Boss Napisano 22. avgust, 2011 Prijavi Napisano 22. avgust, 2011 Kako pogosto se ti dela regeneracija? Lahko je kaka te?ava z EGR ventilom in preve? kadi pa rabi pogoste regeneracije. Po moje hitreje kot po 200 prevo?enih kilometrih se ne bi smela regeneracija vklapljat. Poraba pri postopku regeneracije DPF filtra pa je nekje 2 litra do tri vi?ja kot normalno in to je lahko vzrok pri tvoji kr visoki porabi. Citiraj
jures Napisano 22. avgust, 2011 Prijavi Napisano 22. avgust, 2011 Kako pogosto se ti dela regeneracija? Lahko je kaka te?ava z EGR ventilom in preve? kadi pa rabi pogoste regeneracije. Po moje hitreje kot po 200 prevo?enih kilometrih se ne bi smela regeneracija vklapljat. Poraba pri postopku regeneracije DPF filtra pa je nekje 2 litra do tri vi?ja kot normalno in to je lahko vzrok pri tvoji kr visoki porabi. Jaz tud sumim v tej smeri zato te sprasujem o nivoju olja.....si pogledal? Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
SpEkTr Napisano 22. avgust, 2011 Prijavi Napisano 22. avgust, 2011 Jures, na kolko se tebi dela regeneracija? Meni se na cirka 180km..poraba je zadnji tank 6.1 litrov..Tko mimogrede. Vozim se pa v Lj. Se pravi mestna vo?nja tudi .?e so relacije pa ne vem..okol 250 km nekje.. Citiraj
dpicul Napisano 22. avgust, 2011 Prijavi Napisano 22. avgust, 2011 ?e zdaj nisem zasledil kdaj se dogaja regeneracija? nekaj koristih podatkov prosim. Citiraj
Alex Napisano 22. avgust, 2011 Prijavi Napisano 22. avgust, 2011 Mazda 6, 143Km, letnik 2006, 138.000km. Filter DPF. Redno servisirana. Na vseh servisih menjano vse kar je bilo potrebno. Res se mi zdi zelo ?udno. Svak ima enak motor na M5 pa nu bere cca 6,5. Res ne vem kaj je razlog tako veliki porabi. Ali imate kake ideje? Sem bil zaradi tega tudi na swervisu, pa so priklopili na ra?., ugotovili pa itak ni? ne.Lp,Iztok Meni pije od 6,5 do 8,2/100.Odvisno,kje in kdaj vozim.Strogo po mestu je 8 litrov,avtoceste in podobno 6,5-6,8,kombinirano ali ve? po mestu okoli 7,2.To je to.Meni se zdi za tako te?ek avto v redu poraba. In ja,ne ga dosti martrat pod 1800 obrati,ker takrat ne dela turbina in samo gas mora? nabijat. Citiraj
jures Napisano 22. avgust, 2011 Prijavi Napisano 22. avgust, 2011 Ne vem, ker ne opazujem, bi pa rekel ob petkih nekje na Ipsilonu Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
adormi11 Napisano 22. avgust, 2011 Prijavi Napisano 22. avgust, 2011 Jaz mam povpre?no porabo 7,5l pri precej divji vo?nji, ampak brez AC-je pa? ni na moji relaciji. Sem pa probal en tank ?parat in je bil rezultat 5,8l, ampak to ni za mene. Jaz sem presene?en nad tak nizko porabo. Citiraj
Gustav Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Jures, na kolko se tebi dela regeneracija? Meni se na cirka 180km..poraba je zadnji tank 6.1 litrov..Tko mimogrede. Vozim se pa v Lj. Se pravi mestna vo?nja tudi .?e so relacije pa ne vem..okol 250 km nekje.. Ti si penzionist al se pa ?lepa? 5 metrov za romunskim kamionom.... Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
SpEkTr Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Ne, ne. Po AC se vozim 130-140. Sicer pa po omejitvah... Res pa da ga ne na?igam na 4 jurje.. Mi je poraba padla skoraj za pol litra ko sem eno ?obo zamenjal..Prej je blo 6.7. Citiraj
Gustav Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Ne, ne. Po AC se vozim 130-140. Sicer pa po omejitvah...Res pa da ga ne na?igam na 4 jurje.. Mi je poraba padla skoraj za pol litra ko sem eno ?obo zamenjal..Prej je blo 6.7. Potem pa ne vem. Sicer ?e 100x pre?ve?eno ampak pr 130 140 ga men ?re tik pod 7 in se tud bunim zarad tega. Pa ga redko vrtim ?ez 3.000. Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
SpEkTr Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Hm...Odvisno al je klanc al ne. Tanka? na OMV? Citiraj
jures Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Hm...Odvisno al je klanc al ne.Tanka? na OMV? OK vidva sta pa ?e zabredla v centilitre Pozabljata pa nekaj najpomembnej?ega - spektr in jaz imava CD143, M6 Combi pa Cd120....verjamem da potrebuje ve? truda - hrane za isto delo.... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
goahead Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Nivo olja je nekje malce nad full. Druga?e pa te regeneracije pa nimam pojma kdaj in koliko krat jih dela. A je to mo?no sploh kje videt???? Druga?e pa mislim, da mi je kolega reku, da se vklopi vsakih 30km, ma nisem siguren. Citiraj
SpEkTr Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Vsakih 30km sigurno ne, razen ?e je avto totalno oz. ?e je filter totalno u k.... Citiraj
jures Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Nivo olja je nekje malce nad full. Druga?e pa te regeneracije pa nimam pojma kdaj in koliko krat jih dela. A je to mo?no sploh kje videt???? Druga?e pa mislim, da mi je kolega reku, da se vklopi vsakih 30km, ma nisem siguren. Ce bi se mas se malo porabo...... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
goahead Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Dobil podatek kdaj se dela regeneracija!! Po potrebi. ?e dela? veliko kratkih vo?enj ve?krat, ?e ne manj. Trenutna poraba pa se ti pove?a za cca 1 liter. Druga?e tisti ventil dela OK, ker ?e ne bi bil za mano dim, pa ?e lu?ka bi se vklopila ?e bi bil fu?. Za mano pa ni niti sledu od dima, no vsaj jaz ga ne vidim. Se prav ?udim enim k dajo gas pa za njimi ?rn dim. Pri meni tega ni. Citiraj
Boss Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Hja sej glih to je fora DPF, da dima zadaj ni Ampak to ?e vedno ne pomeni, da motor sam ne kadi bolj kot bi smel zato se vse te saja nalagajo v DPF-ju in mora veliko bolj pogosto opravit regeneracijo, kar posledi?no pomeni vi?jo porabo. Najla?je kontrolira?, kdaj se regeneracija izvaja, tako, da spremlja? na BC-ju trenutno porabo. ?e je ta nekje 2-3 (pri po?asni vo?nji ?e bistveno ve?) litre vi?ja kot bi bilo normalno se verjetno ravno takrat izvaja regeneracija. Vidi se tudi pri zaviranju z motorjem, kjer bi morala poraba biti 0,0 vendar, ?e traja regeneracija je spet nekje md 2-3 litre saj kuri nafto za se?ig saj v filtru. Druga?e vidi? tudi tako, da ?e se ustavi? in ugasne? motor se iz predela, kjer je DPF filter (spodaj nekje pod voznikovimi nogami) sli?i pokanje kovine, ki se ohlaja saj se med regeneracijo filter segreje preko 500 stopinj. Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 23. avgust, 2011 Prijavi Napisano 23. avgust, 2011 Samo nekaj v razmislek, vo?nja pod nizkimi obrati da se motor malo "matra" pove?uje porabo, tudi ?e se pele+jemo z 500 obrati ve? z eno prestavo manj bo poraba ni?ja. To sem sam preizkusil na Xedos-u, M6 2.3 in tud na MPS, kjer 6. prestava kamot pelje med 50-60 km/h, samo je pa s 5. prestavo trenutna poraba ni?ja. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
goahead Napisano 24. avgust, 2011 Prijavi Napisano 24. avgust, 2011 Dobro zdej ne pravim da vozim kot stara mama. Ampak se trudim, da ne izvajam neke pretirane porabe. Lahko pa celo falim, ne bom izklju?il te mo?nosti. Citiraj
Gustav Napisano 24. avgust, 2011 Prijavi Napisano 24. avgust, 2011 True, true evo zajca v grmu........ Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
Gustav Napisano 24. avgust, 2011 Prijavi Napisano 24. avgust, 2011 Najla?je kontrolira?, kdaj se regeneracija izvaja, tako, da spremlja? na BC-ju trenutno porabo. ?e je ta nekje 2-3 (pri po?asni vo?nji ?e bistveno ve?) litre vi?ja kot bi bilo normalno se verjetno ravno takrat izvaja regeneracija. Vidi se tudi pri zaviranju z motorjem, kjer bi morala poraba biti 0,0 vendar, ?e traja regeneracija je spet nekje md 2-3 litre saj kuri nafto za se?ig saj v filtru. Vid?, pr men se to ne opazi, pa ?e se ubijem. Pa mam ves ?as na trenutni oprabi.... Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
LabiGT Napisano 24. avgust, 2011 Prijavi Napisano 24. avgust, 2011 jaz mam uro nastimano...trenutne porabe ne gledam...nasploh je BC en BS Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Gustav Napisano 24. avgust, 2011 Prijavi Napisano 24. avgust, 2011 jaz mam uro nastimano...trenutne porabe ne gledam...nasploh je BC en BS Kokrkol, ?e ho?e? majhno porabo kup 1,5 DCi v Cliu (za vzdr?evalne stro?ke ne garantiram)..... Vse ostalo bolj ko ne v tem velikostnem razredu (M6) ?re 7 litrov pa se j**i. 1 Citiraj Have a nice and productive day! Your future depends on it. Your LIFE… depends on it. A Klokateer...
LabiGT Napisano 24. avgust, 2011 Prijavi Napisano 24. avgust, 2011 na 6-ki je poraba zdaj ze ene par tankov konstantno pod 6...tko da ni treba met cliota Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.