Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 7 urami je dvorjan napisal:

A ni bilo še kak dan nazaj 350k km? 😃

Včasih imam občutek, kot da šteje dvojno... Če bo šlo tako naprej bo menjava zobatega jermena na vrsti preden pride novi avto. Ampak to je že tema za v 'Jamralnik'...

Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Screenshot 2023-03-04 18.15.59.png

Čestitam,pridno ženo imaš.....:bravo:

pred 4 urami je Janez007 napisal:

Screenshot 2023-03-04 18.15.59.png

Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

Žena je samo 1x pospravila moje stvari, še pred poroko. Od takrat naprej orodje in podobno pospravljam sam. :) Ne vem kako je pri drugih, ampak če meni recimo nekdo samo premakne kladivo za m, ga potem težko najdem. 😂

• Všeč 4
  • Haha 1
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Bini napisal:

Sedaj pa mali servis Ski opreme, da bo prštimana za naslednjič..... 😉👍

16780390037995706639792697406599.jpg

IMG_20230302_103519.jpg

A sam delaš servise? Bi ti bilo veliko lažje, če bi imel ski wise (primež za smuči). 😊 Jaz sem si svoje lesene primeže sam izdelal. Drugače si pa že desetletje pripravljam smuči v lastni režiji  (v bistvu celi familiji in prijateljem). 

Tudi na najnovejših salomon  smučeh od hčere sem "popravil" kote, tako na drsni ploskvi kot robnikih. Je pa res, da moraš imeti kar nekaj pravega orodja(grobih in finih pil, kamna, robnikov, likalnika,krtač in drugih  pripomočkov) za pravi "tuning" smuči. 

Če koga morda zanima, bo 19.04. 2023 prodajalna smučarske opreme Tesma sport organizirala v Kranju tečaj   priprave alpskih smuči. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

A sam delaš servise? Bi ti bilo veliko lažje, če bi imel ski wise (primež za smuči). 😊 Jaz sem si svoje lesene primeže sam izdelal. Drugače si pa že desetletje pripravljam smuči v lastni režiji  (v bistvu celi familiji in prijateljem). 

Tudi na najnovejših salomon  smučeh od hčere sem "popravil" kote, tako na drsni ploskvi kot robnikih. Je pa res, da moraš imeti kar nekaj pravega orodja(grobih in finih pil, kamna, robnikov, likalnika,krtač in drugih  pripomočkov) za pravi "tuning" smuči. 

Če koga morda zanima, bo 19.04. 2023 prodajalna smučarske opreme Tesma sport organizirala v Kranju tečaj   priprave alpskih smuči. 

Ta moj mali servis pomeni, pregled vezi, pregled Robnikov in fino popravilo teh, če je bil v snegu kak kamen, zaščita drsne obloge in glancanje. Po nekajkratni smuki jih dam pa na pravi servis v Celje kjer mi na neko fino swis mašino obrusi robnike z drsno oblogo vred.... 👌

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Bini napisal:

Ta moj mali servis pomeni, pregled vezi, pregled Robnikov in fino popravilo teh, če je bil v snegu kak kamen, zaščita drsne obloge in glancanje. Po nekajkratni smuki jih dam pa na pravi servis v Celje kjer mi na neko fino swis mašino obrusi robnike z drsno oblogo vred.... 👌

To ni najbolje delati vsako sezono. Se hitro stanjša drsna površina in robniki. 🤔

Vmes, ob začetku sezone je dovolj, če niso robniki poškodovani seveda, da se potegne stranske robnike z fino pilo in na koncu še z finim diamantnim kamnom. Na koncu (repe smučk okoli  15 cm in prav tako spredaj na špici smučke) pobereš iglo, da ne grabijo preveč in lepše pelješ v zavoj. To zadostuje za nekje od  6-8 dni smučanja, odvisno od zrnatosti  in trdote snega. Če je ledeno, meni zdržijo le 4-5 dni. Zato imam vedno s seboj na smučanju  ročni kotnik z diamantnim kamnom, da nabrusim, če je potrebno. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 13 minutami je Alex napisal:

To ni najbolje delati vsako sezono. Se hitro stanjša drsna površina in robniki. 🤔

Vmes, ob začetku sezone je dovolj, če niso robniki poškodovani seveda, da se potegne stranske robnike z fino pilo in na koncu še z finim diamantnim kamnom. Na koncu (repe smučk okoli  15 cm in prav tako spredaj na špici smučke) pobereš iglo, da ne grabijo preveč in lepše pelješ v zavoj. To zadostuje za nekje od  6-8 dni smučanja, odvisno od zrnatosti  in trdote snega. Če je ledeno, meni zdržijo le 4-5 dni. Zato imam vedno s seboj na smučanju  ročni kotnik z diamantnim kamnom, da nabrusim, če je potrebno. 

Vem ja,poznam te stvari in brusim generalno vse komplet na cca 15 smučarskih dni odvisno od podlage kot si že ti napisal. Po mojem vedenju lahko to narediš 4-5x,dlje pa tako nimam smuči👍

Napisano

So včasih rekli: "Sitno brojim i jedva stojim" 🤣

• Haha 1
  • Zmeden 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ta teden sem prvič na Dunaju. Ne maram ogromnih mest, ampak arhitekturo imajo pa fino. Pa pozitivno sem presenečen nad mestnim prevozom. Iz Celovca sem prišel z vlakom, s taxijem do hotela, z avtobusom do centra, s podzemno nazaj in danes za foro še tramvaj 😀 vlak je 50€ v obe smeri, za 8€ pa je še mestni prevoz (tramvaj, avtobus, podzemna). Totalno brez stresa, edino taksist je šel po daljši poti do hotela. Čisto kontra kot LJ "metropola", kjer živčnega fašeš, ko čakaš pol ure na trolo, potem pa še stoji v prometu 😀

20230306_104253.jpg

20230306_121131.jpg

20230306_115658.jpg

20230306_130642.jpg

20230306_155119.jpg

20230306_160015.jpg

20230306_160559.jpg

20230306_160614.jpg

20230306_164642.jpg

20230307_085421.jpg

20230307_091742.jpg

20230307_092946.jpg

20230307_093014.jpg

20230307_093632.jpg

20230307_093653.jpg

20230307_100837.jpg

20230307_103015.jpg

20230307_104648.jpg

20230307_110811.jpg

• Všeč 12

Podpis.png

Napisano
pred 32 minutami je g.Wankel napisal:

Ta teden sem prvič na Dunaju. Ne maram ogromnih mest, ampak arhitekturo imajo pa fino. Pa pozitivno sem presenečen nad mestnim prevozom. Iz Celovca sem prišel z vlakom, s taxijem do hotela, z avtobusom do centra, s podzemno nazaj in danes za foro še tramvaj 😀 vlak je 50€ v obe smeri, za 8€ pa je še mestni prevoz (tramvaj, avtobus, podzemna). Totalno brez stresa, edino taksist je šel po daljši poti do hotela. Čisto kontra kot LJ "metropola", kjer živčnega fašeš, ko čakaš pol ure na trolo, potem pa še stoji v prometu 😀

20230306_104253.jpg

20230306_121131.jpg

20230306_115658.jpg

20230306_130642.jpg

20230306_155119.jpg

20230306_160015.jpg

20230306_160559.jpg

20230306_160614.jpg

20230306_164642.jpg

20230307_085421.jpg

20230307_091742.jpg

20230307_092946.jpg

20230307_093014.jpg

20230307_093632.jpg

20230307_093653.jpg

20230307_100837.jpg

20230307_103015.jpg

20230307_104648.jpg

20230307_110811.jpg

Lepe fotografije. Kateri filter, če, uporabljaš? 

Napisano

Karavan s pohvalo opravil tehnični pregled. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 30 minutami je Alex napisal:

Lepe fotografije. Kateri filter, če, uporabljaš? 

Tnx, obdelujem v Adobe Lightroomu, najprej osnove, potem masking, potem pa ponavadi "modern 8" ali "artistic 3" filter 🙂

Podpis.png

Napisano

Kar se Dunajskega javnega prevoza tiče: mi smo tudi bili navdušeni. Sploh, ker smo Dunaj obiskali v času šolskih počitnic. Takrat imajo šoloobvezni otroci (po njihovih normativih, ki pa niso bistveno drugačni od naših, le šolske počitnice se včasih ne ujemajo z našimi) brezplačen prevoz. Smo prišli v kamp pa sploh nisem odpel prikolice od avta ampak samo spustil tace na prikolici in je kar pripeto čakalo na dan odhoda. Cena vozovnic za naju z ženo pa cenejša kot če bi šel z avtom pa nekje plačeval parkirnino. In z otroškim vozičkom ni bil noben problem, povsod dostopno...

Napisano
pred 17 minutami je MazdaBoy napisal:

Čestitke za dan mučenikov 🙂 

E45CF458-D232-4AF0-AF51-CEAD7BD11D48.jpeg

Kateri si ti..... :whatever:

Napisano

Lušten dan na Obali, v družbi dveh punc. :)

IMG_20230311_180120.jpg

IMG_20230311_175551.jpg

IMG_20230311_152832.jpg

IMG_20230311_152841.jpg

IMG_20230311_142308.jpg

Napisano

Ej....lahko bi javil da si na obali ..😉😁

Napisano
pred 36 minutami je Gelipter napisal:

Se je bal,da bi moral za kak pir dat.....😁😉

Napisano
pred 10 urami je Gelipter napisal:

Enkrat za spremembo nisem biw voznik, dejansko sedel zadaj, da je bila situacija pod nadzorom.

Smo sicer s kolegicama, planinkama prehodili preko 20km; od Lucije, prek Valete v Strunjan, od tam potem cel čas ob morju, prek Pirana in Portoroža ponovno do Lucije. :)

• Všeč 3
  • Ljubim 1

Napisano
pred 7 urami je Z M A J napisal:

Enkrat za spremembo nisem biw voznik, dejansko sedel zadaj, da je bila situacija pod nadzorom.

Smo sicer s kolegicama, planinkama prehodili preko 20km; od Lucije, prek Valete v Strunjan, od tam potem cel čas ob morju, prek Pirana in Portoroža ponovno do Lucije. :)

Ok..drugič javi ☺️😉😉

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

Danes me je čakal paket z novo makito za vijačenje koles. Upam, da bo dovolj navora za odvijačenje in privijačenje. 

Itak na koncu precerim vsako kolo z moment ključem. Na koliko momenta pa bi to nastavil da bo prav? 🤔

https://www.berco.si/izdelek/akumulatorski-udarni-vijacnik-dtw701z-makita/

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To pa pišeš, kot da te boli da ga nimajo Ameri? Sej ne vem, če je treba razlagat zakaj Afriške države iščejo povezave raje s Kitajsko, Rusijo, Turčijo, Iranom kot pa z bivšimi imperialističnimi državami, ki še vedno vedno razmišljajo o Afriki kot koloniji. Ameri tudi, verjetno jim k priljubljenosti ne pomagajo tudi delanje pučov v Libiji, Tuniziji, Egiptu....   Človekove pravice pa v Afriki kršijo domala vsi, ki se tam znajdejo, še največ pa Afričani sami. Ampak, da je to tam tako ima pa zadeva dolgo brado. Tako, da danes razlagat kdo je boljši in kdo slabši zunanji partner za Afričane je bolj tko tko...
    • Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljčki, se vrne domov in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.