Grega_ Napisano 27. april, 2010 Prijavi Napisano 27. april, 2010 Danes se mi je pr?gala lu?ka za rezervo. Nato sem vozil ?e pribli?no 30 km (mestne vo?nje), nato pa sem ?el tankat. Spravil sem notri samo 55 litrov, s tem da sem ?e kar nekajkrat doto?il, ko mi je pi?tola ven vrgla. Ni mi jasno koliko je potem velika rezerva... ...bencin se tudi peni zato ven me?e, ko tanka? in ti ven vr?e, po?akaj malo in probaj spet doto?it. Verjetno pa je tudi ra?unalnik tako narejen da ko ti poka?e 0 km ?e ni ?ista ni?la. Rezerva je ponavadi za 100km, mislim da v navodilih za uporabo pi?e koliko je,samo se ni s tem za igrati, kot si napisal, ko se lu?ka pri?ge tankat. Citiraj
Alex Napisano 27. april, 2010 Prijavi Napisano 27. april, 2010 Po prevo?enih pribli?no tiso? kilometrih lahko res potrdim,da z novimi Pirelli 7 cinturato moja makina pije manj. Povpre?je vseh teh kilometrov po BC je 5,6l/100.Pa je ve?inoma bila avtocesta -kar dinami?no in pa natovorjena full.Gorivo-Petrol.Sem kar zadovoljen z dose?enim. Citiraj
Deeyan Napisano 27. april, 2010 Prijavi Napisano 27. april, 2010 To je preve?. Moja je pila 7-9 litrov, zdaj, ko dela ati relacijo na ?iht (3km v vsako smer) pa seveda ?e malo ve? ampak zdaj je itak delovni konj. Nvem lohk da je to tut zarad ?portnga filtra, bom dal po naslednjem tankanju nazaj originalnga gor pa bom vidu Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Symon Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 Nvem lohk da je to tut zarad ?portnga filtra, bom dal po naslednjem tankanju nazaj originalnga gor pa bom vidu Jaz sem imel vgradnega K&N. V bistvu je ?e vedno v avtu. Citiraj
Deeyan Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 js mam pa nekega ?ist obi?nega (sej si vidu na predstavitvi), pa je mo?no, da bi bla poraba ve?ja zarad tega, ker topel luft not ule?e? Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
x-layer Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 js mam pa nekega ?ist obi?nega (sej si vidu na predstavitvi), pa je mo?no, da bi bla poraba ve?ja zarad tega, ker topel luft not ule?e? Ko je meni pri 323f-ki tako posko?la poraba je bil kriv MAF senzor. Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
YavarYe X6V6 Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 Ko je meni pri 323f-ki tako posko?la poraba je bil kriv MAF senzor. Kar je ZELO pogosta napaka na BJ seriji. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Deeyan Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 Kar je ZELO pogosta napaka na BJ seriji. se prav, da tole pol za BA serijo ne velja? Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
YavarYe X6V6 Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 se prav, da tole pol za BA serijo ne velja? Ne ima druga?nega-po?asnej?ega-bolj?ega. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Ninja Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 Moja tudi povpre?no pije nekje 9,5 l, s tem da je 100% mestna vo?nja No mogo?e 99,9%. Zdej k mam pa (ja, ?e ) letne gume, bo pa ?e mi?ken manj. Citiraj
Deeyan Napisano 28. april, 2010 Prijavi Napisano 28. april, 2010 js mam pa 10% mestne vo?nje ostalo pa vse AC Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Deeyan Napisano 29. april, 2010 Prijavi Napisano 29. april, 2010 zdej sm menju sve?ke, tak da bomo vidl kaj bo, pa ajn?pric loputo sm spucu. Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Alex Napisano 5. junij, 2010 Prijavi Napisano 5. junij, 2010 Zadnji tank,ve?inoma mestna vo?nja 7,5l/100.Zanimivo pri tem pa je,da je BC kazal povpre?no porabo 6,3 l/100.Niti ni tako veliko odstopanje. Citiraj
tomaz108 Napisano 5. junij, 2010 Prijavi Napisano 5. junij, 2010 Zadnji tank,ve?inoma mestna vo?nja 7,5l/100.Zanimivo pri tem pa je,da je BC kazal povpre?no porabo6,3 l/100.Niti ni tako veliko odstopanje. meni je pri zadnjem tanku, 80% avtocesta, BC kazal 5,6, dejanska poraba 6,3. Se da ra?unalnik kje nastaviti, ko bi vsaj preostale km pravilno kazal, ne pa da mi ka?e 300km in sveti lu?ka. Citiraj
Alex Napisano 5. junij, 2010 Prijavi Napisano 5. junij, 2010 meni je pri zadnjem tanku, 80% avtocesta, BC kazal 5,6, dejanska poraba 6,3. Se da ra?unalnik kje nastaviti, ko bi vsaj preostale km pravilno kazal, ne pa da mi ka?e 300km in sveti lu?ka. Smo ?e ugotovili,da je ta na? BC bolj kot novoletne lu?ke-ve? ali manj za okras...in da nas dela ?iv?ne. Citiraj
KAALman Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 BC na 6kah prej?nje generacije je v glavnem neto?en zaradi dodatnega grelca... ?e je vreme lepo in ves ?as toplo, ?tevec la?ej le 2-3 dcl/100km ali manj, kar niti ni tako dosti na majskem dopustu so bile v glavnem dolge relacijske vo?nje in je dejansko stanje od BC-ja odstopal le za 1dcl... in to na dveh rezervoarjih goriva pozimi pa razlika pride tudi do 6dcl/100km, lahko tudi ve?, ker pa? ra?unalnik ne ve, koliko goriva potegne Webasto med tem ko greje vodo za hitrej?e ogrevanje motorja... ?e posebej se ta razlika ob?uti, ?e se z avtom dela veliko kratkih vo?enj s hladnim motorjem... in ja, tudi na bencincih Mazde in ostalih znamk je kar podobno, hitro pride razlika do 2-3dcl/100km BC je pripomo?ek, in se nikakor ne gre zana?ati nanj ... pi?e tudi v navodilih Citiraj LP KAALman
KAALman Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 evo... Nastavitev potovalnega ra?unalnika na M6 GG/GY Citiraj LP KAALman
Alex Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 evo... Nastavitev potovalnega ra?unalnika na M6 GG/GY Bo treba probat to nastavit.Samo ne vem koliko moram vnesti noter,ker meni la?e kot la?njivi kljukec-ogromno.Par tankov bom spremljal "laganje" in ?ele na osnovi povpre?ne vrednosti vnesel popravek. Druga?e pa THX za navodila,KAALman.Sem jih imel samo sem jih zbrisal. Citiraj
KAALman Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 Bo treba probat to nastavit.Samo ne vem koliko moram vnesti noter,ker meni la?e kot la?njivi kljukec-ogromno.Par tankov bom spremljal "laganje" in ?ele na osnovi povpre?ne vrednosti vnesel popravek. Druga?e pa THX za navodila,KAALman.Sem jih imel samo sem jih zbrisal. baje da funkcionira tak: nastavitev prvi?: 6l/100km +15% = 6,9nastavitev drugi?: 6,9/100km +15% = 7,935 dodatek 15% je baje vedno na obstoje?o vrednost... ne vem... jaz sem neko? davno nazaj probal, pa nisem vide neke posebne razlike ampak ?koditi ne more Citiraj LP KAALman
Boss Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 Ma? kar prav glede grelca saj so odstopanja pri bencinski precej manj?a od dieselskih. Pri novi 6-ki Mk II je izra?un na BC-ju v obmo?ju+/- 1dcl. Kot sem nekje prebral naj bi dodajal tudi porabo grelca in sicer na tak na?in, da pri?teje ?e porabo grelca na uro in pomno?i s ?tevilom ur, ko je ta deloval. Zanimiv je tudi DPF saj to porabo pri novih Mazdah lepo vklju?uje v skupno porabo medtem, ko recimo pri VW Golfu ravno tako s filtrom tega niso znali upo?tevati tako, da ka?e porabomanj?okar za 0,5 do 1 litra manj kot je res. Se pravi, ?e kdaj ob ?anku poslu?ate kakega zagri?enega Golfa?a z novim dieselskim Golfom, da ima porabo 5 litrov lahko mirne du?e dodate ?e skoraj liter, da bo realno. Povpre?na poraba mojih dieslov na poraba.com pa o tem mitu kolk so VW-ji ?parov?ki : M6 2.0 GTA 2008 6,52 l/100km M6 2.0 Evo II 2004 6,52 l/100km Golf V 1.9 2004 6,73 l/100km Golf VI 2.0 2009 6,68 l/100km Citiraj
LabiGT Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 sam izgleda, da golfa vozis drugace oz. po drugacnih poteh... ker pri meni je bla razlika med golfom in mazdo 1 liter v prid golfa Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Boss Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 Deloma dr?i, da poti niso enake ampak spet ne toliko da bi bila taka razlika v porabi - so pa omejitve enake in na?in vo?nje tudi. Golf izgublja v primerjavi z Mazdo zaradi ?ibkej?ega motorja (ob?utno manj navora) in manjkajo?ega grelca, ki pozimi ne ogreje motorja tudi po ve? kot 5km vo?nje. Primerjava na enaki cesti pa je sicer v prid Golfa zaradi manj?e te?e tako, da je ni?ja pri Golfa le cca 0,3 do 0,5 litra. Liter razlike je le v teh. podatkih ampak realnost je nekaj ?isto drugega zato govorim, da ni ?parov?ek. Citiraj
LabiGT Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 ne vem, meni je v nemciji porabil vedno okoli 6.5 mazda pa 7.5 voznja 150-160 konstantno po avtocesti Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Boss Napisano 6. junij, 2010 Prijavi Napisano 6. junij, 2010 Jaz se ne vozim tolk hitro in ti ?ist verjamem. Pri normalno me?ani vo?nji, ko se vozim ve?ino na najve?jem navoru pa je razlika bistveno manj?a. Pa ?e to je verjetno tudi del vzroka, da ima Mazda 6 pred letom 2005 5 prestav in pri 150-160kmh 3000-3200 obratov, kar je precej nad najbolj ugodnim navorom. Nova 6ka ima pri tej hitrosti v 6. prestavi 2500-2700, kar je veliko bolj ugodno. Golf s 6 ali 5 stopenjskim menjalnikom ima tudi 2500-2700 obratov pri tej hitrosti. Citiraj
jures Napisano 7. junij, 2010 Prijavi Napisano 7. junij, 2010 Jaz sem z magic box sedaj na 5.0, lahkop bi sel se nizje.... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.