Z M A J Napisano 27. december, 2010 Prijavi Napisano 27. december, 2010 Eto mam eno vpra?anje! V 323F je v hladilnem sistemu teko?ina samo do cca. minus 12 stopinj (avto je vedno pono?i v gara?i). ?ez Silvestrovo zna bit fajn mraz in avto nekje zunaj, pa ne bi rad kake totalne notranje zmrzali do?ivel! Torej kako je najla?je izto?it cca. liter (ve? mi ne rabi) - hladilne (noter potem jasno dolijem nerazred?eno za ?ivi mraz). Se pravi ?e nateram liter obstoje?e teko?ine, pa dolijem liter najmo?nej?e (rabim modre barve Antifriz), za kolk minusa naj bi mi potem dr?al? Mislim da sistem vsebuje kak?ne 4 litre hladilne teko?ine, ve? ?e ne verjamem! No hvala za odgovore, pa lep ve?er ?e naprej! Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Deeyan Napisano 27. december, 2010 Prijavi Napisano 27. december, 2010 kolker js vem, ma 1.5 pipco na kilerju Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Sirius Napisano 27. december, 2010 Prijavi Napisano 27. december, 2010 V slu?aju da ne najde? pipice , nabavi 1,5 -2m prozorne plasti?ne cevi in na natego povleci hladilno ven. Cev naj bo dalj?a, da ti teko?ina ne pride v usta (ker ni ravno u?itna, oziroma je lahko tudi strupena). En konc cevi da? v rezervoar hladilne na drugem pa vle?e?. Vle?i mora? nekje pri tleh, kjer ima? pripravljeno neko ni?jo posodo. Ko vle?e? gleda? kako gre hladilna skozi cev in odneha?, ko se pribli?a ustom. Hladilna potem sama, po principu natege, ste?e v ni?je le?e?o posodo. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
jures Napisano 27. december, 2010 Prijavi Napisano 27. december, 2010 Pa ne pozabi, ?e dela? preko pipce, da ga nafila? in nekaj ?asa lavfa? z odprtim pokrov?kom da ti zrak ven butne - pol pa preko ekspanzijkse kontrolira? Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
uklopko Napisano 27. december, 2010 Prijavi Napisano 27. december, 2010 tam kjer nalije? teko?ino not gre ponavadi tudi ven! Citiraj 20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide
Deeyan Napisano 27. december, 2010 Prijavi Napisano 27. december, 2010 js sm pri seb sam cel ki gre iz kilerja ven snel, ker V6 nima pipce Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Marko_mx-3 Napisano 27. december, 2010 Prijavi Napisano 27. december, 2010 js sm pri seb sam cel ki gre iz kilerja ven snel, ker V6 nima pipce A si ziher? Na sopotnikovi strani kilerja bi moral biti spodaj en plasti?en vijak Citiraj
BOBI Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 za 1.5 sem ze pozabil ampak moj v6 je imel pipico na hladilniku Citiraj MAZDA POWER
Z M A J Napisano 28. december, 2010 Avtor Prijavi Napisano 28. december, 2010 Hvala za odgovore! Na?a 1.5 mazda nima nobene pipce (u stilu ?irafe v pivnicah)! Tko da pred leti ko sem to na Celici delal, sem mel avto zalaufan, segret in sem potem kar tisto gumijasto cev stiskal, katera pelje v hladilnik, no pa je voda malo - pomalo pljuskala ven! Druga? mi od Vinkota (siriusa) ideja ni slaba, jo znam kar realizirat! Kaj pa potem ko bo ?e spet nato?ena teko?ina, a ga moram ?e en cajta laufat, da vidim kok se ?e usede in da vem ?e je ?e kej treba dolit! Kolk minusa naj bi potem nakonc dr?alo, ?e dam ?isti koncentrat (modrega) noter, a bo vsaj do 20, tko na pamet? Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Deeyan Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 A si ziher? Na sopotnikovi strani kilerja bi moral biti spodaj en plasti?en vijak bom ?e enkrat pogledu, js je nism najdu :ne vem: Hvala za odgovore! Na?a 1.5 mazda nima nobene pipce more met! C-jka je mela, predvidevam, da je enak kiler tut na F-ki 1.5 Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Symon Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 Za 323C ne vem ?e ima pipco, 100NX in 200SX sta imela pipco, Clio je isto nima. Druga?e pa jaz bi raje bencin cuzal kot antifriz ker je baje kar strupen. ?e ?e, lep stakni cev dol, sto?i ven vse pa daj novo me?anco noter pa ima? mir za lep ?as. Pa ko da? novo teko?ino noter imej pokrov?ek na kilerju odprt, gretje do konca (da gre teko?ina tudi ?ez pe?ko v avtu!) in po?akaj, da se pri?ge ventilator. ?e bo treba, ?e dolij. Tako bo? vedel, da se je termostat odprl, da je teko?ina za?ela kro?iti in bo sistem prezra?en. Tako nekako so mene u?ili, za morebitne po?kodbe in okvare na va?em avtomobilu avtor te objave ne odgovarja. Citiraj
rendy Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 bo treba kr ?lavfek kupit al pa kje dol snet, k jst sm tut pogledu pa ni pipce... razn ?e je kje spodej da se res ne vid dobr Citiraj
iceman22 Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 probajte s slamco.. mal heca..nevem kaj tok komplicirate..kaksen 1,5m dolg slauf in vn potegnit tako kot je sirius reku...nc posebnega pac..js sem vcasih benz,nafto vse tko sem naredu..seveda od svojim oz. domacih avtih da ne bo pomote.. Citiraj www.trziskisladoled.si
Boss Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 Da se res ne bo kdo zastrupu s tisti sranjem. Ne vle?t skozi cev, ker bo? slej ko prej potegnu teko?ino v usta. Raje naredite takole pa ne bo treba ni? vle?t al pa cuzat: Vzame? dovolj dolgo cev, daje konec ni?je od nivoja kolk ho?e? ven potegnit. Nato to cev potopi? v lavor?ek in jo napolni? z vodo tako, da v cevi ni ve? zraka. Zama?i? oba konca cavi s prstoma nato dr?i? tisti konec cevi, kjer ho?e?, da gre ven ni?je od odprtine hladilnika, ta drugi konec pa hitro vtakne? v odprtino hladilnika tako, da prst zadnji trenutek odmakne? in seveda porine? cev, dovolj globoko, da ne bo potegnila zrak ampak teko?ino. Potem odmakne? ?e drugi prst in zadeva more te?i ven. Se pravi nobenega cuzanja in nobene nevarnosti za zastrupitev le uporaba fizike in hidrodinamike s pomo?jo natege. Citiraj
Deeyan Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 Za 323C ne vem ?e ima pipco, 100NX in 200SX sta imela pipco, Clio je isto nima. Druga?e pa jaz bi raje bencin cuzal kot antifriz ker je baje kar strupen. ?e ?e, lep stakni cev dol, sto?i ven vse pa daj novo me?anco noter pa ima? mir za lep ?as. Pa ko da? novo teko?ino noter imej pokrov?ek na kilerju odprt, gretje do konca (da gre teko?ina tudi ?ez pe?ko v avtu!) in po?akaj, da se pri?ge ventilator. ?e bo treba, ?e dolij. Tako bo? vedel, da se je termostat odprl, da je teko?ina za?ela kro?iti in bo sistem prezra?en. Tako nekako so mene u?ili, za morebitne po?kodbe in okvare na va?em avtomobilu avtor te objave ne odgovarja. js na C-jki sm mel pipco 100%! Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
jures Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 al pa ce na expanzijski spodnjo cev odklopis da stece vse ven (seveda ujames) in zamenjas Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Z M A J Napisano 28. december, 2010 Avtor Prijavi Napisano 28. december, 2010 al pa ce na expanzijski spodnjo cev odklopis da stece vse ven (seveda ujames) in zamenjas To sem tut naredu, ampak s tem sem samo iz ekspanzijske dubu ven ene 0,5 litra placa al pa neki malga ve?! Pol sem pa ?e Kamenodobno metodo testiru in stisku gumi cevi, ki grejo v hladilnik in tam ?e neki pridobu. Skupno sem o?itno naredu placa za liter hladilne! Zdej pa mi povejte, ?e moja matematka ?tima (re?mo da je u sistemu to?no 6 litrov teko?ine); torej prej je bilo izmerjeno da dr?i 12 minusa, pa ko sem dal liter ven prvotne teko?ine in dolil noter modro teko?ono (koncentrat), se prav naj bi mi sedaj dr?alo nekih 20 minusa cca., al pa mogo?e 22, a mam prov al narobe ra?unam? @Dejan - tale moj hladilnik je druga?en, ker ma avto klimo in vem da je bla naknadno notr dana, torej tud hladilnik ni prvotni, zato pa? nima pipce! Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Marko_mx-3 Napisano 28. december, 2010 Prijavi Napisano 28. december, 2010 Da se ne bo preve? tople vode odkrivalo Zgornji je od MX-3, srednji 323FBG, spodnji pa od 626 ?e se prav spomnim ima BA podbno kot MX-3 samo namesto izvija?a je vijak na 10 klju?. Druga?e pa ?e i??em service manual od BA, da bo za ziher Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 29. december, 2010 Prijavi Napisano 29. december, 2010 Ma ne komplicirat, spust tisto staro sranje od antifriza komplet ven in nali not fri?en koncentrat in ma? za 10 let mir. Spusti? pa ga najhitreje in najla?je da sname? spodnjo cev s hladilnika in adijo. Js sem bil zadnji? radodaren in sem si privo??il 10 litrov(rabim jo cca 8,5litra) mazdine hladilne, cca 40 ?. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
jures Napisano 29. december, 2010 Prijavi Napisano 29. december, 2010 Ma ne komplicirat, spust tisto staro sranje od antifriza komplet ven in nali not fri?en koncentrat in ma? za 10 let mir.Spusti? pa ga najhitreje in najla?je da sname? spodnjo cev s hladilnika in adijo. Js sem bil zadnji? radodaren in sem si privo??il 10 litrov(rabim jo cca 8,5litra) mazdine hladilne, cca 40 ?. jaz pa nabavu 6 po service manualu za mx5 not gre pa samo dobrih 4.....enako pri metaclonovi... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.