jacques33 Napisano 27. januar, 2021 Prijavi Napisano 27. januar, 2021 Jaz sem včeraj natankal "ta drago" nafto na Molu, pa se nisem sekiral glede cene. Tako kot je nekdo napisal zgoraj, zaradi korone se itak pol manj vozimo kot ponavadi. 3 Citiraj Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex Mazda6 SPC CD 150 Revolution
marko91 Napisano 28. januar, 2021 Prijavi Napisano 28. januar, 2021 15 hours ago, jacques33 said: Jaz sem včeraj natankal "ta drago" nafto na Molu, pa se nisem sekiral glede cene. Tako kot je nekdo napisal zgoraj, zaradi korone se itak pol manj vozimo kot ponavadi. Bencin gre for, nafta dol....vemo koliko je ura....ampak eni bojo kmal obrnil plosco in zacel sej je ful cnej ko v italiji...klasika Nekateri delamo se vedno redno kilometrino, in sodec po guzvah na cesti ni glih razlik. romunov pa tud ko dreka 3 Citiraj
Boss Napisano 28. januar, 2021 Prijavi Napisano 28. januar, 2021 Zanimiv, Romuni pa delavci iz juga se veselo prosto šetajo po naši državi mi smo pa k kure zaprti v občine in drakonsko zanovani, če samo nos ven pomolimo. 2 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 Evo, OMV se umika iz Slovenije. Le kdo ga bo kupil?? 🙂 1 1 Citiraj
Boss Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 Stavim desni jajc, da ga bodo Madžari (MOL). 1 Citiraj
scania Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 Super, potem ostane mol in petrol monopol. Jaz pa redno tankam na omw . 1 1 Citiraj
Jest Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 Sedaj se je razblinil mit o tem, da so OMV goriva boljsa... ker so napisali, da v Sloveniji ne prodajajo goriva lastne proivodnje.., ... OMV bo prodal 120 bencinskih servisov v Sloveniji WWW.24UR.COM Avstrijska energetska družba OMV je sporočila, da namerava v okviru programa prodaje naložb prodati 120 bencinskih servisov v Sloveniji. OMV ima v Sloveniji bencinske servise pod znamkami OMV, Eurotruck... Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
marko91 Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 14 minutes ago, Jest said: Sedaj se je razblinil mit o tem, da so OMV goriva boljsa... ker so napisali, da v Sloveniji ne prodajajo goriva lastne proivodnje.., ... OMV bo prodal 120 bencinskih servisov v Sloveniji WWW.24UR.COM Avstrijska energetska družba OMV je sporočila, da namerava v okviru programa prodaje naložb prodati 120 bencinskih servisov v Sloveniji. OMV ima v Sloveniji bencinske servise pod znamkami OMV, Eurotruck... In mit ontem zakaj je Pocivalsek kupil delnice petrola..... Citiraj
Jest Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 pred 4 minutami je marko91 napisal: In mit ontem zakaj je Pocivalsek kupil delnice petrola..... ??? Ne kapiram tega... Kaj ima tukaj zveze Pocivalsek? A ni bil en drug? Vizjak? 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
marko91 Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 Just now, Jest said: ??? Ne kapiram tega... Kaj ima tukaj zveze Pocivalsek? A ni bil en drug? Vizjak? Pardon.....res je. Ne spremljam tega šova ravno v detajle 1 Citiraj
Boss Napisano 4. februar, 2021 Prijavi Napisano 4. februar, 2021 Ja, je blo zanimivo že v preteklosti, kako so nekateri zagovarjali OMV kot suho zlato a po drugi strani srali čez domačega trgovca. 1 Citiraj
Shrek Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Boss. Bilo je obdobje, tam leta 05 ali 06, ko je nafta prihajala iz Avstrije. Ti iz prve roke povem. Sem bil voznik tovrnjaka takrat. Nafta bila ohoho kvalitetnejša. Spomni se zaustavitev mestmega prometa v MB zaradi slabe petrolove nafte... V glavnem, bilo je obdobje kvalitetne nafte na OMV. 1 Citiraj
Z M A J Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Če te bencinske servise pokupi Petrol, potem ga bomo cenovno še bolj nasrkali. Držim pesti, da se bodo prodali med različne kupce, nekateri tudi privatnikom. 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
samSimon Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Mislm, da tut z zakonskega vidika Petrol ne sme pokupit vseh, nekaj v zvezi s konkurenčnostjo in ta pravna jajca 😀 1 Citiraj
Bini Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 pred 1 uro je Shrek napisal: Boss. Bilo je obdobje, tam leta 05 ali 06, ko je nafta prihajala iz Avstrije. Ti iz prve roke povem. Sem bil voznik tovrnjaka takrat. Nafta bila ohoho kvalitetnejša. Spomni se zaustavitev mestmega prometa v MB zaradi slabe petrolove nafte... V glavnem, bilo je obdobje kvalitetne nafte na OMV. Iste izkušnje z dizlom samo ,da z osebnimi vozili. Ko smo kartično prešli na OMW nismo več točili na Petrolu. Takrat se nam je poraba znižala cc 0.5 lit/100. Prevoženo 10k mesečno x 5 avtomobilov in daš vse skupal na papir je kar nekaj razlike! Kaj bomo pa sedaj bomo še vidli kako se situacija razvije..... Če bo vse Petrol poročam,če bo kaj razlike v porabi.... Citiraj
Boss Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 20 let točim tako svoje kot službene avte v 90% na Petrolu pa nismo ničesar zaznali. Nisem pa nikoli sral čez nobenega proizvajalca, da je boljši ali slabši ampak tud OMV je imel svoje prebliske sploh v času, ko se je uvajalo obvezno dodajanje biodizla. Še vedno sem prepričan, da vse pumpe v Sloveniji se držijo standardov in da imajo dovolj kvalitetna goriva. Glede porabe pa - dokler ne bo nekdo dal dejanske primerjave vseh tankanj v 100.000 ali raje še več prevoženih kilometrih in dokazal, da je na enem poraba pol litra manjša so pač to zgolj babje čenče. Jaz imam vse dokaze na poraba.com za tri avtomobile in sem jih tukaj objavil že neštetokrat. Razlike ni nobene pa če se nekateri še tako trudite uničevat domačega ponudnika. Citiraj
g.Wankel Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 pred 4 urami je samSimon napisal: Mislm, da tut z zakonskega vidika Petrol ne sme pokupit vseh, nekaj v zvezi s konkurenčnostjo in ta pravna jajca 😀 Bo pa že vlada poskrbela, da bodo šle Vizjakove delnice gor. Sploh pa, a še mamo Agencijo RS za varstvo konkurence? 1 Citiraj
Bini Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 (urejeno) pred 4 urami je Bini napisal: Iste izkušnje z dizlom samo ,da z osebnimi vozili. Ko smo kartično prešli na OMW nismo več točili na Petrolu. Takrat se nam je poraba znižala cc 0.5 lit/100. Prevoženo 10k mesečno x 5 avtomobilov in daš vse skupal na papir je kar nekaj razlike! Kaj bomo pa sedaj bomo še vidli kako se situacija razvije..... Če bo vse Petrol poročam,če bo kaj razlike v porabi.... @Boss Glej ,če bi vedel takrat,da bom moral tebi kaj dokazovati bi si takrat zabeležil in ti tudi dokazal! To je bilo kakih 15-20 let nazaj. Sedaj ti pa tega ne morem več,ker tankamo samo na OMW in nimam več primerjave. Če bomo slučajno prešli na Petrol bom napisa kakšna bol razlika kot sem že napisal! Nesmisel pa bi bil,da bi tankal pri Petrolu samo zato ker je domač prodajalec,ker kolikor vem ne črpajo nafte in samo prodajajo kot OMW,MOL itd. Zaposljujejo pa ravnotako naše ljudi. Če bi gledali tako skoraj ne najdeš več domače trgovske verige..... Popravljeno 5. februar, 2021 od Bini 1 Citiraj
Boss Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Goriva sploh niso več niti glavni produkt črpalkarjev, ampak vseeno udrihat na pamet kako je recimo Petrol zanič ostali so pa oh in sploh... ne vem, kaj naj rečem na to. Dokazov pa noben nima. pa zgolj za info - lastniška struktura Petrola Lastniška struktura | Petrol WWW.PETROL.EU Petrol je poleg največje slovenske energetske družbe tudi največji slovenski uvoznik, največje slovensko podjetje po prihodkih ter ena... 1 Citiraj
Shrek Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Kako je sedaj se ne poglabljam. Bila pa je razlika v gorivu. Pri porabi 5 litrov se 10% ne pozna veliko. Pri pirabi 35 litrov se pa pozna ohoho...pa 100 000 km na leto... Izračunaj si... Testirano pa pri isti teži, isti relaciji (700km v eno smer) isti tovor, isti avto isti voznik, ista ura, približna temperatura. 4 vožnje s petrol nafto, 4 vožnje z OMV nafto. Poleg nižje porabe je proti tauern tunelu mimo eisentrata v avstriji šel tovornjak 5km/h hitreje v klanec. Razlika v kvaliteti goriva JE bila... 1 Citiraj
Bini Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 pred 44 minutami je Shrek napisal: Kako je sedaj se ne poglabljam. Bila pa je razlika v gorivu. Pri porabi 5 litrov se 10% ne pozna veliko. Pri pirabi 35 litrov se pa pozna ohoho...pa 100 000 km na leto... Izračunaj si... Testirano pa pri isti teži, isti relaciji (700km v eno smer) isti tovor, isti avto isti voznik, ista ura, približna temperatura. 4 vožnje s petrol nafto, 4 vožnje z OMV nafto. Poleg nižje porabe je proti tauern tunelu mimo eisentrata v avstriji šel tovornjak 5km/h hitreje v klanec. Razlika v kvaliteti goriva JE bila... Saj vemo,da Boss-a ne moreš prepričat. 😉 Citiraj
Bini Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Pred eno uro je Boss napisal: Goriva sploh niso več niti glavni produkt črpalkarjev, ampak vseeno udrihat na pamet kako je recimo Petrol zanič ostali so pa oh in sploh... ne vem, kaj naj rečem na to. Dokazov pa noben nima. pa zgolj za info - lastniška struktura Petrola Lastniška struktura | Petrol WWW.PETROL.EU Petrol je poleg največje slovenske energetske družbe tudi največji slovenski uvoznik, največje slovensko podjetje po prihodkih ter ena... Da boš mirno spal,tudi jaz svojega včasih tankam bencin na Petrolu 😆 aja pa kaffe imajo boljši od OMW . Sem pa ful lojaln in sem v Bosni dvakrat tankal na Petrolu! Citiraj
Mazda59 Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Še mojih pet centov glede goriva. V moj športni avto vedno točim le OMV gorivo, ko je na razpolago.Se kar ornk pozna na moči in pa seveda na samih pospeških. To sem tud že štopal, tako, da ne govorim na pamet. 😊 Zdej, ali so njihovi benzini enaki kot ostala goriva v Sloveniji al pa je gorivo posebej narejeno samo za OMV, ne vem. Kje bom tankal, ko se OMV črpalke prodajo, ne vem. Upam sam, da ne bo kak levi kupec. 2 Citiraj
dvorjan Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 No, da ne bo vedno samo enosmerna zgodba. Jaz sem zadnja dva tanka tankal na OMV in je poraba visja od Petrola. Dobro, priznam, nekaj doda tudi zima, ampak saj so zimske razmere ze 4 mesece torej. Zadnji tank je bila poraba 7,1l/100km, najvec doslej cez cel tank. Dobro, drzi, da se tudi z regeneracijami DPF ni izslo in je bila ena vec od povprecja, tako da ... bomo videli, ce bo naslednjic 6,5 ... Danes tankal nalasc na Petrolu. 😃 Pa se loto listek placal, da se mi ne bo treba vec ubadati s ceno goriva - ce kaj zadanem, seveda. 😃 2 1 Citiraj
Boss Napisano 5. februar, 2021 Prijavi Napisano 5. februar, 2021 Velik govorjenja pa nič dokazov - je pa očitno nekaj narobe z mojimi Mazdami, da je poraba na vseh pumpah v povprečju enaka. Pa da ne bom izpadel, da drugim očitam pomanjkanje dokazov, še 1x moja prva in še prejšnja Mazda 6. opomba, da ne bo kdo onaniral na 5,70 v tujini. Tisto je bila 3000km dolg road trip po bivši Jugi praktično sama relacija po regionalkah. 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.