Pohvalite se,...
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Pa sej to ni huda omejitev.. za naslednjih 700km rabiš sam 10min ustavljanje na bencinski.
-
Tole je res čisti smeh. Potem pa da bi olepšal stvar pa še take nebuloze kot je 7 litrov dizla na 100km pri 130km/h. Pri meni je to cca dobrih 5 litrov kar pomeni pri Slo cenah dizla tam nekje 170€ za to razdaljo. Sam je poudaril, da so Poljaki brzeli mimo s 140km/h kar je pomenilo, da je vozil tam nekje dobrih 100km/h. Če bi 130km/h bi bilo povprečje okoli 24kWh/100km to pa skupaj z naročnino pride preko 200€. OK, je 1x tankal v hotelu na navadni vtičnici tako, da je verjetno bil na nakje istem strošku kot z dizlom. Še dobro, da je ugotovil, da kljub temu, da je baterija 87kWh in da je riskantno, da jo greš izpraznit do ničle in da na takih potovanjih je časovno smiselno polnit le do 80%. Tako da je 300km dometa če se bolj cijaziš kot voziš realen domet oziroma si lahko srečen da ga dosežeš. 13 ur od Krakova do Lj.... ufff... z vsakim ICE to naredišv 9 urah z vključenim kosilom al pa vsaj v 10 urah. v obe smeri je to od 6-8 ur razlike. Ampak kar je pa najbolj pomembno pri vsem tem in kaj me najbolj odbija pri EV je pa to, koliko enega načrtovanja, prilagajanja, iskanja ter živčnosti in ugibanja ali bo zneslo ali ne. Tega mi ne povzroča noben ICE avto in naredi točno to za kar je predviden, da me pripelje na cilj brez, da bi se moral ukvarjati s samim avtom in njegovimi omejitvami. Vsaka tankštela je zanj dobra, nobenih naročnin ne rabim za polnjenje. Za tako pot bi me mogoče 2x zaprosil za 10minutni postanek in to je vsa omejitev.
-
namerno zmanjšujejo tank za nafto, da bodo vse bolj furali to mentaliteto o 700 km v tanku, da se bomo počasi privadili, da električarji, ki dosežejo 500km, izpadejo dobro žal, smo na točki propada civilizacije, kot jo poznamo do danes
-
Imam občutek, da se vsi userjejo v hlače, ko se pojavijo Kitajci. Američani pa ne zbirajo podatkov... Italijani prepovedali kitajsko umetno inteligenco | Monitor WWW.MONITOR.SI Italijanski organ za varstvo osebnih podatkov (Garante) je prepovedal delovanje kitajskega umetno inteligentnega sistema DeepSeek AI...
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.