robz Napisano 15. november, 2016 Prijavi Napisano 15. november, 2016 A naj bi avtooptiki postavil tudi diagnozo glede podvozja ali ti v vsakem primeru naredi, samo da svoj dnar pokasira? avto mi vlece v desno pa nevem kje naj zacnem Citiraj
Husky1290 Napisano 7. marec, 2021 Prijavi Napisano 7. marec, 2021 Ker je tema že odprta bom vprašal kar tukaj. Kateri vulkanizer bi v LJ in okolici znal narediti vrhunsko optiko in da sproti še kaj pove in svetuje? Za ceno mi je vseeno, hočem samo da se stvar porihta kot je treba. 1 Citiraj
Damijani Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 Edi Bučan, tacen Dela na vrvice in nastavitve po želji. Že ves čas vozim samo k njemu. 1 1 1 Citiraj
Alex Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 Pred eno uro je Damijani napisal: Edi Bučan, tacen Dela na vrvice in nastavitve po želji. Že ves čas vozim samo k njemu. Pa kolikokrat si že naredil optiko? 🤔 1 Citiraj
Boss Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 Na vrvice - a resno? leta 2021? Jaz sem že 25 let nazaj to dal delat elektronsko. 1 1 Citiraj
Bini Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 Kaj počnete z avti, da rabite optiko? 2 Citiraj
Husky1290 Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 (urejeno) Menjamo fedre in jahamo robnike 😄 Morda še kakšen, ki dela elektronsko, ampak da se vseeno posveti zadevi? Popravljeno 8. marec, 2021 od Husky1290 1 Citiraj
Damijani Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 Optiko delam preventivno vsako leto. V teh dneh, ko porihtam Mazdico, gresta oba avta s5 na optiko. Če se pojavi odstopanje se takoj ve, da je nekaj na podvozju v slabem stanju. In tako lahko predčasno rešiš problem z bistveno manj stroški. @Boss, dobra optika se dela ročno, vrvica in meter. 2 Citiraj
Shrek Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 Če se zna... Takih je malo, so pa še... 1 Citiraj
Damijani Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 (urejeno) In največji paradoks je, da računa precej manj, kot vsak, ki dela z aparaturami. In če optika z aparaturo ni OK, glede obnašanja avta, vendar so vsi parametri znotraj toleranc, so mrzli. Ker se nikomur ne sanja, kako ročno korigirati in odpraviti anomalije. In praktično bi to lahko vsak naredil doma. MEre, tehnični podatki podvozja, se najdejo na spletu, vsakdo ima meter, površino kot jo zahteva parkiran avro, vrvico in gasa. Vse ostalo je samo matematična geometrija. Zadeva pa zahteva veliko merjenja in še več časa. In ne, predno kdo vpraša, jaz se tega ne bi lotil doma. Zaradi porabljenega časa. Popravljeno 8. marec, 2021 od Damijani pozabil dopisati... 1 Citiraj
Boss Napisano 8. marec, 2021 Prijavi Napisano 8. marec, 2021 No sej jaz sem to 2x pred mnogimi leti sam delal na Wartburgu. Sicer sem si izdelal pripravo iz desk. Ampak ta avto je bil tolk simpl za popravljat, da sem naredil vse sam, od predelave hladilnika, menjave sklopke, zavor, amortizerjev, optike. 3 Citiraj
Slovenc150 Napisano 23. september, 2021 Prijavi Napisano 23. september, 2021 Pozdravljeni, zanima me, ali ima mogoče kdo shranjen izpis svoje optike za model M6 Sport 2008 (GH) CD140. Avto sem namreč imel danes na optiki, pa sem šele doma na izpisu opazil, da je serviser v programu izbral bencinski motor in 4 vratno izvedbo, namesto dizel in 5 vratno.😑 Rad bi samo primerjal dovoljena odstopanja oz. tolerance na izpisih, da ne vozim avta spet nazaj na precej oddaljen servis. Očitno je potrebno vsem gledat pod prste ali izberejo pravilno vozilo v sistemu 😏 Citiraj
Aless Napisano 23. september, 2021 Prijavi Napisano 23. september, 2021 (urejeno) Evo moj letošnji izpis optike Mazda6 GH 2.0 diesel karavan Popravljeno 23. september, 2021 od Aless Citiraj 2008 Mazda 6 2004 Mazda 3
Slovenc150 Napisano 24. september, 2021 Prijavi Napisano 24. september, 2021 Hvala za poslano. Tolerance so pri tvojem malenkost drugacne, vendar so moji izmerjeni parametri tudi znotraj teh. Upam, da bo vseeno Ok. 1 Citiraj
Liuch Napisano 23. februar, 2023 Prijavi Napisano 23. februar, 2023 Po menjavi pnevmatik, bom dal naredit še preventivno optiko. Ima kdo kakšno priporočilo, kateremu peljati na Celjskem koncu? Nekje sem zasledil, da je ok Avtouri iz Žalca. 🤔 1 Citiraj
etcho Napisano 6. april, 2023 Prijavi Napisano 6. april, 2023 (urejeno) Čau. Bom vprašal kar tukaj. Na Avtoplus Koper so mi menjali levo roko na Mazdi 3 2014. In naredili optiko. Tako, da je volan v levo, ko vozim naravnost. Pridem naslednjič, ker so mi menjali sprednje diske in ploščice in povem, da je volan postrani. Naredijo optiko (na papirju so vse vrednosti zelene - ok), volan spet postrani v levo. Zdaj ne razumem, ali to optiko dela kakšen škiljo in ne zna najprej postavit volana v centralno lego in se nato lotit štelanja, ali je kakšen vajenec... Kje naj na obali naredim optiko, da bo to narejeno tako, kot mora biti - volan centralno, avto vozi naravnost? Mislim, da so minili časi yugov in stoenk, kjer je bil volan postrani standard. Hvala! Popravljeno 6. april, 2023 od etcho 2 Citiraj
Alex Napisano 6. april, 2023 Prijavi Napisano 6. april, 2023 pred 30 minutami je etcho napisal: Čau. Bom vprašal kar tukaj. Na Avtoplus Koper so mi menjali levo roko na Mazdi 3 2014. In naredili optiko. Tako, da je volan v levo, ko vozim naravnost. Pridem naslednjič, ker so mi menjali sprednje diske in ploščice in povem, da je volan postrani. Naredijo optiko (na papirju so vse vrednosti zelene - ok), volan spet postrani v levo. Zdaj ne razumem, ali to optiko dela kakšen škiljo in ne zna najprej postavit volana v centralno lego in se nato lotit štelanja, ali je kakšen vajenec... Kje naj na obali naredim optiko, da bo to narejeno tako, kot mora biti - volan centralno, avto vozi naravnost? Mislim, da so minili časi yugov in stoenk, kjer je bil volan postrani standard. Hvala! Bejži proč od teh šalabajzerjev. Jaz sem naredil optiko na amzs na Serminu. Izredno zadovoljen👍 Če si član amzs dobiš nek popust. Samo še moraš prej na javit in ti določijo točen termin. 3 Citiraj
FuManchu Napisano 6. april, 2023 Prijavi Napisano 6. april, 2023 Jaz vozim samo k lokalcu Avtooptika Vizlar. Njemu zaupam, ker me ni še razočaral. 2 Citiraj
Slivka Napisano 6. april, 2023 Prijavi Napisano 6. april, 2023 Dobiti nekoga, ki res zna, je težko. Jaz sem se peljal mimo treh k četrtemu, ki je 70 km stran od mene. Ravno zaradi takih primerov: avto gre kar po diagonali po cesti (če je šel sprednji desni blatnik mimo ovire to ni bila garancija, da bo šel tudi zadnji desni blatnik mimo ovire), on ima pa vse zeleno... 2 Citiraj
scania Napisano 7. april, 2023 Prijavi Napisano 7. april, 2023 To je resen problem ker res tezko dobis pravega majstra. Zato sem jaz nardil eno knjigo strikno o krmiljenju in nastavitvi podvozja. 8 2 1 Citiraj
Medo13 Napisano 7. april, 2023 Prijavi Napisano 7. april, 2023 Zdravo. Prosim za priporočilo, kje v MB in okolici naredi optiko. Na zadnjem tehničnem pregledu mi je mojster svetoval, naj naredim, notranje robove baje pobira. Pa glede na to, da bom letos menjal tudi oba kompleta gum je verjetno res smiselno. Hvala Lp 1 Citiraj
scania Napisano 7. april, 2023 Prijavi Napisano 7. april, 2023 pred 2 urama je Medo13 napisal: Zdravo. Prosim za priporočilo, kje v MB in okolici naredi optiko. Na zadnjem tehničnem pregledu mi je mojster svetoval, naj naredim, notranje robove baje pobira. Pa glede na to, da bom letos menjal tudi oba kompleta gum je verjetno res smiselno. Hvala Lp Dajčman Lenart top. 2 Citiraj
Tilen5 Napisano 7. april, 2023 Prijavi Napisano 7. april, 2023 pred 14 urami je Slivka napisal: Dobiti nekoga, ki res zna, je težko. Jaz sem se peljal mimo treh k četrtemu, ki je 70 km stran od mene. Ravno zaradi takih primerov: avto gre kar po diagonali po cesti (če je šel sprednji desni blatnik mimo ovire to ni bila garancija, da bo šel tudi zadnji desni blatnik mimo ovire), on ima pa vse zeleno... Si peljal v AJD ? 🌽 1 Citiraj
Slivka Napisano 7. april, 2023 Prijavi Napisano 7. april, 2023 Ja, res je. Se nisem mogel spomnit, kaj je. Mi je ves čas na misel prihajal Pšenica... 3 Citiraj
godlike Napisano 7. april, 2023 Prijavi Napisano 7. april, 2023 pred 4 urami je Medo13 napisal: Zdravo. Prosim za priporočilo, kje v MB in okolici naredi optiko. Na zadnjem tehničnem pregledu mi je mojster svetoval, naj naredim, notranje robove baje pobira. Pa glede na to, da bom letos menjal tudi oba kompleta gum je verjetno res smiselno. Hvala Lp Jaz hodim k vulkanizerju in na optiko v Selnico ob Dravi. APC Pušnik 2 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.