jstdoma Napisano 18. oktober, 2016 Prijavi Napisano 18. oktober, 2016 hec je bil, ker ne vem kaj je bistvo slike? to da ima porabo 0.0? seveda ?e je dal nogo iz gasa...glih to ja, ker do sedaj pri tem avtu tega ?e nisem do?ivel 2 Citiraj
Jest Napisano 19. oktober, 2016 Prijavi Napisano 19. oktober, 2016 sej vecina evropskih avtov ga imajo na desni Citroen C3 ga ima na levi (ja vem, napisal si "vecina") Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
jures Napisano 22. november, 2016 Prijavi Napisano 22. november, 2016 Prvih 922km na zimakih je 2 tonski avtobus prevozil z 7,1. Kar je zopet pozitivno glede na voznje... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Civic Napisano 22. november, 2016 Prijavi Napisano 22. november, 2016 Cx 3: 120 - bencin: ko od?tevanje dnevnega ?tevca dose?e ?e 50 km grem na BS in ponavadi nato?im 42 l. Do tega momenta imam prevo?enih cca 650 km - BC pravi 6,3, ro?ni izra?un pa pribli?no 2 dcl ve?. Pot pa ve?inoma D? - BTC - Vi? (Lj.) in po isti poti domov in popoldan okolica D?. Zaenkrat po 13000 prevo?enih km zadovoljen; tako s porabo kot z vsem ostalim. Citiraj
jures Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Avtobus se odlicno pocuti na zimakih. Zadnji poln tank. Pe? izra?un 6,8. Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Alex Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Avtobus se odlicno pocuti na zimakih. Zadnji poln tank. Pe? izra?un 6,8.Pri meni pa z zimaki in Webasto vsak dan -zadnji tank okroglo 8. Citiraj
SpEkTr Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Pri meni zadnji tank 6,89 ob dejstvu da: - PowerBox je ?e nekaj ?asa na srednji nastavitvi, kar se pozna par dcl - vsak dan webasto (v?asih tudi 2x na da) :-) - bolj ali manj primestno jajcanje Citiraj
jures Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Ampak nafta za predgretje masine se skompenzira z manjso porabo po vzigu Itak pa ga tudi meni kuri webasto (po vzigu)Je pa tale moja slika zanimiva. Ker sem startal z rezervo od doma se webasto ni prizgal (varnostna politika VAGa...), sem peljal mulce v solo, po obvoznici in skupaj ene 20km, tankal na Smartinki in vidim da se je segrel komajda na ene 50-60C Z webastom pa par minutAja pa preden se najde kak natancen matematik, avto nima 90L tank, vmes sem dotocil tocno 20L v Zagrebu da sem kune potrosil Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
SpEkTr Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Ja se kompenzira, samo je poraba ?e vedno vi?ja z webastom, kot brez. Taka so moja opa?anja. Ko neham kurit webasto ponavadi pade...Vmes mi neki ?asa ni deloval recimo, se spomnim da je bila kar 3-4dcl manj?a poraba.Aja ?e to, fora pa je, ?e ti zjutraj laufa webasto pol ure, in ima? vklju?eno ?e ventilacijo v kabini, gre en kup toplote v ni?. ?e ventilacijo seveda ugasne? , je avto skoraj v polovi?nem ?asu ?e ogret ..no voda je ogreta skoraj na delovno temperaturo, kar v primeru da deluje ventilator temu ni tako... Se pravi, ?e bi vedno izklapljal ventilacijo, bi se dalo ?e pr?parat No sicer je pa to comfort, tko da lih na te dcl ne gledam. Citiraj
jures Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Normalno da ventilacija odvaja toploto, to je njen namen, da jo odda v kabino in na sajbo Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Mraušk Mčk Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Z elektri?nim gretjem zicev, zraka za ogrevanje kabine in el. gretjem prednje ?ipe webasta kar se udobja ti?e skoraj ne rabi?, fali pa glavna stvar - ogrevanje ma?ine. So pa to trije konkretni el. porabniki in poraba goriva v ta namen ziher ni zanemarljiva. Meni avto pozimi kuri pribli?no enako kot poleti ker sem odvisen od hitrosti premikanja drugih in pozimi je ta manj?a. Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
SpEkTr Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 Saj webasto ti delno ogreje ma?ino. Delno, olje je mogo?e malenkost ali pa tudi ne topleje. Ampak ?e voda kro?i po sistemu, neko predgretje motorja potem je. Ni pa to seveda, da bo? na polno po gasu zjutraj... Citiraj
Mraušk Mčk Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 To bi morali imet avti enako kot nekateri agregarti - 220V elektri?ni grelec v karterju, pa bi iz doma?e gara?e lahko zapeljal s toplo ma?ino (samo iz vti?nice ga nebi smel pozabit iz?tekat). 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Slivka Napisano 6. december, 2016 Prijavi Napisano 6. december, 2016 To bi morali imet avti enako kot nekateri agregarti - 220V elektri?ni grelec v karterju, pa bi iz doma?e gara?e lahko zapeljal s toplo ma?ino (samo iz vti?nice ga nebi smel pozabit iz?tekat). Ja, dobi? primerke, ki na bencinski pozabijo cev za to?enje "iz?tekat", pa kar potegnejo... Mislim, da se malo komplicira, potem je pa avto edina stvar, s katero se ima ?lovek ?as ukvarjat. ?ivim v hribih, pa avtomobili velikokrat pre?ivijo no? zunaj in tudi ?e so v gara?i, je ta lo?ena od hi?e in nima gretja - torej je v gara?i enaka temperatura kot zunaj. Pa nimamo vebasta, pa nimamo grelcev. ?e je avto res avto, potem te?e. Brez te?av. ?e je pa rena, je pa rena in je na servisu ve? kot pri nas na dvori??u. ?e pa res po?teno stisne mraz, pa malo bencina v nafto. Mislim pa, da v tem primeru niti webasto ne bi pomagal... Tudi na koncu vo?nje naj bi se motor pustilo malo pri miru, da se turbina ohladi, druga?e jo pobere. Ko prigonim na vrh hriba, obrnem klju? in naj se hladi. Ne kompliciram in ne delam znanosti. Pa avtomobili te?ejo. Do zdaj ?e nobena turbina ni krepnila. Citiraj
izacus Napisano 7. december, 2016 Prijavi Napisano 7. december, 2016 To bi morali imet avti enako kot nekateri agregarti - 220V elektri?ni grelec v karterju, pa bi iz doma?e gara?e lahko zapeljal s toplo ma?ino (samo iz vti?nice ga nebi smel pozabit iz?tekat). V Skandinaviji sem videl tega kar precej - sever ?vedske itd. imajo parkiri??a pred bloki ?tekarje za to da ljudje vklapljajo grelnike blokov za resne zime. Nekako tkole zgleda: Citiraj
izacus Napisano 7. december, 2016 Prijavi Napisano 7. december, 2016 Moja 3 druga?e resno ne mara zimskega jajcarjenja po Ljubljanskih kolonah: Citiraj
Slivka Napisano 3. januar, 2017 Prijavi Napisano 3. januar, 2017 Na? minibus v enem letu naredil 25.730 km in skuril 1692,78 litrov nafte. Torej 6,58 litra na 100 km. Citiraj
jures Napisano 3. januar, 2017 Prijavi Napisano 3. januar, 2017 Avtobus 2016 = 46.890 km skupna povprecna 6,7 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
SoulMan Napisano 4. januar, 2017 Prijavi Napisano 4. januar, 2017 Pa ?e en neavtobus s temu primerno porabo... 41.971 kilometrov, povpre?na poraba 5,87. Poraba po ponudnikih goriva:Petrol: 5,91OMV: 6,03MOL: 5,72 Citiraj
Slivka Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Napisano 9. marec, 2017 Danes me je pa kar malo stiskalo... Kakorkoli, ko sem pri?el na ?rpalko, je bilo stanje tako: Na blagajni pa potem tako: ?e torej malo prera?unam, je na? minibus pokuril 6,3 evra na sto kilometrov. Pri tem se vpra?am, kaj sploh ?e ostane zaplinjenim... Razen sitnosti, ?e jim po?i guma... Citiraj
Z M A J Napisano 10. marec, 2017 Prijavi Napisano 10. marec, 2017 Danes me je pa kar malo stiskalo... Diapozitiv1.JPG Kakorkoli, ko sem pri?el na ?rpalko, je bilo stanje tako: Diapozitiv2.JPG Na blagajni pa potem tako: Diapozitiv3.JPG ?e torej malo prera?unam, je na? minibus pokuril 6,3 evra na sto kilometrov. Pri tem se vpra?am, kaj sploh ?e ostane zaplinjenim... Razen sitnosti, ?e jim po?i guma... Heh, gumo imamo kar seboj, kot tud ostalo obvezno opremo in ce mi A3 potrosi lahko tud le 7.6 LPG na 100km, pa cena cca.60 (vozim p severu EU), verjemi da OSTANE za kak kafe ali sendvic vsakih 100km. Mi pa toliko vec ostane, ko se zacne diesel 'zabava' na delih, ki jih bencinci ne premorejo! Torej vracam zogico; kaj preostane dizlerjem? 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Slivka Napisano 11. marec, 2017 Prijavi Napisano 11. marec, 2017 Primerjati nizek Audi A3 in visoko Mazdo 5, ki ima precej ve?ji zra?ni upor in dva sede?a ve?... No, zakaj pa ne. Kakorkoli, spra?uje?, kaj preostane dizlarjem? Ja, ?ogica! Saj si sam napisal, da jo vra?a?... Citiraj
Katjaa Napisano 11. marec, 2017 Prijavi Napisano 11. marec, 2017 Moja je sedaj pozimi tudi zelo pridna in je poraba dobrih 6 litrov. Je pa res, da se tolk vozimo zadnji mesec, da tankamo vsak teden! Citiraj
Mraušk Mčk Napisano 11. marec, 2017 Prijavi Napisano 11. marec, 2017 ?ehinja ima trenutno povpre?je 6,3. Za 4wd in avtomatika niti ni tako slabo. Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
SoulMan Napisano 12. marec, 2017 Prijavi Napisano 12. marec, 2017 Moja je sedaj pozimi tudi zelo pridna in je poraba dobrih 6 litrov. Je pa res, da se tolk vozimo zadnji mesec, da tankamo vsak teden! Realno ali po BC? Tele ?estice namre? zelo rade la?ejo in to ne ravno malo... Moja trdi, da se zadovolji s 5,3l/100 km, ampak ji ne morem dopovedat, da sva realno nekje na 6,0... Kar je vseeno po moje dober rezultat, kljub temu, da ima v svojem repertoarju cca. 95% AC, preostanek pa regionalke in mesto. 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.