alien12 Napisano 5. maj, 2010 Prijavi Napisano 5. maj, 2010 Lp! Forum spremljam sicer ?e nekaj ?asa, zdaj pa bo po?asi nastopil ?as za nakup novej?ega in predvsem ve?jega avtomobila za familijo. Z ?eno se odlo?ava med Mazdo6, Ford Mondeotom in Peugeotom 307/407, seveda v karavanski izvedbi.Seveda je hudi? najt denar, tak da je zgornja meja 7k ?, diesel, ne preko 100KW, letnik pa najmanj 2003 in ne preko 200kkm prevo?enih. Po ogledu ponudb so v o?ji izbor (koliko ga sploh je, ker se jih ne prodaja veliko) pri?le tele: 1. Avtotehna Vis 2. Avto Poljane 3. Avto Elite Zdaj o Avto elite sem prebral ?e nekaj ne ravno lepih besed, tak da .... Je pa zanimivo to, da za tak?en denar dobi? recimo ?e Forda ali Pugija l. 2005/06. Tak da kr dr?ijo ceno, vendar imet 2-3 leta mlaj?i avto pa tud ni pes. Pozna kdo mogo?e katero od teh ali ve za kak?no bolj?o ponudbo? Koliko stane veliki servis na poobla??encu? Vem za nekatere napake kot je rja, webasto kadi, crknjen motor?ek za nastavitev lu?i, je ?e kaj na kar je treba bit pozoren? Hvala za mnenja in ?e nisem v pravi temi naj moderator prosim prestavi. Citiraj
Z M A J Napisano 6. maj, 2010 Prijavi Napisano 6. maj, 2010 Poskusi dobit tak?nega brez DPF filtra, ker z njim imajo mazde kar nekaj te?av (ne vem to?no od kerga letnika so jih vgrajevali v dizle Mazde6)! Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
alien12 Napisano 6. maj, 2010 Avtor Prijavi Napisano 6. maj, 2010 Kolko vem, majo novej?i letniki od 2006 naprej ta filter in tudi 6 prestav ampak za kaj takega tako ali tako zmanjka ???. Os ?ene stric ima M6 karavan, tak da neke osnove so mi znane. Potreboval bi mnenje o zgoraj navedenih mazdah/prodajalcih. Citiraj
James Napisano 6. maj, 2010 Prijavi Napisano 6. maj, 2010 Kar se ti?e cene velikega servisa pri poobla??encu, sicer cene ne vem, ampak glede na to, da avto ni ve? v garanciji, bi bilo smotrno opraviti servis pri kak?nem popoldancu. Bo cena najmanj dvakrat cenej?a. Citiraj
LabiGT Napisano 6. maj, 2010 Prijavi Napisano 6. maj, 2010 prva in druga nista kupljena v slo tretja pa je res TE oprema Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Boss Napisano 6. maj, 2010 Prijavi Napisano 6. maj, 2010 Druga je prodana. Labi: kako pa ve? kera je Slo in kera ni razen, da prodajalec to napi?e v opis? Citiraj
alien12 Napisano 6. maj, 2010 Avtor Prijavi Napisano 6. maj, 2010 Druga je prodana. Labi: kako pa ve? kera je Slo in kera ni razen, da prodajalec to napi?e v opis? E to sem mislil tud jaz vpra?at? Ono sem mislil it danes po slu?bi pogledat pa vidim, da je prodana Citiraj
Ploki Napisano 7. maj, 2010 Prijavi Napisano 7. maj, 2010 v prometnem pise datum, drzava in registrska od prve registracije edit: jeba je pa ce ni prometnega mislim pa da bi na eni od nalepk pod vrati tut moralo pisat.. Citiraj
alien12 Napisano 9. maj, 2010 Avtor Prijavi Napisano 9. maj, 2010 V bistvu je tak ve?ina M6 pripeljanih iz Italije, kar me niti toliko ne moti, ker so ponavadi bolje opremljene, glede zgodovine avta pa te tak lahko vsak, ki ma malo vez na kakem servisu nat*****. Kak?no je pa va?e mnenje o preostalih 2 kandidatih/prodajalcih. Pa ?e ena OT: ne morem verjet, kak mazdice dr?ijo ceno! Za 7k ? komaj dobi? l.04, medtem ko mondeote za tak denar, l.06 ?aflajo. Citiraj
Gustav Napisano 10. maj, 2010 Prijavi Napisano 10. maj, 2010 Pa ?e ena OT: ne morem verjet, kak mazdice dr?ijo ceno! Za 7k ? komaj dobi? l.04, medtem ko mondeote za tak denar, l.06 ?aflajo. morda ta stare.... Pri novej?ih pa tko pu?i? da je veselje. Jaz moje ne morem za 15 prodat, pa me je ko?tala 18, vozim jo pa eno leto.... Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
Boss Napisano 10. maj, 2010 Prijavi Napisano 10. maj, 2010 morda ta stare.... Pri novej?ih pa tko pu?i? da je veselje. Jaz moje ne morem za 15 prodat, pa me je ko?tala 18, vozim jo pa eno leto.... Ker letnik pa je sploh tvoja? Citiraj
adormi11 Napisano 10. maj, 2010 Prijavi Napisano 10. maj, 2010 morda ta stare.... Pri novej?ih pa tko pu?i? da je veselje. Jaz moje ne morem za 15 prodat, pa me je ko?tala 18, vozim jo pa eno leto.... se pravi, da si jo predrago kupil Citiraj
Gustav Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 se pravi, da si jo predrago kupil jst to neb tko formuliral.... v danem trenutku je bila za 2500? cenej?a kot so bile slovenske z manj opreme. So pa jasno da, cene padle v tem ?asu in to drasti?no. Celo golfom. ne mor? verjet. Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
tomaz108 Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 A mogo?e kdo ve, od katerega letnika naprej imajo Mazde 6 DPF? A obstaja Mazda 6 s 6. prestavami brez DPF? Citiraj
Boss Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 A mogo?e kdo ve, od katerega letnika naprej imajo Mazde 6 DPF? A obstaja Mazda 6 s 6. prestavami brez DPF? Facelift prve generacije M6 od sredine leta 2005. Ne. Citiraj
tomaz108 Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Facelift prve generacije M6 od sredine leta 2005. Ne. Se pravi, tale je po vsej verjetnosti DPF? ?koda. Citiraj
Boss Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Ta je ?e z DPF. A ma? ve?ino kratke vo?nje, da te je DPF-ja strah? Z izbolj?anim SW so ve?ino te?av odpravili in ?e ima? dnevne relacije dalj?e od 15km v kosu ne bi smelo biti te?av. Citiraj
tomaz108 Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Ta je ?e z DPF. A ma? ve?ino kratke vo?nje, da te je DPF-ja strah? Z izbolj?anim SW so ve?ino te?av odpravili in ?e ima? dnevne relacije dalj?e od 15km v kosu ne bi smelo biti te?av. imam dnevno 100km avtoceste in cca 15 km mestne vo?nje. Ne bi si preve? life kompliciral s kak?nimi dragimi servisi, pove?evanjem nivoja olja, ?i??enjem filtra, morenjem motorja.... I??em zanesljivega karavana z majhno porabo, ?im manj?imi stro?ki in pod 100k prevo?enih. Najraje bi imel bencin 1.8 ali pa 2.0 + vgradnja plina, samo ni velike izbire med rabljenimi. Citiraj
Boss Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Ti sicer si kandidat za diesla tud z DPF filtrom ne bi smel imeti nobenih te?av, ampak tud tole s plinom je dobra izbira. Moj namig i??i raje 2.3 motor, da bo zadovoljstvo popolno. Citiraj
tomaz108 Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Ti sicer si kandidat za diesla tud z DPF filtrom ne bi smel imeti nobenih te?av, ampak tud tole s plinom je dobra izbira. Moj namig i??i raje 2.3 motor, da bo zadovoljstvo popolno. Kak?na pa je razlika pri vzdr?evanju mazde z DPF in brez? Ne spoznam se dobro, sam ko vpi?em v google mazda dpf, se mi javi en kup zadetkov z problemi, ki jih imajo. Kako se pa izka?e v praksi z novim SW? Citiraj
Boss Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Olje je dra?je, ampak se da pomagat - kupi? ga tam kjer je ceneje namesto na servisu. Ostalo je enako kot brez DPF. Autobild, je imel na na testu Mazdo5 z DPF-jem in so naredili 100.000km brez najmanj?ih te?av tako, da je ?e danes na 2. mestu vseh supertestov te revije. Je pa res, da v za?etku je bilo kar nekaj te?av ampak predvsem tistih, ki so imeli kratke vo?nje. ?e sem prav sli?al so imeli prej tako, da se je regeneracija spro?ila ?ele, ko je bil DPF filter dovolj ogret kar lahko pomeni ?ele po 10km vo?nje tako, da se le ta ni uspel o?istit, ?e so bile vo?nje dolge 15km ali manj. Z novim SW naj se na to ne bi ?akalo in se za?ne regeneracija dogajat prej, kar sicer pomeni, da bo malo dlje trajala ampak se ve?ina te?av s tem odpravi. Problem tako ostanejo le ?e Mazde tistih, ki imajo pogoste zaporedne zelo kratke vo?nje (vrtec, trgovina, ?iht pred nosom). Citiraj
tomaz108 Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Hvala za odgovor, kako je pa z pove?evanjem nivoja olja? Kaj pa poraba goriva je ve?ja? Citiraj
Boss Napisano 11. maj, 2010 Prijavi Napisano 11. maj, 2010 Imel sem obe M6 Diesel staro z 121KM brez filtra in zdaj imam novo z 140KM s filtrom DPF. Poraba je pri obeh enaka skoraj do desetinke decilitra. Tisto kar nova porabi nafte ko regenerira filter, prihrani zaradi bolje nastavljenega motorja, ki je na?eloma var?nej?i. Z oljem je pa takole. Prvih 20.000km sem izredno pazil, da ?e se je izvajala regeneracija, da nisem ugasnil motorja ampak sem ?el ?e en krog, da se je postopek zaklju?il. Povi?anja nivoja olja ni bilo. od 20.000 do 40.000 sem nehal paziti na to in sem ugasnil motor tudi, ?e se je regeneracija izvajala. Olja je bilo na koncu za cca 2cm na merilni palici nad oznako polno. Dovoljeno je cca 5cm, kjer se nahaja oznaka X. Se pravi - ve? ko bo prekinitev regeneracije in da se bo motor vmes ohladil bolj bo olje naraslo. Pa? mal kontrolira? in ?e naraste prece? (kar na tvoj re?im vo?nje dvomim, da bo problem) gre? pa zamenja? olje pred predpisanim intervalom. Sicer je stro?ek ampak ni pa to nere?ljiva uganka. Citiraj
Gustav Napisano 12. maj, 2010 Prijavi Napisano 12. maj, 2010 Ker letnik pa je sploh tvoja? moja je avgust 2007. Takrat, ko sem kupoval jih ni bilo. Imel so eno crno brez vse opreme za 18 k, potem jo je imel pa se avtorent za 17500. Pa se ene dve nesprejemljivi sta bili na voljo. V GER sem jo dobil pa za 16300, plus davek, pa smo bili nekje na 17500. Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
Boss Napisano 12. maj, 2010 Prijavi Napisano 12. maj, 2010 Sej ti no?em pamet solit sam 15 je kar precej previsoka cena... realno je tvoja vredna dobrih 10k? mrbit 11k? pa ?e kakega evra ?ez, ?e je res lepa pa manj kot 100kkm. Ko sem bil jaz prisiljen svojo prodajat konec avgusta 2008, ko je bil avto star slabe 3 leta in 9 mesecev sem zanjga komaj po pogajanjih dobil 10,5k? pa je bila oprema Evo II 138.000km in ohranjena v nulo + nadgradnja webasta in daljinski vklop le tega. tvoj je sicer cca leto mlaj?i samo v tem ?asu se je zgodila recesija/kriza pa ?e nov model je ?e nekaj ?asa na trgu tako, da starim cena ?e dodatno pade in pa? s tem se je za sprijaznit. Je pa najbolje ni? prodajat pa vozit kar ima?, ker to je v tem trenutku najmanj?a zguba. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.