SpEkTr Napisano 4. oktober, 2010 Prijavi Napisano 4. oktober, 2010 Aja, meni pa pri hladnem ni toliko kot pri ogretem se mi zdi. Nisem pa ?e lociral od kje prihaja. Baje je zadeva kar draga. ?e mene vpra?a?, se mora dat nekako samo kak le?aj zamenjati, ne cel kos pleha. Citiraj
mi_c_ho Napisano 4. oktober, 2010 Prijavi Napisano 4. oktober, 2010 Sem klical v Motomat in cena je 180? in baje obstaja samo original Citiraj
SpEkTr Napisano 4. oktober, 2010 Prijavi Napisano 4. oktober, 2010 Ja, jaz sem tudi na par koncev ?e vpra?al, baje da se samo original dobi. No kakorkoli, jaz ?e vedno upam, da se da sam kak le?aj?ek tam zamenjat. Lahko pa da se motim.. Citiraj
mi_c_ho Napisano 4. oktober, 2010 Prijavi Napisano 4. oktober, 2010 ?e bo? zvedel kaj glede tega le?aja, bi bil zelo vesel, ?e bi to sporo?il na forum. Isto velja tudi za mene Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 4. oktober, 2010 Prijavi Napisano 4. oktober, 2010 Ja, jaz sem tudi na par koncev ?e vpra?al, baje da se samo original dobi. No kakorkoli, jaz ?e vedno upam, da se da sam kak le?aj?ek tam zamenjat. Lahko pa da se motim.. Ej model ?ponar ni samo le?aj ampak le?aj z vzvodom, in crknil(?e je) je vzvod in ne le?aj. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
iceman22 Napisano 4. oktober, 2010 Prijavi Napisano 4. oktober, 2010 no ce smo ze pri zvokih,meni pa ko stsnem sklopko se mi pojavi en zvok kot da neki cvili bi mogoe kdo vedu kaj je?avto ima skoraj 62t km prevozenih.. Citiraj www.trziskisladoled.si
mi_c_ho Napisano 5. oktober, 2010 Prijavi Napisano 5. oktober, 2010 Jaz pa upam, da je mogo?e samo kaj z jermenom narobe in da ni napenjalec... Citiraj
Boss Napisano 5. oktober, 2010 Prijavi Napisano 5. oktober, 2010 no ce smo ze pri zvokih,meni pa ko stsnem sklopko se mi pojavi en zvok kot da neki cvili bi mogoe kdo vedu kaj je?avto ima skoraj 62t km prevozenih.. Pa sej si glih kar mel redni servis - pelji ga nazaj pa naj ti pogledajo kaj je to. Citiraj
mazdaman Napisano 5. oktober, 2010 Prijavi Napisano 5. oktober, 2010 no ce smo ze pri zvokih,meni pa ko stsnem sklopko se mi pojavi en zvok kot da neki cvili bi mogoe kdo vedu kaj je?avto ima skoraj 62t km prevozenih.. pri starih avtih je to ponavadi znak, da je ?el le?aj za sklopko (?e je to pri tebi ne vem oz. ?e ga sploh ima). Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
iceman22 Napisano 5. oktober, 2010 Prijavi Napisano 5. oktober, 2010 Pa sej si glih kar mel redni servis - pelji ga nazaj pa naj ti pogledajo kaj je to. nisem ga se imel imam ga na 62 tiso,se 600 km norem naredit.. za info servis za mazdo 6 dizel 140CD pride 343 e... Citiraj www.trziskisladoled.si
mi_c_ho Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 V?eraj sem zamenjal le?aj napenjalca mikro jermena in oba le?aja rolce. So bili ?e kar zdelani. In ko je avto neogret, se ?kripanje ?e vedno ogla?a. Ko pa se avto segreje, ?kripanja ni ve?. Kaj bi bilo lahko ?e narobe? Premalo napet jermen, ampak saj je ?ponar avtomatski, ali ne? Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Si zamenjal tud jermen ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
mi_c_ho Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Jermen sem zamenjal pri 105000km, pri velikem servisu, pred enim letom in pol. Sedaj imam 142000km. Mehanik je rekel, da je napenjalec ?e vredu in da je bil samo le?aj ?e zelo bogi. Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 V svoji 30 letni praksi ?e NIKOLI nisem menjal ?ponarjev brez da bi zraven zamenjal tud jermen(mikro al pa zobat), in ?e noben ni nikol imel nobenega cviljenja izpod haube. Sva?ta, super ste zrihtal. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
mi_c_ho Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Sej nismo menjal ?ponarjev ampak samo le?aje v njih, tako da je ?ponar prakti?no isti kot prej. A misli?, da je problem v jermenu in da je po letu in pol spet potreben menjave? Citiraj
SpEkTr Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Aha, se pravi kaj. Da se ne menja celega hidravli?nega napenjalca, ampak samo le?aj, ?e prav razumem? Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Sej nismo menjal ?ponarjev ampak samo le?aje v njih, tako da je ?ponar prakti?no isti kot prej. A misli?, da je problem v jermenu in da je po letu in pol spet potreben menjave? Lej zelo priporo?ljivo je da ob menjavi ?ponarjev ali pa le le?ajev le teh zamenjamo tud jermen, ker stro?ek je tolk minimalen da je ?koda nares delo na pol.Pa zobat jermen ko ga 1X napona? in ga vzame? dol in da? istega nazaj je veliko ve?ja mo?nost da ga strga kot ?e bi dal novega, pa glede na to da rabi? pol ure da ti pri dizlu strga zobat jermen(lahko ti poka?em kako enostavno je) je ?koda da ga nisi zamenjal, samo zdej je kar je.Mikro jermen pa ?kripa ?e je slab-obrabljen, ali pa premalo napet. Hvala bogu da mam bencinarja. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
mi_c_ho Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Zamenjali smo samo le?aje in pride stro?ek samo za le?aje 20?. Nova cena za original napenjalec je 320? YavarYe X6V6 sicer pravi, da bi moral menjati tudi jermen ampak ga nismo, ker je napenjalec ostal isti. Zdaj pa ne vem :ne vem: Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Zamenjali smo samo le?aje in pride stro?ek samo za le?aje 20?. Nova cena za original napenjalec je 320? YavarYe X6V6 sicer pravi, da bi moral menjati tudi jermen ampak ga nismo, ker je napenjalec ostal isti. Zdaj pa ne vem :ne vem: Nisem napisal da bi ga morali samo da je butasto ?e ga ne, dela je skor isto in pol ma? 120 kkm mir. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
mi_c_ho Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 ?e bi menjal napenjalec zobatega jermena, bi itak zamenjal tudi jermen to sploh ni debate. Samo tukej pri mikro jermenu mi je pa malo ?udno, da bi bil po enmu letu in pol in 35000km potreben menjave. Samo zato ga nismo menjali. Ker tako kot si napisal, bi moral biti 120k km po velikem servisu mir... Mogo?e je pa tok slab material, da ga je ?e hudi? vzel in bi ga res bilo potrebno zamenjat, ?eprav je naredil malo kilometrov... Citiraj
SpEkTr Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Dvomim da je jermen? Kako pa jermen kovinsko lahko ropota? Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 ?e bi menjal napenjalec zobatega jermena, bi itak zamenjal tudi jermen to sploh ni debate. Samo tukej pri mikro jermenu mi je pa malo ?udno, da bi bil po enmu letu in pol in 35000km potreben menjave. Samo zato ga nismo menjali. Ker tako kot si napisal, bi moral biti 120k km po velikem servisu mir... Mogo?e je pa tok slab material, da ga je ?e hudi? vzel in bi ga res bilo potrebno zamenjat, ?eprav je naredil malo kilometrov... Ok tle se nisva razumela, jaz sem razumel da ste menjali tudi kolesa na zobatem jermenu, se opravi?ujem.Mikro jermen pa ?e cvili pa tud ?e ima malo kilometrov je lahko zjeban, slab materijal, ali pa vzmet v ?ponarju ne ?pona ve? jermena dovolj. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
mi_c_ho Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 Ok tle se nisva razumela, jaz sem razumel da ste menjali tudi kolesa na zobatem jermenu, se opravi?ujem.Mikro jermen pa ?e cvili pa tud ?e ima malo kilometrov je lahko zjeban, slab materijal, ali pa vzmet v ?ponarju ne ?pona ve? jermena dovolj. Ni panike vzmet v ?ponarju je OK, je reku. Zgleda, da je res pol jermen, ?eprav ne zgleda, da bi bil zjeban, ker ?e bi blo vidno, bi mi reku, da ga bo tud zamenjal. Mal bom po?akal in ?e ne bo bolj? oz. ?e slab?e, ga bomo pa zamenjal. Hvala za pomo? Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 27. oktober, 2010 Prijavi Napisano 27. oktober, 2010 NP Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.