Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mi s taveliko mazdo tudi. Pa lih u?er, k smo je pelali registrirat in sem hotla gledat kako poteka tehni?na obdelava, ko se izpi?e vse na displeju, bremze, waaaa... in grdi grdi stric re?e, da nam letos ?e ni treba pregledat :( In pol sem ?akala naslednji avto, da bi vidla to... in enako, stric ga je skenslu.

Tko da maja grem pa s svojo Fko! Pa ma da jo da na teko?i trak!

Napisano

Danes sem imel mo?nost menjati diske na mazdi 6 CD. Imela je 80 kkm prevo?enih in letnik 2003.

Kar se je bilo potrebno odviti je ?lo brez problema, le pri diskih se je zataknilo, vijaka ki dr?ita disk na pestu sta se odvila kolikortoliko "normalno" z pomo?jo ve?jega kladiva. Diski pa niso hoteli z pesta pa ni varijante, ne za takoimenovanim "pacigerjem" na z pomo?jo vijaka, za katerega je narejen navoj v disku, ker se je seveda disk na tem mestu seveda zlomil. Potem pa sem posegel po skrajnih ukrepih in v roke vzel kotno brusilko in diske dobesedno od?agal z avta, tako da sem jih zarezal potem pa po?temal del zvona ki pride ?ez pesto in na koncu ?e malo pretepal po disku z macolo toliko ?asa da je pametnej?i disk popustil in se snel z pesta. :bravo:

?e ostanki dvoboja.

post-3-1226763809_thumb.jpg

post-3-1226763851_thumb.jpg

post-3-1226764031_thumb.jpg

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Danes sem imel mo?nost menjati diske na mazdi 6 CD. Imela je 80 kkm prevo?enih in letnik 2003.

haha :bravo:

dodaj se kakih 100.000km pa sva na istem :)

hecno, pri moji so tudi meli tezav, ko so zamenjali diske. Velik rje je blo...

Prvic sem jih menjal pri cca. 110.000km

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Je kr smotano ja, ?e ne gre disk takoj dol. <_< Takole sva ga pretolkla s prijateljem na 200SXu pa ni hotel iti dol niti po?iti. No na koncu je ?el prostovoljno :hohoho: iz njega pa sem dal narediti li?en 4mm distan?nik ker druga?e feltna zaradi prevelikih ?eljusti ne bi ?la gor.

Objavljena slika

Evo pa ?e moja (lastna :hohoho: ) hvala. Danes sem do konca uspe?no priklopil ra?unalnik v SXa. Zadeva je zalaufala in ?e bi bil dovolj neumen (ali ?e bi imel ?irokopasovno lambda sondo) bi ?e lahko nastavljal vitalne parametre motorja. Spreminjal original MAF podatke in ve?al vbrizg - za predv?ig pa (?e) nimam napeljave saj jo je treba dokupiti ne rabim je pa nujno. Isto senzor tlaka turbine ki ga bom najbr? ?e dokupil potem bi lahko vbrizg nastavljal v osvisnosti od pritiska turbine/obratov, zdaj pa od lopute plina/obratov.

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Potem sem samo enoto ?e li?no montiral v predal tako, da je na "diskretnem a vidnem" mestu. Ko se bo rihtalo se le odpre predal in priklopi na ra?unalnik. Edino kable moram zadaj za predalom lep?e napeljati saj so napoto predalu in se te?je odpira in zapira. Aja in v predalu pri konektorju jih moram skriti in dati kaj ?ez. Aja Makitin baterijski ?raufncigr rula! :bravo:

Objavljena slika

Objavljena slika

Za uspe?en konec dneva sem pa ?e zamenjal gume na 100NXu kot to zahteva na? vrli zakon. <_< ?alostno, da moram gor imeti zimske gume, ki so ?e tretjo sezono v uporabi (kupil sem jih takrat ?e za na Mazdo) medtem, ko so letne kot nove oziroma so celo leto?nji model. Profila imajo pa res oboje gume isto. :P

Napisano

Lepo! :bravo:

Zlo inovativen in ustvarjalen ?lovek si morm re?t. :bravo:

Sam ?koda da nima? mazde ... potem bi bil popolen :hohoho:

I'm not trying to impress you ... but I have a tractor.
Napisano

jzst se pa lahk pohvalim da sem bil danes na son?nem primorju :hohoho: natan?neje 1km od dragonje smo oljke obiral :P:bravo: med potjo pa ?e transformerse pogledal ko je bil BC :D

Izpisek kilometrine tja in nazaj:

Objavljena slika

If in doubt, flat out... 

Napisano

Pa kar 172 km/h ste ?li? C, c, c... Potem je pa un z Mazdo 3 samomorilsko zavijal na izvoz. :hohoho:

Aja Boss ?vicar mora biti pa vedno v avtu ali pri ?raufanju ker je res uporaben. B)

Napisano

Kar se je bilo potrebno odviti je ?lo brez problema, le pri diskih se je zataknilo, vijaka ki dr?ita disk na pestu sta se odvila kolikortoliko "normalno" z pomo?jo ve?jega kladiva. Diski pa niso hoteli z pesta pa ni varijante, ne za takoimenovanim "pacigerjem" na z pomo?jo vijaka, za katerega je narejen navoj v disku, ker se je seveda disk na tem mestu seveda zlomil. Potem pa sem posegel po skrajnih ukrepih in v roke vzel kotno brusilko in diske dobesedno od?agal z avta, tako da sem jih zarezal potem pa po?temal del zvona ki pride ?ez pesto in na koncu ?e malo pretepal po disku z macolo toliko ?asa da je pametnej?i disk popustil in se snel z pesta. :bravo:

?e ostanki dvoboja.

?zmeden? Tudi tako se "?raufa"?Ni kaj,?e ne gre milom pa silom. ;)

Napisano

Pa kar 172 km/h ste ?li? C, c, c... Potem je pa un z Mazdo 3 samomorilsko zavijal na izvoz. :hohoho:

to je blo mogo?e 1km... ko so bli vsi lepo na desni... pol se je pa en kombi spravo tovornak prehtevat <_< druga? pa konstantno 130 tempomat :D

If in doubt, flat out... 

Napisano

?e zmer obstajajo punce, ki jim ni te?ko po?astit po?tene ve?erje! :danzoman:

Aja pa bil sem danes prvi? v ?ivlenju v Kavalu (Tacenska cesta) in totalno navdu?en, nad postre?bo, izborom jedi in pija?, pa tut ambient je super! :ljubezen:

Dobrodo?li na forumu!

Napisano

aja to moram povedat, ker je res za pohvalt se:

od zdaj naprej ko klicem mojo dostavo hrane se mi na drugem koncu javljajo z "zivjo labi, izvoli"

in to celo v albanscini

:bravo:

a ni kul? :)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Kolko te pa podkupnina ko?ta? :P:hohoho:

Ti?a vun!!

Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!

Napisano

A Nina Osenar? <_< Ampak vseeno ni. :P

Ti?a vun!!

Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!

Napisano

Aja pa bil sem danes prvi? v ?ivlenju v Kavalu (Tacenska cesta) in totalno navdu?en, nad postre?bo, izborom jedi in pija?, pa tut ambient je super! :ljubezen:

Kaval je ?e vedno super, ?eprav ni ve? to kar je bil, cca. 4-5 let nazaj je bil pa najja?i. Zdej ima ?e preve? podru?nic, Cavalino, Angel, na LJ gradu imajo nekaj,...druga?e je pa ?e vedno kvalitetna zadeva.

Napisano

V?eraj zaverglal old suckerja in naredil en krog (cca 5km), sem se pol usedel v 6ko, sem mislil da mi je kuplunga za?tekala, ker je veliko tr?a kot od xedosa. Druga?e pa zadeva dela odli?no, samo gas je pa zelo ob?utljiv pri pojemanju. sramezljiv

Napisano

Kaval je ?e vedno super, ?eprav ni ve? to kar je bil, cca. 4-5 let nazaj je bil pa najja?i. Zdej ima ?e preve? podru?nic, Cavalino, Angel, na LJ gradu imajo nekaj,...druga?e je pa ?e vedno kvalitetna zadeva.

s tem se strinjam

so mi pa posebej vsec njoki v lesnikovi omaki

V?eraj zaverglal old suckerja in naredil en krog (cca 5km), sem se pol usedel v 6ko, sem mislil da mi je kuplunga za?tekala, ker je veliko tr?a kot od xedosa. Druga?e pa zadeva dela odli?no, samo gas je pa zelo ob?utljiv pri pojemanju. sramezljiv

mazda 6 ma res trdo sklopko...jao nama k mamo dizle in moramo skoz saltat :P

Napisano

Pri kuplungi smo pa na istem, pri ?altanju pa ...

Napisano

A ti ma? tud roke ?e ?ist znucane od konstantnega ?altanja - moje zgledajo kot od sezonskega delavca na gradbi??u :P

Leva noga pa kot od bodybilderja :ne vem:

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.