Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

a je ?e gdo imel te?ave stem da mazda nevle?e.Gremo od za?etka danes se pripeljem do btc in pred tu?em kosem se hotel parkirati avto negre ve? kot 20 na uro.Po opravljenih nakupih se odpeljem normalno po prihodu domov (na vi?) 500 metrov pred stanovanjem avto spet po?epne komi se privle?em do doma za mano se vali ?rn oblak dima ,na mestu dela normalno.

Napisano

lahk da te ra?unalnik deva na rezervo :ne vem: pejd do servisa da update-ajo sistem pa pol vidi? :ne vem:

If in doubt, flat out... 

Napisano

lahk da te ra?unalnik deva na rezervo :ne vem: pejd do servisa da update-ajo sistem pa pol vidi? :ne vem:

z avtom nemorem nikamor jutri pokli?em mes pa naj ga peljejo na cosmos

Napisano

najprej sem hotu rec, da je ti je sel senzor zraka...sam ne bi bilo toliko kriticno... :unsure:

ti bojo na servisu povedali

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

ce je bospumpa sploh ne bi sel nikamor (pa se una lucka za vodo v filtru bi se prej prizgala) - vsaj pri meni je blo tko

upam, da res ne bo drago to stalo

garancije nimas vec ne?

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

?e bi ti turbina ?la bi vseeno ?el kar precej ?ez 20km/h.

A ti kak?no lu?ko pri?ge na armaturki?

Ne vem ampak kaj pa EGR ventil? To bi sicer pojasnilo kajenje ampak je pa tole precej drasti?no ?eprav je mo?no, da ra?unalnik ob napaki EGR-ja prestavi v safe mode in ne dovoli vi?jih obratov :ne vem:

33112_1.png

Napisano

?e bi ti turbina ?la bi vseeno ?el kar precej ?ez 20km/h.

A ti kak?no lu?ko pri?ge na armaturki?

Ne vem ampak kaj pa EGR ventil? To bi sicer pojasnilo kajenje ampak je pa tole precej drasti?no ?eprav je mo?no, da ra?unalnik ob napaki EGR-ja prestavi v safe mode in ne dovoli vi?jih obratov :ne vem:

tvoja predvidevanja so bila to?na EGR ventil je ?ist zme?al ra?unalnik.Na cosmosu so nastavili ra?unalnik in vse deluje tko kot prej sam jaz bom tale ventil menjal pod nujno ker nebi dasemi zgodi ?e kaj podobnega.

Ventil sicer stane 300? sam ga nimajo na zalogi.lp

• 4 meseci kasneje...
Napisano

tvoja predvidevanja so bila to?na EGR ventil je ?ist zme?al ra?unalnik.Na cosmosu so nastavili ra?unalnik in vse deluje tko kot prej sam jaz bom tale ventil menjal pod nujno ker nebi dasemi zgodi ?e kaj podobnega.

Zdarvo!

Ta ventil stane NOV sicer iz GB preko Ebay-a slabih 80eur+ po?tnina.

Meno so hotli tako nasrat na Selmarju.

Sam pol ko smo ugotovili da ni to so bli korektni in mi vrnili denar za EGR ventil, ki res stane 320eur.

Napisano

Ej stric, ta ventil se da razstavit in spucat, problem je ker se v njemu nabarejo saje in potem dela kozlarije.

Mislim da je menjava nepotrebna.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

kje je egr ventil pri 6ki dizl ? slikco ho?em ! :P

:) jaz ?u to pucat iz preventive :)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

evo ga:

Objavljena slika

lahko ga je locirat...

kot sem rekel pa ne vem, ce se da pti 6-ki to spucat?? ajvar ti si ze kdaj to probal?

Napisano

kje je egr ventil pri 6ki dizl ? slikco ho?em ! :P

:) jaz ?u to pucat iz preventive :)

Kallman ne diraj, kolkor ?asa dela bp, ker tud crkne ne kr ne enkrat, bo? to naredu ko bo? za?utol da nelaj ni ok.

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Imam podobne probleme. A je zdaj pri tebi ?e vedno ok, ko so resetirali ra?unalnik?

Meni se to dogaja ve?inoma, ko je avto mrzel, ko je segret pa tega ni opazit.

Napisano

Pozdravljeni

EGR ventil se da ??istiti. ?isti se ga s sprejem za ?i??enje izpuha ( ne?no, da se ne po?koduje membrana ) po ?i??enju je potrebno vgraditi novo tesnilo.

Lep pozdrav

Napisano

Pri men so ugotovili da je neki propeler na uvodniku sve?ega zraka odpadel (avto je bil na servisu dva dni rastavili so celi motor) pol ko bi pritsnil na plin naj bi ta lopatica zaprla dovod zraka nato pa avtomati?no ni ?el nikamor.

Napisano

Pri men so ugotovili da je neki propeler na uvodniku sve?ega zraka odpadel (avto je bil na servisu dva dni rastavili so celi motor) pol ko bi pritsnil na plin naj bi ta lopatica zaprla dovod zraka nato pa avtomati?no ni ?el nikamor.

Tist propeler je verjetno kak del turbine. 100% NISO razstavili celega motorja.

Napisano

phu ve? ka bi turbina delala pri takih obratih ?e nebi bla centrirana in bi mankala kaka lopatica :blink: vse bi ?lo rakom ?vi?gat :hohoho: vsaj mislim si :P

If in doubt, flat out... 

Napisano

Nevem,vem daje bil ra?un za popravilo okrog 250? :ne vem:
Napisano

phu ve? ka bi turbina delala pri takih obratih ?e nebi bla centrirana in bi mankala kaka lopatica :blink: vse bi ?lo rakom ?vi?gat :hohoho: vsaj mislim si :P

G teoretik, si to ?e videl v ?ivo ? ?zmeden?

Prosim ?e ne komentira? zadev ki jih ?e nisi videl, ker zadeve rekla kazala, me rhlo raz...

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Ola,

po moje imam jaz isto napako pa me zanima kako se v sloven??ini imenuje VSC valve actuator, to je ventil ki je tik pred sesalnim kolektorjem in naj bi se handmanu podrl. Ima pa po moje funkcijo, da zapre zrak iz intercoolerja ko je odprt EGR ventil.

Prosim za pomo? ?e moja teza dr?i ker meni se ta ventil ni? ne premika kolikor sem gledal in menim, da avto ne gre ker ne dobi dovolj zraka.

hvala in lep pozdrav

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Tega kukija sploh nisem želel načeti, ker če damo še to zraven ... ma ni da ni. Samo denarju je treba sledit ni druge pa se vidi vsa pritlehnost tako imenovanih "dobrih fantov".
    • So 225/40/18, cena je bila cca 125 po gumi.... 👍
    • Tudi tu so kot lastniki glavni akterji židje, tudi zato mora trajat. Brez pogajanj!   Orožarska industrija si mane roke: tečaj delnic Rheinmetalla se je letos podvojil WWW.RTVSLO.SI Evropske borze po Trumpovi zmagi izgubljajo. Indeks STOXX 600 je v torek pristal najnižje v zadnjih treh mesecih. Dodatno je razpoloženje...  
    • Pa ro je dejstvo, ampak a veš da najbolj brezbrižni so navadno tudi najbolj arogantni. takih je največ med premožnimi. Ta bo kljub dodatnim 20 centom zmečkal pločevinko in jo fuknil iz avta, ker se mu jebe za kavcijo. In nismo naredili nič, oziroma kontra efekt, ker si bo arogantnež mislil, da naj to kar kak revež pobere za njim.   Kdo od vas tukaj si upa stavit, da bodo kavcije izboljšale trenutno stanje z reciklažo. Jaz si in istočasno si upam stavit, da naredimo veliko več, če na bolj obljudenih destinacijah kot so recimo igrišča, športni objekti, parki, raznorazne destinacije, kjer se zbira več ljudi postavimo še kakšen namenski koš za reciklažo več. Se pravi ne samo nekega univerzalnega kamor leti vse, ampak takega, da se da ločevat tudi tam.   Tako bo več ustreznih odpadkov priromalo nazaj v reciklažo. Bistveno več kot si mislimo.   Osebno sem si izračunal glede na mojo porabo plastike in pločevink, da bi v primeru 20 centne kavcije me to prišlo 8€ na mesec. Po pravici povedano , mi zajebancija ni vredna tega denarja, tako da bom še vedno delal kot zdaj in odlagal v rumeni kontejner. Lahko pa 1x mesečno za teh 8€ nekdo pride do mene pa mu dam vso embalažo in naj si jo sam vnovči, če želi.
    • Drži, ampak ne s pučem temveč z volitvami. Problem z oblastjo je vedno v tem, da dokler se ljudje ne pojavijo na ulicah, ne reagirajo oziroma se delajo da so gluhi in slepi. Ampak spet - protesti morajo bit smiselni, ne pa v stilu hočemo jurja penzije ampak, da je recimo dovolj nesorazmernih ukrepov in maltretiranja ljudstva. Verjetno so to Štajerci doživeli ob tistih radarjih zato taki protesti.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.