Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

kok mas kilometrov? da ni kaksen znak zanic jermena?

Pozdravljeni fantje,

dovolite, da se vklju?im: imam enak avto M6 2005 z webastom in je vse okej.

Opazil sem pa pri prostem teku motorja neko bren?anje oz.?ri?ek nekje v notranjosti oz spredjem delu motorja tik pod plasti?nim pokrovom. Samo, da se razumemo, webasto ni....zvok mi ni v?e?!A mi lahko kdo svetuje oz. pomaga, kaj bi to lahko bilo in kako naprej reagirati.Hvala vam vsem za odgovore in predloge/nasvete.lp mazy

kok mas kilometrov? da ni kaksen znak zanic jermena?

Pozdravljeni fantje,

dovolite, da se vklju?im: imam enak avto M6 cd 121km l2005 , 93 tk

Opazil sem pa pri prostem teku motorja neko bren?anje oz.?ri?ek nekje v notranjosti oz spredjem delu motorja tik pod plasti?nim pokrovom. Samo, da se razumemo, webasto ni....zvok mi ni v?e?!A mi lahko kdo svetuje oz. pomaga, kaj bi to lahko bilo in kako naprej reagirati.Hvala vam vsem za odgovore in predloge/nasvete.lp mazy

Pozdravljen med nami

Po opisu je te?ko re? kaj bi bilo je pa mo?no, da nisi navajen dieslov saj je zvok precej druga?en kot pri bencinarju.

Aja, kolk pa so zate nizki obrati? Ta motor se nekako ne po?uti preve? dobro, ?e ga ho?e? pritisnit, ko ?e nima 1800 obratov. Pa? to ni 8 ventilski 1.9 TDI :P

Pozdravljeni fantje,

dovolite, da se vklju?im: imam enak avto M6 cd 121km l2005 , 93 tk

• Odgovori 117
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

A teb kj preskakuje ?e kje drugje mogo?e ?? ?zmeden?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

• 1 leto kasneje...
Napisano

Da spet obudim temo. Takrat, ko sem nazadnje pisal, smo zamenjali tudi mikro jermen in skripajo? zvok pri mrzli ma?ini pod ?tand gasom ostaja in ga je zadnje ?ase zmeraj ve? se mi zdi. Ko dodam gas (nad cca. 1300 obratov), pa zvok izgine. Se mi zdi, da prihaja iz zaprtega plasti?nega dela, kjer je visokotla?na ?rpalka (zadeva na alternatorjem). Je kaj narobe z zobatim jermenom? Od menjave je minilo ene 4 leta in 75000km. Za pomo? se lepo zahvaljujem.

Napisano

Da spet obudim temo. Takrat, ko sem nazadnje pisal, smo zamenjali tudi mikro jermen in skripajo? zvok pri mrzli ma?ini pod ?tand gasom ostaja in ga je zadnje ?ase zmeraj ve? se mi zdi. Ko dodam gas (nad cca. 1300 obratov), pa zvok izgine. Se mi zdi, da prihaja iz zaprtega plasti?nega dela, kjer je visokotla?na ?rpalka (zadeva na alternatorjem). Je kaj narobe z zobatim jermenom? Od menjave je minilo ene 4 leta in 75000km. Za pomo? se lepo zahvaljujem.

malo z wd40 ?pricni na lager ?ponarja mikrojermena, ?e utihne cvili lager, takih primerov je bilo veliko, na zobatem se je menjal ?ponar?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Jermenico od alternatorja preglej..

www.gistel.si

Napisano

Jaz sem imel skoraj identicen zvok na jermenici (lagerju) sponarja mikrojermena, lahko je tud jermenica alternatorja, a bi prej rekel sponarja.

En kugel lager mam se za sponar - poglej v moji temi na prejsnji sestki. A si probal mal posprejat jermenico sponarja kot sem ti rekel?

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=244426

Evo moja jajca

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Sem na?prical ja, ampak kaj veliko se nisem upal in ni bilo ni? bolj?e. Le?aj napenjalca mikrojermena sem tudi zamenjal. Torej ostane samo jermenica alternatorja, vsaj upam da je to. Da res ni kaj v povezavi z zobatim jermenom. Imam ?ez 1000km servis pa bo pogledal.

Napisano

Jaz sem imel skoraj identicen zvok na jermenici (lagerju) sponarja mikrojermena, lahko je tud jermenica alternatorja, a bi prej rekel sponarja.

En kugel lager mam se za sponar - poglej v moji temi na prejsnji sestki. A si probal mal posprejat jermenico sponarja kot sem ti rekel?

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=244426

Evo moja jajca

Sem ?e enkrat prebral in vidim, da si samo le?aj zamenjal in ne jermenice oz. rolce ?ponarja. In da je zarad le?aja ?kripalo, ker je mela jermenica luft? Kaj pa je tista zadeva na spodnji sliki, na kateri je klju??

Napisano

Sem ?e enkrat prebral in vidim, da si samo le?aj zamenjal in ne jermenice oz. rolce ?ponarja. In da je zarad le?aja ?kripalo, ker je mela jermenica luft? Kaj pa je tista zadeva na spodnji sliki, na kateri je klju??

tisto je samo vzvod, saj jermenica je samo kovinski valj v kateri je le?aj, in ?e cvili cvili to, le?aj - 5?, ?ponar 270?.....pri meni je bil notri pesek ali podobno, ko ?mirgel papir, enak zvok, samo ko sem od strani z WDjem ?prical, kar konkretno, je spreminjal zvok in sem takoj vedel

Napisano

Ker jaz sem pa probal z vrha malo po?pricati. Bom danes pa malo bolj pa da vidmo. Ker le?aj smo pa ?e menjali in ?ponar sam po sebi je bil takrat ?e dober. A ta spodnji kole??ek/vzvod pa ne more cvilit oz. ?kripat?

Napisano

Ker jaz sem pa probal z vrha malo po?pricati. Bom danes pa malo bolj pa da vidmo. Ker le?aj smo pa ?e menjali in ?ponar sam po sebi je bil takrat ?e dober. A ta spodnji kole??ek/vzvod pa ne more cvilit oz. ?kripat?

ne z vrha po jermenu, ?im bolj od strani v le?aj. Spodnji zelo te?ko

Napisano

evo, me kli?e mehanik, da je zamenjal jermenico alternatorja, ki je bla ?e tud bolj boga in ?e kar ?kriplje iz zobatga jermena :( tko da bo odprl in upamo, da je samo kej z jermenom al pa s kak?no rolco narobe...

• 2 tedna kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• A tole je blo resno al me trolaš? Kakšen zaslužek, če je to KAVCIJA? Ne resno, tole bi rad slišal, od kod ideja, da je tole zaslužek. Upam, da ti ne gre tolk slabo, da boš po cestah in smetnjakih stikal za odvrženimi plastenkami in pločevinkami.   Pa še nekaj, uvedba tega sistema in vzdrževanje je že danes ocenjena, da bo stala okoli 40m€. Računajo, da bo neunovčenih kavcij za maksimalno 6m€. Se pravi zmanjkalo bo 34m€, ki pade na pleča proizvajalcev pijač. Stavaim karkoli želite, da tega proizvajalci ne bodo plačevali iz svojih žepov in bodo ustrezno podražili pijače od 10 do 15 centov, da pokrijejo to.    Pa dajmo izračunat kaj nas vse čaka pri nealkoholnih pijačah kjer je notri sladkor ali sladila.   1. Dvig DDV iz 8,5% na 22% bo pijači, ki danes stane 1€, dvignil ceno na 1,12€ 2. Dvig cene za uvedbo dragega sistema kavcij še dodatnih 10 centov in to je 1,22€ 3. Če bo kavcija 20 centov boš v trgovini dal 1,42€ namesto 1€ kot je to danes in tukaj se še ploska, kako bomo služili, ko boš dobil svojih 20 centov nazaj. 🤡    Aja teh centov sploh ne boš dobil nazaj, ker boš seveda kupil drugo pijačo in moral položiti kavcijo zanjo. In dokler boš krožil s pijačami boš za vse, ki jih imaš doma v obtoku kreditiral proizvajalce še s to kavcijo.     Mislim, pa zaboga, dejte si tole preračunat, ker men stojijo lasje pokonci kaj bo naslednja fora kako nas bodo jebali v glavo. Zakaj, ker to je mišljen drugačen sistem, kot je na Hrvaškem, ker bo narejen tracking vsake plastenke ali pločevinke v obtoku z unikatno kodo. To bo lahko celo pomenilo to, da boš v sami trgovini oddal le plastenke, ki si jih tam kupil oziroma v najboljšem primeru le plastenke tistih proizvajalcev, ki jih tam prodajajo. Teoretično to pomeni, da recimo vzameš Sparov S-budget pa ga ne boš mogel vnovčiti v Mercatorju ampak le nazaj v Sparu. Ne vem, če vam bo takrat še tako zabavno.            
    • Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.  Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
    • Cedilo karteja   Cena 20€ rabljeno cedilo karterja brez tesnila   Cena 40€ Novo zapakirano cedilo karterja   Vijaki za karter 15€ 
    • To sva vozila z Etcho-jem samo po brezpotju, skoraj nič asfalta. Bili so pa to kolovozi, skoraj neprehoden gozd (srečala sva celo srno) stopnice, razrit makadam, blato... Bilo je izredno zanimivo, moramo ponovit vajo.  Bo pa Etcho stopnjeval tempo in zahtevnost proge. 
    • Narva so zakon...sem jih imel nekdaj v Daewoo Racer-ju...sicer H-4,a še stekleni žarometi👍...čist nekaj drugega k ta plastika danes.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.