Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz mam že vse kupljene. To je res dobr, da lahko sam datum začetka veljavnosti izbereš.

33112_1.png

Napisano
pred 23 urami je Tilen5 napisal:

Čudno, da  letos še nobenega panika ne grabi...

Pozna se da je narod vse porabil in čaka novo nakazilo v februarju... Pa nikomur se ne da pozimi jajcati po avtocesti v kolikor nima nujnih zadev

Napisano

Kupit s prvo vožnjo po avtocesti, ko poteče. S tem počasi prestavljam....

• 10 mesecev kasneje...
Napisano
pred 46 minutami je Slivka napisal:

Za službena vozila bi rad preveril, do kdaj je veljavnost vinjete. Poskušam na https://evinjeta.info/ , pa mi javlja, da je DARS to prekinil. Je možno kje drugje to preveriti?

Ce sleds navodilo na tisti strani... pise takole: 

Priporočamo da jih pokličete na 01 51 88 350"povezava" vas veže direktno k operaterju, številka deluje 24/7, poveste tablico in dobite podatke o veljavnosti vinjete.

Sicer pa lahko tudi preko DARSove strani https://evinjeta.dars.si/selfcare/sl/dashboard/my-vignettes/assign-vignette ... Samo tam se moras prej registrirat in potem dodaj vinjeto tako, da vpises številko vinjete ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

• 4 tedne kasneje...
Napisano
dne 25. 11. 2024 ob 10:00 je Slivka napisal:

Za službena vozila bi rad preveril, do kdaj je veljavnost vinjete. Poskušam na https://evinjeta.info/ , pa mi javlja, da je DARS to prekinil. Je možno kje drugje to preveriti?

https://evinjeta.dars.si/selfcare/sl/check-validity/request

• Všeč 3
  • Hvala 2
Napisano
pred 42 minutami je sportman333 napisal:

Končno so sami nekaj spacali skup… 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Spet ena šelebajzerska posla s strani DARS-a... :nevem:

Zakaj? Razloži prosim. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Zakaj? Razloži prosim. :nevem:

Spet neka subjektivna odločitev uradnika, ki se odloči kakor se odloči in spet izogibanju plačilu kazni nekaterih, ki nimajo pravi časa kupit letno vinjeto. 😉

Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Spet neka subjektivna odločitev uradnika, ki se odloči kakor se odloči in spet izogibanju plačilu kazni nekaterih, ki nimajo pravi časa kupit letno vinjeto. 😉

Zakaj bi nekdo, ki AC uporabi samo enkrat, kupoval letno vinjeto? 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 24 minutami je Bini napisal:

Ta uradnik ima med drugim diskrecijsko pravico😉, tako da ni ravno tako kot pišeš😉

Napisano
pred 20 minutami je Bini napisal:

Ne vem, če si dobro prebral. Gre takole: nimaš vinjete, se spozabiš in zapelješ na AC. Ko si tam se spomniš, o fak, jaz pa nimam vinjete, zapelješ na bencinsko in kupiš tedensko. Kaj je tukaj razlika a si kupil vinjeto predno si zapeljal na AC ali potem, ko si tam že bil pri tem, da si se SAM spomnil na napako in s tem dokazal, da nisi hotel goljufati. DARS je v obeh primerih dobil plačano.

Drug primer je pa, da ravno tako nisi imel vinjete in da so to ugotovili šele ob pregledu s strani AC nadzornikov. V tem primeru se lahko smatra, da ni šlo za napako in da si hotel iti na srečo, mogoče ti pa rata. In tukaj pač ni milosti.

A vidiš razliko med obema primeroma? Saj veš, da znam oreng udrihat čez DARS, ampak meni se to zdi čisto pravilno in fer, da v prvem primeru ni kazni v drugem pa je. Veliko bolj nefer bi bilo, da bi DARS kaznoval za prvi primer in ga smatral enako kot drugega.

In verjetno ne gre za subjektivno odločitev posameznika ampak za dogovor znotrej DARS-a kako se postopa v določenih primerih. Ne Rok Snežičpri tem skoraj sigurno nima prstov zraven. 😉

33112_1.png

Napisano

Kako pa je to s sigurno kaznijo? A to nas zdaj vsakega kamere pregledajo, če so vinjete? Tam, ko jih ni, si težko predstavljam, da to deluje. Recimo neki kratki odseki med dvema ali tremi izvozi.

Napisano

Precej imajo pokrito in ko zapelješ na AC se strinjaš s pogoji uporabe AC, kjer tudi piše na tablah, da je AC pod video nadzorom promet spodaj pa podatki o tem kdo ga izvaja. Tko da ja, kazen se lahko izterja na osnovi posnetka tablice avta, ki ni imel plačane vinjete.

33112_1.png

Napisano

To mi je jasno in seveda se vozim z vinjeto. Pa tudi sliko za kazen sem že videl. Samo zanima me kako pogost je nadzor. Včasih so na bivših cestninskih postajah in izvozih kontrolirali z daljnogledi, če imaš vinjeto prilepljeno. Danes lahko pa to naredijo samo tam, kjer so kamere nad voznimi pasovi ali še kje drugje? Ker veliko kratkih odsekov, ki jih marsikdo uporablja za dnevne migracije, s tem ni pokritih.

Napisano

Pa a veš kateri so pokriti in kateri recimo ne... se splača reskirat za tistih 110€ letno? :nevem:

33112_1.png

Napisano

Imajo tudi škatle, ki jih postavijo …

IMG_4342.jpeg

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Ali ste opazili nove škatle na uvozih na avtoceste? Te naprave obljubljajo, da bodo prinesle več reda in nadzora, a ne gre za radarje, ki bi merili vašo hitrost. Z Darsa so nam pojasnili več...

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Pa a veš kateri so pokriti in kateri recimo ne... se splača reskirat za tistih 110€ letno? :nevem:

Ne, samo firbčen sem...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.