Skoči na vsebino

parkirni senzorji

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

?eprav uporaba prednih zame BV

Ja k ma? kratkega,?e bi mel kito da se re?e pol bi jih krvavo rabil. :hudicek:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

tvoja je rekla druga?e!!!

ok res je majhen in kratek ..........ampak tehni?en :harhar:

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Bravo fantje!

Debata se je razvila v zeeeelo zanimivo smer!

In Janezek je rekel tovari?ici........:"Mi je pa v?e? kako razmi?ljate!"

Lp Active

Napisano

Kolega!

Va? " zanimivo " sem vzel kot pohvalo......ha ha...!

Da bi zategnil preve?....., to pa je stvar ob?utka. Avto se vozi z ob?utkom in strastjo isto?asno! ?e vas prevzamejo strasti bolj kot razum (vas popolnoma razumem, saj tudi sam vozim Mazdo) potem je pa? tako......

Va?a partnerica ?e ve, zakaj vas ima... (rada?) .....! Stvari je treba pa? narediti do KONCA!

LP Active

Sej me lahko tika?.?e ne se po?utim,kot da sem kje na ob?ini.Tukaj na forumu smo vsi kolegi. ;)

In ja,to je bil kompliment. :D

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Jst sm si te senzorje zmontiral na mazdo 6 in zaenkrat delujejo odli?no.Sem jih kupil kar v tujini, dobil po po?ti v 6 dneh.To so elektromagnetni senzorji, nerabi? nobenih lukenj vrtat. se hitro zmontirajo in delajo v vseh pogojih. lp

http://www.parkingdynamics.co.uk/

Hej Snjaper, a ti senzorji ?e delujejo? Kam pa si speljal zvo?nik, da sli?is piskanje oz. kako glasno je piskanje , mislim ?e ma? muzko bolj naglas?

Lp

Napisano

Hej Snjaper, a ti senzorji ?e delujejo? Kam pa si speljal zvo?nik, da sli?is piskanje oz. kako glasno je piskanje , mislim ?e ma? muzko bolj naglas?

Lp

Senzorji ?e delajo, sm kr zadovoln,piskanje je dost glasno, da sli?i? ob normalni glasnosti. zaenkrat sm ga dal zravn zadnjega airbaga, sam ga bom prestavu ker ni estetsko, k bo cajt (?e nobega ne mot)lp

Napisano

Senzorji ?e delajo, sm kr zadovoln,piskanje je dost glasno, da sli?i? ob normalni glasnosti. zaenkrat sm ga dal zravn zadnjega airbaga, sam ga bom prestavu ker ni estetsko, k bo cajt (?e nobega ne mot)lp

Ok, zdej jih nabavim,ko bo ?as za monta?o bom poro?al, pa kako slikco bom gor prpopal... :bravo:

Lp Roko

Napisano

Ok, zdej jih nabavim,ko bo ?as za monta?o bom poro?al, pa kako slikco bom gor prpopal... :bravo:

Lp Roko

Sam v de?ju v?asih pisakjo mal zapiska sm pa tja, zgleda da motjo kaplje al nevem kaj...

• 2 leti kasneje...
Napisano

Da ne na?enjam nove teme, bi kar tu prilepil eno vpra?anje:

Kako se obnese pripomo?ek za parkiranje PDC/Parktronic. Je to kak?na uporabna re? ali je bolj za ceno nabijat?

Imam namre? izku?njo s tastove Lagune, ko sem jo vzvratno v gara?o zapeljal, pa je ?e na sredi gara?e za?elo piskat kot zme?ano...

Napisano

zdaj jih ma vsak avto, ce te moti piskanje jih izklopis

drugace pa za tele nepregledne avto (mazda 6 je se ok) vcasih pride prav, ker ti pri ca. 15cm zacne neprestano piskat

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

To je super zadeva. Edino moti me, kadar sne?i in se sneg nabere na senzorjih, potem piska, piska,... . Alpa ?e vozim po terenu v visoki travi. Lahko pa izklopi? :prstgor:

Napisano

A pa lahko nastavi? "ob?utljivost"? Mislim to, koliko naj bo ?e prostora, preden za?ne neprekinjeno piskat?

na mojem nisem nikjer zasledil :ne vem:

Napisano

Da ne na?enjam nove teme, bi kar tu prilepil eno vpra?anje:

Kako se obnese pripomo?ek za parkiranje PDC/Parktronic. Je to kak?na uporabna re? ali je bolj za ceno nabijat?

Imam namre? izku?njo s tastove Lagune, ko sem jo vzvratno v gara?o zapeljal, pa je ?e na sredi gara?e za?elo piskat kot zme?ano...

Verjetno si se pribli?al eni od bo?nih sten in te je senzor opozoril, da si blizu prepreke. Novej?i avtomobili imajo tudi LCD indikator bli?ine pa se na njemu prepri?a?, kje si preblizu, oziroma vzame? to v obzir. Jaz imam v uporabi senzorje ?e 10 let in je enkratna zadeva. Z njimi avtomobil spravi? na minimalni razpolo?ljiv prostor za parkiranje. Sedaj imam 4,83 m dolg avto. Ima samo zadnje senzorje pa ga spravim v prostor, ki je cca 60 cm dalj?i od avta. Nekatere stvari mora? upo?tevati. Registrira robnike, mo?an de?, sneg, ?e se na na senzorjih nabere, vi?jo travo in podobno, vendar v 98 % se dobro obnesejo. Pa ?e ena stvar je pozitivna starej?i, ko si (za tebe ?e to ne velja), bolj ti pridejo prav, ?e posebej, ?e ima? te?ave z vratom.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

• 3 leta kasneje...
Napisano

Pozdravljeni,

Ne bi rad odpiral nove teme zato pi?em tukaj.

Toraj na mojo ?estko (2008) bi si rad montiral parkirne senzorje. Glede na to, da ni mogo?e dobiti sprednjih in zadnjih senzorjev brez popolnoma odve?nega zaslona, sem se odlo?il da bom montiral samo zadnje. Kolegu so, sicer na citroenu montirali ?e pred leti Meta System in je zelo zadovoljen, nobenih problemov zato sem se odlo?il za te.

Na netu sem na?el dve izvedenki, ki se dobita pri nas in po specifikacijah sode? imata samo eno razliko:

1. Meta System, Easy Park, 80 ?, imajo: PLUG-IN mounted sensors

2. Meta System, Active Park, 100 ?, imajo: FLUSH mounted sensors

A slu?ajno kdo ve kaj je bolj?e oz. kaj pomeni sploh ta razlika?

Druga?e so specifikacije na:

http://www.metasystem.org.uk/vehicles_parking_rmb.aspx

Na?el pa sem jih na:

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=1017&product_id=1010419723

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=1017&product_id=1010419622

?e ima kdo izku?nje z drugo varianto se priporo?am, ampak zanesljivost mi je na prvem mestu, tako da kitajci odpadejo.

Hvala vsem!

Napisano

cena niti ni pretirana, tako da bi tut js dal kej takega na mojo mazdo6 (2010), ker je vzratna vo?nja v?asih res pain in the ass. se priporo?am za kak?ne informacije. :)

Napisano

Pob, ja glede na firmo so tukaj zlo poceni, vsaj jaz nisem na?el cenej?e variante.

Do sedaj mi je uspelo izvedet, da so kao oboji zelo zanesljivi, le da v primeru Easy senzor rahlo ??trli? iz branika, Active pa so poravnani z branikom.

Baje so Easy analogni, active pa digitalni, ?erav mi je to zelo ?udno.....

To je vse kar sem do sedaj uspel izvedet. Mislim, da bom danes naro?il Easy varianto, sporo?im kako dela, ko bo zmontirano :)

Napisano

cena niti ni pretirana, tako da bi tut js dal kej takega na mojo mazdo6 (2010), ker je vzratna vo?nja v?asih res pain in the ass. se priporo?am za kak?ne informacije. :)

A nimas ze serijsko zadnje senzorje ?

Napisano

A nimas ze serijsko zadnje senzorje ?

Tudi meni je nepredstavljivo, ampak pri nas si dejansko lahko kupil dokaj dobro opremljene ?estice GH, ki niso imele zadnjih senzorjev... :ne vem:

Napisano

@Scr3am, nimam. :( Tako, da bom verjetno kej od tega izbral in mortiral, takoj kot dobim kak?ne povratne informacije od @jonathan2.

Napisano

?e se ne motim Mazda do face lifta ni dajala senzorjev tudi na precej dobro opremljenih razli?icah M6 in tudi pri CX-7, kar je precej ?udno.

Evo, senzorji naro?eni, upam da vam v roku 14 dni lahko ?e dam kak?ne povratne informacije.

Napisano

Jest se nisem videl sestico druge generacije brez senzorjev. Doma imamo 08 letnik z normalno opremo pa ima senzorje :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   POl so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
    • Pa kaj vam je ljudje. Rusija ima pravico do samoobrambe. Res pa, da je pri tem sila nespretna - za samoobrambo pobije precej manj otrok in žensk kot to za samoobrambo uspeva judovki državi. V opravičilo, vodkarji za pobijanje pač nimajo na razpolago superiornega ameriškega orožja, kot ga imajo židje. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.