Deeyan Napisano 28. oktober, 2008 Prijavi Napisano 28. oktober, 2008 nvem zakaj so 2.0 cenej?e Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Symon Napisano 28. oktober, 2008 Prijavi Napisano 28. oktober, 2008 ?udn a? Si pomislil, da je to zaradi stro?kov. Dra?ja registracija, ve?ja poraba... Prihajajo ?asi majhnih, ?parovnih a u?inovitih motor?kov pa dizlov. Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 ?udn a? Si pomislil, da je to zaradi stro?kov. Dra?ja registracija, ve?ja poraba... Prihajajo ?asi majhnih, ?parovnih a u?inovitih motor?kov pa dizlov. Poraba ni ni? ve?ja, 18 je pa? "?vogej?i" motor in ga je posledi?no treba bolj stiskat, 2.0 ali pa 2.3 pa imata ve? mo?i nin posledi?no vozi? z prestavo vi?je in manj obrati in je poraba enaka ?e ne clo manj?a. Je pa res da te pri registraciji nad 100 kW veliko bolj olupijo, cestnina pa ... Pol pa ?e tole kolk da? za servise pri dizlu in kolk pri bencinarju in kak?na je poraba na koncu ugotovi?, ?e naredi? doa cca 15-20 kkm na leto je ?isto vseeno kaj ma?. Majhni dizli dejte mir majhni turbo bencinarji z direktnim vbrizgom to je prihodnost. Diesel SUX ! Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Symon Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 majhni turbo bencinarji z direktnim vbrizgom to je prihodnost. Diesel SUX ! Hmmm saj pravim vsake toliko me vseeno mika, da bi ?el po tvojih stopinjah z Micro. Citiraj
poky Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 Kolko se jaz spomnim,je mel Komar na svoji 1.8 bencinarki kr precej ve?jo porabo,kot jo mam jaz na moji 2.0. Citiraj Ti?a vun!! Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!
R_sport Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 Kar se porabe ti?e je veliko odvisno od na?ina vo?nje ter kje se vozimo. Tako, da ?e ima nekdo z 1.8 motorjem ve?jo porabo kot nekdo z 2.0 ?e ne pomeni, da je slednji var?nej?i. Je pa res, da mazdin 2.0 bencinar ne porabi kaj dosti ve? kot 1.8 motor. Zanimivo pa, da ima mazda 3 z 1.6 motorjem ve?jo porabo kot mazda 6 z enim ali drugim motorjem. Sicer pa poraba moje M6 v podpisu... Citiraj
Boss Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 Hja pri registraciji in cestnini si z 1.8 za cca 100-165? (odvisno v katerem premijskem razredu si )na bolj?em kot z 2.0 Diesel SUX ! se strinjam, vsi nehite diesle kupovat*** *** in se bo poraba diesla v svetu zmanj?ala ter bo spet cenej?i od benza - juhej, pa se bom ?e ceneje vozil Citiraj
Alex Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 Hja pri registraciji in cestnini si z 1.8 za cca 100-165? (odvisno v katerem premijskem razredu si )na bolj?em kot z 2.0 se strinjam, vsi nehite diesle kupovat****** in se bo poraba diesla v svetu zmanj?ala ter bo spet cenej?i od benza - juhej, pa se bom ?e ceneje vozil ...in jaz tudi.Psst,Boss,sej bi vsi imeli diesel powerje, samo zaradi presti?a "kao" prisegajo na benzince... ...in se ?udijo,ko gremo z lahkoto v najvi?ji prestavi v vsak hrib. Citiraj
Boss Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 ...in jaz tudi.Psst,Boss,sej bi vsi imeli diesel powerje, samo zaradi presti?a "kao" prisegajo na benzince......in se ?udijo,ko gremo z lahkoto v najvi?ji prestavi v vsak hrib. ampak res, daj ne razlagi teh stvari, ker bojo na idejo pri?li, da bi diesla imel... ... fantje ni? brat to so sam interne fore med diesela?i, ker smo ?e danes ?alostni kolk smo se nategnili z dieslom diesel sux full time....** **?e verjame? Citiraj
Allyssa Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 ampak res, daj ne razlagi teh stvari, ker bojo na idejo pri?li, da bi diesla imel... ... fantje ni? brat to so sam interne fore med diesela?i, ker smo ?e danes ?alostni kolk smo se nategnili z dieslom diesel sux full time....****?e verjame? in ti si se kr 2x in to ?e z "istim" avtom,..jaooooooooooooo :ne vem: Citiraj NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!
Boss Napisano 29. oktober, 2008 Prijavi Napisano 29. oktober, 2008 Ma ja ... osel gre sam 1x na led in ker nisem osel sem ?el pa? 2x. mater smo OFF in to v malih oglasih ... se opravi?ujem, po drugi strani pa to pomeni, da je cela tema skoz aktivna in ni hudi?, da kdo ne bo videl tega oglasa in kupil ?estko Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 ...in jaz tudi.Psst,Boss,sej bi vsi imeli diesel powerje, samo zaradi presti?a "kao" prisegajo na benzince......in se ?udijo,ko gremo z lahkoto v najvi?ji prestavi v vsak hrib. Ja ja da si naute kej naredl, kaj pa pod 1800 rpm, kaj pa pol dogaja v najvi?ji prestavi po ravnini ? A vam povem, NI? traja tri dni da pride od 1000 do 1800 obratov pol pa se nekaj zgodi, samo je tega hitro konec. Bencinarji, sploh nad 2.0 motor ga mirne du?e spustim ?e ni?je in se dogaja in to veliko bolj kot pri ... Pa prosim 2 tehtna razloga zakaj imate diesla, jaz naredim cca 15-17 kkm na leto, in se mi definitivno NE spla?a. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
eye Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 no pa da se ?e js mal oglasim ?eprav je ?e vse skupi mal OT ... trenutno sm krepko cez 30kkm pa ?e ni konc leta in ?e noben "dizlpower" tko k tale ma?inca k jo mam zdej... Citiraj
Boss Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 Dej Ajvar prestavi tole debato v nek "kr neki" topic, da se bomo tam naprej prepucavali. Citiraj
R_sport Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 Verjetno ne bi smel omenit, da bom kupil dizla, potem tudi te debate ne bi blo... Jaz pravim vsakemu svoje. Va?no, da ste/smo zadovoljni s svojimi konji?ki. Citiraj
RoKo Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 Kar se porabe ti?e je veliko odvisno od na?ina vo?nje ter kje se vozimo. Tako, da ?e ima nekdo z 1.8 motorjem ve?jo porabo kot nekdo z 2.0 ?e ne pomeni, da je slednji var?nej?i. Je pa res, da mazdin 2.0 bencinar ne porabi kaj dosti ve? kot 1.8 motor. Zanimivo pa, da ima mazda 3 z 1.6 motorjem ve?jo porabo kot mazda 6 z enim ali drugim motorjem. Sicer pa poraba moje M6 v podpisu... Jaz bi ugradil plin not, pol bi bla super konbinacija 1.8 motor + plin =minimalni stro?ki na km od vseh ?estic... Citiraj
KAALman Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 ok... mali oglasi so le mali oglasi, zato nadaljujte s sranj*m tukaj Citiraj LP KAALman
Alex Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 Jaz recimo imam diesel power zato:-ker se pod 2000 obrati skoraj ne vozim, -ker manj pije, -ker pri prehitevanju ne rabim ?altat v ni?jo brzino... To bi bilo to. Citiraj
KAALman Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 jaz ba za ve?jo zgovornost dodajam moj argument, zakaj dizel... na slikah vidite porabe dveh avtomobilov, ki imata oba 136KM jaz sem se za dizla odlo?il zaradi tega, da pa? sprobam, kak je dizla vozit, saj je bil zadnji dizel, ki smo ga meli doma, '85 golf I 1.6D - pa zato, ker sem hotel ve?ji avto, pa novej?i, pa bla bla bla... - pa moj vle?e tudi od 1500 RPM naprej in se prakti?no ?ez 2500 RPM ne vozim razen na AC... nimam ni? proti, ?e raje kdo vozi bencinca... Citiraj LP KAALman
madmax Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 -ker pri prehitevanju ne rabim ?altat v ni?jo brzino... Mora? pa v vi?jo sredi prehitevanja Citiraj
Boss Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 Mora? pa v vi?jo sredi prehitevanja aja hehe ti pa si za hece Sa?o Citiraj
madmax Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 skoraj vsak bencinar lahko v tretji pri 60 za?ne prehitevat dva ?leparja in bo na koncu drugega ?leparja ?e vedno prav lepo vleklo brez poseganja po prestavni ro?ici.......show me a diesel that can do that! :ne vem: Citiraj
LabiGT Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 no jza samega sebe stejem kot nevtralnega (in moj naslednji avto be spet bencinar - to je povezano s streho, oz. ne-streho ) -evo lihkar sem prisel iz poti (stuttgart in nazaj, to je cca. 1000km), z dizlom se peljes konstantno 180-200 pri 3500-4000rpm pa gres tankat sam enkrat, motecega hrupa ni in je voznja lepsa. Za avtoceste definitivno dizel, razen, ce je bencinar 3.0 ali vec. Bencinar sux -odprte ceste: ne mores se odlocit, minus dizla gre zaradi vecje teze spredaj, kar pomeni, da je treba mal vec "delat" z volanom -mesto: dizel sux all the way (vse gor velja za bencinarje z min. 2.0l. Bencinarji pod 2.0 so kurac od ovca aja madmax: jaz bi iste sleparje zacel prehitevat v 4. in bi potem lahko vozil do cca. 180km/h (velja za mazdo 6 dizel) Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Boss Napisano 30. oktober, 2008 Prijavi Napisano 30. oktober, 2008 Aha challange Diesel pri novi ?estki deluje dokaj suvereno med 1.500 in 5.000 obratov. Najbolj efektiven pa je med 1.800-4.000 obratov in bom za referenco vzel le vo?njo v tem obmo?ju Pri teh obratih posamezne prestave dosegajo naslednje hitrosti 1. 16km/h-36km/h2. 30km/h-68km/h3. 48km/h-108km/h4. 68km/h-150km/h5. 85km/h-190km/h6. 103km/h-228km/h Torej v tretji z dieslom pospe?i? od 50km/h do 110km/h (blokada v tretji je pri 140km/h - 5.100RPM) z lahkoto, kar je dovolj za vsa prehitevanja, ki si jih lahko zamisli? brez, da bi se ukvarjal z menjalnikom. Zato res ne vem od kod ideje, da je treba z dieslom ?altat med prehitevanjem, kv?emu nasprotno saj so prehitevanja z dieslom, zaradi velikega navora v nizkem obmo?ju in mo?i v vi?jem obmo?ju obratov, izredno enostavna in hitra (odli?en medpospe?ek). Lahko pa sprobamo tudi v ?ivo ?e kdo slu?ajno ne verjame Citiraj
KAALman Napisano 31. oktober, 2008 Prijavi Napisano 31. oktober, 2008 hihi... tole temo bo potrebno v kratkem omejiti ali celo zakleniti jaz nisem prista? dizlov, pa ?eprav vozim dizla, je pa dejstvo, da se da ima vsak motor svoje prednosti, ampak zame jih ima dizl trenutno ve?... pa ?eprav klopota ko ga v?ge? in tisto o ?altanju med prehitevanjem nikakor ne dr?i Citiraj LP KAALman
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.