Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Alo tam ma ?e blokado. :blush:

Ni to nafta ?uj

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ni to nafta ?uj

Te je pa vrei. :blush:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

?eprav na?eloma so Opelice veljale za precej var?na vozila, dobr ne ravno kot Reno, ki mislim da je kar pojem ekonomike! :harhar::danzoman:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

?eprav na?eloma so Opelice veljale za precej var?na vozila, dobr ne ravno kot Reno, ki mislim da je kar pojem ekonomike! :harhar::danzoman:

ja veljale so..se spomnim ko smo enkrat imeli pr his vectro prvo serijo 1.6i je res mal kurla..mislim da je imela 75 KM,je pa sla 200..ko smo jo mi dali iz rok ene 8 let nazaj je imela 260 000km..in mislim da jo se kr eden vozi iz skofja loke..

www.trziskisladoled.si

Napisano

Opel je JTD...tako da glede tega je ze ok, samo podvozje :vskalo:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ja tako isto Vektro smo mel doma, letnik 93, ?rla je pod 7 litrov, tko da ni da ni! :danzoman::bravo::bravo:

Napisano

dej ga Bossu v roke :D

Ne bo ?lo... s ?voh bencinarji ne znam nizke porabe narest - pa? stil vo?nje mora biti ?ist druga?en kot pri mo?nej?ih motorjih. :(

33112_1.png

Napisano

Insignia pa rabi ze 2L ta vzdrzuje vso novotarijo :)

Napisano

od brata opel astra z masino 1.6 16v ima porabo 9,3l..pa ni sans da prides pod to..mogoce je tudi to vazno da ni se naredu prvega servisa..ceprav tezko vrjamem..

Absolutno ti lahko tole potrdim

Ker je kolega razbil Golfa mam zdele spet Astro 1.6 :( Ta avto je nenormalno po?re?en in se mu giblje povpre?je med 9 in 10 litri ?zmeden?

?e se vozi? enakomerno po lokalnih cestah ?e nekako gre, ?e pa zapelje v mesto pa je takoj nad 10 litrov, da o AC ne govorim, ko je pri 140km/h poraba 8,5 l/100km.

Z avtom ni ni? narobe, ima ?e 15.000 prevo?enih tako, da je ?e ute?en in tudi to ne vpliva na porabo.

Sem pa pred parimi leti to ?e enkrat skritiziral pa jo moram spet.

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...mp;#entry133043

Glede porabe pa sem to tud ?e omenil pred pol leta, da je Astra precej nad povpre?jem pri porabi

Na moj stil vo?nje, ker nisem rad ovira na cesti in se rad oviram izogib (beri: prehitim po?asne?e) so iz mojih izku?enj bencinarji z mo?jo tam okoli 100KM zelo potro?ni in to ne glede na znamko.

Recimo tiste, ki sem vozil kar precej ?asa:

1.) Kia Clarus 1.8 116KM poraba nekje med 8,5-9,5

2.) Golf IV 1.6 102KM poraba 8-9

3.) Astra (2008) 1.6 116KM preko 9 litrov

4.) Mercedes A 1.4 80KM 8-9

5.) Bencinar z malo ve? konji Honda Civic 1.8 140KM 7.5-8.5

Insignia pa rabi ze 2L ta vzdrzuje vso novotarijo :)

K si glih Insignio omenil - a je ?e kdo opazil ?udno delovanje lu?i, ki svetijo absolutno previsoko. Pred ?asom sem ?e to opazil, ko je nekdo z Insignio vozil za mano, danes pa spet. Ko je vozil po?asi skozi cestninsko cca 50m za mano je bilo z lu?mi vse OK, ko pa se je hitrost pove?ala pa se je snop svetlobe dvigal, da je na koncu ?e vse ble??alo v vzvratnem ogledalu in da sem se po?util kot bi bil na osvetljenem odru.

Vem, da imajo aktivne lu?i, ki prilagajajo snop ampak a se sistem tolk kvari al pa na servisu ne znajo zadeve bolj nastavit. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Men je sme?no oz. sem porajtu edino pri Insinji do zdej, da stalno vibrirajo lu?ke, ko se vozi za tabo! :P<_<

Napisano

Glede porabe pa sem to tud ?e omenil pred pol leta, da je Astra precej nad povpre?jem pri porabi

K si glih Insignio omenil - a je ?e kdo opazil ?udno delovanje lu?i, ki svetijo absolutno previsoko. Pred ?asom sem ?e to opazil, ko je nekdo z Insignio vozil za mano, danes pa spet. Ko je vozil po?asi skozi cestninsko cca 50m za mano je bilo z lu?mi vse OK, ko pa se je hitrost pove?ala pa se je snop svetlobe dvigal, da je na koncu ?e vse ble??alo v vzvratnem ogledalu in da sem se po?util kot bi bil na osvetljenem odru.

Vem, da imajo aktivne lu?i, ki prilagajajo snop ampak a se sistem tolk kvari al pa na servisu ne znajo zadeve bolj nastavit. :ne vem:

navor boss, navor....

Napisano

Pomoje mu je havbo tok przdigval od silne mo?i! :danzoman::bravo:

Napisano

Pomoje mu je havbo tok przdigval od silne mo?i! :danzoman::bravo:

Aha,ko bodo vozili na servis na poravilo teh lu?i, bodo tudi kazali mi?ice. :P

Napisano

Last Christmas.....5i? danes.......

Napisano

vem kako ti je, men se bo scufal od teh stiskavcev :whatever:

Izkoristi priliko, pa kako postavno sodelavko mal zavrti! :P

Napisano

Plagiat !!!!!!!!!!!! :hudicek:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Z labijem sva dognala da lahko da ni moj stil vo?nje kriv... ko sem omenil cukanje mu je bilo takoj jasno da je avto nekaj kriv...

v?eraj se peljem in ho?em prehitet traktor pa avto zamori v 3 prestavi in ?ane cukat ko nor, lu?ka STOP se pri?ge pol pa ?ez 5s normalno vse spet... <_< ajaaa saj je reno to je normalno :harhar::hohoho:

If in doubt, flat out... 

Napisano

Z labijem sva dognala da lahko da ni moj stil vo?nje kriv... ko sem omenil cukanje mu je bilo takoj jasno da je avto nekaj kriv...

v?eraj se peljem in ho?em prehitet traktor pa avto zamori v 3 prestavi in ?ane cukat ko nor, lu?ka STOP se pri?ge pol pa ?ez 5s normalno vse spet... <_< ajaaa saj je reno to je normalno :harhar::hohoho:

Verjetno ti nagaja ena od obeh turbin :blush:

Napisano

Verjetno ti nagaja ena od obeh turbin :blush:

kake turbine kej... za bencin ja mogo?e k tk piska ko nwm kaj...

If in doubt, flat out... 

Napisano

kake turbine kej... za bencin ja mogo?e k tk piska ko nwm kaj...

ne ziher je bi-turbo ti ?el .... :bravo:

Napisano

ne ziher je bi-turbo ti ?el .... :bravo:

mogo? intercooler spu??a al pa BOW ?trajka... mogo? celo inox ror prerostal :D

If in doubt, flat out... 

Napisano

Ej to je nemogo?e, bencinarji ne crkujejo sploh pa ne renaulti ... to se ti je samo zazdelo, da neki ni v redu pa raje ro?no odtegni. :P

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• @jures kolikor sem bral neke stare objave po forumih, imajo ljudje precej težav in nikjer ni bilo enoznačnega odgovora. Če je tako enostavno kot praviš, bi seveda sam uvozil motor - imam čas. Ker pa se zaradi teh objav bojim da bi kaj zaštrikal, iščem zdaj uvoznika. Če me vodiš kako in kaj, potem ga bom uvozil sam.   Nov motor pa mislim da se ne izplača uvozit, ker je cena enaka kot pri nas. Ali je kakšna druga finta tu? Je pa cel kup motorjev, ki so stari 1-2 leti in nimajo 6000 km prevoženih. Ti očitno tudi odpadejo za uvoz, ali kako se smatrajo?   Gledam Ducati Supersport 950 in pa Aprilio RS 660. Če bi Ducatija dobil kje ugodnejše, potem je prva opcija. Drugače pa Aprilio.
    • Res je, točno tam. Z polnovzmetenim električarjem je res gušt vozit po makadamu. Sicer pa sem šele danes ugotovil, da lahko motorju na kolesu nastaviš navor s pomočjo aplikacije na telefonu in moč kakor sam želiš. Bomo videli, kako se bo obnesla nova nastavitev.  Mimogrede, tisti čudovit plavi avto na sliki  je Porsche GT3. Ravno je parkiral, ko sem slikal. 
    • Jaz sem sam uvozil 3 zase in 2 za kolega. To je tako enostavno da ne rabis nikogar, lahko ti pomagam.   Ce si napisal vec kot 6000km in vec kot 6 mesecev zato, da se ne smatra kot nov in da ne placas ddv je prav, imas pa tudi moznost da kupis popolnoma novega brez ddv v eu in potem placas ddv pri nas (mora biti nov od zastopnika)   Motor ni tezko pripeljat (mam tud prikolo) ti bi pa priporocal Italijo.   Kateri motor si pa gledal?
    • Aha zanimivo. Tudi moj ni imel wifi in BT kartice...rabljene oz. nove so se mi pa zdele predrage. Tako,da sem preko alija za 4€ kupil mini usb k ima wifi in BT in zaenkrat dela odlicno. Prav tako ni imel SSD kletke (10€ ali). Kar se pa DP-ja tice sem pa za 5€ dobil kabel DP to hdmi (3m) in dela bp. Podpira pa 4k@60hz oz. 1080@120hz. Serijsko je bil notri samsung DDR4 8GB, katerega sem za 15€ prodal in za 20€ dobil komplet 2x 8GB DDR4 samsung ram. CPU je i5-6500T.        
    • Ne,ni imel...pa sem za 31€ kupil rabljen set...dela BP😃👍 Tega Lenovo Full WLAN Wi-Fi Kit 04X2735 00XJ019 00JT480 M900 M700 M715 M600 OFFERS OK WWW.EBAY.DE FRU's04X2735 / 00XJ019 / 00JT480. - WLAN card -FRU : 00JT480 (Note - exact WLAN card model numbers may vary but all are genuine...  Je imel tudi samo en RAM z 8GB,pa sem za 40€ kupil en par,tako,da so ziher identični,in je edaj 16GB in dvokanalni dostop. Tele Samsung 8GB DDR4 2133MHz Laptop RAM SO-DIMM 2Rx8 PC4-2133P-SE0 M471A1G43DB0-CPB WWW.EBAY.DE Frequency: 2133MHz. Application: Laptop. Module specifications: 260pin. Item specifics. Function: NO ECC. Type: M471A1G43DB0-CPB. In za slabih 15€ še razširitveni modul za HDMI...k itak ima že dva DP izhoda. Tega https://www.aliexpress.com/item/1005006389008948.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.1817f19cXkOH7o Obstajajo namreč moduli za HDMI,DP in USB-C (podatkovni+Video)...pa mi je USB-C brez veze,ker bi moral imeti tak kabel... Npr. če kam greš-skoraj vsepovsod po hotelih ipd. je kak TV z HDMI vhodi. Obstajajo pa še za USB-A (2.0),serijski port in VGA...res "malo čudo" kar je Lenovo tu skupaj "spacal"😄 Npr. tukaj dobiš https://www.aliexpress.com/item/1005005685685164.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailTopMoreOtherSeller.5.5a78mbX7mbX7XU&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40196.366991.0&scm_id=1007.40196.366991.0&scm-url=1007.40196.366991.0&pvid=82077ff5-d414-442f-90c4-95db23e7b44a&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40196.366991.0,pvid:82077ff5-d414-442f-90c4-95db23e7b44a,tpp_buckets:668%232846%238112%231997&pdp_npi=4%40dis!EUR!17.03!17.03!!!17.52!17.52!%40211b615317317909392347274efe1e!12000034006833853!rec!SI!720042727!XZ&utparam-url=scene%3ApcDetailTopMoreOtherSeller|query_from%3A   Tako je sedaj "spimpan do kraja"...čeprav bi lahko dal novejši Wifi+Bt kartico,samo najboljše so takoj 50€+,kar se mi pa zdi malo "mimo" pri takem "stroju"...dela BP,Wifi tudi...za tak PC-polna kapa. Orico je skoraj 4xhitrejši od tega "poceni" Kingstona pri pisanju,pri branju sta pa približno enaka...boot-a v 32s z Win-10Pro,Office in nekaj programi...čist dost kot rezerva ali za mulca in šolske naloge.   Ta tvoj je novejši,in ima boljši chipset,ki ima dovolj pasov,da so lahko to realizirali PCIe M.2...ta v mojem pa jih nima dovolj,in ne gre drugače kot pač le SATA.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.