To pa je gorivo za politike in kregat narod. Menda je JJ v prejšnjem mandatu podelil 7 takih penzij, Golob v tekočem 8.
Če bi mene kdo vprašal, bi jaz vse te dodatke ukinil. Dober umetnik je dobil nagrado, je cenjen, in to je to. Podobno bi naredil z ostalimi dodatki za razne državne "zaslužnosti", ki so jih morda nekateri zaslužili, dosti je pa tudi takih, ki si jih niso, ampak so bili zraven ... plačujemo jih davkoplačevalci. Teh stvari (žrtvovanje za državo) se ne dela za denar, za morebitne dodatke, ali ne razumem?
Tukaj se kar strinjam. Na naših avtocestah je, poleg gneče in zastojev seveda, asfalt kar dobro narejen in so avtoceste precej gladke, tako, da lahko kar kvalitetno precej hitro voziš po njih. Ko ni gneče in zastojev, seveda. 🤗
Pomaranč res ni bilo takrat pri nas. Oziroma bolj za vzorec. Če sploh. Tudi Lego kock ni bilo.
Prav tako ni bilo kavbojk, pa kave, pa nutelle...itd, Itd. Spisek je neskončen. Zato pa je bila cela juga v Trstu in v Avstriji po nakupih. In smo vsi švercali, da se je kadilo.😊
Takrat smo se naučili, kako prenesti državo naokoli, da ne plačaš carine. In to imamo balkanci v krvi še danes. Kako prenesti državo okoli. Pa ne zato, ker bi si to želeli, ampakzato, ker pač pri nas se ni dalo kupit ničesar pametnega oziroma kvalitetnega. Smo imeli pa zato stoenke, moskviče, trabante in škode( z motorjem zadaj) . .🤗
Mi smo hodili gledat, kakšne dobre avtomobile so vozili takrat na v Trstu in na zahodu.. In kakšne plače so imeli na zahodu proti nam siromakom. Mi tu ob meji smo imeli srečo, če smo imeli kakega sorodnika čez mejo, da so nam dali kaj rabljenega, kar niso potrebovali. Tako smo mi otroci ponavadi podedovali igrače "iz druge roke". 😊 Ja, bilo je lepo v jugi. .. ker smo bili mladi pa lepi 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.