Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Da se mal pohvalim kak?ne avte vozim… sramezljiv

Sicer se avtomobilov in ?ensk ne posoja, vendar mi je sino?i prijatelj za en krog zaupal svojega Espaca (model letnik 1991 - 96) :danzoman: . Ni? posebnega bi rekel kdo, ?e nebi zadeve poganjala elektrika ?zmeden? .

Kak?nega temeljitega preizkusa po ozkih in mo?no ovinkastih gozdnih cesticah okoli ?e?njice pri Kropi ni bilo mogo?e naredit ? vse sem prevozil v 1. prestavi, ker ve? kot 60 se tam ni dalo peljati. Zanimiva je ?ista ti?ina dokler ne spelje? in se ne oglasi podvozje. Speljava? lahko samo s pritiskom na stopalko za plin ? po?asi, ali pa z uporabo sklopke kot pri obi?ajnih avtih ? hitreje, kajti pri ni? obratih je navora malo. Za vzvratno vo?njo samo preklopi? stikalo na armaturi tik ob volanu. Precej?nja te?a svin?evih akumulatorjev se pozna v strmih klancih (tam okol ?e?nice so kar strmi), kamor mora? zato pripeljat z ustreznimi vrtljaji, pri nizkih ima trofazni 51kW motor manj navora :whatever: .

Prijatelj trenutno dela na shuj?evalni ? avto pri homologaciji tudi tehtajo :huh: . Original prednji zici v Espacu tehtajo toliko, da jih te?ko dvigne?, zato jih menja s plasti?nimi ?koljkastimi. Naro?ene ima tudi nove najsodobnej?e litij-polimer akumulatorje, ki so bistveno zmogljivej?i in po kilogramih kar nekajkrat la?ji od sedanjih (cenovno naj bi tanovi "tehtali" 18 000 ojrotov ?zmeden? ). Z novimi akumulatorji bi bil lahko njegov E-Espace ?e ?isto spodoben avto. :bravo:

Lp M

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

zakaj se avtov ne posoja? tega nisem nikol razumel?

sploh pa avtov in zensk ne posoja...fak...

kera primerjava ?zmeden?

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Labi, mogo?e pa zato, ker nekateri svoje avte nekako personaliziramo in imamo do njih prav ?ustven odnos :ljubezen: .

Po pribli?no ?estih letih lastni?tva suzukija swifta sem moral poslu?at od vsepovsot, naj ga vendarle ?e prodam, ker po 6 letih se avta ja ?e vsak naveli?a. Moj odgovor takrat: "Po 6 letih se naveli?a? ?enske, avto ti pa po tolik?nem ?asu k srcu priraste". In ko sem po 12 letih peljal swifta na zadnjo vo?njo (prodal prijatelju), sem v grlu ?util ornk cmok :(

Lp M :)

Napisano

pa to poganja cist samo elektrika a ma tud kej bencinske pomoci?

pa zanima me kako mu bodo cestnino obracunal glede nato da nima nc ccm

smrt je dokaz da zivlenje cloveku skodi

5398_1.png

trevian

tribal wars

Napisano

pa to poganja cist samo elektrika a ma tud kej bencinske pomoci?

pa zanima me kako mu bodo cestnino obracunal glede nato da nima nc ccm

Ta najmanj?o saj namre? pi?e do 1350ccm :P

33112_1.png

Napisano

Avto je mi?ljen bolj kot elektri?no gnani avtomobil in ne kot hibrid. Vseeno ima kot rezervo pod pokrovom motorja dizel agregat za primer, ?e bi v akumulatorjih zmanjkalo »?upe«. V prednjem odbija?u ima vti?nico na katero se priklopi ?ez no?. Kak?na je trenutno avtonomija ne vem. Z novimi akumulatorji bi moral imeti bistveno ve?jo in bolj?e pospe?ke, saj bo imel v njih kar 43 kWh energije ? za primerjavo, Toyota Prius ima v akujih le za 1.4 kWh energije.

Nekaj o tem: http://www.ad-pecjak.si/ECO/Ecar1.htm

Lp M

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Srečko si.... 👍😉 Že imaš 200kkm.🤔
    • Se strinjam. Kamorkoli pridejo, se streljajo. Človek dobi celo občutek, da prav iščejo, kje bi se streljali. Tako so, na primer, na Kitajskem leta 1941 postavili ameriško bazo, kjer so imeli 60 letal P-40, s katerimi so rešili Kitajsko pred Japonsko invazijo in branili edino še preostalo oskrbovalno pot preko Burme, ki je oskrbovala Kitajsko vojsko. Enota se je imenovala Leteči Tigri oz. Flying Tigers, čeprav so vsi imeli na nosu narisane zobe morskih psov.    Ravno tako so Američani prikolovratili v Evropo, da jo rešijo pred Evropejcem, ki je sedel pod orlom s svastiko...   Res so judo bojeviti ti Američani. Za razliko od njih Rusi niso tako bojeviti. Oni imajo, recimo, podmornico K329 Belgorod, ki je ena največjih na svetu. Ta podmornica je narejena tako, da ima spodaj lahko pripeto drugo, diverzantsko, podmornico, s katero se lahko potapljajo globje in uničujejo objekte pod vodo, kot so plinovodi, optični kabli, električni kabli, stacionarni pasivni sonarji in podobno... Ima pa tudi šest jedrskih torpedov, s katerimi bi lahko uničevala pristaniška mesta z jedrskimi cunamiji... Ampak to je bolj ali manj pretekla zgodovina, o kateri se v šoli najbrž ne učijo...   Ja, Amerika je agresor. Resnici na ljubo so tudi Rusi. Razlika je samo ta, da so "Rusi" agresivni do "svojega" naroda - zato pa jih veliko beži od tam. Nisem še slišal, da bi kdo iz Aljaske plaval v Daljnovzhodno federalno okrožje. V drugo smer je bilo pa več poskusov in tudi nekaj uspehov... Pa tudi drugod je bilo precej bežanja. In zadnjih nekaj desetletij od njih bežijo cele države. Ampak, glej, ne moreš nekoga prisiliti, da bo s teboj. In tu imajo Rusi malo težav...
    • Živim ob glavni cesti   Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno   In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo   Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej   Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
    • 15 let vozim dizle, večinoma po Ljubljani. Kratke razdalje, veliko prižiganj in ugašanj avta. Redni servisi na 15000 km. NIKOLI nobenih težav, ki se jih tukaj non stop omenja.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.