Skoči na vsebino

Eno pra?anje za Siriusa (morda pa ?e koga)

Ustvari kratki URL

Z M A J

Priporočeno sporočilo

Pri T? je dobro imeti zalogovnik za sanitarno in ogrevno vodo. Potem lahko 'polne?' oba zalogovnika samo pono?i, ko je cca pol cenej?a tarifa - s tem pove?a? COP za skoraj 2X!

Da se malo pohvalim...takole izgleda hi?ni nadzorni sistem, ko jaz avtomatiziram toplotno-hladilno postajo v nadstardadni hi?i. PLC krmilnik krmili T?, son?ne kolektorje in toplovodni kamin kot celoto. Obenem ima spletni stre?nik, ki omogo?a krmiljenje in nadzor lokalno (v hi?i) ali daljinsko preko interneta.

pri tej teoriji se pojavi te?ava v tem ker ko pono?i polni? energijo, dela T? z manj?im izkoristkom ker ho?e? imeti ?im vi?jo temp. vode v zalogovniku. (vi?ja tem vode manj?i izkoristek), s tem zmanj?a? skupno grelno ?tevilo oz pove?a? porabo elektrike in na koncu je efekt nekje enak kot, da ima? enotno tarifo in konstantno ogreva? hi?o z talnim ogrevanjem hkrati pa ni potrebe po velikem zalogovniku ker ti ?e sistem delujek kot zalogovnik.

No jaz imam 750l zalogovnik in preto?ni grelnik za Sanitarno vodo, za pogon vode za ogrevanje hi?e uporabljam eno Frekven?no pumo in potem za vsako sobo svoj termostat in pogon na razdelilcu (?eprav termostatov in pogonov ?e nimam so pa in?talacije potegnjene). Vsi bivalni prostori so talno greti v gara?i in delavnici pac sem zaradi vi?ine raje dal stensko gretje.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pri tej teoriji se pojavi te?ava v tem ker ko pono?i polni? energijo, dela T? z manj?im izkoristkom ker ho?e? imeti ?im vi?jo temp. vode v zalogovniku. (vi?ja tem vode manj?i izkoristek), s tem zmanj?a? skupno grelno ?tevilo oz pove?a? porabo elektrike in na koncu je efekt nekje enak kot, da ima? enotno tarifo in konstantno ogreva? hi?o z talnim ogrevanjem hkrati pa ni potrebe po velikem zalogovniku ker ti ?e sistem delujek kot zalogovnik.

Ni ?ist tko. Vedi, da je ni?ja tarifa tudi med vikendi in prazniki. Takrat polni? podnevi...Pa ?e to velja le pri T? zrak-voda, saj pri ostalih tipih ni razlike dan/no?...

Temperatura v zalogovniku je ista podnevi in pono?i...Zalogovnik mora biti dimenzioniran, da zdr?i 12-16 ur ogrevanja in to je to! Pri zidani hi?i to ni problem zaradi akumulacije. ?e vedno je prihranek cca 30-40% kar ni zanemarljivo.

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ni ?ist tko. Vedi, da je ni?ja tarifa tudi med vikendi in prazniki. Takrat polni? podnevi...Pa ?e to velja le pri T? zrak-voda, saj pri ostalih tipih ni razlike dan/no?...

Temperatura v zalogovniku je ista podnevi in pono?i...Zalogovnik mora biti dimenzioniran, da zdr?i 12-16 ur ogrevanja in to je to! Pri zidani hi?i to ni problem zaradi akumulacije. ?e vedno je prihranek cca 30-40% kar ni zanemarljivo.

Ima? kako spletno stran teh tvojih pametnih sistemov? Mislim pametne hi?e :bravo:

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ima? kako spletno stran teh tvojih pametnih sistemov? Mislim pametne hi?e :bravo:

http://www.klimahit.si/hisna-tehnika

Sicer se mi ukvarjamo prete?no s projektiranjem in avtomatizacijo ogrevanja, prezra?evanja in klimatizacije za ve?je sisteme (hoteli, medicina, farmacija, telekomunikacije...). Nekaj na kratko je opisano tudi za hi?no tehniko...

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sirius, katera ?ganica je primerna za odstranjevanje vode v bencinskem tanku?

P.S. Ajvar, po moje glede na to da je avto stal 3 leta, jaz sem ga vozil 500km in spet stoji, zna biti to kar pumpa potegne na za?etku :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sirius, katera ?ganica je primerna za odstranjevanje vode v bencinskem tanku?

P.S. Ajvar, po moje glede na to da je avto stal 3 leta, jaz sem ga vozil 500km in spet stoji, zna biti to kar pumpa potegne na za?etku :)

?e je veliko vode, potem je najbolj?a re?itev praznjenje rezervoarja. Rezervoarji novej?ih avtomobilov so ponavadi plasti?ni in kolikor toliko izena?ujejo temperaturo sten z okolico. Tako, da neke velike koli?ine vode zaradi kondenzacije na stenah ne bi smelo biti. V tem slu?aju lahko pomagata megasel(dizel) in megalene (bencin). Obstajajo pa tudi namenski aditivi za to.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sirius, a Iceman je kupu Megasel, z namenom zmanj?anja potro?nje Kurilca al se ga ?e za kej druzga uporablja? :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sirius, a Iceman je kupu Megasel, z namenom zmanj?anja potro?nje Kurilca al se ga ?e za kej druzga uporablja? :P

Kaj misli?, a za zobe umivat al za kake posteljne aktivnosti. Bolj?, da drsi kot pa da se na suh zatika. :ne vem:

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

js sem ga kupu kot mazilo....bolje da lulja nego da zulja..hahahaha..nisem ga kupu za kurilca ,ceprav lahko da se dol v mak. vozim na kurilno..nikoli se ne ve...drugac pa z megasel delam vse:

- umijem noge (da lahko lazje cevlje obujem)

- mazem bat da lahko bolje opravi svojo nalogo.

- skratka noro,neverjetno..hahahahha

Dosti heca

kupu sem ga ker grem v mak. in kot eni veste mi je lansko leto zmrznila nafta in letos tega nocem pa tudi da mal nafto precisti..to je to.. :D

www.trziskisladoled.si

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

js sem ga kupu kot mazilo....bolje da lulja nego da zulja..hahahaha..nisem ga kupu za kurilca ,ceprav lahko da se dol v mak. vozim na kurilno..nikoli se ne ve...drugac pa z megasel delam vse:

- umijem noge (da lahko lazje cevlje obujem)

- mazem bat da lahko bolje opravi svojo nalogo.

- skratka noro,neverjetno..hahahahha

Dosti heca

kupu sem ga ker grem v mak. in kot eni veste mi je lansko leto zmrznila nafta in letos tega nocem pa tudi da mal nafto precisti..to je to.. :D

Sm se total nasmeju, sploh ko si bat podmazu! :bravo::P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.