Boos Napisano 2. februar, 2009 Prijavi Napisano 2. februar, 2009 ?IV! Sem skoraj nov ponosni lastnik 6-ice (bencin 1.8), sedaj pa za lep?i izgled nameravam kupit lite feltne, pa me zanima ?e ima kdo izku?nje z porabo goriva na gumah 225/50/17 ali 205/55/16! Sedaj imam gume 195/65/15 pa mi po ra?unalniku ?e zdaj ka?e 8,5l/100 km! A je razlika v porabi res toliko ve?ja, al folk bl prtiska na plin k misli da se bol? dr?i ceste??? Sicer vem da je bilo na to temo ?e kr nekaj napisanega, a tega podatka nisem zasledil! Pa hvala za odgovore! Citiraj
LabiGT Napisano 2. februar, 2009 Prijavi Napisano 2. februar, 2009 porast porabe zagotovo bo, ze zaradi dveh razlogov: 1. poslabsa se aerodinamika avta, kar pomeni vecji upor in pri vecjih hitrostih visja poraba 2. nizkoprofilne gume so vecinoma "sportne" gume, ki imajo visok upor pri kotaljenju, kar tudi pomeni vecja poraba pri meni je bil porast porabe iz 195/65 15 na 205/55 16 mal vec kot 0.5litra Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Carr Napisano 2. februar, 2009 Prijavi Napisano 2. februar, 2009 Glede na to, da ima? 1.8 bencinski motor, daj gor kve?jemu ?irino 205. Ve? ne bo v redu, ker se bo preve? poznalo ne samo pri porabi, ampak tudi pri voznih zmogljivostih . Pazi pa, da bo presek tak?en kot v homologaciji, da ne bo problema s policijo, ?tevci... Citiraj Nikad ne veruj ?eni, koja la?e. Bog daj neumnim pamet, nam pa denar...
Boos Napisano 2. februar, 2009 Avtor Prijavi Napisano 2. februar, 2009 Glede na to, da ima? 1.8 bencinski motor, daj gor kve?jemu ?irino 205. Ve? ne bo v redu, ker se bo preve? poznalo ne samo pri porabi, ampak tudi pri voznih zmogljivostih . Pazi pa, da bo presek tak?en kot v homologaciji, da ne bo problema s policijo, ?tevci... EJ TENKS vse vredu in prav, sam a ne zgleda na takem velikem avtu bol? 17 col? Citiraj
Boos Napisano 9. februar, 2009 Avtor Prijavi Napisano 9. februar, 2009 ?IV! Zdej me pa ?e nekej mu?i! Prodajajo feltne z ?irino 6.5, 7, 7.5!!! Original so 6.5! A bo kej narobe ?e bojo moje 7 ali 7,5? TENKS Citiraj
poky Napisano 9. februar, 2009 Prijavi Napisano 9. februar, 2009 Narobe ne bo,bo pa definitivno lep?e zgledlo z ?ir?imi feltnami,torej ve? jodnimi. Citiraj Ti?a vun!! Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!
LabiGT Napisano 9. februar, 2009 Prijavi Napisano 9. februar, 2009 na gume 205 grejo najboljs 7.5 (to je tudi zadnja meja) na 195 pa max. 7 na 215 lahko tudi 8 vecji ucinek je, ce mas sirso feltno kot pa sirse gume (vecina tega ne ve in potem dajejo npr. na 6" feltno 195 gume itd itd) Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Boos Napisano 11. marec, 2009 Avtor Prijavi Napisano 11. marec, 2009 ?IV! A se kermu mogo?e sanja kwa je to zaena firma feltn ETA BETA? Nebi namre? hotu de me en tip z enimi lenti feltnami nabrije! Pa ?e tok pocen niso! Feltne so 7jx16, gor bom pa dav gume 205/55/16! http://etabeta.jenko.si/images/kolekcija/tettsut.jpg Druga izbira je pa OZ 7,5jx16 sam so pa ?e mal dra?je :ne vem: http://www.span.si/slike_plat/OZ_Canova.jpg Pa ?e zdej tenks za odgovore! Citiraj
LabiGT Napisano 11. marec, 2009 Prijavi Napisano 11. marec, 2009 eta beta ne bi dal (so pretezke in vprasljive kvalitete) oz canova pa meni osebno ne pase na mazdi 6 (kraki so bolj za majhne hatchbacke) Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
YavarYe X6V6 Napisano 11. marec, 2009 Prijavi Napisano 11. marec, 2009 Z OZ nebo? falil. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
KAALman Napisano 11. marec, 2009 Prijavi Napisano 11. marec, 2009 @Boos: ?e ?e izbira? med samo tema dvema, potem ziher Canova! Citiraj LP KAALman
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.