Skoči na vsebino

S ?im o?istiti smolo z avta

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Evole pa se je za?elo, seveda smola kaplja na morju iz borovcev in me zanima s ?im se da to o?istiti s ?ip in pleha avtomobila?? Preko pralnice itak ne gre tako da nebi rad dol drgnil s kak?no napa?no zadevo.

Napisano

z navadnim oljem za solato oz. za cretje :D stestirano :bravo:

se podpi?em!

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Ma? prov preparat - odstranjevalc smole, pr men se je izkazal! :danzoman:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

?e odkar pomnim in imam avto,uporabljam za pucat to nadlogo white spirit,

aka specialni bencin.

Kosem polirne vate namo?i z njim, pritisni na smolo ...v par sekundah je ni..

14762217.jpg

Ex......... M6 136 diesel , l.02

Present.. M6 2.0 benz + gas no more , l.08

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Ma? od sonax-a tudi zadevo, sem pri meni probal stvar v trenutku deluje

Pust'te me, da mi je doollgčaaaassss!!!

Napisano

Z navadnim bencinom gre odli?no stran.

Sicer pa, s ?emerkoli bo? ?e pucal, poglavitno pri tem je, da ?istilo nanese? na vato ali cunjo itd... in potem s to namo?eno cunjo ali vato po smoli samo pivna?. Ne sme? drgnit, ker iz stopljene smole in bencina (ali pa olja) potem nastane nekak?na groba polirna pasta in lak potem postane mat brez sijaja.

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Meni so pred nekaj leti svetovali svinjsko mast. To sem tudi storil in se je metoda izkazala za uspe?no. Na poletni dan sem v mesnici kupil ?peh in ga postavil na mesta, kjer je bila smola ter po?akal, da se je mast stopila. Tako sem o?istil smolo pa ?e di?alo je prijetno.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Napisano

Preverjeno pomaga tudi navadno maslo, katerega na son?en dan "nama?e?" na vsako smolnato mesto, malo po?aka? (ta ?as dela sonce) in lepo pobri?e? s papirno brisa?ko. Ve?je kapljice malo s prstom, namazanim z maslom, "pobo?a?"; v bistvu rahlo vtre? maslo v smolo.

E voila - avto je kot nov - no, vsaj tak?en, kot je bil pred smolnim napadom.

6178_1.png
Napisano

wd-40 tudi dela...

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Evole pa se je za?elo, seveda smola kaplja na morju iz borovcev in me zanima s ?im se da to o?istiti s ?ip in pleha avtomobila?? Preko pralnice itak ne gre tako da nebi rad dol drgnil s kak?no napa?no zadevo.

jast sem smolo spucal s WD-40! stestriano! noben bencin ne tako s?isti smole!!!!

ZOOM-ZOOM
Napisano

:bravo:all mighty meglio :bravo:

in deluje.. pucal zan? avtodom.. sam na suho na?prica? in vidi? kok smolo spravi v vodo.. in sam spere? ali obri?e?...

If in doubt, flat out... 

Napisano

Zasu?ena smola gre dobro dol tudi z nadomestkom acetona, katerega na?e drage uporabljajo za ?i??enje nohtov.

Druga?e pa olje :bravo:

Napisano

Zasu?ena smola gre dobro dol tudi z nadomestkom acetona

Nadomestek acetona? ?e bi se stvar spravil drgnit s pravim acetonom, bi bilo vseeno, ?e bi uporablil tra?no brusilko. Bencin, "vajt?pirit", alkohol ja, ampak ?e pri nitrorazred?ilu bi bil jaz hudi?evo previden. Sploh kak?ni plasti?ni deli bi znal bit zaj...

Druga?e pa, smolo zamrznit pa skrta?it - tako gre dol z obleke :bravo:

Lp M

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Nadomestek acetona? ?e bi se stvar spravil drgnit s pravim acetonom, bi bilo vseeno, ?e bi uporablil tra?no brusilko. Bencin, "vajt?pirit", alkohol ja, ampak ?e pri nitrorazred?ilu bi bil jaz hudi?evo previden. Sploh kak?ni plasti?ni deli bi znal bit zaj...

Druga?e pa, smolo zamrznit pa skrta?it - tako gre dol z obleke :bravo:

Lp M

in ti bo? avto s krta?o pral :D ? sam pra?am

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Napisano

Vidim da na?inov je res mali milijon :) ampak meni, sploh ker sem v bloku je bilo res najla?je in najmanj zakomplicirano da se jo spravil dol s stvarjo iz tube za 5 EUR (dobi? jo v vsaki avto?tacuni) katero pusti? gor cca. 30 sekund potem pa ne?no potegne? s krpico ter kozar?kom vode ?ez polije? ter zgine vse skupaj. Pa mislim da bo tele stvari v tubi vsaj za 2 leti zadosti, ?e ne ?e ve? :)

Napisano

Vidim da na?inov je res mali milijon :) ampak meni, sploh ker sem v bloku je bilo res najla?je in najmanj zakomplicirano da se jo spravil dol s stvarjo iz tube za 5 EUR (dobi? jo v vsaki avto?tacuni) katero pusti? gor cca. 30 sekund potem pa ne?no potegne? s krpico ter kozar?kom vode ?ez polije? ter zgine vse skupaj. Pa mislim da bo tele stvari v tubi vsaj za 2 leti zadosti, ?e ne ?e ve? :)

hehe grega najbol da iz tiste tube ?e prej prema?e? cel avto pa se smola sploh prijela ne bo :)

attachmentzbg1.gif

Napisano

?e najmanj ?kode bo? naredu z Megliom, ?prica, rumene barve, razmasti in odstrani brez lis. preverjeno. :bravo: jst ga na ?ihtu kradem :P

Napisano

?e najmanj ?kode bo? naredu z Megliom, ?prica, rumene barve, razmasti in odstrani brez lis. preverjeno. :bravo: jst ga na ?ihtu kradem :P

sej pravim.. all mighty meglio :D sploh za zasu?en prah od bremz plo??ic, kapljice smole od borovcev,...

If in doubt, flat out... 

Napisano

ok smola je obdelana

Dej pa lahko dodate ?e nasvete kako mr?es spravit s pleha!!

attachmentzbg1.gif

Napisano

hehe grega najbol da iz tiste tube ?e prej prema?e? cel avto pa se smola sploh prijela ne bo :)

hahaha....dobra ideja :) mogo?e ti to pomaga tudi pri mr?esu, da ga samo lepo "sklizne" preko avta.....ja, moram re?t, mr?es je sranje da ni ve?jega, sploh sedaj ko se ti ?e lepo zape?e na pleh ob tej vro?ini, ko bi vedel kako te?avno je to spraviti ?ele s ?rnega avta, kjer se vse pozna, 1x sem probaval in ?e ro?no drgnil celo havbo, pikico za pikico :ne vem: Vem da obstajajo neki preparati samo preizkusil pa nisem ?e ni?esar.

Napisano

Dej pa lahko dodate ?e nasvete kako mr?es spravit s pleha!!

Se vedno mi je bila najbol?a opcija avtopralnica kjer mi z nekimi preparati vse spucajo do nule..... sam se enostavno ne lotim ve? tega podviga.... :aaaaa:

Feel free....

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Slab občutek imaš, ki večino temelji na zahodni MSM propagandi. Preveri izjave vseh udeležencev predno se je začelo. Sej se da marsikej prebrati. Največja država sveta bi si rada prisvojila še nekaj ozemlja, ker ga zdaj nima dovolj - lebensraum, pa te fore, a ne?   Tole spada v tiste navedbe, da so Rusi tehnološko nerazviti, da jim je že zmanjkalo vsega in da jedo travo, da se borijo samo še z lopatami (SlivkaTM) in da jemljejo čipe iz pralnih strojev in WC školjke iz porušenih hiš pa kljub temu bodo zasedli celo Evropo, če jih ne ustavimo v Ukrajini. Mislim teh navedb je toliko, da bi v primerjavi vse 4 knjige romana Vojna in Mir skupaj zgledale kot žepna knjižica.     Super, še en k verjame v teorijo zarote, da Rusi rabijo parcelo, ker je njihova premajhna.
    • Mogoče ti bo pa žena povedala ob ločitvi, da pač ne boš mogel obdržat cele parcele niti hiše. Sploh, če bo sodnica zaznala elemente družinskega nasilja. Neka nam bližja država je ne dolgo nazaj tudi to spoznala, ko je ostala brez dela svojega ozemlja. Je tud tepla svojo ženo pa je prišel svetovni policaj in jo osamosvojil skupaj s parcelo. Zanimivo ta policej ni bil ne v sorodstvu s to ženo niti ni imel sodnega naloga, da to naredi. Pa nikome ništa. Še po nosu je mahnil tega moža in mu razbil nekaj zob pa so večinoma na zahodu tulili, da je to edini pravi način za spametovanje nasilnega moža.    
    • V smeteh in dreku je denar.
    • Hvala bogu ne gledam na TV, tole bi blo zalost za gledat
    • Še danes jo imenujemo stoenoletna vojna.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.