Skoči na vsebino

Rezervno kolo..

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kako vam je v?e? dejstvo ,da ni rezervnega kolesa v novi 6ki?

Meni ne prav preve?...da mora? klicat ?lep slu?bo zarad defekta je nekam tuma? ..

S tisto teko?ino za flikat si verjetno ne bo dalo pomagat..

Saj ne ,da ne bo zadihtala luknje,jo bo ..

Imam na bajku nekaj podobnega v gumah in ?ude?no dihta predrto gumo.

Ampak na avtu pa zadnjih ,recimo deset let,raje ve? ,recimo dvajset,

?e je ?e bil defekt ,je bila vedno presekana guma,nikol predrta.

Tu pa teko?ina sevede ne pomaga.

Sem se nekaj zanimal na servisu ,?e se da nabavit zasilno rezervo,tako kot v stari 6ki,

pa niso lih vedel na pamet,so djali ,de bojo poizvedl,

?e se jo da dobit,?e je sploh predvidena..

?udno..le zakaj ne ..plac zanjo je v kufru,le tist stiropor je treba ven zabrisat..

14762217.jpg

Ex......... M6 136 diesel , l.02

Present.. M6 2.0 benz + gas no more , l.08

Forever.. MX5 1.6 , l.99

• Odgovori 60
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Meni ne prav preve?...da mora? klicat ?lep slu?bo zarad defekta je nekam tuma? ..

Sem se nekaj zanimal na servisu ,?e se da nabavit zasilno rezervo,tako kot v stari 6ki,

?udno..le zakaj ne ..plac zanjo je v kufru,le tist stiropor je treba ven zabrisat..

Jaz sem gumo se v CX7 ven vrgu ker je zadaj teko?ina... avtoplin, ja v primeru defekta bo avantura...ampak to mora bit, ne sme bit dopust ali podobno brez zapletov... :zvizga:

Skratka uporabnost rezervne gume je drasticno padla, vendar kot si rekel samo 1x je dovolj da so tezave...zanimivo bi bilo vprasati ce mazda asistenca mogoce krije ?lep v primeru da sprej ne zmore popraviti luknje in je vo?nja naprej neomogo?ena..hmmm

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Pri moji je tam, kjer naj bi bilo rezervno kolo, woofer :) ...

Sicer pa ... ne pomnim, kdaj sem nazadnje menjal kolo zaradi gumidefekta... pri prejsnji sestici v dobrih petih letih nikoli... prej sem se mi zdi enkrat moral menjat, ker sem prehitro pripeljal na robnik... samo tega je ze 10 let ali vec :) ...

Kar se pa tice MES... pa pomoje bi morali to uredit...

Sem pa skoraj prperican, da se da rezervno gumo narocit... ker nekateri pomoje, da jo imajo... je pomoje odvisno od trzisca in paketa opreme...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Js prisegam na rezervno gumo (?eprav mi je po ve? kot 250.000 prevo?enih km ni bilo treba uporabiti)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Pozdravljen!

?e ima? predpripravljen prostor za rezervo, je treba le ?e malo po avtoodpadih poklicat in dobit kako ?ajterga rezervo od kak?ne novej?e mazde (5x114.3) pa je. Stro?ek maksimalno 20?.

lp, Ale?.

mazda_banner.jpg
Napisano

Jaz tut mislim, da za tiste "zihera?e" pa? eno dodatno gumo, v kufr, pa pol brez-stresno na pot! :vesel:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ja, pa tud ?e je mala luknjica, ki se jo zakrpat s tem polnilom, je pol to baje te?ko ven spucat in so sami problemi... tak da ?e lih ni nujno in ?e ni kaka stara guma, se je bolj? izognit uporabi tega polnila..

Punca je lani mela gumi defekt (pa ima tudi polnilo), pa smo raje gumo z drugim avtom pelal k vulkanizerju, da so zaflikal, in nato nazaj namontirali... ker guma pa je bila druga? nova in je je bilo tudi ?koda..

Zato jaz tudi prisegam na rezervo... ;)

Napisano

To so bili baje tastari kiti za flikanje taki... da je bila potem guma vec ali manj neuporabna, ker se ni dalo spucat tiste "pizdarije" ven iz plasca... Ti tanovi kiti za flikanje pa so baje boljsi... Tako so rekli, ko sem nedolgo nazaja na neki nemski televiziji gledal en test teh kitov za popravilo gume...

Koliko je pa resnice na tem, pa nevem... lastnih izkusenj s tem se nimam... :D in upam, da tega ne bo treba nikoli uporabit :jupiii:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Sicer res, da sem samo 1x v zivljenju menjal gumo ampak, da ni rezervnega kolesa je cist mim in nedopustno...

Kaj ce se to zgodi npr. nekje je jugu Srbije sred noci kjer ni nobenga???

Ostanes tam k kreten do jutra in to samo zaradi prazne gume....

ze una majhna rezerva, ki jo mam jaz je bolj kriticna

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Kiti za "flikanje" so zakon, sem ga ?e 2X uporabil in to na motorju (vedno zadnja guma) in ni nobene panike, samo 1X se potem moral peljat centrirat kolo, ker se nisem dr?al navodil, v drugo je bilo vse ok.

Tako ?e se na mopedu ok obnese(vsi vemo da sta 2 kolesa bolj ob?utljiva kot pa 4) ne vem zakaj se na avtu nebi. :ne vem:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

mogoce ker eno kolo na avtu nosi isto tezo kot teza celega motorja :)

kaj jaz vem, nisem navdusen nad temi spreji

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Glede kitov: ja ta stari so v bistvu iz gume naredili rezervno gumo za enkratno uporabo, za nove res ne vem

Glede komedije:

meni je nazadnje sla guma pred letom 2000, na Seat Leonu, na strehi truga, v avtu 4 folka, kufer popolnoma zabasan. To se je zgodilo na avtocesti in predstavljajte si da je treba ce zelis gumo dobit 500L krame nekam dati iz prtljaznika (+ pes)...in to na avtocesti, bili smo tako obtezeni da bi unicil tako feltno kot gumo ce bi sel naprej.

V tem primeru imam raje sprej....

Aja po?ila pa je ker je iz kamiona odpadel zelezni, oz, aluminijasti trak (tak kot pri konkordu na Pariskem letaliscu, sam jo ni razrezal, le ob strani predrl....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Pozdravljen!

?e ima? predpripravljen prostor za rezervo, je treba le ?e malo po avtoodpadih poklicat in dobit kako ?ajterga rezervo od kak?ne novej?e mazde (5x114.3) pa je. Stro?ek maksimalno 20?.

lp, Ale?.

Sem ?e tud na to varianto pomislil, ja ,najt na kakem odpadu rezervo,gotovo bo najcenej varianta...

Sam se bojim ,da bom tolk cajta odla?al ,da mi bo enkrat s prazno,presekano gumo ,

sred kake hoste, po mo?nost sred no?i,

orenk ?al, de se nisem pobrigal za to.. :bravo:

14762217.jpg

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

?e vedno je ni ?ez dobro staro gumo! :P

Kak?na bedarija se je zgodila kolegu, ko je kupu leto starga Pasata, pa mu na HR avtocest po?i guma, si re?e, O.K., bomo zamenjal, vzame ven, pa je imelo kolo samo za 4 vijake luknje, njegov avto pa jih ima seveda 5. A kar je blo najhuj? pr tem, da mu je punca predlagala, naj pa? samo 4 privija?i, ker morjo itak tut 4 dr?at in ne rab lih petih! <_<:hohoho::rispekt:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Kako veliko luknjo pa ima ta nova 6ka? A gre noter 15" kola, al samo ?ajterka kola?

lp, Ale?.

Ma jama je ogromna...tako kot pr stari 6ki,mislim da bi ?lo not normalno kolo...moram prav probat enkrat.

Za ?ajtrgorad pa sploh ni blema..

Ravno zato ,ker ni rezerve je taka lukna ,samo vufer je not..

In so jo zadelal s stiroporom in stem zmanj?al uporabni volumen..

Ej,pa v stari 6ki sem v rezervo in okol nje ,zlo?il lih karton pera..

Tavelke piksne prosim..!

To je pa ja pomebno, ko se poka? na morje ,nede.. :cheers:

Zdej pa ?e tiste ?katle od prve pomo?i nimam kam dat .. :angry:

14762217.jpg

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Ma jama je ogromna...tako kot pr stari 6ki,mislim da bi ?lo not normalno kolo...moram prav probat enkrat.

Tavelke piksne prosim..!

Ni kaj,opa?am,da bo? spet moral poiskati kako Mazdo 6 prve generacije. ;)

Napisano

Tavelke piksne prosim..!

Na?eloma ?e imam rezervno kolo od xedosa doma, 195/65/15 ?e se ne motim. Alu felna + guma ?e nerabljeno in se sveti :D

?e si zainteresiran mi javi na zs.

lp, Ale?.

mazda_banner.jpg
Napisano

Ni kaj,opa?am,da bo? spet moral poiskati kako Mazdo 6 prve generacije. ;)

Ti,ave? de res... :D

Sam je problem...delajo jih ne ve?.. :(

Idealna kombinacija bi bla stara karoserija,(ki ne bi rjavela)

podvozje ,menjalnik od nove 6ke..

in bodo?i srednjemo?en 2.2 dizel, brez dpfja .. :bravo:

Se da kje dobit to ?

14762217.jpg

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Ti,ave? de res... :D

Sam je problem...delajo jih ne ve?.. :(

Idealna kombinacija bi bla stara karoserija,(ki ne bi rjavela)

podvozje ,menjalnik od nove 6ke..

in bodo?i srednjemo?en 2.2 dizel, brez dpfja .. :bravo:

Se da kje dobit to ?

Ja,preprosto naro?i? v Mazda Japan motors.Re?e?,da ho?e? custom verzijo samo v 1 primerku.

In ker so Japonci ful prijazni,ti bodo z veseljem ustregli. ;)

Napisano

Na?eloma ?e imam rezervno kolo od xedosa doma, 195/65/15 ?e se ne motim. Alu felna + guma ?e nerabljeno in se sveti :D

?e si zainteresiran mi javi na zs.

lp, Ale?.

?E je bencinar je to predpriprava za avtoplin.... :bravo:

Napisano

?E je bencinar je to predpriprava za avtoplin.... :bravo:

Ti,a ve? de res.. Ko sem razmi?ljal, kaj bi z novo 6ko, bencin ali dizel..

sem pomislil tud na to,da pa? v bencinarja lahko dam vgradit plin.

Sicer pa bi rad dobil ?ajtrgorad za rezervo,hvala ,garsales ,za ponudbo.

14762217.jpg

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Ob vsem tem bi bile primerne run flat gume....?udno da proizvajalec ne pomisli na tako kombinacijo - ali pa?? Verjetno gume niso Run FLat a?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.