mazdaman Napisano 21. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 21. december, 2010 Pri T? je dobro imeti zalogovnik za sanitarno in ogrevno vodo. Potem lahko 'polne?' oba zalogovnika samo pono?i, ko je cca pol cenej?a tarifa - s tem pove?a? COP za skoraj 2X!Da se malo pohvalim...takole izgleda hi?ni nadzorni sistem, ko jaz avtomatiziram toplotno-hladilno postajo v nadstardadni hi?i. PLC krmilnik krmili T?, son?ne kolektorje in toplovodni kamin kot celoto. Obenem ima spletni stre?nik, ki omogo?a krmiljenje in nadzor lokalno (v hi?i) ali daljinsko preko interneta. pri tej teoriji se pojavi te?ava v tem ker ko pono?i polni? energijo, dela T? z manj?im izkoristkom ker ho?e? imeti ?im vi?jo temp. vode v zalogovniku. (vi?ja tem vode manj?i izkoristek), s tem zmanj?a? skupno grelno ?tevilo oz pove?a? porabo elektrike in na koncu je efekt nekje enak kot, da ima? enotno tarifo in konstantno ogreva? hi?o z talnim ogrevanjem hkrati pa ni potrebe po velikem zalogovniku ker ti ?e sistem delujek kot zalogovnik. No jaz imam 750l zalogovnik in preto?ni grelnik za Sanitarno vodo, za pogon vode za ogrevanje hi?e uporabljam eno Frekven?no pumo in potem za vsako sobo svoj termostat in pogon na razdelilcu (?eprav termostatov in pogonov ?e nimam so pa in?talacije potegnjene). Vsi bivalni prostori so talno greti v gara?i in delavnici pac sem zaradi vi?ine raje dal stensko gretje. Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Sishi Napisano 22. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 22. december, 2010 pri tej teoriji se pojavi te?ava v tem ker ko pono?i polni? energijo, dela T? z manj?im izkoristkom ker ho?e? imeti ?im vi?jo temp. vode v zalogovniku. (vi?ja tem vode manj?i izkoristek), s tem zmanj?a? skupno grelno ?tevilo oz pove?a? porabo elektrike in na koncu je efekt nekje enak kot, da ima? enotno tarifo in konstantno ogreva? hi?o z talnim ogrevanjem hkrati pa ni potrebe po velikem zalogovniku ker ti ?e sistem delujek kot zalogovnik. Ni ?ist tko. Vedi, da je ni?ja tarifa tudi med vikendi in prazniki. Takrat polni? podnevi...Pa ?e to velja le pri T? zrak-voda, saj pri ostalih tipih ni razlike dan/no?...Temperatura v zalogovniku je ista podnevi in pono?i...Zalogovnik mora biti dimenzioniran, da zdr?i 12-16 ur ogrevanja in to je to! Pri zidani hi?i to ni problem zaradi akumulacije. ?e vedno je prihranek cca 30-40% kar ni zanemarljivo. Citiraj Sex, V6 and Rock 'N' Roll Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
mazdaman Napisano 22. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 22. december, 2010 Ni ?ist tko. Vedi, da je ni?ja tarifa tudi med vikendi in prazniki. Takrat polni? podnevi...Pa ?e to velja le pri T? zrak-voda, saj pri ostalih tipih ni razlike dan/no?...Temperatura v zalogovniku je ista podnevi in pono?i...Zalogovnik mora biti dimenzioniran, da zdr?i 12-16 ur ogrevanja in to je to! Pri zidani hi?i to ni problem zaradi akumulacije. ?e vedno je prihranek cca 30-40% kar ni zanemarljivo. Ima? kako spletno stran teh tvojih pametnih sistemov? Mislim pametne hi?e Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Sishi Napisano 22. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 22. december, 2010 Ima? kako spletno stran teh tvojih pametnih sistemov? Mislim pametne hi?e http://www.klimahit.si/hisna-tehnika Sicer se mi ukvarjamo prete?no s projektiranjem in avtomatizacijo ogrevanja, prezra?evanja in klimatizacije za ve?je sisteme (hoteli, medicina, farmacija, telekomunikacije...). Nekaj na kratko je opisano tudi za hi?no tehniko... Citiraj Sex, V6 and Rock 'N' Roll Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
jures Napisano 23. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 23. december, 2010 Sirius, katera ?ganica je primerna za odstranjevanje vode v bencinskem tanku? P.S. Ajvar, po moje glede na to da je avto stal 3 leta, jaz sem ga vozil 500km in spet stoji, zna biti to kar pumpa potegne na za?etku Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Sirius Napisano 23. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 23. december, 2010 Sirius, katera ?ganica je primerna za odstranjevanje vode v bencinskem tanku? P.S. Ajvar, po moje glede na to da je avto stal 3 leta, jaz sem ga vozil 500km in spet stoji, zna biti to kar pumpa potegne na za?etku ?e je veliko vode, potem je najbolj?a re?itev praznjenje rezervoarja. Rezervoarji novej?ih avtomobilov so ponavadi plasti?ni in kolikor toliko izena?ujejo temperaturo sten z okolico. Tako, da neke velike koli?ine vode zaradi kondenzacije na stenah ne bi smelo biti. V tem slu?aju lahko pomagata megasel(dizel) in megalene (bencin). Obstajajo pa tudi namenski aditivi za to. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il. Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Z M A J Napisano 23. december, 2010 Avtor Prijavi Deli Napisano 23. december, 2010 Sirius, a Iceman je kupu Megasel, z namenom zmanj?anja potro?nje Kurilca al se ga ?e za kej druzga uporablja? Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Boss Napisano 23. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 23. december, 2010 Sirius, a Iceman je kupu Megasel, z namenom zmanj?anja potro?nje Kurilca al se ga ?e za kej druzga uporablja? Kaj misli?, a za zobe umivat al za kake posteljne aktivnosti. Bolj?, da drsi kot pa da se na suh zatika. :ne vem: Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
iceman22 Napisano 23. december, 2010 Prijavi Deli Napisano 23. december, 2010 Sirius, a Iceman je kupu Megasel, z namenom zmanj?anja potro?nje Kurilca al se ga ?e za kej druzga uporablja? js sem ga kupu kot mazilo....bolje da lulja nego da zulja..hahahaha..nisem ga kupu za kurilca ,ceprav lahko da se dol v mak. vozim na kurilno..nikoli se ne ve...drugac pa z megasel delam vse: - umijem noge (da lahko lazje cevlje obujem) - mazem bat da lahko bolje opravi svojo nalogo. - skratka noro,neverjetno..hahahahha Dosti heca kupu sem ga ker grem v mak. in kot eni veste mi je lansko leto zmrznila nafta in letos tega nocem pa tudi da mal nafto precisti..to je to.. Citiraj www.trziskisladoled.si Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Z M A J Napisano 24. december, 2010 Avtor Prijavi Deli Napisano 24. december, 2010 js sem ga kupu kot mazilo....bolje da lulja nego da zulja..hahahaha..nisem ga kupu za kurilca ,ceprav lahko da se dol v mak. vozim na kurilno..nikoli se ne ve...drugac pa z megasel delam vse: - umijem noge (da lahko lazje cevlje obujem) - mazem bat da lahko bolje opravi svojo nalogo. - skratka noro,neverjetno..hahahahha Dosti heca kupu sem ga ker grem v mak. in kot eni veste mi je lansko leto zmrznila nafta in letos tega nocem pa tudi da mal nafto precisti..to je to.. Sm se total nasmeju, sploh ko si bat podmazu! Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.