Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zakaj Petrolu? Saj laho tankaš tudi drugje :D ... INA, Logo, Shell,... :P

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 12 minutami je godlike napisal:

Zakaj pa njemu?

Bolj Petrolu. To kaj je dražje Petrol pobaše. Samo malo več ddv-ja dobi drža od višje osnove.

Glede na strokovnjake na temu forumu, sem pa mislil, da gre Golobu 100% znesek kar tankaš.

Podpis.png

Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Jest napisal:

Zakaj Petrolu? Saj laho tankaš tudi drugje :D ... INA, Logo, Shell,... :P

INA (je hrvaško, se izogibam, dokler meje ne uredijo), Shell (mi ni v bližini), Mol pa ima E10.

Meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 7 urami je godlike napisal:

Zakaj pa njemu?

Bolj Petrolu. To kaj je dražje Petrol pobaše. Samo malo več ddv-ja dobi drža od višje osnove.

Kle gor kar nekako vlada neka teorija zarote, da za pocenitve je zaslužen kakšen pristen desni patriot, za podražitve pa vedno in samo Golob, ki si baje tlači dobičke v svoje in Tinine žepe oz. torbico. Da se ne razvija kakšen pretiran spopad med forumaši preventivno za vsako stvar obtožimo Goloba pa je mir. Volk sit kozli celi in to je najbolj važno.

Drugač pa malo te moram popravit, dokler bo regulirana cena, Petrol kaj dosti ne more vplivat na ceno, ampak vpliva zgolj gibanja cene nafte na borzah in menjalni tečaj €/$. Edini, ki nekako kompenziran vse skupaj je vlada, ki viša trošarine pri nizkih borznih cenah naftnih derivatov in obratno. Pač nek buffer al kako bi se temu reklo.

V glavnem, da pomirim strasti - Holob je kriv, dol z njim.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

Meni meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉

Ejej, Pandorino skrinjico odpiraš... jaz sem tud reden gost na Petrolu, sploh od kar majo app. Ampak pazi, ker zdaj bo priletelo nekaj ogorčenih postov kako so drugi boljši in da je Petrol zanič.:hudicek:

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

INA (je hrvaško, se izogibam, dokler meje ne uredijo), Shell (mi ni v bližini), Mol pa ima E10.

Meni meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉

MOL = INA 

https://mol.si/si/o-nas/mol-slovenija-d-o-o/mol-ina-d-o-o

• Všeč 1
  • Začuden 1

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Boss napisal:

Drugač pa malo te moram popravit, dokler bo regulirana cena, Petrol kaj dosti ne more vplivat na ceno, ampak vpliva zgolj gibanja cene nafte na borzah in menjalni tečaj €/$.

Vplivat ne more.

Ampak če tankam jutri, je kupil gorivo ceneje na borzi in proda po maksimalni možni ceni naprej.

Če bom točil v torek in država ne bi višala trošarin bo znižala, po formuli, naksimalno možno ceno.

Ker bo Petrol kupil prav tako gorivo za torek na borzi, bo marža Petrolu nižja.

Torej če tankam jutri, bo imel Peteol več od tega, kot če država ceno spusti in tankam v torek na Petrolu.

pred 12 minutami je Jest napisal:

MOL = INA 

To To pa nisem vedel, da slovenska INA ni več pod Hrvaško....

Pa sedež v Kopru. Prej je imel Mol v Lendavi.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 9 minutami je FuManchu napisal:

Normalno, da je holob kriv. Saj ima on oblast čez.

No vidiš @godlike... o tem govorim. 😜

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je godlike napisal:

Ampak če tankam jutri, je kupil gorivo ceneje na borzi in proda po maksimalni možni ceni naprej.

Če bom točil v torek in država ne bi višala trošarin bo znižala, po formuli, naksimalno možno ceno.

Ker bo Petrol kupil prav tako gorivo za torek na borzi, bo marža Petrolu nižja.

Torej če tankam jutri, bo imel Peteol več od tega, kot če država ceno spusti in tankam v torek na Petrolu.

Gorivo je že kupil ceneje, ker višina regulirane cene je vezana na preteklo 14 dnevno obdobje povprečne cene nafte na borzah. Ampak, če pa gre gor jo je pa kupil dražje in jo bo prodajal z manj dobička, do popravka regulirane cene. Ampak, ker gre gor in dol vse skupaj se obe te zadevi nekje v letnem merilu poglihata.

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

Meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉

Mani tudi ne… večinoma tankam na Petrolu… enostavno zato, ker jih je največ tam, kjer se vozim… Če je rezervoar prazen, ko se peljem mimo kakšne druge, grem pač tankat tam… Poleg tega mi je Petrol še bolj enostaven, ker imajo aplikacijo in sem najhitreje gotov, ker ni treba hodit v vrsto pred blagajno… Itak grem pa tankat nekje na vsake dva meseca ali mogoče malo manj  … Nazadnje sem tankal 19.2. Pa še nič ne kaže, da bom šel v naslednjem tednu ali dveh ;) … Se lepo večinoma napolni doma v garaži … Edino če grem na kakšno daljšo pot, je potreba po bencinu prej…

lp

Thomas

image.png

Napisano

Petrol je dalec najboljsi pri enostavnosti, ne vem kdaj sem bil nazadnje notri da bi plačal. Nobene guzve, se na motorju ne rabis niti celade dol dat.

Edino na WCjih na AC jim pa ne dela logika, vse mas digitalno pa qr kode, za lulat pa rabis se plasticno petrol kartico........in dejansko moras preskociti rampo

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Nekateri so prepričani, da je gorivo pri Petrolu zanič… in da z gorivom na drugih črpalkah naredijo veliko več kilometrov ;) … 

• Všeč 2
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 46 minutami je Boss napisal:

Gorivo je že kupil ceneje, ker višina regulirane cene je vezana na preteklo 14 dnevno obdobje povprečne cene nafte na borzah. Ampak, če pa gre gor jo je pa kupil dražje in jo bo prodajal z manj dobička, do popravka regulirane cene. Ampak, ker gre gor in dol vse skupaj se obe te zadevi nekje v letnem merilu poglihata.

Logično. To je bilo samo mišljeno, če grem tankat jutri ali v torek.

Poznam model izračuna cene itd...

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Dol s Petrolom. Naj živi shell. 😄

Sem pa precej raj "PETROLhead" kot pa "SHELL of a person" 😝

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Zdravo,   z/za ženo počasi iščeva eno dvojko 2007-2014, če se je slučajno komu skrila pod kavč in jo je pozabil dat na avto.net 😀 Sprejmem tudi od sosedovega bratranca ponudbe, tako da če niste ziher katero generacijo ima Jožko, tole iščemo (lahko tudi pred faceliftom):     Tam nekje do 20. junija 2025 je deadline, ko moja zaključi s porodniško. Bom pa začel malo bolj resno v Nemčijo gledat, če se do konca maja nič ne najde pri nas.   Motor: Najraje 1.3 75hp. Bencinar obvezno. Menjalnik: Če obstaja avtomatik nočem niti vedet. Barva: Najraje zelena > bordo rdeča > rumena > oranžna (v tem vrstnem redu) Vrata: Skoraj nujno 5 vrat (morda jo uspem prepričat, da bi šlo s 3 vratno) Feltne: 16" se mi zdijo precej brezveze, da jih bo praskala po robnikih. 15"* ali 14" aluminjaste so OK, skoraj najraje pa bi kar jeklenke. Zgoraj na fotki so edine 15" litke, ki mi niso všeč, ampak ni dealbreaker. Lahko so neoriginalne feltne, ampak če vidim Rialke bom kozlal. Ostalo pa čisto odvisno. Samo naj bodo vsaj približno homologirane. Klima: Mora bit. Ročna je čisto OK, čeprav ne vem, če sem sploh videl kakšno z avtomatsko. Radio: Nisem čisto proti fancy originalu, ampak če ima avto tisto konzolo za 2DIN (lahko tudi prazno), je pomoje skoraj bolje. Facelift: Plus točke, ampak sploh ni nujno. Ostalo: Naj ma čim manj za crknit. Od dilerja: V življenju nisem enga avta videl takega v živo pri dilerju, kot se je oglaševal. Tako da iz principa najraje ne, ampak morda pa kdo pozna poštenjake. Budget: Odvisno. Če se najde neka lepotica z malo kilometri, jo z veseljem še 20 let furamo. Lahko pa vzameva zgonjeno kljuse za par let, če je cena primerna. SHOW ME WHAT YOU GOT Lokacija: Za lep avto se gre tudi v Lendavo, za kljuse bi pa raje, da je bližje Ljubljani ali ravnejši Gorenjski.   Par zadev mi še ni čisto jasnih, pa bom v drugi temi vprašal in morda dopolnim kriterije.   Aja, danes sva šla gledat na Brezovico eno "zelo lepo", ker sva bila ravno na poti iz Logatca. Počena šipa spredaj od kamenčka, paneli 3 različnih barv, nekaj rje in neke male razpokice po lučeh. Znotraj kot da bi furali ovce in najhujše; Renault Kadjar tepihi na tleh. 🤢 Dosti bolj v detajle nisem gledal. https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20808064&display=Mazda Mazda2   Toliko zaenkrat pa hvala vnaprej, če kdo kaj izvoha. Zmagovalnemu nasvetu ne uide kaka runda muffinov od moje. LP, Oskar
    • Jaz pri Gume Živic
    • Sm se zamislu. Kupil ne bom nobenga od teh treh😁
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.