Pohvalite se,...
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Res je. Italija je od 1.6 do 1.7€. Preverjeno januarja. Seveda je na avtocesti znatno več, ampak, saj je tudi pri nas, a ne? Nikjer ne piše, da moraš tankat na avtocesti. To storiš, preden greš na avtocesto ali pa, ko greš kam na kosilo v kakem prijetnem mestecu.
-
Pravi pacient zdravniku: - "Zdravilo, ki ste mi ga predpisali, je fenomenalno." - "Koliko tablet ste vzeli, preden je učinkovalo." - "Jaz nobene, dal sem jih stricu. In jaz sem edini dedič..."
-
Žena gre na konferenco v Italijo pa jo mož pelje na letališče. Žena se mu zahvali in ga vpraša, kakšno darilo naj mu prinese iz Italije. Mož se nasmehne in pravi: - "Eno punco iz Italije." Po enem tednu se žena vrne in mož jo čaka na letališču: - "Zdravo, kako je bilo v Italiji?" - "Hvala, krasno." - "In kje je moje darilo?" - "Kakšno darilo?" - "Ja, punca iz Italije?" - "No, glej, jaz sem naredila, kar sem lahko. Zdaj morava počakati 9 mesecev, da vidiva, če bo punca..."
-
Ne mislim o tem, kako bomo pohlevno čepeli ob nogi gospodarja - to bo prihodnost pokazala. In mislim, da se kar strinjava, kaj bo pokazala... Bolj sem imel v mislih preteklost in zaključek II. svetovne vojne. Saj je bila Rdeča armada pomembna, ne da ne. Samo tako zelo pomembna pa spet ni bila, kot jo ti poveličuješ... Koliko so pritiskali na Nemce, je bilo pa itak dogovorjeno med Rooseveltom, Stalinom in Churchillom. In Rdeča armada je precej cvilila in Stalin se je precej pritoževal nad neuspehom zaveznikov, da bi vzpostavili drugo fronto v zahodni Evropi pred junijem 1944. Ta fronta naj bi zmanjšala pritisk na Sovjetsko zvezo, tako da bi prisilila Hitlerja, da prenese sile iz Rusije, da bi se soočil z anglo-ameriško invazijo. Ko je končno prišlo do izkrcanja v Normandiji, je bilo pa že prej dogovorjeno, kako se bo Evropo razdelilo in dejansko bi Berlin padel že prej, če ne bi Eisenhower ustavil Pattona na reki Labi - pa še to je bilo globoko v ozemlju, ki naj bi ga, po dogovoru med "velikimi tremi" osvojila Rdeča armada. Ustavil ga je pa zato, ker so se Roosevelt, Stalin in Churchill dogovorili, kdo bo zavzel Berlin in kolikšen del Evrope in se mu ni zdelo vredno tvegat življenja vojakov za ozemlje, ki ga bodo potem morali odstopit Sovjetskemu vplivu. Na Labi so se pa ustavili, ker je Eisenhowerja skrbelo, da bi njegove enote naletele na Sovjete na begu. Mislil je, da je varneje, če jih sreča s široko reko vmes. Torej, Sovjeti so precej pomagali pri koncu vojne, to je res. Bi se pa vojna lahko prej končala, če bi se "veliki trije" drugače dogovorili. Samo kaj, ko je Stalin želel prevlado v čim večjem delu Evrope, da bi širil komunizem. In so Američani in Angleži čakali, da Rdeča armada opravi, kar je bilo dogovorjeno, ker Stalina ni zanimal hiter konec vojne ampak vpliv na čim več Evrope... Samo na kratko, ker več nimam časa. Lahko pa si poiščeš sam. Pa ne le literaturo, ki je napisana z vodko in viskijem, ampak tudi literaturo, ki je napisana z recimo absintom...
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.