Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

danes me je moja MX-3ojka pustla na cesti, brez kakr?nih kolih simptomov ki bi to v naprej napovedovali.

peljal sem se v slu?bo po avtocesti, lepo po?asi prehitim tovornjak pred sabo in ko sem se mu oddaljil kakih 100m naenkrat padejo obrati na nulo. avto ?e je bil v brzini in ni ni? kazalo na to da bi ponovno ?tartal. sem pritisno sklopko, ga ponovno zagnal in zopet ni?. se postavim na odstavni pas ga probam ponovno zagnat, ni?. preverim kable za sve?ke, vse vredu. olje, vredu.mazda ?e vedno ne u?ge. nato se prika?e amzs mi ?ofer ponudi pomo? in seveda na licu mesta ni mogel ugotovit ni?esar. tako mi odpelje na avtovleki avto domov. jutri ga peljem k mehaniku in upam da nebo kake huj?e diagnoze.

kaj bo reko ?e sporo?im :(

282170693.png

kdor zgodaj ustaja, ni direktor :)

Napisano

Ja po moje je po tvojem opisu nekaj na elektriki. Lu?ke gorijo? Iskro ima?

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

hm...neki malega pomoje...elektrika... :(

varovlka, rele ?rpalke, kak drugi rele, v?ig, slab kontakt / kabel itd... <_<

pri tak?nih popravilih je najdra?ja diagnoza :P

:)
Napisano

:hohoho::hohoho:

Pomoje si imel premalo vrata zaprta :P

joke!

Ja ?koda no, le takoj javi ko bo? po?timal oz ugotovil kaj je blo

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Predlagam izbris teme saj gre za popolno la? in dezinformacijo. Japonci se ne kvarijo in ne pu??ajo na cesti tako, da je tale tema zagotovo izmi?ljena. :hohoho:

Pa sporo?i kaj je bilo narobe. :blink:

Napisano

nekaj sem po?raufal in pri?o do tega da ni iskre.moja diagnoza je da so uni?ene ali korodirane platine v razdelilcu v?iga, al pa celo sve?ke. mehanik pa je ?e dodal da bi lahko bil zani? tudi razdelilec v?iga ali pa celo ra?unalnik!?

v prvem postu sem pozabo napisat da ni avto ni? cukal ali pa kaj drugega, preprosto so mu naenkrat padli obrati na nulo in to je bil konec.

282170693.png

Napisano

nekaj sem po?raufal in pri?o do tega da ni iskre.moja diagnoza je da so uni?ene ali korodirane platine v razdelilcu v?iga, al pa celo sve?ke. mehanik pa je ?e dodal da bi lahko bil zani? tudi razdelilec v?iga ali pa celo ra?unalnik!?

v prvem postu sem pozabo napisat da ni avto ni? cukal ali pa kaj drugega, preprosto so mu naenkrat padli obrati na nulo in to je bil konec.

Stari ?e ima? ti v svoji mazdi platine, sem js naslednji predsednik honda kluba. :D

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Stari ?e ima? ti v svoji mazdi platine, sem js naslednji predsednik honda kluba. :D

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

@Matej,..upam, da ?imprej in ?imcenej zrihta? in bo naprej ZooM-ZooM :jupiii:

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!

Napisano

se strinjam s predhodnikom, simptomi ka?ejo na razdelilec v?iga. Poskusi z drugim, magar si sposodi enega pa bo? videl.

lp

Napisano

Nemogo?e, razen, ?e bo? svojega naredil. Lahko se pa kdaj zgodi, da bo? predsednik JAP Kluba? :P
Napisano

Nemogo?e, razen, ?e bo? svojega naredil. Lahko se pa kdaj zgodi, da bo? predsednik JAP Kluba? :P

Nemogo?e je verjemi. :D

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

nadaljevanje zgodbe

danes namontiral ?isto novo v?igalno tuljavo in avto ?e zmeraj ne u?ge :(

tako kot stara tuljava tudi iz te ni iskre. torej je danes prevzel zadevo mehanik in jaz sem za?el ?parat za popravilo :(

282170693.png

Napisano

?la je krmilna elektronika za v?ig - tudi na 1.6 motorjih se to zna zgodit. Tuljava skor ziher ni, ponavadi 'crkne' le elektronika (za razliko od V6 kjer je gre navadno tuljava). Probaj jo dobit na kakem odpadu ali prodajalcu (rabljenih) rezervnih delov. Mogo?e ti za diagnozo napake elektroniko posodi kdo iz foruma. Menjava je dokaj enostavna.

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Napisano

evo sishi je imel prav. res je ?la krmilna elektronika za u?ig. upam da bo danes ?e avto popravljen, pol pa zoom-zoom pa gas do konca :D

282170693.png

Napisano

evo sishi je imel prav. res je ?la krmilna elektronika za u?ig....

A vidi?, kaj mi pi?e pod avantarjem :P no sam, da je re?en :jupiii:

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• A tole je blo resno al me trolaš? Kakšen zaslužek, če je to KAVCIJA? Ne resno, tole bi rad slišal, od kod ideja, da je tole zaslužek. Upam, da ti ne gre tolk slabo, da boš po cestah in smetnjakih stikal za odvrženimi plastenkami in pločevinkami.   Pa še nekaj, uvedba tega sistema in vzdrževanje je že danes ocenjena, da bo stala okoli 40m€. Računajo, da bo neunovčenih kavcij za maksimalno 6m€. Se pravi zmanjkalo bo 34m€, ki pade na pleča proizvajalcev pijač. Stavaim karkoli želite, da tega proizvajalci ne bodo plačevali iz svojih žepov in bodo ustrezno podražili pijače od 10 do 15 centov, da pokrijejo to.    Pa dajmo izračunat kaj nas vse čaka pri nealkoholnih pijačah kjer je notri sladkor ali sladila.   1. Dvig DDV iz 8,5% na 22% bo pijači, ki danes stane 1€, dvignil ceno na 1,12€ 2. Dvig cene za uvedbo dragega sistema kavcij še dodatnih 10 centov in to je 1,22€ 3. Če bo kavcija 20 centov boš v trgovini dal 1,42€ namesto 1€ kot je to danes in tukaj se še ploska, kako bomo služili, ko boš dobil svojih 20 centov nazaj. 🤡    Aja teh centov sploh ne boš dobil nazaj, ker boš seveda kupil drugo pijačo in moral položiti kavcijo zanjo. In dokler boš krožil s pijačami boš za vse, ki jih imaš doma v obtoku kreditiral proizvajalce še s to kavcijo.     Mislim, pa zaboga, dejte si tole preračunat, ker men stojijo lasje pokonci kaj bo naslednja fora kako nas bodo jebali v glavo. Zakaj, ker to je mišljen drugačen sistem, kot je na Hrvaškem, ker bo narejen tracking vsake plastenke ali pločevinke v obtoku z unikatno kodo. To bo lahko celo pomenilo to, da boš v sami trgovini oddal le plastenke, ki si jih tam kupil oziroma v najboljšem primeru le plastenke tistih proizvajalcev, ki jih tam prodajajo. Teoretično to pomeni, da recimo vzameš Sparov S-budget pa ga ne boš mogel vnovčiti v Mercatorju ampak le nazaj v Sparu. Ne vem, če vam bo takrat še tako zabavno.            
    • Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.  Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
    • Cedilo karteja   Cena 20€ rabljeno cedilo karterja brez tesnila   Cena 40€ Novo zapakirano cedilo karterja   Vijaki za karter 15€ 
    • To sva vozila z Etcho-jem samo po brezpotju, skoraj nič asfalta. Bili so pa to kolovozi, skoraj neprehoden gozd (srečala sva celo srno) stopnice, razrit makadam, blato... Bilo je izredno zanimivo, moramo ponovit vajo.  Bo pa Etcho stopnjeval tempo in zahtevnost proge. 
    • Narva so zakon...sem jih imel nekdaj v Daewoo Racer-ju...sicer H-4,a še stekleni žarometi👍...čist nekaj drugega k ta plastika danes.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.