skritikrt Napisano nedelja ob 15:17 Prijavi Napisano nedelja ob 15:17 dne 6. 12. 2024 ob 15:33 je godlike napisal: Tank. HP ali Canon mi po mojih izkušnjah ne prideta blizu. Ni pa za zahtevnejšo rabo...nima avtomatskega dvostranskega skenerja z podajalnikom...moraš vsak list posebaj in ročno obračati. Ko enkrat vidiš,kako je to fajn,je tak manjko enostavno killer kriterij... Pač odvisno kakšen uporabnik si. Pri nas,ko smo imeli MP-925,sem šele videl,kako je fajn avtomatski skener (tam še enostranski)...a pri MB5450...ni neki "foto kvaliteta"...pač za pisarne in podjetja...in hiter k hudič...a ko to doživiš...do 50listov rukneš v eni rundi not in spustiš,in vse sam dela...kot rečeno,ko enkrat "zavohaš kri"...ne boš več vzel brez. Za barve pa...zame ni problem,ker jih ne plačujem.... 1 Citiraj
godlike Napisano nedelja ob 16:41 Prijavi Napisano nedelja ob 16:41 Kaj barve grejo na SŽ? Če grem s tvojim pogojem naprej, sem še kakih 100€ naprej. Za tistih 5-7 listov, ki jih 3x na reto skeniram, jih pač zlepim v Gimpu. Kopirat pa zna oboje stransko, ker počaka, da obrneš list. Če bi jih moral 50 skozi spustit, bi jih pač v službi. Pa ne vem, če sem imel takšno potrebo v zadnjih 10-15 letih. Citiraj
skritikrt Napisano nedelja ob 22:26 Prijavi Napisano nedelja ob 22:26 (urejeno) pred 5 urami je godlike napisal: Kaj barve grejo na SŽ? Ne...žena je blagajničarka Ljubljanskega območnega odbora sindikata strojevodij,tako da gredo barve na račun sindikata. Pa,da ne bo kdo mislil,da se okoroliščamo...printer sem zmeraj kupoval na svoj račun...tudi PC! Za tistih nekaj listov,k rabim zase,mislim,da je sindikat vseeno na profitu. Printer z kompletom XL kartuš je stal 255€,komplet original kartuš XL pa stane 87€...samo potruditi se moraš in najdeš🧐 Komplet XL kartuš,ki so bile prve vgrajene je zdržal malce več kot eno leto,sprintano je pa bilo v enem letu najmanj pet...mogoče celo šest paketov🤔 po 500 listov...večina enostransko. Res da je bil MP-925 požeruh za barve...MB-5450 je pa čisto druga galaksija. Kdor rabi za majhno podjetje,računovodstvo ipd.,in veliko printa-raketa👍 Je pa res,da na prvi pogled izgleda ogromen,a po tlorisu ni..je pač grajen v višino...po tlorisu je bil MP-925 veliko večji🧐 EDIT:malce na hitro pogledal...dobiš ga že za dobrih 213€ pri Mimovrste...Mlacom ga tudi ima.... Za ceno Epsona dobiš še dva kompleta XL kartuš,in lahko printaš k blesav,in ti jih ne bo zmanjkalo...kot rečeno,samo potruditi se moraš in najdes😉 Popravljeno nedelja ob 22:40 od skritikrt Citiraj
skritikrt Napisano nedelja ob 22:53 Prijavi Napisano nedelja ob 22:53 Eh...mimovrste mi je napačni printer ven vrgel....torej Mlacom 262€👍...mogoče se najde kje ceneje...🙄 Citiraj
godlike Napisano ponedeljek ob 05:13 Prijavi Napisano ponedeljek ob 05:13 (urejeno) Ja. Se ti pa Epson zelo hitro pokrije s ceno barve 😉 Za nas, ki jo moremo kupit. Pa Canon je delal grde težave. Tak da 100% obvoz pri meni. Popravljeno ponedeljek ob 05:15 od godlike 1 Citiraj
skritikrt Napisano ponedeljek ob 06:23 Prijavi Napisano ponedeljek ob 06:23 (urejeno) Pred eno uro je godlike napisal: Ja. Se ti pa Epson zelo hitro pokrije s ceno barve 😉 Za nas, ki jo moremo kupit. A si prebral,koliko sprintaš z enim setom barve?...večina folka v celem lajfu ne sprinta toliko,kot ta printer že samo z setom,ki je kot novemu priložen... Števce imajo pa po moje itak vsi...in sam neha delati in "v kanto". Sem jaz tudi študiral to varianto za filat...Brother,Ricoh...pa na koncu ni računice... Je sin delal en čas pr Misolu v Lj. (servis printerjev)...je rekel da na dolgi rok te "držijo za jajca"...pač oni hočejo denar,in ne glede na firmo in model ki ga kupiš,na koncu boš plačal barvo,printer ali oboje. Jaz sem se že sprijaznil...dve leti in bo šel v kanto...samo pač nimam te sreče,k rabim takega🥺 Popravljeno ponedeljek ob 06:24 od skritikrt Citiraj
Jest Napisano ponedeljek ob 07:16 Prijavi Napisano ponedeljek ob 07:16 Tudi sam imam Canon Maxify MB5450 ... kupljen je nekje maja 2017 ... in od takrat deluje BP ... Vsec mi je ravno obojestransko skeniranje in obojestransko printanje... brez da bi moral sam kaj obračati papir ... Ponavadi nekje enkrat na dve leti zamenjam komplet kartuš ... Takrat je bila cena v BigBangu slabih 245€ ... s tem, da je bila neka akcija s podaljsanjem garancije na 3 leta in 50€ cashback-a ... Tudi trenutno se ga dokaj ugodno da dobiti v BigBangu >> 221,40€ 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
skritikrt Napisano ponedeljek ob 07:52 Prijavi Napisano ponedeljek ob 07:52 pred 36 minutami je Jest napisal: Ponavadi nekje enkrat na dve leti zamenjam komplet kartuš ... Uuuu,pol tud veliko printaš🧐😯 Citiraj
Jest Napisano ponedeljek ob 07:56 Prijavi Napisano ponedeljek ob 07:56 pred 1 minuto je skritikrt napisal: Uuuu,pol tud veliko printaš🧐😯 Niti ne tako zelo veliko... Med korono je bilo malo vec, ko je zena nekaj casa morala delat od doma in je bilo kar precej za printat... Drugace pa ni tako grozno veliko... Sem pa tudi kar nekaj fotk sprintat na foto papir ... Tam pa barvo kar fajn "pije" 😛 ... Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
godlike Napisano ponedeljek ob 08:13 Prijavi Napisano ponedeljek ob 08:13 (urejeno) pred 1 uro je skritikrt napisal: A si prebral,koliko sprintaš z enim setom barve?...večina folka v celem lajfu ne sprinta toliko,kot ta printer že samo z setom,ki je kot novemu priložen... Števce imajo pa po moje itak vsi...in sam neha delati in "v kanto". Sem jaz tudi študiral to varianto za filat...Brother,Ricoh...pa na koncu ni računice... Kak ne? Na Canonu sem dal 1x na leto za set kartuš, na začetku 60€, na koncu že okol 78€. Epson je bil ca. 160-170€ dražji od starega Canona. V štirih letih, še nisem porabil 2 seta priložene barve. Sta bila 2 cela seta priložena, ne kot na Canonu starter kartuše, ki niti za pogledat niso. Jaz sem že zdaj na plusu. Ne vem od kod tebi, da ni ekonomske računice. 🤔 Tam je bil komplet nekje to 1000 listov. Pri Epsonu je komplet 101 za 40€ in je za 7500 strani črna in 6000 strani barvne. Razlika je v tem, da sem pri Canonu dobil subvencioniran printer, kot dobiš subvencioniran Play Station. Potem pa se služi na kartušah, igrcah. Če pa kupiš Epsona / PC, pa so kartuše in igre realnih cen. Katera varianta ti ustreza, takšno imaš. Tudi Epson ima zamenljiv del za odvečno barvo. Tega pri Canonu nisem zasledil, torej niti ni mišljeno, da bi toliko tiskal, da bi tisto napolnil. In ni bil pogoj tiskalnik za filat, ampak tiskalnik, ki me še ni pustil na cedilu. Pač tak je pri meni: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. In ker sta HP in Canon daleč prehitro začela bluzit, pač grem okoli njiju, pa tudi če sta čisto zastonj, moji živci so tudi nekaj vredni. Popravljeno ponedeljek ob 08:15 od godlike 1 Citiraj
FuManchu Napisano ponedeljek ob 09:20 Prijavi Napisano ponedeljek ob 09:20 Ja komaj zdej vidim, kaj je hitro tiskanje. Pritisnem print in preden se stegnem do printerja je list zunaj Zaenkrat je bil dober nakup. Pa še drag ni bil za MF. 3 Citiraj
skritikrt Napisano ponedeljek ob 10:40 Prijavi Napisano ponedeljek ob 10:40 pred 2 urama je godlike napisal: Kak ne? Na Canonu sem dal 1x na leto za set kartuš, na začetku 60€, na koncu že okol 78€. Epson je bil ca. 160-170€ dražji od starega Canona. V štirih letih, še nisem porabil 2 seta priložene barve. Sta bila 2 cela seta priložena, ne kot na Canonu starter kartuše, ki niti za pogledat niso. Jaz sem že zdaj na plusu. Ne vem od kod tebi, da ni ekonomske računice. 🤔 Tam je bil komplet nekje to 1000 listov. Pri Epsonu je komplet 101 za 40€ in je za 7500 strani črna in 6000 strani barvne. Razlika je v tem, da sem pri Canonu dobil subvencioniran printer, kot dobiš subvencioniran Play Station. Potem pa se služi na kartušah, igrcah. Če pa kupiš Epsona / PC, pa so kartuše in igre realnih cen. Katera varianta ti ustreza, takšno imaš. Tudi Epson ima zamenljiv del za odvečno barvo. Tega pri Canonu nisem zasledil, torej niti ni mišljeno, da bi toliko tiskal, da bi tisto napolnil. In ni bil pogoj tiskalnik za filat, ampak tiskalnik, ki me še ni pustil na cedilu. Pač tak je pri meni: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. In ker sta HP in Canon daleč prehitro začela bluzit, pač grem okoli njiju, pa tudi če sta čisto zastonj, moji živci so tudi nekaj vredni. Katerega Canona si pa imel...in katerega Epsona imaš? Ker ne moreš kar povprek primerjati....ista oprema,klasa,zmogljivost,hitrost itd.... Skratka jabolka z jabolkami in hruške z hruškami. Canon Maxify MB5450 vs Epson EcoTank L6270: What is the difference? VERSUS.COM What is the difference between Canon Maxify MB5450 and Epson EcoTank L6270? Find out which is better and their overall... Pri čem je celo napačno navedeno,da Canon naj nebi imel avtomatskega podajalca za skener!!! Citiraj
Slivka Napisano ponedeljek ob 11:39 Prijavi Napisano ponedeljek ob 11:39 V trgovini me sreča možakar in me prav veselo pozdravi: - "Ooo, glej ga, pozdravljen! Kako hčerka, je že naredila vozniški? Pa sin je delal za motor, kajne? Je že naredil?" Jaz ga gledam, prisegel bi, da ga prvič vidim, on očitno o meni ve vse... Mu na kratko odgovorim, tuhtam, kdo je, možakar pa naprej: - "Sem zadnjič blendal, pa šele pozneje opazil, da tistega vašega džipa nisi vozil ti ampak tvoja žena. Kako se pa ima? Pri šestih otrocih najbrž ni dolgčas, sploh v decembru?" Meni nič jasno, prisegel bi, da ga vidim prvič, on o meni ve vse. Spet na kratko odgovorim, spotoma tuhtam, kdo sploh je. On pa naprej: - "Saj tudi tebe že dolgo nisem videl." Nato se zresni in vpraša: - "Samo res, dolgo se že nisva videla. Koliko, tri mesece? Kaj si mi kaj zameril?" Meni že možgani zavreli, nikakor se ne morem spomniti, kdo je, pa poskusim malo zablefirati: - "Ne, zameril nisem nič, se pa res že dolgo nisva videla. Kdaj in kje je sploh bilo zadnjič?" Ko mi je povedal, se mi je posvetilo: šofer avtovleke. Torej, da se pohvalim: že tri mesece FucksWagen ni šel na servis, sploh pa ne z avtovleko! 5 1 1 Citiraj
godlike Napisano ponedeljek ob 12:47 Prijavi Napisano ponedeljek ob 12:47 (urejeno) pred 2 urama je skritikrt napisal: Ker ne moreš kar povprek primerjati....ista oprema,klasa,zmogljivost,hitrost itd.... Skratka jabolka z jabolkami in hruške z hruškami. Zakaj jabolka in hruške. To mi ni jasno. Oboje je multifunkcijska naprava, duplex... Torej si bolj pri carjeviču in zlatem delišešu. Če smo že pri japkah. Moj Canon je bil: Canon Pixma MG6450 (vsaj zdi se mi tako) Epson pa je: Epson EcoTank L6160 Zdaj pa primerjaj. Meni je bil takrat v vseh pogledih Epson boljši. Tudi cena je bila x2 od oka. Ampak se je zdavnaj pokril. Pa lahko šteješ jabolka, hruške, jagode, marjetice ..... In to je za mene zmagovalna kombinacija, boljši tiskalnik, po 4 letih obratovanja z nižjimi stroški (nabavni in vzdrževanje skupaj). Lahko gledam kolko čem primerjav, tukaj me izgubiš: pred 4 urami je godlike napisal: In ni bil pogoj tiskalnik za filat, ampak tiskalnik, ki me še ni pustil na cedilu. Pač tak je pri meni: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. In ker sta HP in Canon daleč prehitro začela bluzit, pač grem okoli njiju, pa tudi če sta čisto zastonj, moji živci so tudi nekaj vredni. Popravljeno ponedeljek ob 12:49 od godlike Citiraj
skritikrt Napisano ponedeljek ob 14:29 Prijavi Napisano ponedeljek ob 14:29 (urejeno) pred 1 uro je godlike napisal: Tudi cena je bila x2 od oka. Tukaj po tem trditi,kolk je en boljši,slabši itd...halooo...ne moreš pričakovati,da te pol ne bodo ucurili pri barvah,da ne boš "pušnil" pri kvaliteti,performansah itd... Kolikor sem na hitro pogledal...Canon 120€ (na koncu se je prodajal za 75€!!!) vs. 300€ (priporočena prodajna cena). /i/16101471/550/550 Canon večnamenska naprava PIXMA MG6450 (8333B006AA) | mimovrste=) WWW.MIMOVRSTE.COM DIGITALNI BON ’22 Canon Pixma MG6450 je zmogljiva večnamenska naprava s 5 črnili in naprednimi možnosti brezžičnega povezovanja za... Jabolke vs. hruške. Popravljeno ponedeljek ob 14:33 od skritikrt Citiraj
Mraušk Mčk Napisano ponedeljek ob 14:46 Prijavi Napisano ponedeljek ob 14:46 Daleč najboljši printer je tisti, ki uporablja enake kartuše kot službeni. Jaz nimam te sreče. 2 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
FuManchu Napisano ponedeljek ob 15:00 Prijavi Napisano ponedeljek ob 15:00 dne 2. 12. 2024 ob 23:03 je FuManchu napisal: Ko dobim "Nikon starter pack" pišem naprej😁 Evo danes dobil fotkič, objektiv in senčilo ter stativ. Pa seveda baterijo, kartico, polnilec in torbico. Roba je seveda rabljena. 3 1 Citiraj
godlike Napisano ponedeljek ob 15:10 Prijavi Napisano ponedeljek ob 15:10 (urejeno) pred 42 minutami je skritikrt napisal: Tukaj po tem trditi,kolk je en boljši,slabši itd...halooo...ne moreš pričakovati,da te pol ne bodo ucurili pri barvah,da ne boš "pušnil" pri kvaliteti,performansah itd... Kolikor sem na hitro pogledal...Canon 120€ (na koncu se je prodajal za 75€!!!) vs. 300€ (priporočena prodajna cena). /i/16101471/550/550 Canon večnamenska naprava PIXMA MG6450 (8333B006AA) | mimovrste=) WWW.MIMOVRSTE.COM DIGITALNI BON ’22 Canon Pixma MG6450 je zmogljiva večnamenska naprava s 5 črnili in naprednimi možnosti brezžičnega povezovanja za... Jabolke vs. hruške. Če pa trdim, da se dražji bolj splača na dolgi rok. Tudi če kvaliteto zanemarim. Kvalitete tiska ne moreva primerjat, ker je ca. 6 let razlike in svet se spremeni v tem času. To tak praviš, kot da lahko rečemo, da se Mazda 3 kvari bolj kot Mazda 6. In ima vso pravico, da se tolko kvari, ker je cenejša. Pa še pol so tudi servisi za Mazdo 3 lahko dražji. Popravljeno ponedeljek ob 15:13 od godlike Citiraj
skritikrt Napisano ponedeljek ob 17:14 Prijavi Napisano ponedeljek ob 17:14 (urejeno) pred 3 urami je FuManchu napisal: Evo danes dobil fotkič, objektiv in senčilo ter stativ. Pa seveda baterijo, kartico, polnilec in torbico. Roba je seveda rabljena. Bravo...sedaj pa čim več uporabljati,da se naučiš. Jaz sem takrat Fuji-ja imel zmeraj sabo na šiht v službeni torbi...se kaj spomniš,kak zanimiv motiv ipd.,ga sam cukneš in sprobaš...k tako doma...težko,da boš ga čist pogruntal,kaj vse zmore. Napiši še kaj...vse nas zanima...kateri stativ,kaj ti je všeč,kaj ne...vse napiši! Še enkrat čestitke za nakup😃👍 pred 2 urama je godlike napisal: Če pa trdim, da se dražji bolj splača na dolgi rok. Tudi če kvaliteto zanemarim. Kvalitete tiska ne moreva primerjat, ker je ca. 6 let razlike in svet se spremeni v tem času. To tak praviš, kot da lahko rečemo, da se Mazda 3 kvari bolj kot Mazda 6. In ima vso pravico, da se tolko kvari, ker je cenejša. Pa še pol so tudi servisi za Mazdo 3 lahko dražji. Saj se štekava...samo moti me,k izpade,da ti Canon "ne pride blizu", k je "drek". Problem je pa v tem,k si kupil "printer za 75€",po tem pa po izkušnjaš sklepaš,da je Canon slab...pač tako izjava izpade. Pa kupi Epsona,HPja,bilokaj za 75€...pa magari za 100 ali 120€...pa boš videl. Sem napisal-oni hočejo samo denar...in če hočeš printati,skenirati itd...boš plačal printer,barve ali pa oboje. Kakor za koga,ker npr. za nekoga,ki rabi npr. 10-20 listov na leto za dokumente ipd...in ne rabi opreme,je tak za 75€ čist dost,k barv ne bo znucal 3-4 leta...pol pa v kanto in drugega... Pri takih,k sem jaz,k gre po 5-6 pokov listov na leto...to je pa čisto druga pesem...za to pa sem izpostavil model,ki ga sedaj imam,ker veliko natisne glede na izkušnje z prejšnjimi Canoni,oprema "ni da ni",hitrost k raketa...je pa res,da ni namenjen "fizičnim osebam",ampak za manjša podjetja ipd... Popravljeno ponedeljek ob 18:05 od skritikrt 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.