Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pred nakupom se je treba strogo pozanimati, ?e gre v mazdo 6, ker imamo ?udno dimenzijo akomulatorjev;

jaz sem na?el edino od Boscha (100ah) in je bil 130?.Od Bannerja pa ga ne vzamem nikoli ve?, ker mi je zdr?al niti ne polna tri leta. :angry2:

Meni pa Bosch ne. :aaaaa: (ne na Mazdi)

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Napisano

Tkole je. Na servisu akumulatorja niso ve? o?iveli. OK, pa?. Nimam kaj. drugo kar me moti - ?e kdo ve kaj bi lahko bilo, zakaj so mi zjutraj svetili ?migavci zadaj in parkirne u?ke spredaj? Je to kak?en znak da ni ?troma al mam kaj v stiku?

Po vsej verjetnosti ga je zadela "kap" kot je rekel serviser.. hmmmm upam da bo nov delal brez te?av da ni kaj v stiku.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Mah tam je vse dra?je kot ?e pride? brez vsega v obi?no trgovino. Tipi?no puljenje naroda. :)

Fora je da, so cene res nizke ko pride katalog ven, pa se potem trgovci prilagodijo. Sem spremljal recimo pri televizijah....tko, da kdo sedaj v resnici koga nate** Petrol, ali ostali trgovci, ki ?ude?no spu??ajo cene, ko se pojavi njihov katalog ;)

Napisano

V?eraj je ob verglanju avto spustil ?udno len zvok, vse lu?ke mrknile, radio je resetiral postaje.

?el v euroton za 129,9 eur dobil 95AH Energizer. Sicer je aku 144 eur, vendar je 10% cenej?i ?e jim pusti? starega.

Je pa malo manj?i od sterega, zato sem danes zjutraj ?el v Kotal na Vi?u, kjer sem kupil 10 cm ?irok pas 3mm debele gume, ki jo bom zalo?il v nosilec akkuja.

Napisano

V italiji na Mazda servisu ga je kolega kupil za CD140 za 89?, pa se zamenjali so mu ga....

Italijan?ki dajajo ponavadi noter 75h.Pa zelo pogosto ga menjavajo.

Napisano

Petrol Split 94ah - 599hrk

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

• 1 leto kasneje...
Napisano

Evo danes mi je po slabih 6 letih - manjkajo ?e 3 meseci vzel slovo akumulator na M6 bencin 2.5 (letnik 2008/11). Katerega priporo?ate, sam se malo nagibam k Topli, ker sem imel pri prej?njih vozilih z njimi dobre izku?nje.

Napisano

Akumulator zamenjan - sedaj imam nem?ki INTACT 60ah in me zanima kaj in kako je potrebno vse nastaviti, kot sem na hitro opazil: radijske postaje, zapiranje in odpiranje okna na voznikovih vratih (avtomatsko). Opazil pa sem, da so mi padli vrtljaji ob zagonu, vsaj teh nekaj prvih km, ki sem jih naredil. 

Napisano

60 Ah? :o

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

• 4 meseci kasneje...
Napisano

Mislim da je tudi pri meni pri?el ?as za menjavo akumulatorja, noter je namre? ?e original (2007). ?e vem, da mi bo zdr?al naslednji toliko let, sem pripravljen kupiti tudi original. Kak?ne izku?nje imate? Cena, dimenzija?

Napisano

Akumulator zamenjan - sedaj imam nem?ki INTACT 60ah in me zanima kaj in kako je potrebno vse nastaviti, kot sem na hitro opazil: radijske postaje, zapiranje in odpiranje okna na voznikovih vratih (avtomatsko). Opazil pa sem, da so mi padli vrtljaji ob zagonu, vsaj teh nekaj prvih km, ki sem jih naredil. 

Z avtomatskim odpiranjem okna na voznikovih vratih sem se jaz tudi ubadal. Ko ve? nisem vedel kaj naj, sem po naklju?ju ugotovil, da se nekaj zgodi ?e napravi? slede?e: spusti? obe sprednji ?ipi do konca in jih potem hkrati zapre?: hkrati dvigne? oba stikala za zapiranje ?isto v zgornji polo?aj in tako dr?i?, dokler ne ?ipi ?isto ne dvigneta. Potem spet dela avtomatika na voznikovih vratih :)

Isto sem opazil se zgodi v nekaterih primerih hkratnega/zaporednega/avtomatskega/ro?nega spu??anja ?ip...v glavnem, meni pomaga za ponovno vzpostavitev avtomatike zgornji postopek :)

Napisano

Vse pise v navodilih :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

• 1 mesec kasneje...
Napisano

hm..o?itno ni ?e potrebe po zamenjavi, kot sem pisal malo vi?je. Sem imel malo ve? ?asa in ugotovil da manja teko?ina v njemu.. vsi ?udni simptomi v?iganja in lu?k so izginili. Upam da mi bo ?e slu?il kako leto-zima je namre? mimo :danzoman:

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Danes sem po slabih 4 letih spet menjal akumulator. Izbral sem Varta Blue Dynamic 95Ah, 830A, 306 x 173 x 225 mm. V Taposu je bilo 125 ?.

Napisano

Danes sem po slabih 4 letih spet menjal akumulator. Izbral sem Varta Blue Dynamic 95Ah, 830A, 306 x 173 x 225 mm. V Taposu je bilo 125 ?.

Shiiit. Tak mo?nega.

• 1 leto kasneje...
Napisano

Evo, danes mi je crknil moj srebrni Bosch. v?eraj je ?e malo ka?ljal, danes ni? ve?.Problem je, ker je danes praznik.Zdr?al je 4 leta in 8 mesecev, kar je kar v redu glede na moja vsakodnevna ve?kratna paljenja in ve?krat na dan delujo?i Webasto.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To pa pišeš, kot da te boli da ga nimajo Ameri? Sej ne vem, če je treba razlagat zakaj Afriške države iščejo povezave raje s Kitajsko, Rusijo, Turčijo, Iranom kot pa z bivšimi imperialističnimi državami, ki še vedno vedno razmišljajo o Afriki kot koloniji. Ameri tudi, verjetno jim k priljubljenosti ne pomagajo tudi delanje pučov v Libiji, Tuniziji, Egiptu....   Človekove pravice pa v Afriki kršijo domala vsi, ki se tam znajdejo, še največ pa Afričani sami. Ampak, da je to tam tako ima pa zadeva dolgo brado. Tako, da danes razlagat kdo je boljši in kdo slabši zunanji partner za Afričane je bolj tko tko...
    • Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljčki, se vrne domov in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.