Skoči na vsebino

Luci podnevi?

Ustvari kratki URL

LabiGT

Priporočeno sporočilo

No to je dobra novica, da ni ista kazen za podnevi/ponoci :bravo:

Aha,tudi vidljivost je druga?na. :hohoho::hohoho:

Ti?a vun!!

Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

ja ?al smo bolj pape?ki od pape?a - pol mi pa samo eden naj re?e, da ta zakon ni bil sprejet zaradi interesov neke ozke grupe ljudi, ki so "dobro" lobirali.

Sicer je offtopic ampak se nana?a na Bossovo izjavo s katero je zadel bistvo nekaterih te?av pri nas.

Danes je zanimiv ?lanek v Slovenskih Novicah. O vgradnji plina, o prednostih in o slabostih ki so posledica na?e vlade in pristojnih in?titucij. Sem izvedel nekaj zanimivosti. Naprimer to, da davkopla?evalci pla?ujemo penale EU zato ker imamo pri nas premalo plinskih ?rpalk (ki jih je kot vemo 11). Celo na Hrva?kem imajo 20x ve? avtomobilov na plin kot pri nas. ?e bolj ?okanten je bil zame podatek, da je potrebno za avto na plin pla?evati DODATNE EKOLO?KE takse. Za predelavo katera v zrak spu??a bistveno manj strupenih snovi. :blink: V tujini pa ljudem celo subvencionirajo vgradnjo plina. Da ne omenjam zadnjih cvetk o pla?evanju 50? za vstop v LJ. Mater jim LPPjevsko, v tujini ?e vrsto let po mestih uporabljajo avtobuse na plin, pri nas pa zasmrajajo mesta s svojimi starimi odslu?enimi dizli. Sam bi z vseljem vgradil plin vkolikor bi imeli vsaj ?e v Dom?alah kak?no ?rpalko (vsaj 1 na mesto bi bilo za za?etek dovolj) in bi bila predelava kolikor toliko subvencionirana.

Aja glede lu?i sem pa nekje neko? (ja vem premalo definirano ampak se res ne spomnim to?no kje) prebral da naj bi bilo nekaj procentov manj manj?ih nesre? prvo leto ko smo uvedli obvezne lu?i podnevi. No sicer me pa prav zanima kak?ne prometne reforme se bodo spomnili naslednje leto glede na to, da vedno kaj spreminjajo pri nas. Lu?i gotovo ne bodo skenslali, kolikor jaz poznam na?e politike vedo da jim tudi od tak?nih kazni prihajajo denarci. :whatever: To je pa zanje itak najbolj va?no. Kaznovati, kazsnovati in ?e enkrat kaznovati. Saj ?e tako pogledamo kdo ima najve? od tega da imamo obvezne lu?i in zimske gume. Dr?ava, ki kasira kazni na ta ra?un. Hmm zanimiva misel. :blink:

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

• 1 mesec kasneje...

Mene pa zanima, ?e lahko dobim kazen zaradi tega, ker sem se peljal na avtocesti podnevi z izklopljenimi lu?mi, hitrosti pa nisem prekora?il (ne vem to?no, ali je je bil postavljen stacionarni radar ali ne?

Zanima me tudi, ?e policaji avto zaustavijo takoj, ko prekora?i? hitrost (v primeru da merijo iz svojega avta)? Je mo?no, da me ne bi zaustavili in bi dobil polo?nico ?ez nekaj mesecev s prilo?eno sliko kot dokaz?

Hvala za pomo?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Mene pa zanima, ?e lahko dobim kazen zaradi tega, ker sem se peljal na avtocesti podnevi z izklopljenimi lu?mi, hitrosti pa nisem prekora?il (ne vem to?no, ali je je bil postavljen stacionarni radar ali ne?

Zanima me tudi, ?e policaji avto zaustavijo takoj, ko prekora?i? hitrost (v primeru da merijo iz svojega avta)? Je mo?no, da me ne bi zaustavili in bi dobil polo?nico ?ez nekaj mesecev s prilo?eno sliko kot dokaz?

Hvala za pomo?

Braz panike.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Hvala za pomo?

Zaradi nepri?ganih lu?i ne bo? dobil kazni naknadno medtem, ko za prekora?itev in ?e so te slikali pa je seveda vse mo?no.

Velja pa naslednje:

- lasersko merjenje z ro?nimi merilci - ustavi takoj in ti izre?e kazen glede na podatke na ekran?ku

- provida sledenje - ustavi te ko ?e nekaj ?asa meri saj so veljavni rezultati le tisti, ki so zmerjeni na dovolj dolgi razdalji merjenja. Poleg hitrosti lahko fa?e? ?e vse ostale kazni za morebitne prekr?ke, ki si jih naredil ko so te merili. Vklju?no z nedajanjem smernikov, premajhno varnostno, vo?njo po prehitevalnem, ?e je vozni prost in ostale zadeve.

- stacionarni radarji in radarji multanova name??eni v vozilih - ti radarji slikajo in sliko s kaznijo lahko dobi? naknadno tudi ?ez nekaj mesecev. Ni nenavadno tudi, ?e jo dobi? malo pred iztekom enoletnega obdobja od nastanka kazni.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz sem totalno za lu?i podnevi, bi bilo pa fajn ce bi prodajal dnevne led lu?e, take kot ima npr. nov audi.

Glede zimskih gum pozimi.... a niso ziomske boljse v hladnih razmerah?

Ker ce mors na hitr zabremzat pa ce je -8 lene niso kaj prida? al se moti?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Medtem, ko se vi prepucavata EV da ali ne, sem jaz včeraj postavil nov dnevni osebni rekord glede razdalje, prevožene z EV. Ta je sedaj pri 978,5 km. 😃    In ker so bile že včeraj po Evropi "selitve narodov", pa še en butelj avstrijski se je spomnil, da bi zaprl več kot tretjino "Tauern autobahn" zaradi "extreme size/load" prevoza, je bilo nenačrtovano več vožnje po lokalnih cestah. Za piko na i so na cestninski postaji še vedno obračunali 13,50€ za tunele, čeprav se skozi ene 7 sploh nisem peljal ... Ampak slednje je že za drugo temo in sem pač delil usodo voznikov ICE. Je pa z EV bistveno lažje shajati in se po polžje premikati v kolonah.
    • Jaz sem imel cx-5 z taksno kombinacijo in poraba je bila v povprecju 7,9 se mi zdi, je napisano na poraba.com, za vseh mojih 180.000 kolikor sem jih naredil v 4 letih.   sedaj se avto vozi naprej brez tezav pri novem lastniku, ce se bo kaj pojavilo bom pa objavil 
    • Imaš popolnoma prav. Sem videl njihov katalog vozil. Med njimi je tudi TRABANT 603/601(en al drug). Edino kar pravim je to, da veliko ljudi VERJAME če bo narejeno v Evropi je odlično, če naredi Kitajc je slabo. Mogoče je to veljalo 20 let nazaj.
    • Dobro jutro kofetkarji 😉  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.