Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

to je pa ?udno.... DPF jem olje na?eloma nara??a, saj se me?a z nafto... torej ti ga je po?rla ?e ve? kot dve ?rtici???? hja poglej kaj ima? notr, ?e ima? kak ra?un od zadnjega servisa.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

• Odgovori 156
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

to je pa ?udno.... DPF jem olje na?eloma nara??a, saj se me?a z nafto... torej ti ga je po?rla ?e ve? kot dve ?rtici???? hja poglej kaj ima? notr, ?e ima? kak ra?un od zadnjega servisa.

Olje nara??a, samo pri Mazdah pomoje :bravo:

Sicre pa, David a ne ve? katero olje je notri??

Napisano

Olje nara??a, samo pri Mazdah pomoje :bravo:

Vsi DPF ji ??ijejo nafto v olje, kolikor jaz vem. Zato bi moral nivo povsod nara??at. Razen, ?e je kateri od proizvajalcev tako "?lahten" da je dodal posodo za neizgorelo nafto, kar bi vsaj po mojem moralo bit uzakonjeno.

A Klokateer...

Napisano

Banda... rabim pomo?!

Alfa mi je po?rla 2 ?rtici olja v zadnjih 20kkm... to je cca pol litra po mojem... zdej ga pa morem dolit do vrha in hudi?a ne vem kako olje dal noter.... glede na to da so o?itno za DPF posebna olja... :ne vem:

Ajvar pomagej.... :bravo:

LP D

Pokli? pa vpra? ktero olje ti je dal noter in je stvar re?ena.

Sicer je pa ?udno da ti kuri olje ?????

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

a nismo pred kratkim nekje govorili o tem, da so DPF sistemi razli?ni (aktiven, pasiven) in da M6 nima istega sistema, kot ostale znamke??

lp,

D

Lp,

D

Napisano

a nismo pred kratkim nekje govorili o tem, da so DPF sistemi razli?ni (aktiven, pasiven) in da M6 nima istega sistema, kot ostale znamke??

lp,

D

Res je ja :P

Napisano

Banda... rabim pomo?!

Alfa mi je po?rla 2 ?rtici olja v zadnjih 20kkm... to je cca pol litra po mojem... zdej ga pa morem dolit do vrha in hudi?a ne vem kako olje dal noter.... glede na to da so o?itno za DPF posebna olja... :ne vem:

Ajvar pomagej.... :bravo:

LP D

2 crtici na 20.000 sploh ni tolk porazno....sicer pa clovek na koliko imas servis?? Si sploh servisiral :blush:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Hahaha... kljukci...seveda sem delal servis... :)

Servisni interval pri Alfi je na 30kkm... olje sem dolil in ga je manjkalo cca 2dcl... razlog? Pojma nimam! :aaaaa:

AMpak hvala vseeno za pomo?... :bravo:

Feel free....

Napisano

A dej se David zajebavat no... dva deci pri Alfi ti pa klele halo zganja?... haha dobra fora :ouje:

To mora? drugi? tole napisat pod rubriko kjer se hvalimo oziroma pohvalimo kaj. :prstgor:

33112_1.png

Napisano

Bosman... pa ka ti jaz vem ?uj.... meni noter na displayu zmanjka ?rtica in pol vpra?am.... pr Mazdi ni bilo nobenega displaya...pa ni blo panike... :):aaaaa:

Feel free....

Napisano

Bosman... pa ka ti jaz vem ?uj.... meni noter na displayu zmanjka ?rtica in pol vpra?am.... pr Mazdi ni bilo nobenega displaya...pa ni blo panike... :):aaaaa:

Saj sem vedel, da se ho?e? pohvalt, da ma? display k ti mer koli?ino olja. Saj ve? zakaj so v Alfe to morali vgraditi v ostale avte pa ni treba ;)

Hehe, kolk sem ?leht :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Hahaha... ampak je vseeno priro?na zadevca... :danzoman:

Vidi?... mazdica mi je dvakrat "zbe?ala" pod nivo minimum..... :harhar:

Feel free....

Napisano

Baje, da so Fiatovi dizli eni izmed najbolj?ih. Pri bencinarih pa jim ne gre tak dobro.

Mr. Boss? :P

Feel free....

Napisano

Se bom ?e jaz oglasil.... Res so eni najbolj?ih tele JTD motorji. Sem ga vozil 145000 v Stilu - brez napak. No ja crknila sta ene dva senzorja ampak ni panike. Kar mi je blo v?e? je res display za olje, ki ga M nima, pa Fiat je imel elektri?en servo volan, M ?e vedno pumpa olje sem in tja, potem imel je teleskopsko havbo, ki je M tud nima, potem je imel dvojen BC za vsakega vse posebej prikazano poraba, hitrost itd (trip A, recmo za vsak dan in trip B recmo za cel tank) kar na M najbolj pogre?am...... Sej ne jamram ?ez M (ok, razen ?ez DPF) ampak se mi zdi da so italjani v nekih stvareh kar napredni.....

A Klokateer...

Napisano

Italijani so na podro?ju motorne tehnike v ospredju.

Kmalu pride na trg ?e ena revolucionarna novost, ki bo najprej pri benzincin, nato pa ?e pri dizlih naredeila ?e en korak v smeri bolj?ih izkoristkov. Nekaj podobnega kot je skupni vod pri dizlih so dodelali sistem za precizno doziranje zraka v motor. Poimenovali so ga multiair sistem, ki omogo?a krmiljenje sesalnih ventilov in tako precizno doziranje zraka v cilinder. Najmanj?i motorji bodo v bodo?e dvo-cilindri?ni in bodo poganjali fiatove mal?ke. Pozneje bodo razviti ve?ji motorji. Rezultat tega sistema je bolj?i izkoristek, manj?a poraba in manj ?kodljivih snovi v izpustih. Benzinci bodo ?e bli?e dizlom po izkoristku.

Tako bodo na svoj ra?un pri?li tudi ljubitelji bezinskih par.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

JTD je zakon, ce bi imel kdaj se navor bi bil to ta motor.....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Kaj pravi? na to novost pri bencincih.

Gre za tisto, kar sem omenjal v zgornjem zapisu in je ?e v uporabi pri Moto-tu. Ve? TU

Napisano

Kaj pravi? na to novost pri bencincih.

Gre za tisto, kar sem omenjal v zgornjem zapisu in je ?e v uporabi pri Moto-tu. Ve? TU

Nima bmw ?eencajt v serijsko takole tehniko... ?

Da namesto du?ilne lopute dozira pretok zraka spremenjliv hod ventilov..?

14762217.jpg

Ex......... M6 136 diesel , l.02

Present.. M6 2.0 benz + gas no more , l.08

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Nima bmw ?eencajt v serijsko takole tehniko... ?

Da namesto du?ilne lopute dozira pretok zraka spremenjliv hod ventilov..?

Ne,

to je novost. BMW in ?e nekateri drugi imajo mehani?ni variator faze odpirana in zapiranja ventilov, ki se ne more primerjati s fiatovo iznajdbo, katera omogo?a elektronsko krmiljenje vsakega sesalnega ventila posebej preko elektro-hidravli?nega solenoida. Poraba 100kw Mita (motor turbo 1,4) je v mejah 5,6 l/100, pri tem pa dosega standarde onesna?evanja skoraj Euro 6.

Napisano

Hja sej za Priusa so tud obljubljali porabo pod 4 litre pa jo nih?e en more dose?t tako da bom tale podatek glede porabe vzel zelo z rezervo ;)

33112_1.png

Napisano

Ne,

to je novost. BMW in ?e nekateri drugi imajo mehani?ni variator faze odpirana in zapiranja ventilov, ki se ne more primerjati s fiatovo iznajdbo, katera omogo?a elektronsko krmiljenje vsakega sesalnega ventila posebej preko elektro-hidravli?nega solenoida. Poraba 100kw Mita (motor turbo 1,4) je v mejah 5,6 l/100, pri tem pa dosega standarde onesna?evanja skoraj Euro 6.

Ja faza odpiranja ,zamika odmi?ne gredi,za?eli so na sesali strani pa dodali ?e izpu?no..

to majo res ?e skor vsi ..sam mazda ne.. :hudicek:

naslednji bencinski motor bo to menda ?e , ?eeeeee... imel... :hohoho:

ampak hod ventilov od par mm do ?ez centimeter....dobro se spomnim prvih opisov po cajtengih,

zdelo se mi je ?ist neverjetno ,dokler nisem nekje videl skice mehanike..

nevem no ,ne bom trdil zaprmej..lahko da je ?lo samo za prototip ,ampak prepri?an sem bil ,da to

bmw serijsko dela pri nekaterih motorjih.. skupaj z variabilnim timingom odmi?nih gredi seveda..

14762217.jpg

Ex......... M6 136 diesel , l.02

Present.. M6 2.0 benz + gas no more , l.08

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Ne bom trdil, da nima? prav v trditvi, da imajo nekaj pribli?no podobnega. Vendar je multiair sistem za benzince taka re?itev kot je skupni vod za dizle. Zanimivo je to, da sta oba sistema Fiatova iznajdba, le da je skupni vod dejansko prodal Boschu, drugega pa je za??itil. ?e ne bi sistema skupnega voda zaradi finan?ne stiske prepustil splo?ni uporabi, bi danes pobiral "davek" od vseh proizvajalcev dizel motorjev, tako pa...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.