Skoči na vsebino

Domače živali

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• Odgovori 503
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

• 1 mesec kasneje...
Napisano

?ele zdej dojeu, da mam tud js neki za v to temo :D

Sicer je posnetk ?e kak?ne pol leta star, ko sva se komaj vselila v stanovanje in sva jih lih domov prnesla, pa sta ?e skakala in razgrajala po celi dnevni :danzoman:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Dihurja? Na?a pasja frizerka ga ma,..a to res 3/4 dneva prespi? Kok so pa zahtevni za nego etc?

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!

Napisano

So kr vsi odgovori pritrdilni :prstgor:

Sicer je zdej ?e mal mn dela, ker sva jih kastrirala in socializirala, tko da ne grizeta ve?, sta bla pa kr solidne priprave na otro?i?ka :dudek: Jih je skos treba met na o?eh, da ne u?pi?ta kej..

miataviperfinal.png

Napisano

So kr vsi odgovori pritrdilni :prstgor:

Sicer je zdej ?e mal mn dela, ker sva jih kastrirala in socializirala, tko da ne grizeta ve?, sta bla pa kr solidne priprave na otro?i?ka :dudek: Jih je skos treba met na o?eh, da ne u?pi?ta kej..

Aja kastrirani/sterilizirani ne grizejo? A sta se polenla kej al ni ka?ne hude razlike vidt? :)

A to mata zve?er ?urke? Tale znanka prav, da se zbudi okol 8h zve?er in potem nori ko zme?an par ur...

No sej bol?, da sploh n? ne gledam, kaj vse bi mela... :D Mam ?e s Sego ?ez glavo borb, kera je glavna ...

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!

Napisano

Ja no, prvo leto so ?e mladi?i in so dost naspidirani, v velik primerih tud nagonsko grizejo, ker so v osnovi to ?e zmer zveri. Ko so 6 mesecev stari za?nejo spolno dozorevat in se prvi? gonjo, tko da kr dost tud markirajo naokol in so agresivni, ?ele pr 8ih mescih jih pa lahko kastrira?, v nasprotnem primeru znajo bit zrd nerazvitih hormonov do?ivljensko agresivni.

Najina sta zdj tud ?e cepljena in navajena ljudi, jih pa v kratkem za?neva sprehajat zunaj na povodcu, da bosta hitrej zmatrana..Trenutno aktivno razgrajata kak?ne 3-4 ure na dan, ostalo pa prespita al pa ska?eta za nogami in te?ita za hrano, ki jo pa pol itak zmer nosta skrivat pod kav? :D (tko k marsikatero drugo stvar ki jima je v?e?)

miataviperfinal.png

Napisano

OK, dihur?ka ne bomo mel :P Pomojem bo najbol?, da kar ostanemo pri pasjih zverinah :D

Na?a mala kepica, je zdj ?e ornk zverina :D Tole je pa ornk test za moje ?ivce in potrpe?ljivost... :aaaaa:

post-206-1394696963_thumb.jpg

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!

Napisano

Je kr ornk predstavnik pasme :D Trmasto, svojeglavo bitje. Sicer ?e sva same, se hitr porihtava, ?e pa samo zaslut, da lahko koga izigrava, pa izkori??a do amena :D

Druga? je fuuul prjazna zver, nora na otroke (v?asih ?e preve?, ker nima ob?utka), pa ful je u?ljiva (kar me je presenetl, ker naj nebi bli preve? za dresuro), ampak ko ma dost, je ne prestav? za milimeter :)

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Sej verjetno nisem normalna,..ampak sem rezervirala ?e eno TM iz naslednjega legla,.. :ninja::zvizga::blush::aaaaa:

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!

Napisano

a te otroka premal zaposlujeta? :hudicek:

Hahaha,..prid enkrat na kavo, da vid? kako zgleda pri dvoj?kih :D

Ne, Sega nujno rab nekoga sebi primernga za noret,..me skrbi da bo ?e fentala Stello pa Luno. No sicer pa se bomo ?e na?akal,..leglo bo ?ele konec leta...

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi!

• 4 meseci kasneje...
Napisano

Takole pa so videt moje trenutno edine doma?e ?ivalce, ki imajo celo podmladek, pa je h?erka ?ist navdu?ena nad tamalimi.  :aaaaa:

post-185-0-00040600-1409216996_thumb.jpg

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Tole je supr zadeva, lahko samo ob?uduje? miroljubnost, v primerjavi s kak?nimi dihurji, ki ti po??ijejo tipkovnico na prenosniku in jo zdej sam ?e 1/2 deluje, ti ukradejo in skrivajo raznorazne zadeve spotoma pa ?e kej konkretno zgrizejo  :vskalo:  neveragain.

miataviperfinal.png

Napisano

Tole je supr zadeva, lahko samo ob?uduje? miroljubnost, v primerjavi s kak?nimi dihurji, ki ti po??ijejo tipkovnico na prenosniku in jo zdej sam ?e 1/2 deluje, ti ukradejo in skrivajo raznorazne zadeve spotoma pa ?e kej konkretno zgrizejo  :vskalo:  neveragain.

dihur je zver, jebi ga...?eprav lu?tkana :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Mi smo mel doma neki ?asa cincilo, in ?e je neb mel u kletki bi pogrizla vse ?ivo, sej je ?e samo kletko grizla kot nora :D Enx smo o?itno slabo zaprl vratca, pa pridemo domov med poln mejhnih kakcov, pogrizljane police, mize, omare, polulan tepih, sede?na,.. Uglavnem raztur :D plus tega, da zve?er/pono? niso (js sm lah) mogl spat, ker je kot seveda no?na ?ival skakala po celi kletki :D

Napisano
No vidim, da imamo veliko ljubiteljev ?ivali tukaj, pa me zanima ?e imamo mogo?e tudi kak?nega terarista? ;)

To je moj ljubljen?ek oziroma ljubljenka Berta  B)

21764603.jpg

21764602.jpg

21764604.jpg

Ljubezen na prvi pogled :P

21764605.jpg

Poleg leopardjega gekona imam ?e gupije in kozice, se vidi tudi akvarij v ozadju na zadnji sliki. Na sliki je pa tudi sestrin yorki ;)

Imamo pa doma ?e toy pudlja, pa sestra ima skaka?e. Druga sestra pa ima yorkija in pa skob?evko. 

No, js imam tudi ?ri?ke in mokarje doma, ampak niso ljubljen?ki, ampak hrana  :hudicek:

Napisano

Stari super ima? celi ?ivalski vrt doma.to je kar neki dela...lp ale?

Napisano

what? :huh:

?ivalco legvana bi mela, a ko pa ?enske fa?ete kak?nega deca po karakterju "legvan" (sej ve?, couch potato ipd) je pa cel ogenj v strehi in en kup zmerjanja.- te?ko za razumet.

33112_1.png

Napisano

Jaz se lahk pohvalim s pticjim pajkom (irminija). Mas kj viska crickov ha ha

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Stari super ima? celi ?ivalski vrt doma.to je kar neki dela...lp ale?

No sicer ni vse pri meni doma, sestre imajo vsaka svoje stanovanje, tako da jaz imam le akvarij pa terarij doma :) Sem se pa ?e navadil, ko pridem domov, najprej nahranim ribe pa pregledam, ?e je v terariju vse ok (menjava vode, pobrat "kakce", navla?it ?oto). Na 2-3 dni pa ji dam hrano. Skoraj ve? dela imam z mokarji in ?ri?ki. :) 

js bi mela legvana :D

Legvan je lep za videt ja, ampak je zanj "te?ko" skrbet :)  Recimo, ?e govorimo o zelenem legvanu, ki zrase tudi do 2 m, to ni "mala malica" za imeti doma. Se mi zdi, da je priporo?ilo za 30 cm legvana, da naj ima terarij cca. 1,2m x 1m x 1m. Pa to le za 30 cm velikega, kaj ?ele potem ko to zraste :vskalo: ?e tu se pri nekaterih pojavi problem. Kaj pa ?ele potem, ko je treba za tako ?ival dnevno skrbeti. Potrebuje pravilno vla?nost, temperaturo, pravilno prehrano. No ima pa en plus, je rastlinojed, tako da se ni treba ukvarjati z ?u?elkami :P

Seveda pa imamo ?e manj?e legvane, npr. leopardji in ogrli?asti (?e se ne motim). To pa bi se ?e dalo imeti doma, saj zrastejo nekje do 35-40 cm, ne vem to?nega podatka.  

Recimo za primerjavo, moj gekon zrase do 25 cm in mu zadostuje terarij mer 60x40x40cm (v tak terarij naj bi se lahko naselilo tudi 2 gekona (2 samici)). Za legvana pa potrebuje? eno celo sobo, samo zanj :) Edini minus pri gekonih je ta, da jedo ?ivo hrano. Ampak jaz sem se navadil. V?asih ti kak?en ?ri?ek zbe?i iz terarija pa ga potem lovi? po celi sobi, ampak drugih problemov ni  :D

what? :huh:

?ivalco legvana bi mela, a ko pa ?enske fa?ete kak?nega deca po karakterju "legvan" (sej ve?, couch potato ipd) je pa cel ogenj v strehi in en kup zmerjanja.- te?ko za razumet.

:lol:

Jaz se lahk pohvalim s pticjim pajkom (irminija). Mas kj viska crickov ha ha

?ri?kov trenutno nimam, ker sem imel ene 2 ali 3 kolonije, pa mi niso uspevale. Ve? mi jih je poginilo, kot jih je gekon uspel pojesti :wacko:  Pa ?e te?je je hraniti gekona z njimi, saj ska?ejo po celem terariju in porabim preve? ?asa za hranjenje. Ponavadi dam po 3 ?ri?ke v terarij pa ?akam, da vse poje, da mi kak?en ne uide iz terarija. :)  Pa tako tudi la?je spremljam koliko poje. 

Sedaj pa sem se navadil na mokarje, jih lepo dam v kerami?no posodico in jih ona komot poje, ko ji zapa?ejo. ?eprav mokarji niso primerni kot "redna" hrana, saj vsebujejo preve? ma??ob. Tako da kupujem enkrat mokarje, drugi? ?ri?ke. Da malo menjuje prehranjevalne navade, enkrat McDonalds (mokarji), drugi? solatka (?ri?ki) :) Ampak tudi z mokarji imam probleme pri gojenju, o?itno nimam pravih pogojev pa mi kar pomirajo en za drugim. Sedaj sem se navadil, da kupim po eno porcijo na mesec pa imam mir in mi skoraj noben ne umre.

Enkrat se spomnim sem kupil pol litra mokarjev, ker sem jih hotel razmno?evati, pa so mi po 1 mesecu za?eli gniti, ker so izgubili preve? vlage (vsaj jaz mislim, da je bilo zaradi tega), kako je to smrdelo hahaha  :lol: Od takrat sem opustil idejo o razmno?evanju mokarjev  :D

Naj pa povem, da so leopardji gekoni ?ivali, ki so primerne za za?etnike, ker je relativno enostavno skrbeti za njih. Pa ?e zabavno je gledati npr. TV, pa ti gekon spi na rami ali trebuhu  B) Sprva so malo prestra?eni, kdo pa ne bi bil ?e bi se mu velikan bli?al  :mellow: , ampak ko te "spoznajo", se navadijo nate, znajo biti prav prisr?ni. Se je pa treba zavedati, da so to ?ivali, ki jih ni mogo?e "udoma?iti". ?e bo prilo?nost za pobeg, bodo pobegnile. No zdej sem se ?e malo preve? razpisal, ?e koga ?e kaj zanima naj kar vpra?a. :)

Napisano

Se je pa treba zavedati, da so to ?ivali, ki jih ni mogo?e "udoma?iti". ?e bo prilo?nost za pobeg, bodo pobegnile.

ko babe :P

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Res je, točno tam. Z polnovzmetenim električarjem je res gušt vozit po makadamu. Sicer pa sem šele danes ugotovil, da lahko motorju na kolesu nastaviš navor s pomočjo aplikacije na telefonu in moč kakor sam želiš. Bomo videli, kako se bo obnesla nova nastavitev.  Mimogrede, tisti čudovit plavi avto na sliki  je Porsche GT3. Ravno je parkiral, ko sem slikal. 
    • Jaz sem sam uvozil 3 zase in 2 za kolega. To je tako enostavno da ne rabis nikogar, lahko ti pomagam.   Ce si napisal vec kot 6000km in vec kot 6 mesecev zato, da se ne smatra kot nov in da ne placas ddv je prav, imas pa tudi moznost da kupis popolnoma novega brez ddv v eu in potem placas ddv pri nas (mora biti nov od zastopnika)   Motor ni tezko pripeljat (mam tud prikolo) ti bi pa priporocal Italijo.   Kateri motor si pa gledal?
    • Aha zanimivo. Tudi moj ni imel wifi in BT kartice...rabljene oz. nove so se mi pa zdele predrage. Tako,da sem preko alija za 4€ kupil mini usb k ima wifi in BT in zaenkrat dela odlicno. Prav tako ni imel SSD kletke (10€ ali). Kar se pa DP-ja tice sem pa za 5€ dobil kabel DP to hdmi (3m) in dela bp. Podpira pa 4k@60hz oz. 1080@120hz. Serijsko je bil notri samsung DDR4 8GB, katerega sem za 15€ prodal in za 20€ dobil komplet 2x 8GB DDR4 samsung ram. CPU je i5-6500T.        
    • Ne,ni imel...pa sem za 31€ kupil rabljen set...dela BP😃👍 Tega Lenovo Full WLAN Wi-Fi Kit 04X2735 00XJ019 00JT480 M900 M700 M715 M600 OFFERS OK WWW.EBAY.DE FRU's04X2735 / 00XJ019 / 00JT480. - WLAN card -FRU : 00JT480 (Note - exact WLAN card model numbers may vary but all are genuine...  Je imel tudi samo en RAM z 8GB,pa sem za 40€ kupil en par,tako,da so ziher identični,in je edaj 16GB in dvokanalni dostop. Tele Samsung 8GB DDR4 2133MHz Laptop RAM SO-DIMM 2Rx8 PC4-2133P-SE0 M471A1G43DB0-CPB WWW.EBAY.DE Frequency: 2133MHz. Application: Laptop. Module specifications: 260pin. Item specifics. Function: NO ECC. Type: M471A1G43DB0-CPB. In za slabih 15€ še razširitveni modul za HDMI...k itak ima že dva DP izhoda. Tega https://www.aliexpress.com/item/1005006389008948.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.1817f19cXkOH7o Obstajajo namreč moduli za HDMI,DP in USB-C (podatkovni+Video)...pa mi je USB-C brez veze,ker bi moral imeti tak kabel... Npr. če kam greš-skoraj vsepovsod po hotelih ipd. je kak TV z HDMI vhodi. Obstajajo pa še za USB-A (2.0),serijski port in VGA...res "malo čudo" kar je Lenovo tu skupaj "spacal"😄 Npr. tukaj dobiš https://www.aliexpress.com/item/1005005685685164.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailTopMoreOtherSeller.5.5a78mbX7mbX7XU&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40196.366991.0&scm_id=1007.40196.366991.0&scm-url=1007.40196.366991.0&pvid=82077ff5-d414-442f-90c4-95db23e7b44a&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40196.366991.0,pvid:82077ff5-d414-442f-90c4-95db23e7b44a,tpp_buckets:668%232846%238112%231997&pdp_npi=4%40dis!EUR!17.03!17.03!!!17.52!17.52!%40211b615317317909392347274efe1e!12000034006833853!rec!SI!720042727!XZ&utparam-url=scene%3ApcDetailTopMoreOtherSeller|query_from%3A   Tako je sedaj "spimpan do kraja"...čeprav bi lahko dal novejši Wifi+Bt kartico,samo najboljše so takoj 50€+,kar se mi pa zdi malo "mimo" pri takem "stroju"...dela BP,Wifi tudi...za tak PC-polna kapa. Orico je skoraj 4xhitrejši od tega "poceni" Kingstona pri pisanju,pri branju sta pa približno enaka...boot-a v 32s z Win-10Pro,Office in nekaj programi...čist dost kot rezerva ali za mulca in šolske naloge.   Ta tvoj je novejši,in ima boljši chipset,ki ima dovolj pasov,da so lahko to realizirali PCIe M.2...ta v mojem pa jih nima dovolj,in ne gre drugače kot pač le SATA.    
    • Super opis. 👍   Res je. Giulietta ni bla tako čudovita. Hibridne turbine so naredle še 1x korak naprej.   Če je 150KM motor, je navor isti, konji pa se pro 4.5 rpm posekajo. Tak da, dokler ga ne ženeš, sta identična.   Še druga raketa:   Ima še 10s overboosta na 304 NM(če je olje toplo, ne prevroče in gorivo ok kvalitete) od 3 predstave navzgor med 2000 - 4000.   Meni je res fascinantno, kaj so uspeli spraviti iz 1.5 in 1.6 motorjev In kljib temu zagotoviti neko "normalno" življensko dobo.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.