Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni vsi skupaj,

Sem bolj ali manj ?alosten :( lastnik mazde 6 (2.0 dizel, 136km) letnik 2002, katero po?asi a ustrajno zapu??a motor (pije nenormalno veliko olja in ena ?oba je ?e bolj boga). Avto ima prevo?enega 230k kilometrov. Zanima me, koliko bi pri?el generalni servis motorja oz. koliko bi se lahko iztr?ilo za avto v tak?nem stanju?

Hvala za odgovore...

Napisano

Pozdravljeni vsi skupaj,

Sem bolj ali manj ?alosten :( lastnik mazde 6 (2.0 dizel, 136km) letnik 2002, katero po?asi a ustrajno zapu??a motor (pije nenormalno veliko olja in ena ?oba je ?e bolj boga). Avto ima prevo?enega 230k kilometrov. Zanima me, koliko bi pri?el generalni servis motorja oz. koliko bi se lahko iztr?ilo za avto v tak?nem stanju?

Hvala za odgovore...

LAbi jo je prodal ravno za 4.000 (ve? km, izpravna)

Ni nujno da ima? velik problem, razen ?e ni kaj s turbino - zadnji servis?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

a si ze zamenjal podlozke injektorjev?

tole si preberi

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...mp;#entry153976

drugace sem jaz mojo prodal z 42.000km vec, in ne 4000 :P

evri bu?man

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

evri bu?man

ups pa res, ker sem skoz na cesti sem ratu kamiondzija in vidim samo se kilometre...:D

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Na tvojem mestu bi se oglasil do mehankarja Pelka v Medvode, pa naj realno pove kako in kaj naprej (mazde dizilce vsakodnevno ?ravfa)! :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

LAbi jo je prodal ravno za 4.000 (ve? km, izpravna)

Ni nujno da ima? velik problem, razen ?e ni kaj s turbino - zadnji servis?

Zadnji servis je bil pred 10k kilometri. Pred 5k pa sem menjal turbino...dal gor obnovljeno + vse, kar je potrebno zamenjati zraven

a si ze zamenjal podlozke injektorjev?

tole si preberi

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...mp;#entry153976

drugace sem jaz mojo prodal z 42.000km vec, in ne 4000 :P

Ne, nisem menjal...me je prej mehanik klical in rekel, da nima smisla, da je motor fu?. Bom detajlno opisal moj problem:

Zadnje 14 dni opa?am, da mi je avto za?el ful kaditi bel dim ob zagonu, v prostem teku in pri speljevanju. Med vo?njo tega ni, razen recimo v kri?i??ih, ko je potrebno menjati. Cca. 1 teden nazaj se mi je v ovinku pri?gala lu?ka za olje (sem pa po servisu sigurno ?e dvakrat dolil olje). Sem takoj ustavil, ugasnil avto, preveril olje in je bil res na minimumu in sem ga zopet dolil. V?eraj se je zadeva z lu?ko ponovila in avto je ?el takoj k serviserju.

Druga?e se pa avto normalno obna?a med vo?njo...pospe?ki normalni, zvok motorja normalen. Razen pri speljevanju se sli?i nabijanje kot pri ?ivalnem stroju, za kar pa je verjetno problem v pokvarjeni ?obi.

Napisano

Sam bel dim, sem pa opazil, da ?e sem na mestu avto malo "gnal", da so na tleh ?rne saje...hladilno sem preveril, ista koli?ina jo je, kot jo je bilo ob menjavi. Se pravi polna posoda.

Napisano

Logi?no razmisli. Motor je dal ?e nekaj za sabo, ?eprav ni nujno, da je ravno za v smeti.

Ta zvok je skoraj 100% od ?obe. Kadi lahko tudi zaradi ?obe ve? kot obi?ajno..zdej al je mo?no bel dim al ne..lahko da, to ne vem ravno.

?e ti kuri olje..Turbina pravi? da je ok. Zamenjal bi podlo?ke, to je par 10? material pa potem videl. ?e bi ?e potem kuril olje...

Aja, katero olje ma? notri?

Napisano

Ta naj bi bil v redu pomoje. BO ?e kdo drug povedal. Sicer pa pojdi ?e po drugo mnenje. Tko kot ljudje hodimo do dohtarjev...

Napisano

Hvala vsem za odgovore, sem prec malo bolj optimisti?en :D Se pa res ne bom branil ?e kak?nega predloga :D

Obvezno zamenjaj podlo?ke,ker ti bo ma?ina druga?e zaribala.Pa mehanika zamenjaj,?e pravi,da nima smisla jih zamenjat. ;)

Napisano

lep pozdrav, nekaj ?asa ?e berem forum no in sedaj je ?as da dodam tudi kak komentar :D . Glede te mazde jaz bi ti predlagal enako kot Alex zamenjaj podlo?ke. Na na?i slu?beni mazdi 6 CD 120KM 2004 (210000km) je tudi olje pila in smo zamenjali podlo?ke sedaj pa je mir ( glede dima nwm bi pa bilo logi?no da je dim ?e se izteka olje skozi izpu?ni ventil v izpuh), zamenjali smo tudi turbino nedolgo nazaj, IMV ventil ( pri ar?onu se dobi za 195? plus DDV) in nakoncu ?e kompresor klime.

Bel dim- ponavadi je povezan z vodo ali z gorivom

?rn dim- olje

Probaj menjat podlo?ke, ?e nisi za?ni razmi?ljat o UV ?i??enju diz (?ob)

Kaj to nabijanje kao klenkanje?

Kaj to se je pojavilo po servisu, in ?e se je kak?na dela so opravljali na avtu?

Druga?e pa, vse se da popravit kar se ni samo sestavilo oziroma naredilo, sploh ?e avto normalno vle?e in ima kompresijo.

Aja pa ?e nekaj probaj zamenjati avtomehanika.

Napisano

kdo to dela, kje, kolk stane in ali kaj koristi ? :)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Delajo: Andrej Puconja Maribor, al pa v Ren?ah servis AR?ON oboje je bosch servis.

Cena pred dvema letoma za alfa romeo nekje je bilo ?i??enje 20?/kos, menjava vlo?kov pa 80?/kos (menjava ni nujna) pri enem privatniku ne original Bosch servisu. Najbolj?e da pokli?e? pa vpra?a? to?no za ker avto. Pomaga pa da avto ne trese, ima bolj?o mo? pa kadi bistveno manj ob pospe?evanju. ?e ?e menja? podlo?ke ko ima? vse podrto lahko opravi? tudi to ampak po ?elji. Npr. na? mercedes 200 CDI ima 170000km in ?e ni potrebe po ?i??enju kr ne kadi veliko ob pospe?evanju, s tem ko pa na Ford mondeju in Alfi romeo je bilo to storjeno na 150000 kr je lepo kadilo pa treslo, mo?i pa ni bilo od nikoder.

Napisano

Madona, avto normalno vle?e, mehankar pa pravi, da je fu? motor. :whatever:

?e ima? realne kilometre bi ti moral motor ?e najmanj 100-150kkm zdr?at, ?e bo? upo?teval nasvete foruma?ov poleg tega pa naj ti spuca kak?en drug mehankar ?e sito za olje v karterju.

Scania malo te bom popravil - ?e kuri olje bo kadilo modro, ?rno pa takrat, ko je zgorevanje nafte slabo in se dela veliko saj.

33112_1.png

Napisano

Zgleda da bo treba res dat avto drugam na servis, ker po prebranih postih ocitno ne vedo tocno, kaj delajo. Hvala se enkrat za vse odgovore in mnenja ;-)

Napisano

lep pozdrav, nekaj ?asa ?e berem forum no in sedaj je ?as da dodam tudi kak komentar :D . Glede te mazde jaz bi ti predlagal enako kot Alex zamenjaj podlo?ke. Na na?i slu?beni mazdi 6 CD 120KM 2004 (210000km) je tudi olje pila in smo zamenjali podlo?ke sedaj pa je mir ( glede dima nwm bi pa bilo logi?no da je dim ?e se izteka olje skozi izpu?ni ventil v izpuh), zamenjali smo tudi turbino nedolgo nazaj, IMV ventil ( pri ar?onu se dobi za 195? plus DDV) in nakoncu ?e kompresor klime.

Bel dim- ponavadi je povezan z vodo ali z gorivom

?rn dim- olje

Kaj to nabijanje kao klenkanje?

Kaj to se je pojavilo po servisu, in ?e se je kak?na dela so opravljali na avtu?

Druga?e pa, vse se da popravit kar se ni samo sestavilo oziroma naredilo, sploh ?e avto normalno vle?e in ima kompresijo.

Aja pa ?e nekaj probaj zamenjati avtomehanika.

Kje pa ste delali servis?

Napisano

Lej najprej zamenjaj podlo?ke, stro?ek minimalen, ?e kadi belo je lahko tudi samo tesnilo v turbini(ki se ga ne da zamenjat in se menja komplet turbina), lahko potem demontira? turbino in jo da? testirat, stro?ek spet minimalen, ptredno jo demontira? preveri kompresijo, ?e je ql, pol ne pipaj motorja, razen cedila v karterju in cevke po kateri te?e olje na turbino.

Lepo pojdi po vrsti, na kocu se bo? smejal in ne jokal ko bo? videl kolk lahko prihrani?.

PS. Kako vem ? Zato ker je pri kolegu blo zelo podobno, in na kocu so mu nardil celo sranje, ker niso ?li lepo po vrsti.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

nam je mazdo rihtal avtomehanik privat doma, druga?e pa dela ?e 15 let samo na mazdah pri uradnem mazda servisu. Danes je debata napeljala da sva se pogovarjala o simptomih tvoje mazde. Pravi da menjaj podlo?ke kr je imel primer ko je enaka mazda kot tvoja pila 3 litre olja na 5000km in samo zaradi podlo?k. Pravega plavega dima ta mazad ne poka?e zaradi mo?nega katalizatorja in bi naj bil zato dim bel oziroma rahlo siv. Zdaj pa navodila kako preveri? ?e so podlo?ke obrabljene: avto za?ene? in v prostem teku odpre? pokrov kjer doliva? olje, nato ?e gredo ven pare in ?e se sli?i kot kak?en prehod podtlak nadtlak so definitivno podlo?ke in ti pije olje zato. Ko bo? pa podiral injektorje pa jih daj s?istit in ma? nadaljnih 150000km mir.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.