Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Da ne odpiram nove teme menjat moram olje pa me zanimam ce more bit tisti od mazde ali mi lahko svetujete kaksno drugo olje 5w30 za bol normalno ceno mam pa m6 dizel 2004 brez dpf! Hvala

• Odgovori 156
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Da ne odpiram nove teme menjat moram olje pa me zanimam ce more bit tisti od mazde ali mi lahko svetujete kaksno drugo olje 5w30 za bol normalno ceno mam pa m6 dizel 2004 brez dpf! Hvala

Jaz bom dal kmalu not olje Castrol edge 5w30.Baje ,da je hudo.

Smo ?e tukaj gor ugotovili,da je Dextelia za en..... :P

http://www.motornoolje.com/component/virtu...p;category_id=7

Napisano

Vso svinjarijo ki se nabere pri dolgotrajni uporabi motornih olj, ?e posebej dexelije vam o?isti po enostavnem postopku: MOTOR Supercleaner iz bondove "?tale", skraj?ano ----bond CL za vsega 18,50?. :danzoman::danzoman::bravo:

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

Vso svinjarijo ki se nabere pri dolgotrajni uporabi motornih olj, ?e posebej dexelije vam o?isti po enostavnem postopku: MOTOR Supercleaner iz bondove "?tale", skraj?ano ----bond CL za vsega 18,50?. :danzoman::danzoman::bravo:

Kaj to je kao intermezzo (beri reklamni spot) med prebiranjem? :P

Napisano

Kaj to je kao intermezzo (beri reklamni spot) med prebiranjem? :P

Ne samo koristna informacija. :jupiii:

Napisano

Kaj se pa zgodi z motorjem, ki mu je nabrana svinjarija omogo?ala tesnenje?

Verjetno isto kot takrat ko zamenja? proizvajalca olja pa za?ne avto kadit.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Kaj se pa zgodi z motorjem, ki mu je nabrana svinjarija omogo?ala tesnenje?

Verjetno isto kot takrat ko zamenja? proizvajalca olja pa za?ne avto kadit.

Hm, se mi zdi da se je men glih to zgodil..... <_<

Prej je bilo olje po 500-1000 ?e skor ?rno zdej pa kr skoz lepo prozorno. Kje je zdej tista svinajrija, ki bi po?rnila olje, ?e ne bi bilo 'zlatka' Sirius?

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Napisano

Hm, se mi zdi da se je men glih to zgodil..... <_<

Prej je bilo olje po 500-1000 ?e skor ?rno zdej pa kr skoz lepo prozorno. Kje je zdej tista svinajrija, ki bi po?rnila olje, ?e ne bi bilo 'zlatka' Sirius?

?istilo, ki sem ga zgoraj omenil nima istega efekta kot zlatko. Zlatko deluje na bolj?e delovanje tesnjenja z nanosom na povr?ine bata pa cilindra in z bolj?o viskoznostjo maziva na teh povr?inah, ki ga povzro?a temeljna sestavina aditiva. ?e dobro pogleda? je sedaj olje za nianso potemnelo. To je posledica ostankov umazanije pred menjavo. Po menjavi pa zlatko ne dovoljuje prodiranja stranskih produktov izgorevanja v motor. Torej zlatko ni o?istil motor, samo ne dovoljuje, da se olje ma?e.

Super cleaner pa spere umazanijo, ki se potem s starim oljem odstrani iz motorja. Odstrani tudi nabrane ne?isto?e v motorju in zaznavno izbolj?a delovanje motorja z izravnavo kompresije.

"Kaj se pa zgodi z motorjem, ki mu je nabrana svinjarija omogo?ala tesnjenje?

Verjetno isto kot takrat ko zamenja? proizvajalca olja pa za?ne avto kadit."

Umazanija v motorju ni koristna, vsaj tista na batnih obro?kih in v oljnih kanalih. Kovinski odpad in zgoreli ostanki goriva niso dobri za obrabo motorja Res je da po "pranju" lahko pride do izpiranja "koristne" umazanije na tesnilih in, da lahko pozneje opazimo nekoliko bolj masten motor, vendar, ?e v kombinaciji uporabimo pozneje zlatkota, pri te?jih slu?aji pa speciala, ne bo tega negativnega (pogojno re?eno) vpliva in olje bo, ?e posebej pri benzincih ?e dolgo ?isto, brez umazanije, ki zmanj?uje mazalno sposobnost in tako tudi ?ivljenjsko dobo motorja.

Napisano

uporablja se verjetno pred menjavo olja. Druga ?istila delujejo tako da preden menja? dolije? to not laufa? 10 min pa vse skupaj vlije? ven. pol pa da? noter novo olje mo mo?nosti z zlatko takim ali druga?nim

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

uporablja se verjetno pred menjavo olja. Druga ?istila delujejo tako da preden menja? dolije? to not laufa? 10 min pa vse skupaj vlije? ven. pol pa da? noter novo olje mo mo?nosti z zlatko takim ali druga?nim

Tako je. :bravo:

Kdaj pa bi naj "?istilca" dodal, po servisu ali pred servisom?

Strogo neposredno pred menjavo olja B)

S ?istilom ni dovoljeno voziti. Motor mora delovati na mestu na minimumu.

Napisano

Tako je. :bravo:

Strogo neposredno pred menjavo olja B)

S ?istilom ni dovoljeno voziti. Motor mora delovati na mestu na minimumu.

Kje se da to cistilo kupiti?

Pa je to res v redu ste ze to sprobali ker slisi se vredi pa bi probal!

Napisano

Kje se da to cistilo kupiti?

Pa je to res v redu ste ze to sprobali ker slisi se vredi pa bi probal!

Naslednji teden, po ponedeljku bo na bondovi internetni strani dodan ta proizvod. In ga bo? lahko dobil po po?ti.

Ne svetujem nekaj kar nisem preizkusil na svojem vozu.

Napisano

Naslednji teden, po ponedeljku bo na bondovi internetni strani dodan ta proizvod. In ga bo? lahko dobil po po?ti.

Ne svetujem nekaj kar nisem preizkusil na svojem vozu.

Bondovi Spletni Starni ?zmeden?:blush:

Mi lahko zaupate naslov od bondove spletne stani hvala :ne vem:

Napisano

Bondovi Spletni Starni ?zmeden?:blush:

Mi lahko zaupate naslov od bondove spletne stani hvala :ne vem:

Malo IQ "telovadbe" in bo? dobil pravi naslov.

Vzame? bonda v 1. sklonu in mu spredaj doda? meta, zadaj pa .si in si zmagal. :D

Jutri, najkasneje pojutri?njem, bo stran dopolnjena. :danzoman:

Napisano

Kako pa to ?istilo deluje na zlatkota, ker ?e ga ?e ma? notri, ga pri naslednji menjavi olja doda? samo pol.

Ga ta ?istilec ne spere dol?

Napisano

Malo IQ "telovadbe" in bo? dobil pravi naslov.

Vzame? bonda v 1. sklonu in mu spredaj doda? meta, zadaj pa .si in si zmagal. :D

Jutri, najkasneje pojutri?njem, bo stran dopolnjena. :danzoman:

Havala Sm sestavu :bravo:

Napisano

Kako pa to ?istilo deluje na zlatkota, ker ?e ga ?e ma? notri, ga pri naslednji menjavi olja doda? samo pol.

Ga ta ?istilec ne spere dol?

Ne deluje na zlatkota. Zlatko ne predstavlja umazanije in usedlin, en del je v?gan v povr?ino, drugi pa kemi?no vezan. Tako, da se ne "tepe" s cleanerjem.

Napisano

Maj?keno, ste skrenili z bistva naslova teme, lepo prosim da o ti "zlatkotu & Co." ofnate novo temo.

Hvala

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Evo dans kupil olje pa filter olja in nafte jutri mam pa menjavo! :D

Olje sm pa kupu Motul 8100 eco-clean 5w30 sam je brez tisga +c1 baje je to za dpf filter jaz ga pa tko nimam :bravo:

Napisano

Popravek nisem kupil eco-clean ampak eco-nergy mi lahko kdo ki se spozna na te oznake pove ce je to olje vredu za mojo mazdo 6 letnik 2004 brez dpf seveda je disel Hvala

81005w30.pdf

• 1 leto kasneje...
Napisano

eno zanimivo temo sem na?el nekje v arhivu, kljub prebranem pa vpra?anje:

- katero motorno olje za Mazdo5, letnik 2008 2.0 diesel, DPF filter vgrajen

- pa ?e ima ?e kdo inf. o dobrih "poceni" filtrih /naftni, oljni, kabinski, zra?ni.../ kar na dan z besedo

Napisano

Mene pokli?. :D

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.