Skoči na vsebino

Izguba tablice

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Torej kot pravi naslov teme sem sam pred kratkim izgubil registrsko tablico in sem se kar malo lovil kako ukrepati in ker v iskalniku nisem na?el nobenih zapisov na to temo, sem se odlo?il spisati postopek kaj narediti, morda pa komu prav pride.

Jaz sem tablico izgubil nekje med ve?dnevnim potepanjem po Avstriji in sem opazil, da nimam prednje tablice dan pred povratkom domov. Da bi tablico iskal naokoli mi ni pri?lo niti na misel (kilometri cest in vsa mo?na parkiri??a…), zato sem naredil za?asno tablico iz papirja tako, da sem polo?il papir na zadnjo tablico in jo »skopiral«, nato sem jo zataknil notri na armaturko pod ?ipo. Na poti iz Salzburga do Lj. nisem imel nobenih te?av, pa sem ve?krat sre?al tudi :policaj: ...

Ko sem pri?el domov sem pa urejal zadeve in gre takole:

1. Gre? na najbli?jo upravno enoto (kak?no avtohi?o kjer opravljajo tudi registracije vozil), kjer prijavi? izgubo tablice (napi?e? en stavek kako/kje si jo izgubil na list papirja), ter podpi?e? zahtevek za naro?ilo nove tablice zaradi izgube.

2. Sedaj sta dve mo?nosti:

a. Kupi? dve popolnoma novi tablici (dobi? jih takoj, pla?a? dve tablici + nova prometna) in stare odjavi?.

b. Naro?i? eno tablico (enako kot izgubljena) (?aka? 3 do 7 dni, pla?a? le eno tablico, prometna ostane stara). Tukaj je pa en hakelc in sicer, ?e ima? ?e stare tablice (sem ?tejejo tudi prve z EU/SLO modro oznako, ki so brez ?rtne kode in ?rno obrobljene) in ne novih (s ?rtno kodo na dnu tablice in zeleno obrobljene) mora? naro?iti dve tablici in ko ju dobi? mora? staro z avta vrniti. Torej pla?a? dve tablici, ?e nima? novih zeleno obrobljenih, ?e ima? pa ?e nove, pla?a? le eno.

3. Na u.e. dobi? ra?un na katerem je razvidno, da je naro?ena nova tablica zaradi izgube in s tem ra?unom se lahko normalno vozi? okoli. ?e te ustavi policaj ne bo nobenih komplikacij ali kazni.

4. Po nekaj dneh te obvestijo, da so tablice nared, jih gre? iskat (vrne? eno staro) in to je to.

Izgubo tablice ni treba prijaviti policiji, ker nimajo kaj narediti in te le po?ljejo na u.e., ?e gre pa za sum kraje tablice pa kar prijavit tudi na policijo.

Cena ene tablice je pod 15 ?.

Upam, da ne bo treba tega nikomur koristit, ampak, ?e ?e....

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Men se pa mo?nost b. ne zdi najbolj pametna. Predvsem zaradi mo?nosti zlorabe, ?e slu?ajno kak?en bad guy najde tvojo izgubljeno tablico in potem po?ne neumnosti.

A je treba v tem primeru tablico ?imprej odjavit oz. prijavit policiji?

Druga? pa prevenetiva je ?e zmer najbl zihr. 2 ?raufa pa ma? mir :bravo:

Napisano

jaz ne vidm b opcije :P

drugace pa s sraufi lahko dobis kazen

?e se jih vidi,?e se jih vidi. :P

Napisano

Jah, jaz sem izbral opcijo b (pa? sem ?elel imeti enak napis kot prej). ?e pa bo kak?en avstrijc po?el vragolije z mojo staro tablico, je pa na u.e. vse zabele?eno...

Druga?e sem imel pa prej tablico le zalepljeno na odbija? z obojestranskim selotejpom (brez okvir?ka), pa sem jo enkrat zataknil za en grm in se je malo odlepila na enem robu. Pa je tako zdr?ala dobro leto...

Sedaj pa je poleg obojestranskega selotejpa ?e po en majhen net v vsakem vogalu (pa vem, da se ne sme tablic luknjati).

Napisano

Kaj pa ?e ima? ti naprimer tri tablice? pa eno izgubi?... Pa da? tretjo gor in pol ko vra?a? tablice more? izgubljeno pla?ati ali kako... Kolega ma ta problem... Ker ma kljuko je tri dobil... In je tretjo dal gor in ena mu fali... Ko vra?a? pla?a?? Ker itk grejo v uni?enje...

If in doubt, flat out... 

Napisano

Kaj pa ?e ima? ti naprimer tri tablice? pa eno izgubi?... Pa da? tretjo gor in pol ko vra?a? tablice more? izgubljeno pla?ati ali kako... Kolega ma ta problem... Ker ma kljuko je tri dobil... In je tretjo dal gor in ena mu fali... Ko vra?a? pla?a?? Ker itk grejo v uni?enje...

?

Ni? ni treba pla?at, ?e vra?a? tablice, pa? naj re?e, da je ena izgubljena...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• A tole je blo resno al me trolaš? Kakšen zaslužek, če je to KAVCIJA? Ne resno, tole bi rad slišal, od kod ideja, da je tole zaslužek. Upam, da ti ne gre tolk slabo, da boš po cestah in smetnjakih stikal za odvrženimi plastenkami in pločevinkami.   Pa še nekaj, uvedba tega sistema in vzdrževanje je že danes ocenjena, da bo stala okoli 40m€. Računajo, da bo neunovčenih kavcij za maksimalno 6m€. Se pravi zmanjkalo bo 34m€, ki pade na pleča proizvajalcev pijač. Stavaim karkoli želite, da tega proizvajalci ne bodo plačevali iz svojih žepov in bodo ustrezno podražili pijače od 10 do 15 centov, da pokrijejo to.    Pa dajmo izračunat kaj nas vse čaka pri nealkoholnih pijačah kjer je notri sladkor ali sladila.   1. Dvig DDV iz 8,5% na 22% bo pijači, ki danes stane 1€, dvignil ceno na 1,12€ 2. Dvig cene za uvedbo dragega sistema kavcij še dodatnih 10 centov in to je 1,22€ 3. Če bo kavcija 20 centov boš v trgovini dal 1,42€ namesto 1€ kot je to danes in tukaj se še ploska, kako bomo služili, ko boš dobil svojih 20 centov nazaj. 🤡    Aja teh centov sploh ne boš dobil nazaj, ker boš seveda kupil drugo pijačo in moral položiti kavcijo zanjo. In dokler boš krožil s pijačami boš za vse, ki jih imaš doma v obtoku kreditiral proizvajalce še s to kavcijo.     Mislim, pa zaboga, dejte si tole preračunat, ker men stojijo lasje pokonci kaj bo naslednja fora kako nas bodo jebali v glavo. Zakaj, ker to je mišljen drugačen sistem, kot je na Hrvaškem, ker bo narejen tracking vsake plastenke ali pločevinke v obtoku z unikatno kodo. To bo lahko celo pomenilo to, da boš v sami trgovini oddal le plastenke, ki si jih tam kupil oziroma v najboljšem primeru le plastenke tistih proizvajalcev, ki jih tam prodajajo. Teoretično to pomeni, da recimo vzameš Sparov S-budget pa ga ne boš mogel vnovčiti v Mercatorju ampak le nazaj v Sparu. Ne vem, če vam bo takrat še tako zabavno.            
    • Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.  Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
    • Cedilo karteja   Cena 20€ rabljeno cedilo karterja brez tesnila   Cena 40€ Novo zapakirano cedilo karterja   Vijaki za karter 15€ 
    • To sva vozila z Etcho-jem samo po brezpotju, skoraj nič asfalta. Bili so pa to kolovozi, skoraj neprehoden gozd (srečala sva celo srno) stopnice, razrit makadam, blato... Bilo je izredno zanimivo, moramo ponovit vajo.  Bo pa Etcho stopnjeval tempo in zahtevnost proge. 
    • Narva so zakon...sem jih imel nekdaj v Daewoo Racer-ju...sicer H-4,a še stekleni žarometi👍...čist nekaj drugega k ta plastika danes.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.