jures Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Na poti iz CZ sem izkusil, kako to dela ne ?lenderska dr?ava - Avstrija CCa 20km pred Gradcem zaprta avtocesta in ves promet preusmerjen na po?ivali??e. OK sem rekel kontrola vinjete. Jok brate. Najprej kakih 20 parov policistov, ki so skladno ustavljali vsak avto v na?inu pit stopa formule 1. Kontrola dokumentov, tudi osebnih, kontrola vinjenosti, vozni?ke, prometne - potem gre pa ?e stric do notebooka, v katerem preveri ?e je tvoj avto (tablica) bilo kje v Avstriji bil slikan ali ujet na radar. Se pravi pla?ilo dolgov.... OK, vse ok, jaz se pogovarjam s policistom, ko opravljajo delo in pravi da to izvajajo vsak dan pono?i na nekem delu Avstrije!!!! Aufvidersen in grem, Poka cez 10m nova lizika.... Mu ho?em povedati da mene so pa ?e pregledali, pa ja ja das wa polizei.... Carina - pregled prtlja?nika in robe... OK - aufvidersen Poka tretja lizika - ASFINAG Kontrola vinjete Torej skladno delovanje vseh slu?b in verjetno Ukrajinci in podobni ne pridejo dale?.... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Z M A J Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Madona, to bi mi Balkanci ob tako udarni in organizirani akciji ustavljanja! Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Grega_ Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Pri nas zaprejo na cestninki vse pasove razen enega in ?ekirajo. Na Mad?arskem pa za 4 dnevno vinjeto dobi? samo ra?un in to je to, nobene nalepke, tako da te mora dejansko res ustaviti in pregledati. Tam se ?ele ?vercajo ukrajinci,romuni ipd. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Boss Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Ne Grega, na Mad?arskem to delajo kamere in OCR software, ki ?ekirajo tablice ter temu primerno colajo kazni. Pri nakupu vinjete mora? povedati tablico oz. stric na pumpi sam preveri ?tevilke - tako, da tam ni zajebancije, ker je to najbolj u?inkovit nadzor. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Grega_ Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Ahaa to je ta caka, tole bi se lahko pri nas spomnil, tole glede tablice mi pa ni? ni omenjal. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
jures Napisano 25. september, 2009 Avtor Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Madzare imamo za 'levi' narod, a so pri tehniki zelo pred nami. Vinjetni sistem (ga je delala nasa madzarska firma s partnerjem Budapest Mikroelektronika) je zelo efikasen, enostaven in kar je pomembno relativno poceni Avtocesto nadzirajo kamere ki zajemajo tablice (licence plate recognition), ce ta tablica ni v sistemu te pohopsajo (domov dobis poloznico, tujce pa na licu mesta). To je vse....ni? ljudi z dalnjogledi, ni? kombijev, ni? ramp.... http://www.autopalyamatrica.hu/usr_site.ph...t=keret_aak.htmTu pa samo poklika? katero vinjeto, pla?a? s kartico, in sprinta? potrdilo, s tem pa se tudi tvoja tablica registrira....To lahko naredis tudi preko mobitela (na na?in SMS-a na primer Vinjeta 7 LJ CIGI) za 7 dni...Ali pa osebno na pumpahSimple a ne! Ko smo ta sistem predstavili v Sloveniji, je doti?nim osebam bil v?e? nekaterim osebam, tistim ki pri?akujejo iz tega posla tudi osebni interes pa nezanimiv.... Saj je pri nas bilo potrebno kupiti vozila, opremo, nove ljudi...to pa ni za zanemariti v na?ih lobijih. In povem vam ?e nekaj - min za promet ima rezerviranih 20M? za nov sistem, video sistem, ki bo zelooooo kompleksen in zelooooo drag (ker ga je pa? nekdo uturil) Kamera bo zajela sliko celega avta spredajta kamera mora sprocesirati del slike (najti vinjeto)ugotoviti ali je vinjeta tedenska, letna itdugotoviti ali je veljavna! (predstavljajte si ta zoom in ceno kamere)na podlagi tega ce je kdo v kazni prepoznati se tablico in lastnika Torej operativno tako kompleksna da je joj In pol sem postavil vprasanje, kaj pa na primer ko gledam svoj avto, in si predstavljam tujca ki prid k nam z lansko vinjeto, letosnjo, avstrijsko in mogoce se cesko? no comment from the other side..... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Symon Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Ja Mad?ari imajo dober sistem. Res pa je, da lani prijateljice niso pohopsali ?epraj ni vedela, da mora kupiti vinjeto in se je "?vercala". Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
mazdaman Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Lobij lobirajo na pravih mestih. Zgleda ste premalo dali za volilno kampanjo. Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
adormi11 Napisano 25. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 25. september, 2009 Kamera bo zajela sliko celega avta spredajta kamera mora sprocesirati del slike (najti vinjeto)ugotoviti ali je vinjeta tedenska, letna itdugotoviti ali je veljavna! (predstavljajte si ta zoom in ceno kamere)na podlagi tega ce je kdo v kazni prepoznati se tablico in lastnikaTorej operativno tako kompleksna da je joj In pol sem postavil vprasanje, kaj pa na primer ko gledam svoj avto, in si predstavljam tujca ki prid k nam z lansko vinjeto, letosnjo, avstrijsko in mogoce se cesko? no comment from the other side..... Nekaj podobnega so pred enimi tremi leti testirali v Avstriji.Ne vem pa ?e so pol to obdr?ali ali ne. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
jures Napisano 28. september, 2009 Avtor Prijavi Deli Napisano 28. september, 2009 Druga?e je sistem preko tablic tudi zelo velik pripomo?ek pri kraji avtomobilov....(popolno sledenje preko drzave) Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Boss Napisano 28. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 28. september, 2009 Mal bom tole temo zlorabil. Nekaj se govori, da misli vlada prodat DARS neki tuji firmi (baje naj bi to bla portugalska Brisa) in s tem upravljanje vse AC-mre?e. Cena naj bi bila 1? s tem, da bi kupec prevzel 70% dolgov. ?e je to res in ?e se to zgodi bo taisti kupec lahko sam dolo?al vi?ino cestnin in dragi moji, ?e se to zgodi bodo ?le vinjete papa in spet bodo uvedli elektronsko cestninjenje po cenah, ki so vsaj 2x ali celo ve?krat dra?je kot so bile pred uvedbo vinjet. ?e se to zgodi bodo AC-ji samevali in ves denar, ki smo ga dr?avljani SLO vlo?ili v AC bodo pobasali tujci. Tako, da izkoristite, dokler so vinjete ?e na razpolago, ker obetajo se ?rni ?asi kar se ti?e varnega in hitrega prevoza. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
suicidal Napisano 28. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 28. september, 2009 Ah, jaz imam itak v planu se vozit po zastonj in osvetljeni AC. Kmalu. Citiraj Kjer je um vedno zaseden, je srce mirno in tiho; kjer um analizira in deli, srce usklajuje, zdru?uje in ?uti enost z vsem; in kjer um omahuje in dvomi, je srce mogo?no in samozavestno ter ve dobro kaj storiti. Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 28. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 28. september, 2009 Ah, jaz imam itak v planu se vozit po zastonj in osvetljeni AC. Kmalu. Djerba ? Z okolico ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
LabiGT Napisano 28. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 28. september, 2009 al pa belgija? Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
suicidal Napisano 28. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 28. september, 2009 Labi Citiraj Kjer je um vedno zaseden, je srce mirno in tiho; kjer um analizira in deli, srce usklajuje, zdru?uje in ?uti enost z vsem; in kjer um omahuje in dvomi, je srce mogo?no in samozavestno ter ve dobro kaj storiti. Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
mazda_mx Napisano 29. september, 2009 Prijavi Deli Napisano 29. september, 2009 Posljite vsem moznim casopisom opis tega poceni cestninjenja. Finance imajo recimo veliko veselje kaj takega objavit. In potem vidite reakcijo. Dokler zadeva ne pride v javnost se da vse skrivat. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
sdspecy Napisano 1. oktober, 2009 Prijavi Deli Napisano 1. oktober, 2009 Ratatatatatatatatatatatatatatatata ....po na?ih prekrasnih predstavnikih ljudstva Sam res, Jures, ?e kej ve? ve? o tem, kr kak ?urnal pokli?, komi ?akajo na kej podobnega Mogo? ti ?e kej pla?ajo Citiraj Lp, D Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.