Aichi Napisano 5. november, 2009 Prijavi Napisano 5. november, 2009 Mam en manj?i problem?ek. 3 leta (pravkar) stara M6 CD120. Vse lepo in prav, samo poraba se mi zdi precej precej visoka, ob obi?ajni vo?nji po Ljubljani in po obvoznici do slu?be (po omejitvah prakti?no) mi kuri 10,4 - 10,6. Za foro smo odklopli webasto, da vidimo, kaj bo. ?e kdo take ?udne izku?nje? Citiraj
kowkele Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 niti ne, meni do sluzbe (res je samo relacija) kuri tam med 6.5-7. lp Citiraj
SpEkTr Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Ta je pa res huda poraba. Jaz sem imel zadnji ultimax tank porabo 6.4. Je pa res da kaj dosti kot 130 po AC ne grem. Relacija Cerklje - LJubljana-be?igrad. Citiraj
Jest Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Mam en manj?i problem?ek. 3 leta (pravkar) stara M6 CD120. Vse lepo in prav, samo poraba se mi zdi precej precej visoka, ob obi?ajni vo?nji po Ljubljani in po obvoznici do slu?be (po omejitvah prakti?no) mi kuri 10,4 - 10,6. Za foro smo odklopli webasto, da vidimo, kaj bo. ?e kdo take ?udne izku?nje? To je res precej visoka poraba... To mas po BCju ali na roke izracunano? Ker to se mi zdi celo za bencinarja kar veliko... kaj sele za dizla ... Jaz sem imel pri prejsnji (mazda6 sportcombi, CD120, 2003) porabo med 6,5 in 7,5 ... sedaj na novi sestici (CD140) je pa tudi tam nekje ... Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
cRaZY Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Definitivno prevec, nekaj ni v redu. Citiraj
Stroker Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Mogo?e je pa bencinar? Citiraj LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.
Jest Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Mogo?e je pa bencinar? Napisal je tole >> M6 CD120 ... CD120 je oznaka za 120 konjski dizel Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Grega_ Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Meni zadnje dni tudi kuri 10 litrov, mestna vo?nja :ne vem: Citiraj
KAALman Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 hmm... da ni to kaj povezano z DPF ? 10,4 je za dizla PREvelika poraba ! go to: servis! Citiraj LP KAALman
Boss Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Tole je mnogo mnogo (vsaj 2-3 litre) preve? razen, ?a se vozi? po mestu v najve?ji gu?vi in ve?ino ?asa stoji?. Po moje ima? te?avo ker ti fila prebogato me?anico kar je lahko vzrok verjetno na kak?nem merilcu pretoka zraka al pa na kak?nem senzorju, ki od?iteva temperaturo motorja. Mo?no pa je tudi, ker ima? DPF filter, da se ti regeneracija ne ustavi in da deluje non stop in ti tam porablja gorivo. To pomeni, da sta senzor pred ali za filtrom odpovedala poslu?nost. Takoj pojdi na servis, da ne naredi? ve?je ?kode in ?e je krivda v filtru, da ga ne uni?i?, ?e ga ?e nisi Citiraj
SpEkTr Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Sej ?e se filter skoz puca je ok Se saj zabasal ne bo. Razen ja, temperatura ga lahko tudi skuri a ne? Citiraj
Boss Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Sej ?e se filter skoz puca je ok Se saj zabasal ne bo. Razen ja, temperatura ga lahko tudi skuri a ne? sam to pol ni ekolo?ko pa ?e oreng ?ok je za denarnico.. diesel je za ?parat ne pa da mu not ve? te?e kot ?e bi mel bencinarja Citiraj
SpEkTr Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Ja ok, to je res. Mislim, zarad tega verjetno na cesti ne bo ostal, ?e bi se pa zabasal pa bi. Je pa treba preverit in zrihtat ja. Se strinjam. Citiraj
Stroker Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Napisal je tole >> M6 CD120 ... CD120 je oznaka za 120 konjski dizel Jao... Sej vem kaj pomeni oznaka CD120 in tudi prebral sem. Zato pa je sme?ko na koncu stavka? Ampak ima pa porabo kot moj... Citiraj LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.
YavarYe X6V6 Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 sam to pol ni ekolo?ko pa ?e oreng ?ok je za denarnico.. diesel je za ?parat ne pa da mu not ve? te?e kot ?e bi mel bencinarja To mi deli. Mam en manj?i problem?ek. 3 leta (pravkar) stara M6 CD120. Vse lepo in prav, samo poraba se mi zdi precej precej visoka, ob obi?ajni vo?nji po Ljubljani in po obvoznici do slu?be (po omejitvah prakti?no) mi kuri 10,4 - 10,6. Za foro smo odklopli webasto, da vidimo, kaj bo. ?e kdo take ?udne izku?nje? Ne me je..., men je 2.3 bencinar "?rl" 8,5, ka ma? ti tank al kaj ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
adormi11 Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Pa ga kdaj vgasne? ali ti nonstop laufa-mislim skoz no? pa tak ?alo na stran - to je dosti previska poraba po moje je lahko edino DPF Citiraj
skiny Napisano 6. november, 2009 Prijavi Napisano 6. november, 2009 Mam en manj?i problem?ek. 3 leta (pravkar) stara M6 CD120. Vse lepo in prav, samo poraba se mi zdi precej precej visoka, ob obi?ajni vo?nji po Ljubljani in po obvoznici do slu?be (po omejitvah prakti?no) mi kuri 10,4 - 10,6. Za foro smo odklopli webasto, da vidimo, kaj bo. ?e kdo take ?udne izku?nje? Mam isti avto, isti letnik; V glavnem AC-130 km/h;Na roko poraba 6,5.... BC 7;V 2 leti nazaj sem imel 50% mestne vo?nje pa tut DPF-ja nism ?teku(ko se je pucu sm vozu v nizkih obratih) pa poraba ni bila nikol ve? kot 7.6LTko da mislm da ma? problem ?alMal obve??aj kaj je..... Citiraj
Andriy Napisano 10. november, 2009 Prijavi Napisano 10. november, 2009 To mislim da je res preve?, moja M6 je 2003 pa 170 kavalov, pa mam porabo od 6,5 do 7,5l/100km , na ra?unalniku mi pa ka?e 5,4l/100km A je mogo?e ?e pri komu tak?na razlika BC in dejanska? Citiraj
Aichi Napisano 11. november, 2009 Avtor Prijavi Napisano 11. november, 2009 Ja, to je pol res drek... Me prepri?ujejo, da mam te?ko nogo, kar lahk takoj odvrnem da ne. Z mojo imam od Lj do Kopra po avtocesti striktno po omejitvah po BC tam nekje med 6.4 in 6.6 (zelo rezervirana noga na gasu), s tem da z novo M6 GTA 140 sem se pa pripeljal tja ?e 5,3. Moram res na servis, ker mi je ?e par ljudi v ?ivo reklo, da mi skoz kuri DPF (lu?ka sicer ne sveti) Edin pripomba, da je avto dopolnil 3 leta zdaj in da ima 24k km. Citiraj
Dave Napisano 24. julij, 2010 Prijavi Napisano 24. julij, 2010 Aichi, kako se je ta zgodba kon?ala? Sam imam podoben problem na M6 CD136. Sem pa pred kratkim zamenjal merilnik pretoka zraka in zdaj opazujem. Citiraj
Alex Napisano 2. avgust, 2010 Prijavi Napisano 2. avgust, 2010 To mislim da je res preve?, moja M6 je 2003 pa 170 kavalov, pa mam porabo od 6,5 do 7,5l/100km , na ra?unalniku mi pa ka?e 5,4l/100km A je mogo?e ?e pri komu tak?na razlika BC in dejanska? Jaz.Sem se ?e igra?kal nekaj z nastavitvami,pa mi ne uspe.Je pa lepo gledati povpre?no porabo pri 150-160/uro 5,4 l. Citiraj
tomaz108 Napisano 2. avgust, 2010 Prijavi Napisano 2. avgust, 2010 jaz sem nastavil na +15% in mi zdaj ka?e 6,2 pri dejanski 6,5, prej mi je kazalo 5,6 Citiraj
jures Napisano 2. avgust, 2010 Prijavi Napisano 2. avgust, 2010 na Vag comu sem prek laptopa skalibriral, display 6,7, poraba.com 6,77 tiste stotinke so odvisne od tega al do roba tankas al sam da ven vrze Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Alex Napisano 2. avgust, 2010 Prijavi Napisano 2. avgust, 2010 na Vag comu sem prek laptopa skalibriral, display 6,7, poraba.com 6,77 tiste stotinke so odvisne od tega al do roba tankas al sam da ven vrze Ja,samo to je sejat. Kje si videl ,da so japonci natan?ni? Citiraj
Boss Napisano 2. avgust, 2010 Prijavi Napisano 2. avgust, 2010 Ja,samo to je sejat. Kje si videl ,da so japonci natan?ni? Glej ga Alex, ta novo ?estko si kup pa bo? mel ravno tolk to?en BC kot ga ima Jures na Seatu. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.