mazda-mx3 Napisano 24. januar, 2005 Prijavi Napisano 24. januar, 2005 no...virage mi je dal malo za mislit....glede na to, da mi zadnje cajte mazdica nekam veliko pije in cudno obnasa, sem razmisljal, ce se da na tem motorju resetirat, ponastavit CPU?!...masina pa je 1.6 SOHC za mx3...66kW 1) torej se da ali se ne da?! 2) kaj bi s tem pridobil ali unicil 3) kako za vraga se to naredi????? 4) imate kaksen drug predlog tle racunam najbolj na tvoje informacije yavarye, ves zakaj...hehe Citiraj Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje
Marko_mx-3 Napisano 24. januar, 2005 Prijavi Napisano 24. januar, 2005 Baje se neki da stem da dr?i? bremzo ... (ali pri ugasnjenem, samo kontakt ali pa brez) Neki v tej smeri naj bi bilo nisem pa 100% nej ?e kdo drug kej pove! Citiraj
KAALman Napisano 24. januar, 2005 Prijavi Napisano 24. januar, 2005 odklopi akumulator preko no?i... baje deluje... sam ne me za besedo dr?at... Citiraj LP KAALman
mazda-mx3 Napisano 24. januar, 2005 Avtor Prijavi Napisano 24. januar, 2005 hvala fanta....?e kaksen predlog?? Citiraj Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje
YavarYe X6V6 Napisano 24. januar, 2005 Prijavi Napisano 24. januar, 2005 Ne se preve? obremenjevat. Reset ra?unalnika za vse mazde je enak, sname? negativno klemo iz akumulatorja in najmanj 30 sekund dr?i? no?no zavoro, potema samo natakne? klemo nazaj na akumulator in to je to. Prebrano iz mazda service book. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
mazda-mx3 Napisano 24. januar, 2005 Avtor Prijavi Napisano 24. januar, 2005 Ne se preve? obremenjevat. Reset ra?unalnika za vse mazde je enak, sname? negativno klemo iz akumulatorja in najmanj 30 sekund dr?i? no?no zavoro, potema samo natakne? klemo nazaj na akumulator in to je to. Prebrano iz mazda service book.hvala...srce si!!! Citiraj Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje
Hrdzo Napisano 24. januar, 2005 Prijavi Napisano 24. januar, 2005 Zdaj mam i ja jedno pitanje!? Kako se more CPU auta nekaj promjenit da on zacne vise trosit i sl.?? I kad se to napravi, znaci resetiram CPU kak se more provjerit dal je sad sve OK ili je to zadeva pak za servis?? Citiraj
Japanac Napisano 24. januar, 2005 Prijavi Napisano 24. januar, 2005 Ne se preve? obremenjevat. Reset ra?unalnika za vse mazde je enak, sname? negativno klemo iz akumulatorja in najmanj 30 sekund dr?i? no?no zavoro, potema samo natakne? klemo nazaj na akumulator in to je to. Prebrano iz mazda service book. Tocno! Autodata kaze isto to! Isprobano kod mene, imam isti motor ko i ti u mx-3 Citiraj One day you are born, The next big milestone you discover go zoom-zoom you can't get enough!
KAALman Napisano 25. januar, 2005 Prijavi Napisano 25. januar, 2005 Ne se preve? obremenjevat. Reset ra?unalnika za vse mazde je enak, sname? negativno klemo iz akumulatorja in najmanj 30 sekund dr?i? no?no zavoro, potema samo natakne? klemo nazaj na akumulator in to je to. Prebrano iz mazda service book.hvala...srce si!!! OFF TOPIC... Najdi si PUNCO ! Citiraj LP KAALman
mazda-mx3 Napisano 25. januar, 2005 Avtor Prijavi Napisano 25. januar, 2005 OFF TOPIC... Najdi si PUNCO ! delam na tem Citiraj Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje
Boss Napisano 25. januar, 2005 Prijavi Napisano 25. januar, 2005 Sicer ni v zvezi z resetom CPU-ja samo v zimskih razmerah (nizke temperature, vlaga, ....) je poraba lahko precej ve?ja kot pri normalnih temperaturah zato ni priporo?ljivo preve? pr?kat po nastavitvah (OK, reset CPU-ja na?eloma ne ?koduje), ker ni nujno, da je kaj narobe. Drasti?no razliko (tudi 2l in ve? v povpre?ju) se opazi ?e posebej pri avtomobilih, ki vozijo na kraj?ih razdaljah (>15km) saj deluje avto precej poti na bogatej?o me?anico (zrak+bencin) preden se motor dovolj segreje, da prestavi na normalno. Sicer pa to itak ?e vsi veste, a ne Citiraj
Boss Napisano 25. januar, 2005 Prijavi Napisano 25. januar, 2005 Sicer ni v zvezi z resetom CPU-ja samo v zimskih razmerah (nizke temperature, vlaga, ....) je poraba lahko precej ve?ja kot pri normalnih temperaturah zato ni priporo?ljivo preve? pr?kat po nastavitvah (OK, reset CPU-ja na?eloma ne ?koduje), ker ni nujno, da je kaj narobe. Drasti?no razliko (tudi 2l in ve? v povpre?ju) se opazi ?e posebej pri avtomobilih, ki vozijo na kraj?ih razdaljah (>15km) saj deluje avto precej poti na bogatej?o me?anico (zrak+bencin) preden se motor dovolj segreje, da prestavi na normalno. Sicer pa to itak ?e vsi veste, a ne Citiraj
mazda-mx3 Napisano 15. februar, 2005 Avtor Prijavi Napisano 15. februar, 2005 okidoki, danes bil na tehnicnem....baje da je sla lambda rakom zvizgat, ceprav niso sigurni glede na to, da mi nekje izpusni sistem pusca....torej gre moja mishka v kratkem do mehanika na ginekoloski...pol pa nazaj na meritev, da se prepricamo kako in kaj.... tolko za zdej... Citiraj Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje
mike007 Napisano 29. avgust, 2005 Prijavi Napisano 29. avgust, 2005 Ne se preve? obremenjevat. Reset ra?unalnika za vse mazde je enak, sname? negativno klemo iz akumulatorja in najmanj 30 sekund dr?i? no?no zavoro, potema samo natakne? klemo nazaj na akumulator in to je to. Prebrano iz mazda service book.A mi lahk kdo pove, al mora? met klju? v klju?avnici za v?gat ko to dela? al ne? Al mora? obrnit klju? kot da bi imel kontakt in potem pritisnit zavoro? Hvala za odgovore. LP Citiraj
torstorm Napisano 29. avgust, 2005 Prijavi Napisano 29. avgust, 2005 glej bistvo je v tem , damora? ECU-ju vzeti napajanje tako da odklopi? klemo iz akumulatorja.Ker pa ima ecu v sebi ?e razne kondenzatorje, ti dr?ijo naboj in ker procesor v ecu ni velik porabnik energije, podatki v pomnilniku ostanejo ?e nekej ?asa.Zato mora? pa? vklopiti neki porabnik v avtu da se ti kondenzatorji spraznijo in se pomnilnik izbri?e.Zato so napisali zgoraj da dr?i? bremzo, ker je ?arnica odzadi porabnik.Pa saj ?e pusti? samo klemo dol je tudi dobro ,samo mora? dosti dalj ?asa ?akati.Vseeno kaj samo nek porabnik vklopi, npr. lu? v kabini,.....razume? zdaj. Lp Citiraj Powered by MAZDA MR racing & VICS-Variable Intake Charging System
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.