Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL


Ninja

Priporočeno sporočilo

pred 27 minutami je FuManchu napisal:

Jaz sem nazadnje 3 pike in 500€ v proračun :zvizga:

 

A what? 😮

Za kakšno dogodivščino pa to fašeš?

Sprašujem, ker sem nazadnje pokasiral leta 2020 :D 

Podpis.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je Z M A J napisal:

Imam ponovno 3 KT na vozniškem kontu in lažji sem za polovično kazen; 60 EUR.

Kako? A nisi BMW-ja prodal? 🤡

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 48 minutami je g.Wankel napisal:

 

A what? 😮

Za kakšno dogodivščino pa to fašeš?

Sprašujem, ker sem nazadnje pokasiral leta 2020 :D 

Naselje omejitev 50. Jaz 80km/h+

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 50 minutami je Boss napisal:

Kako? A nisi BMW-ja prodal? 🤡

S kombijem sem bil, če že ravno znamka vozila igra vlogo: Reno Master. 66 v naselju, s toleranco 61kmh, so pa postavili tik za tablo naselja (MARTINJAK) in pač nisem na polno zaviral na 50, pheh

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Točno tako. V mojih očeh je glavni problem vodnega v tem,da rabi pritisk v sistemu-,mislim na pritisk pumpe,da lahko rine vodo čez fina rebra CPU-bloka in bloka grafe in sistema z radiatorji,kar ti praktično onemogoča termosifonski sistem in z tem absolutno tiho hpajenje. Drug problem je ropot pumpe,ki se ga lahko znebiš le z nižanjem obratov. Tretji problem je dejstvo,da vodno hlajenje ni le "vodno",ampak da je vodno in zračno hlajenje. Četrti problem pa je razmerje med termalno maso in odvajanjem toplotne energije iz sistema. Gre za to-če je obremenitev nižja kot pa je odvajanje iz sistema je vse krasno,in se lahko hvalimo z visoko termalno maso...takoj ko pa je obremenitev večja kot je odvajanje,se pa prične višanje temperature sistema...vse do nasičenja. Zaradi tega problema morajo biti vodna hlajenja pogosto zelo "močna" (gaming ipd), in posledično dražja,glasnejša itd...   Tukaj iz kobteksta zavedoma izvzemam AiO sisteme,ki so v mojih očeh "slabi kompromis" in le poceni rešitev.   Moj pogled na stvar.
    • Ne,ne..ta gre na tisto staro G1 Sniper 5 plato z i7 4790 k ga imam z eBaya...in vse gre v Jinsbo U5 ohišje,ki sem ga pred kratkim predstavil...in še napajalnik seveda. Bo kot "rezerva PC" in za razne projekte in teste. Je osnova (hladilnik,napajalnik in ohišje) tako dobra,da če kaj škripne komot naredim komplet nov PC...sam plato,cpu,rame,en M 2-SSD in gotovo. Mogooooče,če bo hčerka pridna,dam not eno grafo,in bo lahko na njem gejmala tudi že na trenutnem starem sistemu   Vodno?...ti povem eno že par let staro prigodo,ko sem se po telefonu pogovarjal z tipom iz Mlacoma...k sem razmišljal,da bi v vgradil custom-loop vse od EK...in me je tip vprašal za kak sistem...in mu povem vse...od termalne paste,ohišja,ventilatorjev plate cpu.....vse. In je vprašal kake temperature imam...in je rekel,da z custom loopom bi imel cca. eenake temp in več ropota. Torej denar skozi okno vržen. Gre za to-jaz nimam požrešnih graf...edina je v family-pcju...in še za tam je overkill,k je le za office. Pri mojih potrebah brez gaminga in z tako doteranim zračnim hlajenjem vodno v primerjavi nima smisla. Na koncu bi bilo v sistemu še več ventilatorjev+pumpa.   Tako bosta npr. pri "rezerva-pcju" na dnu po vsej verjetnosti le dva ventilatorja...+en na Le Grand Macho RT. Tistega v napajalniku ne štejem,k bo laufal polpasivno. Izstopnih ventilatorjev ne bo. Sem že o tem pisal-ko gradiš v nulo premišljen tih sistem marsikdo pozabi,da...koliko je ventilator dober,tolikor je on tudi slab...bolje 2-3 res vrhunski kot pa deset,ki so "poden v kvaliteti" in en drugemu kradejo,in na koncu nikakršnega efekta. Če je sistem z res odličnim zračnim hlajenjem dovršeno sestavljen,je popolno on-par z zmogljivostjo vodnega,v glasnosti ga pa lahko vseeno daleč prekaša.   HTPC še čaka,ko bom imel več časa..zaenkrat že dokaj dobro dela...še malenkost mu manjka,a to so nijanse...testiranja,izolacija itd...a bo že...tačas pa kupujem za tisti rezervni pc...in to so tisti zadnji posti...sem te mogoče malo zmedel🙄    Še nekaj o vodnem...pa nisem nasprotnik vodnega-ne me narobe razumeti. Dober video,ki govori o realnosti vodnih hlajenj v trenutnih časih-priporočam ogled.    
    • Če je kdo interesent za Mazdo6 2013, dizel, sedan, bele barve, menda zgledno servisirana in v dobrem stanju, cena ugodnih 4000EUR, se obrnite na dr. Pelka.
    • Govoril s sodelavcem glede vodnega in je rekel: Just don't. Pol sem ga pa vprašal še "kaj pa trde cevi" in je skoraj da prebledel.  Bi rekel, da konkreten komplete vode pride 1k+. Glede na specifikacije prej omenjenih PC-jev bi rekel da ni ekonomske računice
    • Lahko pa ga z dvema lopatama. 😉
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.