323f pri 145.000km - da ali ne
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
To leti na moj post? Tire so montirali, ker niso imeli ne kovine ne izdelanih tirov. Se popolnoma strinjam. Tudi meni je bil muzejski vlak po Soški progi top.
-
Ja dobr, tvoja lahko itak še speljuje v peti. Če ne bi mel tolk mikronov laka gor, bi pa še mal bolj letela. 😉 Meni sta oba motorja všečna. A pije 6.2 al 7.2 mi je gladko vseeno. Probal bi oba in vzel tistega, pri katerem bi (upam) opazil več prožnosti, kot pravi @Boss seveda zna poskrbeti tudi za kakšen centiliter manjšo porabo goriva, ki se je tokrat ustavila pri dobrih 7 litrih. Ob bolj nežni desnici ter na kakšnih relacijskih poteh pa bo znala pasti celo pod 6 litrov na sto kilometrov. Bo pa zdej
-
Kakršna koli proga je bila, bi lahko ostala za turistične namene...kot Šarganska osmica...
-
Ne bi rad spet zanetil kake elektro-neelektro vojne, ampak če povzamem lasten primer prejšnjega tedna. Dom - bologna 390km Bologna - Mieming čez Brenner 440km Mieming - dom 480km čez tauren 1310km, vse 3 runde v šusu, brez ustavljanja, ne da bi se teral, enostavno mi ni bilo treba Tankal doma (pred mejo) (1,5€), tankal v Avstriji pred hotelom (1,66€) doma imel še za 200km - slika, poraba 6.0 - po omejitvah, aktivni tempomat samo AC To je 1310*6/100 x 1,6 povprečno za benz = 125,76€ Če iz zgornje tabele vzamem skorajda najbol podoben / zaželjen avto kot sta Enviaq in Ioniq, kjer so izmerili porabo v povprečju obeh 24kW/100 pa vzamem realnih povprečno 0,5€ na celi poti = 1310*24/100*0,5 = 157€...., če vzamem konzervativnih 0,4€. ki jih na poti po AC težko dobiš (v mojem primeru bi moral večkrat polniti na AC!) dobim točno enak strošek.... Če vzamem še doseg, potem je to: 1x polnjenje pred Bologno (pod pogojem da sem startal doma 100%) 1 x nočno polnjenje v Bologni (ni izgube časa), hotel v Bologni je imel polnilnico in to prosto Google Maps MAPS.APP.GOO.GL ★★★★☆ · Hotel (bom prav probal dobiti ceno pri njih, me firbec matra) 1 x polnjenje pred avstrijo (če ne celo 2) 1 x nočno polnjenje v Miemingu (ni izgube časa), hotel je imel polnilnico, ki pa ni bila prosta v dveh dnevih ko sem pogledal Google Maps MAPS.APP.GOO.GL ★★★★★ · Hotel 1 x polnjenje do doma (če ne 2x) + vtičnice so bile - res spet ne vidim nobenega dobrobita, tako v € kot v urah, vse tele poti so bile v roku 4-5 ur v šusu Če pa sedaj pomislim, da bom imel LPG, pa sploh.... samo v Italiji je LPG 0,75e proti benzu 1,8/1,9€ Range avta si bom dvignil iz 700km na 1300km Komaj čakam da dobijo material, plačan je že....drug teden grem v Julich (Koln) 1000km v eno smer... @Jest a se motim al so to tvoji kraji? Pozabil....
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.