Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

no pa mam stalo , nucam vodilne sornike (vodila za prednje celjusti) za 323f bg 92' 1.6i 16v , in jih imajo samo na Avto cosmos , za katere bi odstel cez 100eu , za 4 palcke iz jekla , se mi res zdi malo 3much ve kdo mogoce kje bi se dalo to kej cnej dobit ?

Napisano

no pa mam stalo , nucam vodilne sornike (vodila za prednje celjusti) za 323f bg 92' 1.6i 16v , in jih imajo samo na Avto cosmos , za katere bi odstel cez 100eu , za 4 palcke iz jekla , se mi res zdi malo 3much ve kdo mogoce kje bi se dalo to kej cnej dobit ?

Daj jih postru?it iz rosfreja pa si zmagal.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

hm se en problemcic , je mogoce tut povezan kej s tem , odkar mam nove ploscice mi bremza ko bremzam "ruka" nazaj oz trese , aje to normalno ? men se zdi da ne? hvala za odgovore

Napisano

Pozdravljeni

Seveda se jih da dobiti ceneje. Poslano po ZS ( zaradi reklame ).

Lep pozdrav

Napisano

epilog : pelem avto na zavorni servis zaradi sornikov, in me nasledni dan serviser obvesti , da je ocitno moj seviser ki mi je zadnji menjal plo??ice zabil z kladivom po disku, ter da mi zato trese pedal za bremze , da bi bilo potrebno zamenjati diske , ploscice , sornike ipd , z delom vret 327eu. In glede na to da so tudi pragovi baje da slabi , gre lubica ocitno loh sam se na odpad , klicem mojega serviserja ,tako da pelem nazaj k njemu jutri da vidimo kaj je s temi diski ce so res kaput, Poraja pa se uprasanje , ali res lahko zvijes oz nardis izboklino na disku, ki bi tako uplivala na bremze z navadnim kladivom , in se eno malo uprasanje , motomatove ferodo zavorne plo??ice , so to kopije feroda , ali originali ?

Napisano

Diska s kladivom ne more? po?kodovati. Lahko vi samo poknil. Zvije? ali naredi? izbokline pa ne. Verjem...

Ob menjavi plo??ic bi naj vedno podrejal diske, da se poravnajo, ter da se nove plo??ice lepo vsedejo. Ampak cena tega ni tak mala. Zato je pametno doskrat diske raje kar zamenjati, ker niso tako dragi za ta tip avta.

Sornike tut ne bi smeli menjavati, saj jaz ?e nisem sli?al, da bi jih kdo. Pa? pa gumice, ki pridejo okoli njih, sornike z finobrusnim papirjem pobrusit, bakreno mast in lepo vse na novo sestavit...

Moje mnenje...

:)
Napisano

no saj to sem hotel , drugo mnenje se , zdele gam pelal kolegu pa da vidmo , sornike baje kr nucam k so tok pogniti, diske zamenat ? hm ? nevem , skratka v dobrem dreku sm ce mislm to zrihtat , ce se mi sploh splaca , plus ves mogoce kako je z pragovi , kje bi se jih dalo dobit , oz kasna je kaj resitev ce so pogniti

pa hvala za info !

Napisano

Pozdravljeni

327,00 ? ? Potem pa niso samo vodila, lahko ti napi?em nekaj cen za info. ( koliko prodajajo mehaniki naprej pa ne vem ), vse cene so brez DDV.

- zavorni diski kos 23,00 ?

- vodila cilindrov kos 8,50 ?

- gumice vodil kos 4,00 ?

- gumice zavornega cilindra ( garnitura/ 1 cilinder - 2 kos ) 19,00 ?

- zavorne plo??ice garnitura 28,00 ?

- zavorna teko?ina DOT4 / 1L 8,34 ?

- zavorna teko?ina DOT5.1 / 1L 22,50 ?

Koliko ti pa mehanik ra?una delo? Po teh cenah si lahko zra?una? ali je drago ali ne tvoje popravilo.

Lep pozdrav

Napisano

Za ostale stvari ne vem, ker jih za ?asa 323F nisem rabu menjat, sem pa dubu prednje diske (29) in plo??ice (19), se prav skupno 48 EUR, pa dela je blo neki malga in to je to! Mislm, da sm takrat cenej skoz pr?u kokr bi si lohk zamislu u idealnem scenariju. :ljubezen:

P.S. - kontaktiri Herkules avtodele :bravo:

Dobrodo?li na forumu!

Napisano

jst mam pa bobne uzadih :macek:

?e nebi blo heca nebi blo otrok

Napisano

Pozdravljeni

327,00 ? ? Potem pa niso samo vodila, lahko ti napi?em nekaj cen za info. ( koliko prodajajo mehaniki naprej pa ne vem ), vse cene so brez DDV.

- zavorni diski kos 23,00 ?

- vodila cilindrov kos 8,50 ?

- gumice vodil kos 4,00 ?

- gumice zavornega cilindra ( garnitura/ 1 cilinder - 2 kos ) 19,00 ?

- zavorne plo??ice garnitura 28,00 ?

- zavorna teko?ina DOT4 / 1L 8,34 ?

- zavorna teko?ina DOT5.1 / 1L 22,50 ?

Koliko ti pa mehanik ra?una delo? Po teh cenah si lahko zra?una? ali je drago ali ne tvoje popravilo.

Lep pozdrav

Gospoda moja draga vse lepo in prav, a bi prosim nehali z tem ?ponanjem folka z cenami brez davka, lahko kdo med nami kupi kaj brez davka ? Sigurno da nobeden ne, tako da ?e ?e pi?ete cene jih prosim pi?ite z davkom take kot jih mi potem na koncu pla?amo. Saj vem pi?e da so brez ddv, samo to ni to.

Hvala lepa.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

ne saj , da ne bo nesporazuma , stvar je u tem da je cel komad stvari za zamenat , zato sm tut napisu ipd , ni bilo niti misleno kot da je drago , misleno je blo bl da je avto ze pocas zelo hm v slabem stanju,milo receno.Jutri zvem koliko bi me prisli se novi pragovi baje da majo pr mazdi neke popuste na dele za stare avte. Bi bilo prelepo da bi bilo res. Ocitno bo treba pogledat se za ksno drugo , mal mn dotrajano , pozna kdo mogoce tole : ? klik

Napisano

dobil se info koliko bi me prisli pragovi za f-ko ce bi se jih spravil menjat , kar bi bilo ocitno potrebno po 100eu na prag samo za dele kaj se ostalo ,ce koga sploh zanima , tkoda gre avto ocitno kr za dele :( ce kdo ve za ksno ohranjeno 323f bg se pa priporocam :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.