader in spread spectrum radio control. WS2000 Wireless Simulator USB Dongle | Spektrum WWW.SPEKTRUMRC.COM The WS2000 Wireless Simulator USB Dongle from Spektrum, the leader in spread spectrum radio control. Jaz sem kar to kupil, ker mi je važno da deluje, ker sem se hotel naučiti osnov komand čimprej. Gre pa super. Najprej daš pogled modela od zadaj, da dobiš občutek, potem pa se prestaviš na tla in se počasi naučiš obdržati model v zraku. Potem sem že kar nekaj časa model v simulatorju vodil brez crash-a in sem se odločil, da grem leteti zares. Sicer ni bilo enostavno začeti sam, ampak je kar nekako šlo, še posebej mi je koristil občutek za kontra levo-desno in kontra nagib, ko model leti porti tebi. To vse dobiš v simulatorju, tako da se res splača takole začeti in malo potrpeti s pravim letenjem. Je potem užitek že pri prvem poletu. Vsaj pri meni je bil. Sem pa rekel, da spraznim eno baterijo, potem pa domov, da ne bi preveč veselja dobil. 😂 Kar se zna velikokrat slabo končati. 2 Citiraj
samSimon Napisano 30. december, 2024 Prijavi Napisano 30. december, 2024 Ej hvala za vse tole, mu posredujem, da bo mogoče kak crash manj in prišparane neki slabe volje. Sicer ta njegov Lippisch P15 ne bo preživel še enga padca, ampak ma namen poskusit še s čim novim, pa sem mu že tut sam reku, da sigurno kak pameten simulator obstaja za vežbat. 1 Citiraj
Agerg Napisano 30. december, 2024 Prijavi Napisano 30. december, 2024 Ja, vprašanje če je to tudi pravi model za začetnika. Sem poguglal in ne izgleda najbolj v tej smeri. Mora počasi in stabilno leteti, da imaš čas reagirati. Tisto izgleda prehitro in bo tudi, če bo prej simulator, verjetno več slabe volje. Samo moj pogled in tudi večine modelarjev, ki so dali vse to skozi. Da se pa verjetno tudi tako z malo več buškami in €. Samo dovolj trmast moraš biti. Je pa res, da večino vmes mine, ker ni napredka in pustijo vse skupaj. 1 Citiraj
Z M A J Napisano sreda ob 17:25 Prijavi Napisano sreda ob 17:25 Uspešno prestal popoldansko kopanje na prostem. Oujea :)) 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Jest Napisano sreda ob 17:34 Prijavi Napisano sreda ob 17:34 Si pozabil dodat, da gre za termalni izvir Kakorkoli pa je vseeno kar podvig… 3 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Z M A J Napisano sreda ob 17:41 Prijavi Napisano sreda ob 17:41 Zadovoljen sem predvsem s svojo telesno formo IN da sem v zadnjih 4ih mesecih leta 24 izpil toliko alkohola, da bi ga vsega upal skoncentrirati v eno popoldne, sesti za volan in ko bi mi policist predpisal alkotest, bi bil rezultat POD zakonsko mejo za globo. 1 2 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Alex Napisano sreda ob 17:50 Prijavi Napisano sreda ob 17:50 Tudi jaz se moram pohvalit glede alkohola. Ponoči smo se vračali s silvestrovanja iz Strunjana ( ob 2.45) in v Strunjanunu so nas ustavilave deklice in možje v modrem. Napihal sem 0.0. Delikica v modrem mi je čestitala, tako za alkohol kot za novo leto in zaželela, da bi bil tako priden tudi v bodoče. 😇 Tudi kolega, ki je vozil za menoj so ustavili. Prav tako je bil tudi on "čist". Tudi rokerji nis(m)o več, kar smo nekoč bili. 😊 5 3 Citiraj
Boss Napisano sreda ob 18:13 Prijavi Napisano sreda ob 18:13 Men je pa končno všeč, da ljudje počasi dojemajo, da ljudi ne rabiš silit na alkohol, če ga odklonijo. In da nisi več "čudak", če ga ne piješ. 4 1 Citiraj
Slivka Napisano sreda ob 18:15 Prijavi Napisano sreda ob 18:15 Ja, mogoče, ampak ne pri Štajercih. Mene so spraševali, če sem kaj bolan, ker sem samo sok pil... 1 5 Citiraj
godlike Napisano sreda ob 18:56 Prijavi Napisano sreda ob 18:56 Na sončni strani Trojan je 0.5 že v zraku 😉 Ne moti me, če piješ, moti me pa če vrezan voziš. 1 1 1 Citiraj
Z M A J Napisano četrtek ob 14:58 Prijavi Napisano četrtek ob 14:58 Danes obrisal prah z domačih uteži in malo pokwihtal oz. testiral fizično moč. ŠE VEDNO niso težava dvigi preko 100kg in to ne samo v "benč potisku", tudi v zahtevnejših vajah, sem zelo zadovoljen in očitno še nisem za v DeSUS, haha. Navdušen nad dosežkom 46-letnika, ki je s tem dobil zagon, da začne redno trenirati, počutje pa je itak odlično odkar sem pri 2-mestni cifri na tehtnici. Želim tudi vam polno takšne ali drugačne akcije v letu 25 ter seveda temu primernega počutja! V kratkem še energijske pijače v celoti prepustim pozabi in sem zmagal na celi črti. 6 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Z M A J Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami Pohvalit moram forumskega frenda (Schurda), ki mi je zelo hitro uredil eno pošiljko s Kitajske, zadeva je avtomobilske narave, da ne bo pomote, ehhe 2 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.