Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 5 urami je TiEn napisal:

sej ga je konc 🤣

Ja, končno. In zdaj je sobota ustrelila mimo, kot da je sploh ne bi bilo. Pravkar sem pojedel kosilo, ker prej ni bilo časa. In preden se bom dvakrat okoli obrnil, bo že ponedeljek...

Napisano
pred 4 urami je TBA napisal:

A si čebelar da si čebele selil?

Ja, sem čebelar.

Ne, nisem jih selil. Kupil sem jih. Predlani je bila bolj švohotna letina, lani pa letine sploh ni bilo. Ker pa čebeljnjak stoji na nekaj več kot 950 metrov nad morjem, so letine še toliko slabše. In je precej panjev odmrlo. Pa sem tam dobil možakarja, ki zaradi poškodbe ne more več čebelarit in je prodajal po polovični ceni. Tako me je prišlo samo malo drobiža, lahko bi rekel "par kovancev", saj sem plačal samo 650 evrov. Problem je, ko bom jeseni prodajal med pa me bodo po večini najprej vprašali, koliko dam popusta, potem me bodo pozdravili in nato vprašali, koliko je sploh cena... In so prepričani, da se med kar cedi iz panja direkt v kozarce. Nimajo pojma ne o stroških ne o delu. In potem šokirani nad ceno komentirajo: "V Lidlu je pa po 4 evre!" Ja, pa ga pojdi kupit, kaj si se sploh vozil do mene? 

Da ne bom preveč jamral grem raje spat.

Napisano
pred 32 minutami je Slivka napisal:

Ja, sem čebelar.

Ne, nisem jih selil. Kupil sem jih. Predlani je bila bolj švohotna letina, lani pa letine sploh ni bilo. Ker pa čebeljnjak stoji na nekaj več kot 950 metrov nad morjem, so letine še toliko slabše. In je precej panjev odmrlo. Pa sem tam dobil možakarja, ki zaradi poškodbe ne more več čebelarit in je prodajal po polovični ceni. Tako me je prišlo samo malo drobiža, lahko bi rekel "par kovancev", saj sem plačal samo 650 evrov. Problem je, ko bom jeseni prodajal med pa me bodo po večini najprej vprašali, koliko dam popusta, potem me bodo pozdravili in nato vprašali, koliko je sploh cena... In so prepričani, da se med kar cedi iz panja direkt v kozarce. Nimajo pojma ne o stroških ne o delu. In potem šokirani nad ceno komentirajo: "V Lidlu je pa po 4 evre!" Ja, pa ga pojdi kupit, kaj si se sploh vozil do mene? 

Da ne bom preveč jamral grem raje spat.

pošteno. respect.

Sej to k pojma nimajo kok je dela vloženga. mislejo da čebele vse same nardijo, tko k palčki za božička. Ne vem po kaki ceni prodajaš vem pa da če maš geografsko poreklo lahko gladko dobiš 13€/L. Povej k boš mel kej prodajat ga uzamem kak kuzarc :).

Napisano

Načeloma je res 12,50 evra za kilogram (ne za 900 gramov), ampak grem v korak s časom in bom dvignil ceno - saj veš, pomanjkanje polprevodnikov (to je trenutno izgovor za dvig cen...).

• Haha 1
  • Ni všeč 1
Napisano
pred 22 minutami je Slivka napisal:

Načeloma je res 12,50 evra za kilogram (ne za 900 gramov), ampak grem v korak s časom in bom dvignil ceno - saj veš, pomanjkanje polprevodnikov (to je trenutno izgovor za dvig cen...).

Pa ne pozabt na gorivo, elektriko, olje,... povej ko ga boš mel pa ga skor zihr en glaž uzamem. 

Napisano
pred 59 minutami je Slivka napisal:

Naj ugibam: Ford?

Ne. Jajca od Kitajca.

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Deeyan napisal:

Kak 4kolesnik al pa moped? 

.... . 😁

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 9 urami je Deeyan napisal:

Kak 4kolesnik al pa moped? 

Laksarca. 

N7rRRL1.jpg

Napisano

Kaj se sekiraš, sej maš vse dele. Malo neostika al pa sekundnega pa bo. Slabš kot prej ne more bit... 🤪

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Kaj se sekiraš, sej maš vse dele. Malo neostika al pa sekundnega pa bo. Slabš kot prej ne more bit... 🤪

:D

Mam že naročene nove dele. 

N7rRRL1.jpg

Napisano
Napisano
pred 3 minutami je Deeyan napisal:

Sem dal namontirat gume na frisno zrihtane felge pa dobim tole nazaj na eni felgi 🤦‍♂️

IMG_20220610_183207.jpg

Kaj je olupljeno? 

Napisano
pred 8 minutami je Deeyan napisal:

Sem dal namontirat gume na frisno zrihtane felge pa dobim tole nazaj na eni felgi 🤦‍♂️

IMG_20220610_183207.jpg

so ti jo podrajsal po robu??

Napisano
pred 48 minutami je Deeyan napisal:

IMG_20220610_183207.jpg

Šalabajzerji eni... :angry:

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Kaj je olupljeno? 

pred 1 uro je TBA napisal:

so ti jo podrajsal po robu??

Zrajsali ja, k sreci mi je se neki barve ostal pa sm sou veselo na brusenje spet. Tisto kar se vidi na spodnjem levem kraku, sem ze sam zacel brusit

Pred eno uro je FuManchu napisal:

Šalabajzerji eni... :angry:

Pomoje me ne vidijo vec tam, to salabajzarstvo se je ze drugic zgodilo, prvic je bla res malenkost, ko sm dal odmontirat gume so mi pozabl kapce vrnat (se na Alfi takrat) 

Popravljeno od Deeyan
Napisano
pred 9 urami je Deeyan napisal:

Zrajsali ja, k sreci mi je se neki barve ostal pa sm sou veselo na brusenje spet. Tisto kar se vidi na spodnjem levem kraku, sem ze sam zacel brusit

Pomoje me ne vidijo vec tam, to salabajzarstvo se je ze drugic zgodilo, prvic je bla res malenkost, ko sm dal odmontirat gume so mi pozabl kapce vrnat (se na Alfi takrat) 

Ryan Reynolds Reaction GIF

Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

To je pa prav blagodejno prebrati. Človeka prav potolaži. Se pravi, da nimamo samo na Goriškem takih šalabajzerjev...

Ima jih svuda 😁

Napisano

Ne bom "jamral", to bi moral prejšnji vikend, ko sem bil na Bledu in Bohinju in pil pivo na Voglu in Bledu po 4.5€. Je blo sicer lepo a skoraj po Ameriško drago.... 🥴

Danes pa pavi balzam,grem s kolesom (30km)v turističen Početrtek in.... ?zmeden? to je prava cena, pridite k nam...... :jupiii:

IMG_20220612_160927.jpg

• Všeč 4
  • Začuden 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• A tole je blo resno al me trolaš? Kakšen zaslužek, če je to KAVCIJA? Ne resno, tole bi rad slišal, od kod ideja, da je tole zaslužek. Upam, da ti ne gre tolk slabo, da boš po cestah in smetnjakih stikal za odvrženimi plastenkami in pločevinkami.   Pa še nekaj, uvedba tega sistema in vzdrževanje je že danes ocenjena, da bo stala okoli 40m€. Računajo, da bo neunovčenih kavcij za maksimalno 6m€. Se pravi zmanjkalo bo 34m€, ki pade na pleča proizvajalcev pijač. Stavaim karkoli želite, da tega proizvajalci ne bodo plačevali iz svojih žepov in bodo ustrezno podražili pijače od 10 do 15 centov, da pokrijejo to.    Pa dajmo izračunat kaj nas vse čaka pri nealkoholnih pijačah kjer je notri sladkor ali sladila.   1. Dvig DDV iz 8,5% na 22% bo pijači, ki danes stane 1€, dvignil ceno na 1,12€ 2. Dvig cene za uvedbo dragega sistema kavcij še dodatnih 10 centov in to je 1,22€ 3. Če bo kavcija 20 centov boš v trgovini dal 1,42€ namesto 1€ kot je to danes in tukaj se še ploska, kako bomo služili, ko boš dobil svojih 20 centov nazaj. 🤡    Aja teh centov sploh ne boš dobil nazaj, ker boš seveda kupil drugo pijačo in moral položiti kavcijo zanjo. In dokler boš krožil s pijačami boš za vse, ki jih imaš doma v obtoku kreditiral proizvajalce še s to kavcijo.     Mislim, pa zaboga, dejte si tole preračunat, ker men stojijo lasje pokonci kaj bo naslednja fora kako nas bodo jebali v glavo. Zakaj, ker to je mišljen drugačen sistem, kot je na Hrvaškem, ker bo narejen tracking vsake plastenke ali pločevinke v obtoku z unikatno kodo. To bo lahko celo pomenilo to, da boš v sami trgovini oddal le plastenke, ki si jih tam kupil oziroma v najboljšem primeru le plastenke tistih proizvajalcev, ki jih tam prodajajo. Teoretično to pomeni, da recimo vzameš Sparov S-budget pa ga ne boš mogel vnovčiti v Mercatorju ampak le nazaj v Sparu. Ne vem, če vam bo takrat še tako zabavno.            
    • Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.  Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
    • Cedilo karteja   Cena 20€ rabljeno cedilo karterja brez tesnila   Cena 40€ Novo zapakirano cedilo karterja   Vijaki za karter 15€ 
    • To sva vozila z Etcho-jem samo po brezpotju, skoraj nič asfalta. Bili so pa to kolovozi, skoraj neprehoden gozd (srečala sva celo srno) stopnice, razrit makadam, blato... Bilo je izredno zanimivo, moramo ponovit vajo.  Bo pa Etcho stopnjeval tempo in zahtevnost proge. 
    • Narva so zakon...sem jih imel nekdaj v Daewoo Racer-ju...sicer H-4,a še stekleni žarometi👍...čist nekaj drugega k ta plastika danes.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.