Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

1. Je zelo zakomplicirano zamenjati olje v menjalniku? Avto je Mazda 323P, 1997, 1.3L 16v in koliko litrov naj bi ?lo noter

2. Kak?no olje naj bi se uporabljalno za menjalnike (je sploh kaj razli?no od tistega v ma?ini, je to polsinteti?no, sinteti?no...?)

3. Je treba pri menjavi olja v menjalniku zamenjati tudi kak?ne filtre olja? (?e sploh obstajajo)

4.Koliko olja prb. gre v ma?ino?

5. (ni nujno) ?e bi mi kdo na hitro razlo?il oznake na oljih (15W-40, 5W-40,...), in pribli?no razliko med njimi.

Ker bolj ko jih gledam manj vem.

6. Kako je s sve?kami in menjavo? zdi se mi da samo odvije? da? staro ven in novo noter, je treba na kaj pazit?

Lp :)

BRUUM-BRUUM

Napisano

1. Je zelo zakomplicirano zamenjati olje v menjalniku? Avto je Mazda 323P, 1997, 1.3L 16v in koliko litrov naj bi ?lo noter

2. Kak?no olje naj bi se uporabljalno za menjalnike (je sploh kaj razli?no od tistega v ma?ini, je to polsinteti?no, sinteti?no...?)

3. Je treba pri menjavi olja v menjalniku zamenjati tudi kak?ne filtre olja? (?e sploh obstajajo)

4.Koliko olja prb. gre v ma?ino?

5. (ni nujno) ?e bi mi kdo na hitro razlo?il oznake na oljih (15W-40, 5W-40,...), in pribli?no razliko med njimi.

Ker bolj ko jih gledam manj vem.

6. Kako je s sve?kami in menjavo? zdi se mi da samo odvije? da? staro ven in novo noter, je treba na kaj pazit?

Lp :)

1. Ni, v servisni pi?e, druga?e pa v ?tacuni pogleda? v katalog-

2. Je zelo druga?no.

3. Ne

4. Toliko kot pi?e v servisni in ?tacuna katalog.

5. Eni so za motor, drugi za menjalnike in prenose, iz teh ?tevilk dobi? vizkoznost ki naj bi jo olje imelo.

6. Ja je treba, na razmak med kontakti in da je prava toplotna vrednost, da jih ne zategne? preve? oziroma premalo.

To je na hitr.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

no hvala, to?no nekaj takega sem rabil.

kaj pa mogo?e vodna pumpa? jo je te?ko zamenjati? glede na to da naj bi bila nekje dele? notri v motorju...

BRUUM-BRUUM

Napisano
:P ni dalec notri menjava pa se ob vsakem velikem servisu,ko se menja zobati remen,spanar,rolce ,ce pa kdo pumpe ne menja pa kljub temu treba opet vse razdret in pumpo menjat in to ponavadi samo par km po servisu :angry2: izkusnje pa to

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Napisano

bolj kot gledam avto, manj vem kje je kaj... kje hudi?a naj najdem nekaj za odtankati olje menjalnika? pa kako pribli?no izgleda, predvidevam da je za odto?it ga nekje pod avtom, za natankati pa nekje v ma?ini.

?e mi kdo namigne kaj v zvezi s tem bom zelo hvale?en. (saj ne da mi ne bi uspelo, ampak bi kak?na ura ve? potekla ?e bom sam gruntov kje je kaj)

BRUUM-BRUUM

Napisano

bolj kot gledam avto, manj vem kje je kaj... kje hudi?a naj najdem nekaj za odtankati olje menjalnika? pa kako pribli?no izgleda, predvidevam da je za odto?it ga nekje pod avtom, za natankati pa nekje v ma?ini.

?e mi kdo namigne kaj v zvezi s tem bom zelo hvale?en. (saj ne da mi ne bi uspelo, ampak bi kak?na ura ve? potekla ?e bom sam gruntov kje je kaj)

Olje za v menjalnik nato?it tut jas nevem kje se to nahaja ker se to pa? ne menja tak pogosto, pa tudi vsak avto ima druga?e. :whatever:

Pa sej a ni sveeno ?e si ?e kupil olje da pelje? avto k enmu mehankarju pa ti bo zamenjal za 10 min za zelo malo denarja. ;)

?e pa ?e sam ho?e? menjat pol pa mogo? ka?en ve kje se to nato?i pa odto?i pa ti bo povedal. :cheers:

Druga?e pa kar se olja ti?e pa kolko ga gre v menjalnik in kak?no to?no gre pa pi?e vse v knji?ici z navodili ?e jo ima?. Gre pa tako kot je ?e blo re?eno bistveno druga?no kot v ma?ino. V mojo mazdo vem da gre olje 75w90- tako pi?e v navodilih. V ma?ino pa 5w30, jas imam pa 10w40 not kar ?e je tut dovoljeno.

Kaj pa pomeni 10w40 in podobno... to pomeni kako viskoznost ima olje in kak?no gostoto ima olje. Za v ma?ino gre bolj redko olje kot v menjalnik , tu gre bolj gosto in podobno.

1. Ni, v servisni pi?e, druga?e pa v ?tacuni pogleda? v katalog-

2. Je zelo druga?no.

3. Ne

4. Toliko kot pi?e v servisni in ?tacuna katalog.

5. Eni so za motor, drugi za menjalnike in prenose, iz teh ?tevilk dobi? vizkoznost ki naj bi jo olje imelo.

6. Ja je treba, na razmak med kontakti in da je prava toplotna vrednost, da jih ne zategne? preve? oziroma premalo.

To je na hitr.

4. v ma?ino ali v menjalnik? V ma?ino gre okrog 4l, odvisno ali je bencinar( manj) disel ( ve?) , se pravi od 3.5 do najve? 5 litrov

V menjalnik ga gre pa manj in sicer od 2.5 do 3 litre.

6. Glede sve?k je stvar taka, da povsod tam kjer jih prodajajo imajo en katalog kjer pove? kak?en tip avta ima? in ti oni povedo kak?ne sve?ke so primerne za tvoj avto tako da ti samo prometno sabo vzem pa ti bodo take dali kot jih mor? met not pol pa samo stare ven pa nove not, pa kot je bilo ?e povedano zategne? z OB?UTKOM ampak ne premalo ... more dihtat!

Ajde!

Bo?tjan

Napisano

Pozdravljeni

"matobeli"

Vse to imate razlo?eno tudi slikovno v Avtodati

Lep pozdrav

Katera avtodata pa je najbolj primerna? je v najnovej?i vertiji mogo?e ?e kaj ?rtanega od starih avtomobilov?

Lp

BRUUM-BRUUM

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.