GEN-I
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Od sportman333 · Napisano
pa še čepke za ušesa da ne oglušiš..... -
Si nisem mislil, da so "Obalneži" tako pomembni za obstoj DARSa! Je bilo že nekaj pobud, da bi na Obali hitro cesto izvzeli iz vinjetnega sistema. Pa je Bratuškova razložila, da se to ne bo zgodilo, ker jo skrbi finančna stabilnost DARSa - ki je imel lani skoraj 160 milijoni čistega dobička... BRATUŠKOVO SKRBI FINANČNA STABILNOST DARSA: Kljub temu vsaj začasno uslišana pobuda glede vinjet (VIDEO) WWW.REGIONALGORISKA.SI Poslanka Meira Hot je že večkrat pozvala k ukinitvi vinjetnega režima na hitri cesti... Mimogrede, v Mariboru je hitra cesta izvzeta iz vinjetnega sistema. Torej se da - če se hoče... In, mimogrede, v Italiji se je pred 50timi leti italijanski predsednik Leone zavzel, da ni cestnine na odseku od Trsta do Monfalcona - da se spodbudi turizem in gospodarstvo. Zato Goričani v Koper raje potujemo preko Italije kot pa po Sloveniji...
-
Na strani 5 vidiš,kaj imam jaz...za male pare čist OK,samo,kot je @FuManchu napisal-zaradi relativno nizke teže rad "skače",ker ko zagrabi se dvigne,in "bi se rad odpeljal"....jaz sem obrnil držalo nazaj,in naštimal padalsko vrvico in pas,da si oprtam,in z telesom držim nazaj,z rokami pa le potiskam v tla. Zakaj ti to pišem?,ker ni tistega "najboljšega stroja" za srednje velike vrtove....vsaj relativno majhnega ne. Gre za to,da,če želiš tudi malce globlje prekopati...recimo 20-30cm,so vsi prekopalniki ki nimajo posebaj koles z lastnim pogonom zelooo težki za držati. Raznih bencinskih brez koles z pogonom je k listja in trave,in imajo prednost v teži,in domnevam,da ne "skačejo tako"...npr. https://www.shoppster.si/p/5292742 Samo vseeno-to je zelo težko "nazaj držati",ker se stroj z ničemer ne opira ob zemljo. Razne Mute so tukaj drugačne (oče je imel eno "hudo",k si lahko priklopil tudi rolbo-odmetalnik snega itd...),samo to je fuuul težko,in normalno,da nima diferenciala,in je temu primerno težko obračati. Glede na to,kar sem pri tebi videl,imaš mogoče malce več vrta kot jaz...tam,tam...taki prdec,kot ga jaz imam-je poceni,v redu naredi,a je vseeno orng matranje. Če primerjam z "štihanjem" in glede na velikost vrta,je bolje samo za to,ker ti lepše razdrobi grude in je "finiš" čist en drug. Ko bo moj "prdec" škripnil,bom pa po vsej verjetnosti kupil kaj čim manjšega,in obvezno z kolesnim pogonom....k te "prasice" nazaj držati...ajd,10-20minut,pol pa imaš vsega že "poln kurac"...ti dobesedno roke odpadejo....k če jaz nebi naštimal tist pas za oprtati...ej-umreš zraven. Kaj takega mogoče🧐...imaš tud za dokupiti plug,kov. kolesa... VTB 4811 V prekopalnik VILLAGER.SI https://villager.si/ Motorni prekopalniki - Prekopalnik Villager VTB 4811 V - Trgovina Frama WWW.TRGOVINA-FRAMA.SI Odlični motorni prekopalniki znamke Villager. Obiščite nas v Lenartu, ali si oglejte spletno stran www.trgovina-frama.si https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11872069&display=Villager Prekopalnik VTB 4811 V Tukaj bolj po površini prekopava....ajd,pa tud če v dveh rundah,in v drugi bolj v zemljo porineš...po moje dost boljše k moj "prdec".🙄 Malo še poglej,če obstaja kaj podobnega od drugih znamk...nisem toliko v tej tehniki "doma".
-
Moraš zram skakat kot ples na veselici... 😆 Da ne boš mislil, da freza ne skače, če greš po s traktorjem zaorani zemlji... Sam orjem z rotacijskim plugom in naredim praho, pred sajenjem pa še s frezo 2 do 3x. Sosed je kupil prekopalnik v Mercator tehniki.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.