x-layer Napisano 11. oktober, 2008 Prijavi Napisano 11. oktober, 2008 Lepo pozdravljeni vsi skupaj. Torej stvar je slede?a. Odkar mi je avto zakuhal, mi je za?el nenormalno papcat olje (1l ~ 3000 km). Sem se pogovarjal s fanti iz servisa in so mi rekli, da so ziher oljni obro?ki "zapikali". Kompresija je povsod med 8,5 in 9 bari. Obsodba je padla, ker ?e imam namen avto imeti vsaj 3-4 leta in ker delam pribli?no 40k letno. Zanima me pa kje se da najceneje nabavit dele za ta poseg. Potrebujem pa kompletna tesnila za motor in pa batne obro?ke seveda. Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
ReDevil Napisano 12. oktober, 2008 Prijavi Napisano 12. oktober, 2008 Uf, tole bo pa vse prej kot pocen Na Japoncu zelo malo kdo dela generalko, ponavadi se raj?i i??e drug motor, pa te pride veliko cenej?! Sicer pa ?e slu?ajno misli? it na uradni servis, je pomoje 2000 EUR ?e mal, ?e na njih ra?una?, pol pa se spet postav vpra?anje kok se ti ra?unica izide! :ne vem: Citiraj Dobrodo?li na forumu!
YavarYe X6V6 Napisano 12. oktober, 2008 Prijavi Napisano 12. oktober, 2008 Sem se pogovarjal s fanti iz servisa in so mi rekli, da so ziher oljni obro?ki "zapikali". Kompresija je povsod med 8,5 in 9 bari. Bla, bla, bla, pri pregretem motorju se obro?ki zmeh?ajo in izgubijo svojo elasti?nost, niso ve? tako trdi kot prej in posledi?no je manj trenja-tesnenja med obro?ki in cilindrom, tam vmes potem uhaja kompresija in olja ne postrga s cilindra, zato ga tudi porabi. Jao je bil to en hud servis. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Don Napisano 12. oktober, 2008 Prijavi Napisano 12. oktober, 2008 A si ?e sli?u za hondo? Citiraj I'm not trying to impress you ... but I have a tractor.
YavarYe X6V6 Napisano 12. oktober, 2008 Prijavi Napisano 12. oktober, 2008 A si ?e sli?u za hondo? Koga si to mislil ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
mazdacon3 Napisano 12. oktober, 2008 Prijavi Napisano 12. oktober, 2008 Koliko km pa ima? prevo?enih, da je potrebna generalka? Hvala... Citiraj
x-layer Napisano 13. oktober, 2008 Avtor Prijavi Napisano 13. oktober, 2008 Prevo?enih je 190000 km. Avto mi vedno ko stoji nekaj ?asa zakadi, to traja pribli?no 10~15 sekund. Razen zadnji? ko sem zamenjal olje, naslenje jutro je pol minute tako dimil, da je sosed mislil da se je kaj v?galo. Pa ne pretiravam. Pri sebi sem se odlo?il da bom naredil generalko, zato si 99% nebom premislil glede posega. Rabim samo va?e napotke kam se naj odpravim po dele? Kdorkoli? Aja, pa servis je bil ?erbinek v Mariboru... Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
YavarYe X6V6 Napisano 13. oktober, 2008 Prijavi Napisano 13. oktober, 2008 Prevo?enih je 190000 km. Avto mi vedno ko stoji nekaj ?asa zakadi, to traja pribli?no 10~15 sekund. Razen zadnji? ko sem zamenjal olje, naslenje jutro je pol minute tako dimil, da je sosed mislil da se je kaj v?galo. Pa ne pretiravam. Pri sebi sem se odlo?il da bom naredil generalko, zato si 99% nebom premislil glede posega. Rabim samo va?e napotke kam se naj odpravim po dele? Kdorkoli? Aja, pa servis je bil ?erbinek v Mariboru... Dokler ne naliva? 1l olja na cca 2000 km ne pipaj ni?, najprej zamenjaj proizvajalca in tip olja + mejbi kak dodatek, pa bo? zmagal. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
BOBI Napisano 14. oktober, 2008 Prijavi Napisano 14. oktober, 2008 prva velika napaka ?ERBINEK idi drugam ce ces kaj pri?parat al pa probaj kot yavar pravi Citiraj MAZDA POWER
x-layer Napisano 14. oktober, 2008 Avtor Prijavi Napisano 14. oktober, 2008 Dodatek sem ?e sprobal, vendar ne pomaga. Olje je notri Castrol Magnatec al kaj je ?e. Saj generalko bi delal v lastni re?iji, rabim samo kje je najbolje iskat dele. GMT, Regnemer,...? Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
YavarYe X6V6 Napisano 15. oktober, 2008 Prijavi Napisano 15. oktober, 2008 Dodatek sem ?e sprobal, vendar ne pomaga. Olje je notri Castrol Magnatec al kaj je ?e. Saj generalko bi delal v lastni re?iji, rabim samo kje je najbolje iskat dele. GMT, Regnemer,...? Model zamenjaj olje, castrol ?e nikol ni naredu dobrega olja za mazdo, pa verjemi da ti bo ?e kdo povedal isto. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Grega_ Napisano 15. oktober, 2008 Prijavi Napisano 15. oktober, 2008 Valvoline olje uporabljaj. Citiraj
nisde Napisano 15. oktober, 2008 Prijavi Napisano 15. oktober, 2008 Citiraj POZOR! Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.
x-layer Napisano 15. oktober, 2008 Avtor Prijavi Napisano 15. oktober, 2008 Ok bom poizkusil najprej z zamenjavo olja. Katero je kaj najbolj primerno za ta tip? Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
YavarYe X6V6 Napisano 15. oktober, 2008 Prijavi Napisano 15. oktober, 2008 Ok bom poizkusil najprej z zamenjavo olja. Katero je kaj najbolj primerno za ta tip? S SynPower (5w40 ali ?e bolj?e 5w50) nebo? falil. Katere aditive si ?e sprobal ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
x-layer Napisano 15. oktober, 2008 Avtor Prijavi Napisano 15. oktober, 2008 Sprobal sem samo 1 aditiv, neki Cyclo oljni dodatek. Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Deeyan Napisano 15. oktober, 2008 Prijavi Napisano 15. oktober, 2008 Regnemer ma kr dobre in ugodne dele, js za svojga Daihatsu-ja hodim u Japan parts (avtocelje) najprej pa sprobi nasvete od Yavarja Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Sishi Napisano 16. oktober, 2008 Prijavi Napisano 16. oktober, 2008 Dokler ne ?re 1L na 1000 km sam pel....probal bi pa tud valvolina max 150.000km... Citiraj Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Sirius Napisano 16. oktober, 2008 Prijavi Napisano 16. oktober, 2008 Sprobal sem samo 1 aditiv, neki Cyclo oljni dodatek. Kaj, ko bi pred 99% posegom poskusil z Goldom, ali Old specialom. Stalo te bo cca. 35-37? in skoraj 95% bo uspelo zni?at porabo olja. Razen, ?e te tistih 1500-2000? ne "srbi". Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
x-layer Napisano 16. oktober, 2008 Avtor Prijavi Napisano 16. oktober, 2008 Ok, bom jutri naprej nabavil olje in ga zamenjal, pa da vidim ?e bo kaj bolj?e. Pa tudi aditiv bom ?e sprobal kateri od omenjenih. Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
ReDevil Napisano 16. oktober, 2008 Prijavi Napisano 16. oktober, 2008 Edino pravilno, ker vse omenjeno je veeelik cenej kot generalka! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
YavarYe X6V6 Napisano 18. oktober, 2008 Prijavi Napisano 18. oktober, 2008 LAhko pa proba? tudi QMI, jaz imam z njim zelo dobre rezultate in veliko let in kilometrov testiranja. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
x-layer Napisano 18. oktober, 2008 Avtor Prijavi Napisano 18. oktober, 2008 Olje dobim v ponedeljek in ga bom zve?er zamenjal. Drugi teden imam tako celi teden ?olo pa bom delal dosti kilometrov in bom lahko ?e konec tedna poro?al o rezultatih... Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Sishi Napisano 19. oktober, 2008 Prijavi Napisano 19. oktober, 2008 Olje dobim v ponedeljek ....Katero :ne vem: Citiraj Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.