-
Zadnja sporočila
-
Po cca. dvanajstih letih mi je uspelo za "normalno" ceno "ukrasti" rumeno-oranžnega Sony ICF-111 med poznavalci ljubiteljsko imenovan Sony Sports 11 (da 11 ne 111😄)....en od "svetih gralov" med zbiratelji takšne tehnike. Gre za to-dva ICF-111 že imam-enega praktično perfektnega...celo z "mint" paščkom za nošenje...,in drugega za rezervne dele,kateremu manjka bajonetni čepek baterijskega prostora...a ima tisto,kar je med zbiratlji zelo iskano-vsa tesnila ohišja vključno z "rak rano" tega modela-mehasto tesnilo vklopnega stikala. Tega drugega sem razstavil,in čaka za donacije🧐. In ta dva radija sta seveda v klasični "military-olivno zeleni" verziji. A obstaja še siva (ni tako iskana) in rumeno-oranžna (zelooo redka in zelo iskana)....in točno takšnega sem iskal.... Ta varijanta kadar pride na eBay jo razgrebejo,in zmeraj gre za 200-250€+...toliko ne dam...in sem 12 let čakal na pravi trenutek... In pride ta For parts - 1971 Rare Orange Sony Vintage Radio ICF 111L Sport 11 Outdoor WWW.EBAY.DE Portable Outdoor Radio AM/FM. The sale takes place as spare part carrier/defective to hobbyists. The item is located in Germany... ...in nisem nič cinkal,da mi ga kdo pred očmi ne "spelje"...takoj v košarico in sem vzel😄 In včeraj prišel-je v zelo dobrem stanju glede na to,da je star cirka 53 let. Deluje,je v dobrem kozmetičnem stanju...manjši problemčki,a nič nerešljivega...itak komplet očistiti itd...a osnova je TOP. Sprejem-top,glasnost top,osvetlitev dela,razen osvetlitve skale glasnosti 8ni problem,k imam rezervo),prostor za baterije "v deviškem stanju"brez sledi korozije ali baterijske kisline (zelooo redko),čepek brez korozije (je zelo pogosto čisto zarjavel)....antena v dobrem stanju,čeprav ne perfektna...vijaki že malce rjavijo,a to ni problem-se da urediti in na novo nikljati...skratka-klasična restavratorska opravila,in bo zelo vpadljiv član moje zbirke...se mi kar smeje😄 Še nekaj o samem radiju za tiste,ki jih zanima. Zelo kvalitetno narejen t.i. Solid State radijo z izjemno dobrim sprejemom in en prvih z AFC (automatic frequency control) avtomatsko fino nastavljanje na točno frekvenco (to vezje deluje BP). Je kompletno zatesnjen in odporen na vremenske vplive (značilni logo kapljice za napisom All Weather). Tehnično je "poseben",ker je to en prvih,če ne celo prvi radijo,ki je uporabljal LED-diodo...in to ne v vlogi diode,ampak kot indikator skale poleg črte skale in indikator jakosti sprejema-boljši je sprejem,močneje sveti....glej prilogo-video,kjer se jo lepo vidi,in test osvetlitve skale. Sports 11 ICF-111B Radio Sony Corporation; Tokyo, build 1971 ?? |Radiomuseum.org WWW.RADIOMUSEUM.ORG Sports 11 ICF-111B Radio Sony Corporation; Tokyo, build 1971 ??, 17 pictures, 18 schematics, 12 semiconductors, Japan, tubes, Broadcast... VID_20241106_112928.mp4
-
Holob si je s temi bojlerji dokončno zagotovil dlovo v pitiki. Ta vlada je že bivša. Upam samo, da ne bodo zdravstva in vsega ostalega potopili do bridkega konca. Do že naredili nepopravljivo škodo povsod, kjer so se česa dotaknili.
-
To je to... Veliko dima in malo ognja. Kot s bojlerji, isto. Ljudje so par dni popizdevali, sedaj pa je glavna tema - volitve v usa. Karavana gre naprej...
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.